συνδεση υπολογιστών σε οικιακό δίκτυο.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,468
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Θέλω τη βοήθειά σας για το εξής.
Στο σπίτι υπάρχουν 3 υπολογιστές.
Οι 2 είναι συνδεδεμένοι στο ιντερνετ ενσύρματα και ο τρίτος μέσω wifi.
Oι 2 έχουν λειτουργικό το Win7 και ο τριτος Vista.
Mε ποιό τρόπο μπορούν να "επικοινωνούν" μεταξύ τους και να ανταλάσσουν αρχεία?
Κανοντας αναζήτηση συσκευών,βρίσκουν οι υπολογιστές ο ένας τον άλλον,αλλά όταν κάνω διπλό κλικ πάνω σε έναν από αυτούς μου ζητάει το όνομα του υπολογιστή και το passwor.
Γράφω το όνομα του υπολογιστή-πχ SOCRATIS1-και στη θέση του password γραφω τον κωδικό της "Οικιακής ομάδας" αλλα μου τα απορρίπτει.
Τι στο @$%@#%@#% κάνω λάθος?

Στο όνομα βάλε το username με το οποίο κάνεις login στο συγκεκριμένο υπολογιστή και φυσικά το αντίστοιχο password από κάτω. Φτιάξε τα shares και θα είσαι οκ ;-)

Καταρχήν σ´ευχαριστώ πολύ.Όταν μου γράφεις να φτιάξω τα shares,εσύ σίγουρα καταλαβαίνεις τι μου λες,έλα μου όμως που εγώ δεν σκαμπάζω γρι από αυτά....

Κοίτα, κάνεις login αυτόματα.

Για να δεις σαν ποιος χρήστης κάνεις login, μπορείς να πας στο User Manager: My Computer > Δεξί κλίκ, επιλογή "Manage" >System tools > local Users and Groups > Users

Εκεί κατα πάσα πιθανότητα θα βρείς τους χρήστες "Administrator", "Guest" και τον χρήστη τον οποίο δημιούργησες όταν έστησες τα Windows π.χ. τoν "Socrates".

Μια γρήγορη λύση για να κάνεις share είναι να μπαίνεις σαν ίδιος χρήστης με ίδιο password σε όλα τα PC. Οπότε κάνε rename το χρήστη που μπαίνεις και στα άλλα PC σε "Socrates" και βάλε σε όλους το ίδιο password.

Επίσης θα βολέψει να ανήκουν όλοι οι υπολογιστές στο ίδιο Workgoup. My Computer > Δεξί κλίκ, επιλογή "properties"> advanced system settings > computer name >change και βάλε σε όλους το ίδιο Workgroup (θέλει restart)

Μετά κάνε share "Δεξί κλίκ > Properties > Share" στο φάκελλο που θες, ακολούθα τις οδηγίες (πες ναι δηλαδή σε ότι ρωτήσει) και αν όλα είναι ΟΚ θα μπορείς να τον δεις από τα άλλα PC.

Η κοινή χρήση φακέλων , το γνωστό ως filesharing στα Windows , δουλεύει απίστευτα καλύτερα και πιο σίγουρα με τα εξής:

1) Να υπάρχει κωδικός πρόσβασης στους χρήστες (και ας κάνει autologin)
2) Να έχουμε στατικές διευθύνσεις στο τοπικό δίκτυο (IP)
3) Να έχουμε firewall για το οποίο είμαστε σίγουροι ότι δεν μας μπλοκάρει το filesharing.
4) Κατα προτίμηση να έχουν τα computer ίδιες εκδόσεις Windows

Αν έχουμε αυτά ή τουλάχιστον κάποια από αυτά, τότε με απλές ρυθμίσεις (3 βήματα το πολύ) όλα δουλεύουν κομπλέ.

Για να μην ανοιγω νέο θεμα ας καταθεσω και εγω το ιδιο περιπου πρόβλημα μπας και βρω καμια ακρη.
Προσφατα λογο αναβάθμισης εκανα νεα εγκατασταση λειτουργικου ( win7) και από τοτε εχω προβλημα στην μεταφορα αρχειων μεταξυ των υπολογιστών μου αλλα και του smartphone ( ολες οι συσκευές μου ειναι συνδεμένες στο router με σταθερη ip) .
Συγκεκριμένα δεν μπορω να στειλω αρχεια μεσω ασύρματης συνδεσης ουτε από το κινητο ( android) αλλα ουτε από το ultra book ( win 8.1) .
Δεν εχω καταλαβει γιατι ως τωρα με την προηγούμενη εγκατασταση στον σταθερο pc δεν ειχα τετοιο θεμα και τι εχει αλλάξει.
Το ακομα πιο παραξερνο είναι πως ενώ προς το σταθερο pc δεν μπορω να στειλω αρχεια , αντιθετα από το ultra book και το smart phone μπορω να αναπαραγω η να μεταφερω τα αρχεια που υπαρχουν στο σταθερο pc.
Από την άλλη αν προσπαθήσω να μπω από το σταθερο Pc προς καποια ασύρματη συσκευή μου ζητα κωδικο .
Τελος εκει που δεν υπαρχει κανενα θεμα αμφίδρομης επικοινωνίας είναι μονο μεταξυ του media player ( dune )
Για πειτε καμια ιδεα γιατι κόλλησα.