Συνδεση TV - DVD με HDMI χωρις αποτελεσμα!!

pth76

New member
13 October 2007
5
Καλησπερα σε ολους. Ειμαι καινουριος στο φορουμ και ξεκινω με ενα προβλημα που εχω για αρχη. Εχω μια lg 37'' και την εχω συνδεσει σε ενα dvd Daewoo με καλωδιο hdmi. Δεν λαμβανω σημα καθολου. Εβαλα τη σχετικη ρυθμιση στην τηλεοραση που λεει HDMI DTV και οχι HDMI PC.Υπαρχει πιθανοτητα να εκανα λαθος στο καλωδιο? Υπαρχει καλωδιο αλλο για PC και αλλο για tv?(HDMI φυσικα)?
Ευχαριστω.

Καλησπέρα....

δεν υπαρχει άλλο καλωδιο για PC και αλλο για tv....

δοκίμασε κάποιο άλλο καλώδιο..αν δεν γίνει τίποτα , θα πρόκειται για άλλη μια περίπτωση ασυμβατότητας μεταξύ των συσκευών...όταν το quality control δεν είναι τόσο καλό, λόγω οικονομίας, αυτά συμβαίνουν...

αν δεν κάνω λάθος τα καλώδια HDMI έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση εισόδου και εξόδου σήματος.(δεν ξέρω βέβαια αν αυτό ισχύει για όλα τα HDMI)

υπάρχει περίπτωση να το έχεις βάλει με ανάποδη φορά?

Εχεις ρυθμίσει από την συσκευή του DVD σε ποια έξοδο θα σου δίνει σήμα; Απλά αν συνδέσεις ένα HDMI χωρίς την ρύθμιση που λέω, απλά δεν θα κάνει τίποτε.

αν δεν κάνω λάθος τα καλώδια HDMI έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση εισόδου και εξόδου σήματος.(δεν ξέρω βέβαια αν αυτό ισχύει για όλα τα HDMI)

υπάρχει περίπτωση να το έχεις βάλει με ανάποδη φορά?

Πέτρο καλημέρα...

κάνεις λάθος...
τα καλώδια HDMI δεν έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση εισόδου και εξόδου σήματος....

Όπως λέει και ο ΠΕΤΡΟΣ Κ. μάλλον πρέπει να δεις στις ρυθμίσεις του dvd σου πως ενεργοποιείς την hdmi.

@ ΝΑΣΟΣ: Ρε φίλε, ο Petran ονομάζεται Δημήτρης και όχι Πέτρος

Τσεκαρε ποια ειδοδος της tv παιρνει το HDMI και προσπαθησε να παρεις σημα απο αυτην.Αν πχ πατας,AV1 η' AV2 και ειναι ρυθμισμενη το AV5 πχ να ειναι το HDMI,γι'αυτο δεν σου δινει σημα....

Όπως λέει και ο ΠΕΤΡΟΣ Κ. μάλλον πρέπει να δεις στις ρυθμίσεις του dvd σου πως ενεργοποιείς την hdmi.

@ ΝΑΣΟΣ: Ρε φίλε, ο Petran ονομάζεται Δημήτρης και όχι Πέτρος

αμάν έχεις δίκιο...Σόρρυ Δημήτρη...

Αυτό το φαινόμενο μου δείχνει πρόβλημα κλειδώματος hdcp. Κάποια από τις δύο συσκευές δεν διαθέτει το παραπάνω πρότυπο ή το διαθέτουν αλλά δεν συνεργάζονται μεταξύ τους όπως είπε εύστοχα κ ο Νάσος.

Τσεκαρε ποια ειδοδος της tv παιρνει το HDMI και προσπαθησε να παρεις σημα απο αυτην.Αν πχ πατας,AV1 η' AV2 και ειναι ρυθμισμενη το AV5 πχ να ειναι το HDMI,γι'αυτο δεν σου δινει σημα....

Συγγνώμη για το OFF TOPIC

Παναγιώτηηηηηηη !!!!!:huh2::huh2::huh2:
Τι έγινε τα PM σου δέν λειτουργούν ?

Το προβλημα λυθηκε με μια ρυθμιση στο dvd τελικα. Ειχε δικιο ο Πετρος Κ. Ευχαριστω πολυ ολους.