Συνδεσμολογία Home Cinema, TV, DVD

Angelaki

New member
13 December 2010
7
Καλησπέρα,
Το Σαββάτο έκανα μια αγορά:
Τηλεόραση LG 47LE5500
Home Cinema: DHT-1311XP

Στην κατοχή μου είχα ένα DVD (έχει όλες τις άλλες εξόδους εκτός απο HDMI)
Λοιπόν θέλω να τα συνδέσω. Εχω συνδέσει την τηλεόραση με τον ενισχυτή με οπτική ίνα. (βλέπω ταινείες απο το USB της τηλεόρασης).

Μπορεί κάποιος να με βοήθήσει να τα συνδέσω;;; Θέλω να μπορώ να βλέπω DVD με τον ενισχυτή κλειστό (απο τα ηχεία της τηλεόρασης).

Είπα να αφήσω την αγορά ενώς Blueray για αργότερα. Εχω ρωτήσει στο μεγάλο κατάστημα που αγόρασα τον ενισχυτή αλλά ότι και αν μου είπαν δεν έπιασε. Αγόρασα και 3 οπτικές ίνες με ένα αμφίδρομο spliter το οποίο ποτέ δεν έπεξε. Τώρα μου είπαν να αγοράσω μερικά καλώδια RCA.

Γνωρίζει κανείς την λύση γιατί αν πάω έτσι θα ξεπουληθώ και δουλειά μου δεν θα κάνω....

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!!!!!!

Καλησπέρα,
Το Σαββάτο έκανα μια αγορά:
Τηλεόραση LG 47LE5500
Home Cinema: DHT-1311XP

Στην κατοχή μου είχα ένα DVD (έχει όλες τις άλλες εξόδους εκτός απο HDMI)
Λοιπόν θέλω να τα συνδέσω. Εχω συνδέσει την τηλεόραση με τον ενισχυτή με οπτική ίνα. (βλέπω ταινείες απο το USB της τηλεόρασης).

Μπορεί κάποιος να με βοήθήσει να τα συνδέσω;;; Θέλω να μπορώ να βλέπω DVD με τον ενισχυτή κλειστό (απο τα ηχεία της τηλεόρασης).

Είπα να αφήσω την αγορά ενώς Blueray για αργότερα. Εχω ρωτήσει στο μεγάλο κατάστημα που αγόρασα τον ενισχυτή αλλά ότι και αν μου είπαν δεν έπιασε. Αγόρασα και 3 οπτικές ίνες με ένα αμφίδρομο spliter το οποίο ποτέ δεν έπεξε. Τώρα μου είπαν να αγοράσω μερικά καλώδια RCA.

Γνωρίζει κανείς την λύση γιατί αν πάω έτσι θα ξεπουληθώ και δουλειά μου δεν θα κάνω....

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!!!!!!

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Για να ενώσεις το DVD που πήρες με τον ενισχυτή θα χρειαστείς :
1.) Ενα καλώδια χρωματοδιαφορών YCbCr ( θα το καταλάβεις γιατί'είναι τρια καλώδια κολλημένα μαζί) και θα τα ενώσεις στις υποδοχές που βρίσκονται στο κέντρο περίπου του ενισχυτή εκεί που λέει component video assignable IN SAT/CBL και καθάρισες με την εικόνα.
2.) Eνα ομοαξονικό καλώδιο (coaxial) για να συνδέσεις το DVD με την είσοδο digital assignable IN SAT/CBL.
3.) ΠΡΟΣΟΧΗ : Επειδή και οι δύο είσοδοι είναι assignable, θα πρέπει να δηλώσεις στον ενισχυτή σου ποιές θα λαμβάνουν σήμα από το menu του ενισχυτή, διότι διαφορετικά είται θα βλέπεις και δεν θα ακούς ή το αντίστροφο

Την παράγραφο για το μαγαζί την αφήνω ασχολίαστη εκτός από αυτήν την ερώτηση : Πώς δικαιολόγησαν τις τρείς οπτικές;; Γιατί σου είπαν να τις πάρεις; Να συνδέσεις τί με τί;;

Για να συνδεσω το DVD και την TV με τον ενισχυτή. Για να εχω 5καναλο ήχο.
Επειδή ο ενισχυτής έχει μια είσοδο οπτικής μου έδωσαν και σπλιτερ που δεν παίζει!!!!

Να σε ρωτήσω αν τα συνδέσω όπως είπες θα μπορώ να βλέπω DVD και να ακούω χωρίς να ανοίγω τον ενισχυτή;;;;

Από την στιγμή που το DVD δεν συνδέεται μέσω HDMI με τον ενισχυτη όχι. Θα πρέπει αναγκαστικά να τον ανοίγεις ΕΚΤΟΣ και αν έχει τέτοια πρόβλεψη η θύρα του SAT/CBL. Κοίτα το manual...

Να ρωτήσω αν συνδέσω τα καλώδια χρωματοδιαφορών YCbCr απευθείας στην τηλεόραση (να μπορώ να βλέπω dvd με κλειστό ενισχυτή) και το ομοαξονικό καλώδιο (coaxial) με τον ενισχυτή θα έχω ήχο μονο οταν ανοίγω τον ενισχυτή σωστά;;;;

Υ.Γ. το ομοαξονικό καλώδιο (coaxial) το χρησημοποιώ για όλους τους ήχους (διάλογοι,εφέ) ή μονο για τα εφέ;;;;

Να ρωτήσω αν συνδέσω τα καλώδια χρωματοδιαφορών YCbCr απευθείας στην τηλεόραση (να μπορώ να βλέπω dvd με κλειστό ενισχυτή) και το ομοαξονικό καλώδιο (coaxial) με τον ενισχυτή θα έχω ήχο μονο οταν ανοίγω τον ενισχυτή σωστά;;;;

Υ.Γ. το ομοαξονικό καλώδιο (coaxial) το χρησημοποιώ για όλους τους ήχους (διάλογοι,εφέ) ή μονο για τα εφέ;;;;

Σωστά. Από την τηλεόραση δεν θα ακούς τίποτα.

Οι διάλογοι και τα εφέ είναι ήχοι και τα δύο και χρησημοποιούν το ίδιο καλώδιο. Οπότε με το ομοαξονικό είσαι καλυμένος και για τα δύο.

Αν θές να ακούς από την τηλεόραση χωρίς να ανοίγεις τον ενισχυτή θα χρειαστείς δύο επιπρόσθετα RCA καλώδια για να ενώσεις το Audio out από το DVD με το audio in της τηλεόρασης. Ετσι θα ακούς από τα ηχεία της τηλεόρασης.

Λοιπόν ρώτησα γιατι έτσι το έκανα αλλά απο τον ενισχυτή ακούω μόνο τα εφέ και όχι τους διαλόγους.... :furious3::furious3::furious3:
(Δεν έχω βάλει το RCA για τους ήχους στην τηλεόραση.)

@kblachos

Σύμφωνα με το πρώτο σου λίνκ υποτείθεται οτι μέσω του coaxial θα έχω ήχο 5.1 Μπορείς να με βοηθήσεις γιατι εγώ μέσω του coaxial έχω ήχο μόνο στα εφέ και όχι στους διαλόγους;;; (ακούω τα εφέ αλλά όχι τις ομιλίες)

Υ.Γ. Το παλίο μου home cinema (στο πατρικό μου σπίτι) εδώ και 10 χρόνια παίζει άψογα 5.1 εδώ βρήκε να με τρελάνει;;;; :BDGBGDB55:

@kblachos

Σύμφωνα με το πρώτο σου λίνκ υποτείθεται οτι μέσω του coaxial θα έχω ήχο 5.1 Μπορείς να με βοηθήσεις γιατι εγώ μέσω του coaxial έχω ήχο μόνο στα εφέ και όχι στους διαλόγους;;; (ακούω τα εφέ αλλά όχι τις ομιλίες)

Υ.Γ. Το παλίο μου home cinema (στο πατρικό μου σπίτι) εδώ και 10 χρόνια παίζει άψογα 5.1 εδώ βρήκε να με τρελάνει;;;; :BDGBGDB55:

Μηπως δεν έχεις συνδέσει καλά το κεντρικό ηχείο? Μήπως ο ενισχυτής με το calibration δεν βρήκε το κεντρικό ηχείο?

Το βρήκα ήθελε να δηλώσω στο μενού του DVD τον ήχο σαν RAW και οχι PCM που ήταν.