ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΜΕ ΗΧΕΙΑ ROISTER

gregory.a

Established Member
18 January 2007
190
Παιδια καλησπέρα.Θα ήθελα να αγοράσω έναν δικάναλο ενισχυτή με μια τιμή γύρω στα 300 και να τον συνδιάσω με τα ηχεία που ήδη έχω,που είναι τα
ROISTER EMPHASIS 20.Tα ηχεία αυτά είναι 150watt/6 ohm
Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας.Ευχαριστώ.

Last edited:
Αυτό είναι δύσκολο. Λογικά πρέπει να είναι απαιτητηκά ηχεία σε Watt και ρεύμα. Δεν τα ξέρω καθόλου κι όλας.

Πάντως ο ποιό δυνατός ενισχυτής σύμφωνα με τις γνώσεις μου σε αυτή την κατηγορία είναι ο Yamaha RX-797 (2x100W) στα 380 Ευρώ περίπου. Έχει καθαρό ήχο και καλά δυναμικά. Αλήθεια με τι ακούς τώρα? Αν μπορείς να πας σε λιγότερα watt χωρίς πρόβλημα για τα ηχεία, θα σου έλεγα να πας σε NAD. Σίγουρα πράγματα. Σε αυτή την κατηγορία τιμής, δεν νομίζω ότι μπορεί να τους συναγονιστεί κανένας.

Αυτό είναι δύσκολο. Λογικά πρέπει να είναι απαιτητηκά ηχεία σε Watt και ρεύμα. Δεν τα ξέρω καθόλου κι όλας.

Πάντως ο ποιό δυνατός ενισχυτής σύμφωνα με τις γνώσεις μου σε αυτή την κατηγορία είναι ο Yamaha RX-797 (2x100W) στα 380 Ευρώ περίπου. Έχει καθαρό ήχο και καλά δυναμικά. Αλήθεια με τι ακούς τώρα? Αν μπορείς να πας σε λιγότερα watt χωρίς πρόβλημα για τα ηχεία, θα σου έλεγα να πας σε NAD. Σίγουρα πράγματα. Σε αυτή την κατηγορία τιμής, δεν νομίζω ότι μπορεί να τους συναγονιστεί κανένας.
Mε έναν YAMAHA DSP A590 πολύ παλιό μοντέλο και τον βρίσκω αρκετά "σκληρό".Εγώ αυτό που θέλω είναι ένας ενισχυτής ισορροπημένος ηχητικά.

Αν θελεις καλα ρευματα και ηχο με χροιες αλλα οχι μεγαλη ισχυ πηγαινε σε NAD,ειναι απλα μονοδρομος.Ακομαι και ο 325ΒΕΕ θα σε καλυψει ανετα.

Mε έναν YAMAHA DSP A590 πολύ παλιό μοντέλο και τον βρίσκω αρκετά "σκληρό".Εγώ αυτό που θέλω είναι ένας ενισχυτής ισορροπημένος ηχητικά.

ΟΚ. Τον βρήκα στο net. Εφόσον αυτός που έχεις είναι πολυκάναλος με 2x70W στα μπροστά κανάλια, κατά πάσα πιθανότητα θα σε καλύψει και ο NAD C325ΒΕΕ. Μάλον είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτά τα χρήματα.

Απάντηση: Re: ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΜΕ ΗΧΕΙΑ ROISTER

Καμμία σχέση. Ο RX-797 είναι στερεοφωνικός Hi-Fi τελευταίο μοντέλο και πολύ καλός μάλιστα.

Αυτός που προανέφερες είναι AV και μάλιστα από τους παλιούς της Yamaha που δεν είχαν καμμία σχέση με την μουσική παρά μόνο με το home cinema και αυτή μέτρια...

Re: Απάντηση: Re: ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΜΕ ΗΧΕΙΑ ROISTER

Καμμία σχέση. Ο RX-797 είναι στερεοφωνικός Hi-Fi τελευταίο μοντέλο και πολύ καλός μάλιστα.

Αυτός που προανέφερες είναι AV και μάλιστα από τους παλιούς της Yamaha που δεν είχαν καμμία σχέση με την μουσική παρά μόνο με το home cinema και αυτή μέτρια...

Έχω τον RX-797 και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι όντως πάρα πολύ καλός για τα λεφτά του. Επιδή όμως δεν ξέρω τα παλαιότερα μοντέλα δεν μπορώ να κάνω σύγκριση.

H Yamaha από τότε που ξαναποφάσησε να ασχοληθεί σοβαρά με τον δικάναλο ήχο έχει βγάλει μηχανήματα "διαμάντια" (RX-797, RX-497, RX-397) και σε τιμή "χώμα" και συγχαρητήρια και στον Νάκα που είναι μια σοβαρή εταιρία που σέβεται το πελάτη και ξέρει να προωθεί σωστά τα προϊόντα με σωστή τιμολογιακή πολιτική. Κοινώς δεν μπορείς να πάρεις τίποτα καλύτερο σε αυτά τα λεφτά.

Yamaha RX-797 vs DENON στα 400 ευρώ (δεν θυμάμαι μοντέλο).
Ο Yamaha παίζει μουσική, ο DENON τσιρίζει και λαχανιάζει.

Yamaha RX-797 vs Marantz PM7001 (600 ευρώ),
Σχεδόν τα ίδια πράγματα, με τον Yamaha να υπερέχει, λόγο του ότι είναι ποιό δυνατός, μπορεί να οδηγήσει καλύτερα τα ηχεία και δεν λαχανιάζει.

Να μην αναφέρω συγκρίσεις με πολυκάναλους ΔΙΠΛΑΣΙΑΣ αξίας...

Πιστεύω κι εγώ ότι έχεις πολύ δίκιο σε αυτό που λές. Τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν έχουν ανταγωνισμό σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Ενημερωτικά...

http://www.yamaha-uk.com/pdf/product_bulletins/A-S2000.pdf

Υποστιρίζουν ότι είναι ο πρώτος και μοναδικός αναλογικός ενισχυτής
full-stage balanced σε όλα τα στάδια... με 2 ξεχωριστά power supply ένα για κάθε κανάλι και απολύτως απομονωμένα και μια σκάφη άλλα χαρακτηριστικά που δίχνουν πόσο έχουν προσέξει τις λεπτομέριες.

Φαντάζομαι πώς θα ακούγεται παρέα με τα SOAVO...

Last edited: