Συνδεσμολογία Ραδιοενισχυτή

Ilzals

Senior Member
1 May 2014
447
Γεια σας θελω να κάνω κάποιες συνδέσεις σε ράδιοενισχητη.Συγκεκριμενα θελω με HDMI καλώδιο να σύνδεσω ps3 ,nova ,media player προς ενισχυτη και εξοδο με καλωδιο hdmi στον projector η στην τηλεοραση ανάλογα τι θα βλεπω κάθε φορα.Η απορία μου ειναι ο ήχος απο τις συσκευές προς τον ενίσχυτη περνάει μέσα απο το καλώδια hdmi η πρέπει να κάνω συνδέσεις για ήχο προς ενίσχυτη και με optical καλώδιο για κάθε συσκευή χωριστά;με λίγα λόγια παιδιά θα ΕΧΩ ηχο; Η μόνο εικόνα;συγγνώμη αλλα ειναι άσχετος και δεν ΕΧΩ προχωρήσει ακόμα σε αγορά ενίσχυτη και ακόμα ψαχνομαι

Re: ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ΡΑΔΙΟΕΝΙΣΧΥΤΗ

Όπως τα λέει ο toliskot . Αφού θα έχεις δύο επιλογές, projector και τηλεόραση, αν θα μπορούσες να φτάσεις οικονομικά κάποιον AVR που να έχει και 2 εξόδους HDMI, θα ήσουν μια χαρά. Τηλεόραση και προτζέκτορας μόνιμα συνδεδεμένους στον AVR και όρεξη(και χρόνο βέβαια) να έχεις για να πειραματίζεσαι για το καλύτερο δυνατόν οπτικοακουστικό αποτέλεσμα.

Γεια σου η τηλεοραση και ο projector δεν θα ειναι μόνιμα συνδεδεμενοι με τον ενίσχυτη οπότε δεν χρειάζεται αυτο που λες.Απλα ήθελα να μάθω αν ο ήχος περνάει απο το HDMI

Γεια σου η τηλεοραση και ο projector δεν θα ειναι μόνιμα συνδεδεμενοι με τον ενίσχυτη οπότε δεν χρειάζεται αυτο που λες.Απλα ήθελα να μάθω αν ο ήχος περνάει απο το HDMI
Καλή σου ημέρα. Εντάξει, αλλά πίστεψέ με, είναι μία δυνατότητα - ευκολία, που σε βάθος χρόνου αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη και λειτουργική. Άλλο είναι να βάζεις - βγάζεις το HDMI από την τηλεόραση στον προτζέκτορα και το αντίθετο και άλλο είναι να υπάρχει μόνιμα το ένα HDMI στην τηλεόραση και το άλλο να το χρησιμοποιείς κατά βούληση.
Προσωπική εκτίμηση πάντα. Δηλαδή, δεν θα μου άρεσε να ξεσυνδέω την τηλεόραση, ακόμη και για λόγους φθοράς, κάθε φορά που θα βλέπω από άλλο μέσο. Θα σου πουν και τα παιδιά εδώ μέσα απόψεις. Εξαρτάται βέβαια και από τη χρήση. Εσύ ασφαλώς έχεις τον τελευταίο λόγο και δυστυχώς η τσέπη σου.
Καλή συνέχεια.

Τα 2 hdmi out είναι αρκετά μεγάλη διευκόλυνση, γιατί μπορεί επί του παρόντος να μην σου χρειάζονται όπως λες, αλλά μελλοντικά ποτέ δεν ξέρεις. Κάποτε το είχαν οι πολύ ακριβοί ενισχυτές αλλά πλεον το έχουν και πιο οικονομικοί. (Βλεπε pioneer σειρά 9..). Εγώ που έχω τον 922 που δεν έχει υποχρεωτικά την έβγαλα με hdmi splitter.