ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟΥ

sotant

Established Member
8 September 2006
274
Καλησπερα

Μπορει καποιος να μου πει εαν μπορω απο εναν ενισχυτη a/v να παρω απο τα pre out π.χ. των surr και με split να τα συνδεσω σε 2 τελικους ενισχυτες στην ουσια αυξανω τον αριθμο των ηχειων.Δεν θελω συνδεση ηχειων παραλληλη η εν σειρα

Ευχαριστω

Mπορείς να το εξηγήσεις λίγο καλύτερα;

Κατ' αρχάς για ποιον A/V μιλάμε; Για ποιον λόγο να ενισχύσεις τα πίσω κανάλια; Τα εμπρός L-C-R οδηγούνται από τελικό;
Τι εννοείς λέγοντας ότι θέλεις να αυξήσεις τον αριθμό των ηχείων;

Απάντηση: Re: ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟΥ

Mπορείς να το εξηγήσεις λίγο καλύτερα;

Κατ' αρχάς για ποιον A/V μιλάμε; Για ποιον λόγο να ενισχύσεις τα πίσω κανάλια; Τα εμπρός L-C-R οδηγούνται από τελικό;
Τι εννοείς λέγοντας ότι θέλεις να αυξήσεις τον αριθμό των ηχείων;
Θελω να κανω 2 τα ζευγαρια στα surr. χωρις ομως να μπω στην διαδικασια παραλληλης συνδεσης η εν σειρας.
Τα L&R ειναι ενεργα το κεντρικο και τα surr οδηγουνται απο τρικαναλο τελικο ( rb993) και θελω να προσθεσω εναν ακομη RB993 για ενα επιπλεον ζευγαρι surr. αρα εαν παρω απο την προενισχυση του a/v pion lx 70 και κανω split σημα στους 2 τελικους εχω προβλημα ???
Εαν η απαντηση ειναι δεν εχεις προβλημα παιζει ρολο οτι τελικος πρεπει να ειναι ιδιοι η μπορει και εντελως διαφορετικοι μεταξυ τους
Ευχαριστω

Re: Απάντηση: Re: ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟΥ

Ότι πάρεις από τις pre-out μπορείς να το στείλεις σε τελικό και από κει στα ηχεία. Με τον lx 70 δε χρειάζεται να κάνεις split το σήμα γιατί έχει ξεχωριστή έξοδο για κάθε κανάλι. Εφ' όσον είναι ίδιος ο τελικός με εκείνον που ήδη έχεις, ακόμα καλύτερα για την ομοιογένεια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟΥ

Ότι πάρεις από τις pre-out μπορείς να το στείλεις σε τελικό και από κει στα ηχεία. Με τον lx 70 δε χρειάζεται να κάνεις split το σήμα γιατί έχει ξεχωριστή έξοδο για κάθε κανάλι. Εφ' όσον είναι ίδιος ο τελικός με εκείνον που ήδη έχεις, ακόμα καλύτερα για την ομοιογένεια.
Mα αφου το set των pre out surr εχει σταλει ηδη σε τελικο ο οποιος οδηγει το ενα ζευγος ηχειων τοτε πως θα πρεπει να σπασω το ιδιο σημα σε ενα ακομη set ??

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟΥ

Mα αφου το set των pre out surr εχει σταλει ηδη σε τελικο ο οποιος οδηγει το ενα ζευγος ηχειων τοτε πως θα πρεπει να σπασω το ιδιο σημα σε ενα ακομη set ??

Νόμιζα με τα επιπλέον surround ότι εννοούσες τα surround back. Τότε ο μόνος τρόπος είναι να κάνεις split το σήμα των surround. Αλλά γιατί να το κάνεις αυτό; Καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιήσεις τον τελικό για τα surround back.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟΥ

Νόμιζα με τα επιπλέον surround ότι εννοούσες τα surround back. Τότε ο μόνος τρόπος είναι να κάνεις split το σήμα των surround. Αλλά γιατί να το κάνεις αυτό; Καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιήσεις τον τελικό για τα surround back.
Εχω αλλο τελικο για τα back.Οποτε γινεται απο οτι καταλαβα απλα εχω μια εντυπωση χωρις να κατεχω γνωσεις οτι επειδη το σημα μοιραζεται σε αλλους δυο τελικους μηπως πεφτει η ταση του ?? και εαν μπορει να προκαλεσει προβλημα στους τελικους και κυριως μεταξυτους???

Ναι γινεται. Χρησιμοποιω 2 ζευγη front (left ,right).Tα μεν οδηγούνται απτον av, τα δε μεσω των pre out του av, σε τελικό ενισχυτή. Στην ουσία δηλαδη παίζουν το ίδιο σήμα, αν αυτό εννοείς.

Ναι γινεται. Χρησιμοποιω 2 ζευγη front (left ,right).Tα μεν οδηγούνται απτον av, τα δε μεσω των pre out του av, σε τελικό ενισχυτή. Στην ουσία δηλαδη παίζουν το ίδιο σήμα, αν αυτό εννοείς.
Πιθανον να ειναι ετσι αλλα δεν ειμαι σιγουρος οταν το σημα μοιραζεται απο την ιδια εξοδο...