Σύνδεσμολογία

HarPa

New member
30 August 2007
9
Καλημέρα.

Ίσως έχει ξαναναφερθεί αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι όσο έψαξα.

Έχω το παρακάτω σύστημα
TV Samsung Series 8 Plasma 50"
Receiver Pioneer SC-LX73
HTPC Mac Mini
Ηχεία Klipsch 62 front

1ο. Τρόπος ενδεδειγμένης συνδεσμολογίας HTPC-TV είναι με HDMI μέσω του receiver ή κατευθείαν στην TV.
2o. Μεταφορά ήχου ξεχωριστά από την εικόνα με optical ή coaxial ή μέσω HMDI?
3ο. Τα μπροστινά ηχεία είναι καλό να τα συνδέσω με διπλά καλώδια (biamp) μιας και τα ηχεία και ο ενισχυτης έχουν αυτή τη δυνατότητα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

1) Εξαρτάται από την κάρτα γραφικών του ΗTPC. O LX-73 πάντως τα πάει πολύ καλά σε εικόνα. Δοκίμασε, είναι εύκολο... και διάλεξε το καλύτερο.
2) Με optical ή coaxial δεν θα έχεις ΗD Formats ήχου, οπότε καλύτερα ΗDMI.
3) Προσωπικά δεν έχω δει διαφορές, αλλά δεν μπορώ να το πω με σιγουριά για τον LX-73. Δοκίμασε...
(Eννοείται ότι μιλάμε για διενίσχυση βέβαια, γιατί με διπλοκαλωδίωση είμαι σίγουρος ότι δεν αξίζει ο κόπος).

Re: Απάντηση: Σύνδεσμολογία

1) Εξαρτάται από την κάρτα γραφικών του ΗTPC. O LX-73 πάντως τα πάει πολύ καλά σε εικόνα. Δοκίμασε, είναι εύκολο... και διάλεξε το καλύτερο.
2) Με optical ή coaxial δεν θα έχεις ΗD Formats ήχου, οπότε καλύτερα ΗDMI.
3) Προσωπικά δεν έχω δει διαφορές, αλλά δεν μπορώ να το πω με σιγουριά για τον LX-73. Δοκίμασε...
(Eννοείται ότι μιλάμε για διενίσχυση βέβαια, γιατί με διπλοκαλωδίωση είμαι σίγουρος ότι δεν αξίζει ο κόπος).

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Εφόσον επιλέξω την HDMI για μεταφορά ήχου είναι μονόδρομος αν δεν κάνω λάθος η μεταφορά εικόνας μέσω receiver. Δεδομένου ότι το Mac Mini έχει έξοδο HDMI για εικόνα ή mini displayport το οποίο απαιτεί adaptor για μετατροπή σε συνηθισμένες εξόδους DVI/VGA. Οπότε φαντάζομαι adaptor, καλώδια είναι χειρότερα από ένα σκέτο καλώδιο.

Καλημέρα.

Ίσως έχει ξαναναφερθεί αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι όσο έψαξα.

Έχω το παρακάτω σύστημα
TV Samsung Series 8 Plasma 50"
Receiver Pioneer SC-LX73
HTPC Mac Mini
Ηχεία Klipsch 62 front

1ο. Τρόπος ενδεδειγμένης συνδεσμολογίας HTPC-TV είναι με HDMI μέσω του receiver ή κατευθείαν στην TV.
2o. Μεταφορά ήχου ξεχωριστά από την εικόνα με optical ή coaxial ή μέσω HMDI?
3ο. Τα μπροστινά ηχεία είναι καλό να τα συνδέσω με διπλά καλώδια (biamp) μιας και τα ηχεία και ο ενισχυτης έχουν αυτή τη δυνατότητα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

1.) HDMI από το mac στον ενισχυτή, HDMI από τον ενισχυτή στην τηλεόραση
2.) Δεν χρειάζεται. Με το HDMI είσαι καλυμένος.
3.) Επειδή τα ηχεία σου είναι πολύ ευαίσθητα και ο Pio έχει ICE στάδια εξόδου δεν θα ακούσεις διαφορές με την διενίσχυση που σκέπτεσαι να κάνεις. Οπότε καλύτερα να τα φίσεις όπως είναι και να γλυτώσεις το extra κόστος των καλωδίων

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύνδεσμολογία

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Εφόσον επιλέξω την HDMI για μεταφορά ήχου είναι μονόδρομος αν δεν κάνω λάθος η μεταφορά εικόνας μέσω receiver. Δεδομένου ότι το Mac Mini έχει έξοδο HDMI για εικόνα ή mini displayport το οποίο απαιτεί adaptor για μετατροπή σε συνηθισμένες εξόδους DVI/VGA. Οπότε φαντάζομαι adaptor, καλώδια είναι χειρότερα από ένα σκέτο καλώδιο.

Nαι, καλύτερα να μην πας σε λύση αντάπτορα... γιατί άλλωστε?

Mόνο αν σε ενδιαφέρει να δώσεις εικόνα σε δεύτερο προβολικό μέσο θα σου χρειαστεί.
Και πάλι επειδή δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει η mini display port, δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αν θα σου δώσει Full HD...

Καλύτερα μια ΗDMI στον LX-73 και καθάρησες και από εικόνα και από ήχο.

Και κατι τελευταίο και ελπίζω να μην σας ξαναενοχλήσω.

Έκανα ρύθμιση με το MCACC και ενώ όλα τα ηχεία μου τα έδωσε στις κανονικές αποστάσεις το sub το εδωσε 9 μέτρα μακρυά τι μπορεί να φταίει?

Τίποτα δεν φταίει. Με το subwoofer έτσι γίνεται. Πάντα φαίνεται σε μεγαλύτερη απόσταση απ' αυτή που πραγματικά είναι τοποθετημένο. Μην πειράξεις τίποτα.