συνδεση tv με home cinema..

pathos

New member
10 November 2007
70
παιδια καλως σας βρηκα και συγχαρητηρια για την καλη δουλεια...θα ξεκινησω με μια απορια και ελπιζω να μην κουρασω...προσπαθω εδω και 2-3 μερες να συνδεσω την τηλεοραση μου μια samsung lcd lr40 με ενα home cinema samsung...ενω λοιπον οταν βλεπω μια ταινια ολα λειτουργουν μια χαρα, οταν προσπαθω να ακουσω μονο τηλεοραση μεσω του home cinema δεν τα καταφερνω με τιποτα...μπαινω στο menu της τηλεορασης κοβω τον δικο της ηχο αλλα οπου και να βαλω το home ηχος δεν ακουγεται με τιποτα..σημερα συνδεσα και το playstation στην αλλη υποδοχη της τηλεορασης παλι ομως τιποτα...μεσω home cinema μπορω να ακουω μονο ταινιες και ραδιοφωνο βεβαια...καμια ιδεα????

Καλώς ήλθες,
Για το πρόβλημα σου, τώρα, έχεις συνδέσει το audio out της τηλεόρασης με κάποιο αντίστοιχο(;) του home cinema; Ή καλύτερα τούτο, το τελευταίο, έχει είσοδο audio αναλογική ή ψηφιακή; Αν όλα αυτά δεν έγιναν τι περιμένεις να ακούσεις;

οι εισοδοι που εχει το home cinema ειναι rca και rgb component, με οποιον τροπο και αν εχω δοκιμασει ηχο βλεποντας τηλεοραση, η παιζοντας playstation, δεν καταφερα να ακουσω...μονο οταν βλεπω ταινια μεσω του home cinema ακουω ηχο απο τα ηχεια...

Αυτές είναι είσοδοι εικόνας ή ήχου; Rgb component γιά δύο μιλάμε; Τα rca πάλι
είναι η γνωστή τριάδα (κίτρινο-άσπρο-κόκκινο);

Η μόνη σύνδεση που γίνεται σε αυτά τα δύο μηχανήματα
είναι αυτή του scart που ήδη έχεις κάνει.

Τώρα στα set home cinema δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να προσθέσουμε συσκευές
γιατί δεν μας δίνουν extra συνδέσεις στο DVD
που λειτουργεί και ως ενισχυτής στην προκείμενη περίπτωση.

Αν έχει το remote του home cinema κουμπί που να λέει TV
ίσως αυτό σου δώσει τον ήχο από την εικόνα που θα βλέπεις στην τηλεόραση σου.

Το άλλο που μπορούμε να δούμε είναι με της δύο εισόδους που έχεις (κόκκινο – μαύρο) να πάρεις ένα καλώδιο rca και να συνδέσεις DVD με TV ή DVD με PS.

Ειχα κανει μια συνδεση τετοια με κατι παρομοιο με αυτο:
http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=942146
Ηταν μονο το scart με τον διακοπτη in & out και απο επανω τις
υποδοχες RSA.
Το ειχα συνδεσει με δικα μου καλωδια και η αγορα του περιπου 3

οχι παιδια δυστυχως...δεν πειραζει ομως αρκει η προσπαθεια, να ειστε ολοι καλα, ευχαριστω!!!!