Σύνδεση VGA σε HDMI

sonick

New member
5 August 2011
53
Θέλω να συνδέσω laptop που δεν έχει θύρα hdmi,αλλά έχει vga με lcd tv που έχει hdmi αλλά δεν έχει vga.Aπ'ότι είδα υπάρχουν καλώδια vga2hdmi, αλλά το θέμα είναι θα μπορώ να βλέπω στην tv ταινίες που έχω στο laptop 1080p; Δηλαδή σε σχέση με hdmi2hdmi τι απώλειες έχω;
Eυχαριστώ!

Aπ'ότι είδα υπάρχουν καλώδια vga2hdmi,

Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο καλώδιο. Για τέτοια συνδεσμολογία (αναλογικό σε ψηφιακό σήμα) θα χρειαστείς converter. Φυσικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο:

component-video-cable.jpg

Οι περισσότερες τηλεοράσεις διαθέτουν είσοδο component. Τα 1080 αρχεία σου θα τα βλέπεις μια χαρά.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο καλώδιο. Για τέτοια συνδεσμολογία (αναλογικό σε ψηφιακό σήμα) θα χρειαστείς converter. Φυσικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο:

component-video-cable.jpg

Οι περισσότερες τηλεοράσεις διαθέτουν είσοδο component. Τα 1080 αρχεία σου θα τα βλέπεις μια χαρά.

Αν ο υπολογιστής δεν δίνει και σήμα component στην θύρα D-Sub (VGA), αυτό το καλώδιο δεν θα δουλέψει...

Last edited:
Καταρχήν θα έχεις ΜΟΝΟ εικόνα και όχι ήχο..
Την αντίθετη συνδεσμολογία είχα όταν σύνδεσα τον HD δέκτη της νοβα στην 5200 hitachi που έχω (από τις πρώτες flat, lcd, plasma πες το όπως θες, αλλά με εκπληκτική εικόνα δεδομένης βεβαίως της παλαιότητάς της)..
Ο ήχος έμπαινε χωριστά...
Επίσης, να προσέξεις εάν θα έχεις αρσενικό ή θυληκό βύσμα DVI....
Το λινκ που δίνεις νομίζω έχει ακριβά καλώδια... στο ebay βρίσκεις ίσως φθηνότερα...
Α! Την ίδια σύνδεση με αυτή που ζητάς έχει ο Dreambox 800.... Βγάζει ΜΟΝΟ DVI και μάλιστα με κόλπο που έχουν στην dreammedia δίνει ΚΑΙ ήχο στο HDMI..
Από απώλειες, θα έλεγα πως θα έχεις ανεπαίσθητες... Ισως και καθόλου...
Και στον HD της νοβα όσο και στον Dreambox δεν νιώθω ότι κάτι δεν πάει καλά... Ισα ίσα... για να το χρησιμοποιεί η Dreammedia κατι θα ξέρει..
Μη σου πως πως και η παλιά hitachi αναστήθηκε... και παίζει μια χαρα...
Οπότε...

Ακριβώς γι'αυτό υπάρχει η υποσημείωση στο site.
Οι μετατροπείς VGA σε HDMI κοστίζουν γύρω στα 40 Ευρώ, είναι κάτι μεγάλα κουτιά. Μόνο αυτοί κάνουν δουλειά, αλλά δε σε συμφέρει με τίποτα.
Καλύτερα να πουλήσεις το Laptop και να πάρεις κάποιο άλλο με θύρα HDMI.
Προφανώς θέλεις καλύτερη ποιότητα εικόνας και στο browsing στη TV απ'ότι κατάλαβα.
Αν είναι μόνο για ταινίες πάντως συμφωνώ με Yperion.

Παιδιά δεν υπάρχουν καλώδια VGA σε HDMI...που να δουλέυουν τουλάχιστον.
Διαβάστε και τις υποσημειώσεις στη περιγραφή του ebay.
Μακάρι να υπήρχαν!
Μόνο μετασχηματιστές.
Αν δεν είχε ήχο θα ήταν το λιγότερο και ούτε καν πρόβλημα.
Απ´την έξοδο ακουστικών θα τον έβγαζε.

Δεν είναι τόσο απλό... Η τυπική VGA δίνει σήμα RGBHV που ξεκινά από 28,8KHz (480p60), ενώ το SCART χρησιμοποιεί σήμα RGBS μόνο στις συχνότητες 15,625 & 15,75KHz (576i50 & 480i60).