Σύνδεση TV με DVD-Rec

Abyssal

New member
13 March 2014
6
καλημέρα παιδιά :guitarist:

Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα :
Πήρα πριν 2 μέρες καινούργια TV, την LG 47620S, έχει μόνο ένα scart στο οποίο συνέδεσα ένα Dvd recorder (με εσωτερικό σκληρό δίσκο) στην έξοδό του για TV. Το Dvd παίζει κανονικά στην τηλεόραση τις ταινίες κλπ, αλλά το ίδιο δεν "βλέπει" τα κανάλια στην εξοδό του AV2 που είναι συνδεδεμένο. Δοκίμασα διάφορες συνδέσεις στις διάφορες εξόδους του (AV1,2,3) δεν έγινε τίποτα, οποτε δεν μπορεί να κάνει εγγραφές !!

Στην παλαιότερη τηλεόραση, το DVD -Rec ήταν συνδεδεμένο μ' αυτήν (scart) , αλλά σε άλλη έξοδό (scart) του είχε ψηφιακό αποδικωποιητή (scart)
O αποδ/της έπαιρνε την αντένα πρώτος (μετά πήγαινε στην TV), σύνδεση με scart στην TV και σύνδεση scart με DVD-Rec.
Τί μπορώ να κάνω ; είναι σημαντικό να μπορώ να κάνω εγγραφές από την TV

Εγώ η σύνδεση που έχω είναι: 1) αποκωδικοποιητής Nova με scart στο line 1 του DVD-R (Sony RDR-HX710), 2) από το recorder (line 3) με scart στην tv (Samsung 46f8000 με αντάπτορα που είχε η συσκευασία της tv στην θύρα EXT RGB). Κάνω εγγραφές στο recorder από την είσοδο line 3 που βλέπει τον αποκωδικοποιητή. Ελπίζω να βοήθησα.

Ευχαριστώ πολύ φίλε !! Άργησα να απαντήσω, είχα δουλειές ....

ναι, βοήθησες σίγουρα, συνέδεσα ξανά τον παλιό αποκωδικοποιητή στην έξοδο 2 του recorder, απλώς δεν συνέδεσα τον αποκωδικοποιητή με την TV γιατί έχει δικό της βέβαια. Και βεβαίως κάθε φορά που θέλω να γράψω κάτι πρέπει να ανοίξω τον αποκ/τη.

Re: Απάντηση: Σύνδεση TV με DVD-Rec

Ευχαριστώ πολύ φίλε !! Άργησα να απαντήσω, είχα δουλειές ....

ναι, βοήθησες σίγουρα, συνέδεσα ξανά τον παλιό αποκωδικοποιητή στην έξοδο 2 του recorder, απλώς δεν συνέδεσα τον αποκωδικοποιητή με την TV γιατί έχει δικό της βέβαια. Και βεβαίως κάθε φορά που θέλω να γράψω κάτι πρέπει να ανοίξω τον αποκ/τη.

Εγώ που έχω τον αποκωδικοποιητή της Nova ανοίγει αυτόματα όταν τον ορίζω εγώ για εγγραφή. Ο δικό σου αποκωδικοποιητής δεν έχει τέτοια λειτουργία?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύνδεση TV με DVD-Rec

Είναι ένας Lemm αποκ/της που καταργεί και το control της TV και καλά .......
Δεν νομίζω να ανοίγει μόνος του..... αλλά θα το ψάξω !
Επίσης κάτι που δεν μου αρέσει είναι ότι παλαιότερα με τα αναλογικά κανάλια της TV προγραμμάτιζα στο recorder ό,τι ήθελα να γράψω σε διάφορα κανάλια και ώρες και έφευγα ταξίδι -διακοπές κλπ και αυτό έκανε την δουλειά του. Τώρα πρέπει να αφήσω τον απ/τη ανοιχτό σε ένα κανάλι και μόνο από αυτό θα γράψει βέβαια ........ ΠΟλύ κακό !!!!
Θα το ψάξω μήπως και μπορεί να προγραμματιστεί ο αποκ/της να αλλάζει κανάλια ...... :guitarist: