Συνδεσιμότητα Dreambox DM-600

bisbikoulas

Senior Member
3 December 2007
410
Μετά από εγκατάσταση σκληρού στον DM-600 το παλιό DVD player με σκληρό (αλλά χωρίς έξοδο HDMI) ηρθε η ώρα να πάρει τον δρόμο του εξοχικού...

Υπάρχει όμως ένα προβληματάκι... η τηλεόραση του δωματίου έχει είσοδους HDMI και component (έτσι συνδέεται τώρα το DVD player και το DM-600 συνδέτεται πάνω του) - και στο πλάι composite - και συνεπώς το ερώτημα είναι πως να συνδέσω το DM-600??

Υπάρχει η δυνατότητα SCART σε component ή θα πρέπει να συνδέσω με composite σε πλαινή πόρτα της τηλεόρασης?? Τι είναι καλύτερο???

(Σορυ για την άγνοια αλλά νέος στο σπορ...)

Scart σε component είναι η καλύτερη επιλογή, μόνο που θα χρειαστείς και δύο RCA για τον ήχο.
Υπάρχουν έτοιμοι αντάπτορες σε καταστήματα εικόνας ήχου και ηλεκτρονικών.

Δώσε στο Google "scart to component" και θα βρεις προτάσεις.

Ξερω οτι το βασικό ενδιαφέρον όλων είναι το ματσάκι μεταξύ 800 και 8000 αλλα... καθένας με τον πόνο του :flipout:

Εψαξα στο δίκτυο και απ'ότι διάβασα για να πάς από scart σε component χρειάζεσαι μάλλον κάτι παραπάνω από ένα απλό καλωδιάκι... Συγκεκριμένα μάλλον χρειάζεσαι αυτό:
http://www.highway.net.au/parts/converters/2005.html

Το δε Βικιπεδία λέει:
SCART cannot officially carry non-RGB (e.g., YPbPr) component video signals, which are gaining ground as an improvement over S-Video in markets where SCART is not used. However, some manufacturers of set-top-boxes and DVD players are known to provide optional (menu-selectable), non-standard YPbPr output through the pins that are officially reserved for RGB color components.

Και τέλος απ'ότι κατάλαβα, ο DM-600 δεν ανήκει στην παραπάνω κατηγορία, καθώς το SCART του βγάζει RGB και δεν έχει τον απαραίτητο transcoder...

Ερωτώ λοιπόν του γνώστες... τα λέω καλά?? χρειάζομαι όντως μηχανάκι σαν το παραπάνω?? (γιατί αν είναι έτσι συμφέρει να βρώ ένα καλό DVDR με είσοδο SCART και έξοδο HDMI και καθάρισα με τα ίδια χρήματα)

Μερσι

ΥΓ. Νασαστε καλά για το συγκριτικό μεταξύ 8000 και 800... (μου γλιτώσατε 1000 ευρώ!!!)

απλά ψάξε στο av menu του firmware που έχει περασμένο αν υποστηρίζει έξοδο component. αν ναι είσαι κομπλέ με το απλό καλώδιο.

αυτό έχω κάνει και εγώ στο 500ρη και είμαι πολύ καλύτερα τώρα...

Δεν χρειάζεσαι τον μετατροπέα. Από τις AV ρυθμίσεις του δέκτη θα επιλέξεις component και θα δεις αμέσως εικόνα με τη χρήση του απλού αντάπτορα.

Μετά από μια μικρή ταλαιπωρία να βρω τον αντάπτορα (τον οποίο βρήκα τελικά στο MEDIA MARKT της HAMA στα 20 ευρώπουλα) το εγκατέστησα, αλλαξα τις ρυθμίσεις του δέκτη σε YPbPr από το A/V menu και δούλεψε τέλεια :grinning-smiley-043

Το μόνο είναι ότι από εικόνα δεν μπορώ να πώ ότι είδα καμμία σπουδαία διαφορά στη ΝΟΒΑ εκτός ίσως από τα κανάλια του BBC και του TV5...

(Από την άλλη βέβαια πήρα ένα DVD με HDMI και upscale και κυρίως δεν χρειάζεται πια να ανάβω το DVD-R για να δω από το Dreambox...)