Συνδιασμος ολοκληρωμένων

Μήπως εννοείς κάτι άλλο;
Την ένταση πως θα την κανονίζεις;Χωριστά,με προενισχυτή,με μίκτη,με τι;

Αν μιλούσες για τελικούς οκ,εκεί με κάποιον προ με πολλές εξόδους έκανες μια χαρά την δουλειά σου.

Λοιπόν θέλω να οδηγήσω 6 ηχεία χωρισμένα σε δυάδες που βρίσκονται σε διαφορετικούς χώρους οποτε χρειάζομαι 3 ενισχυτές με αυτόνομη ένταση ο καθένας γιατί κάπου μπορεί να χρειάζεται να είναι ποιο χαμηλά και αλλου ποιο δυνατά. Αλλά θέλω να περνούν από το ίδιο μέσω.

Μπορεις να χρησιμοποιησεις τις εξοδους rec out που λογικα θα εχουν οι ολοκληρωμενοι.
Δηλαδη,συνδεεις την πηγη στον πρωτο ενισχυτη και απο την εξοδο rec out,παιρνεις rca και συνδεεις σε εισοδο του δευτερου ενισχυτη.
Αντιστοιχα κανεις δευτερο με τριτο.Δεν ξερω ομως αν θα μπορεις να εχεις ανεξαρτητη ακροαση σε καποιο δωματιο ή θα πρεπει να τους
εχεις ενεργοποιημενους ολους συνεχεια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης,με αυτον τον τροπο,τα volume ειναι ανεξαρτητα και τυχον ρυθμισεις σε bass-tremble-loudness-balance σε καποιον ενισχυτη δεν παιρνανε στην εξοδο rec out.

Με αυτόν τον ενισχυτή τι θα μπορούσα να κάνω? Θα βόλευε καλύτερα?

Attachments

• C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_enushitis-koda-kd-255a.jpg
    C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_enushitis-koda-kd-255a.jpg
    14.1 KB · Views: 109
Δες λίγο στο prospect του. Συνήθως αυτου του τύπου γεφυρωνοντα. Οι δυο είσοδοι είναι επι του πρακτεου κοινές οποτε βάζεις xlr απο την πηγή και φεύγεις με trs στον επόμενο. Με τα την ενταση τη φέρνεις ανα κανάλι και ανα ενισχυτή απο το gain κάθε καναλιού. Τι εγκατάσταση είναι;

Είναι σε σπίτι έχω τέσσερα ηχεία δικης μου κατασκευής. Και αλλα 2 εργοστασιακά το νόημα είναι ότι θέλω 6 ηχεία σε σαλόνι και αλλα 2 στο μέλλον στο μπαλκόνι. Γενικά σκεφτόμουν να τα συνδεσω με μείκτη οποτε να συνδεσω PC blue ray και tv.

Ο μείκτης είναι καλή λύση. Μάλλον η καλύτερη είναι να βρεις κάποιο πολυκάναλο που να έχει preouts 7.1 και preout για το zone 2 (για το μπαλκόνι) και να καθαρίσεις και με remote και με τα πάντα. Να τους δώσεις σήμα από αυτόν (με μετατροπή rca σε xlr) και να ακούς σε πολυκάναλη λειτουργία στέρεο. Οι περισσότεροι την έχουν. Αν ψάξεις για μτχ και δε χρειάζεσαι hdmi 3d κλπ θα βρεις μηχανηματάρες με καλά προενισχυτικά και καλά τελικά (αφού τα δύο ηχεία από τα τελικά αυτού θα παίρνουν) πιο φτηνά από τον μείκτη με τα τόσα κανάλια και με καλύτερη ποιότητα ήχου.

Μπορείς να μου το εξηγήσεις ποιο απλά γιατί πέρα από το rca και το xlr χρησιμοποιείς όρους που δεν ξέρω.

Ενδεικτικά σου παραθέτω την πλάτη του παλιού avr μου:

εκεί που γράφει preouts και έχει οκτώ εξόδους θα χρησιμοποιήσεις τα δύο ζευγάρια L-R και SL-SR για να συνδέσεις δύο τελικούς. Τα άλλα δύο ηχεία θα τα συνδέσεις στις εξόδους ηχείων SBL - SBR. Θα ορίσεις το multichannel stereo από το μενού dsp του ενισχυτή και θα παίζουν έτσι τα έξι ηχεία στο σαλόνι.
Εκεί που γράφει MULTI είναι η έξοδος προενίσχυσης δεύτερης ζώνης. Εκεί θα συνδέσεις τον τρίτο τελικό για τα ηχεία στο μπαλκόνι.
Αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι αν και πως γίνεται να δουλεύουν ταυτόχρονα η κύρια και η δευτερεύουσα ζώνη καθώς ποτέ δεν είχε χρειαστεί να ασχοληθώ.
Τις πηγές σου τις συνδέεις ψηφιακά είτε με coaxial είτε με optical.

Δηλαδή θα έχω ένα κεντρικό μηχάνημα σαν το παραπάνω το οποίο θα μου οδηγεί τα 6 ηχεία και θα πάρω και έναν τελικό που θα είναι συνδενδεμενος με αυτό το κεντρικό και θα του δίνει σήμα? Δηλαδή το μηχάνημα μπορεί να παίζει και να δίνει σήμα? Συγνώμη που κάνω σαν χαζός αλλά δεν είχα ποτέ μηχάνημα που να μπορεί να πάρει και να δώσει σήμα με rca μόνο να πάρει είχα.

Απάντηση: Re: Συνδιασμος ολοκληρωμένων

Δηλαδή θα έχω ένα κεντρικό μηχάνημα σαν το παραπάνω το οποίο θα μου οδηγεί τα 6 ηχεία και θα πάρω και έναν τελικό που θα είναι συνδενδεμενος με αυτό το κεντρικό και θα του δίνει σήμα? Δηλαδή το μηχάνημα μπορεί να παίζει και να δίνει σήμα? Συγνώμη που κάνω σαν χαζός αλλά δεν είχα ποτέ μηχάνημα που να μπορεί να πάρει και να δώσει σήμα με rca μόνο να πάρει είχα.

Καλά το κατάλαβες.
Αφού συνδέσεις,όλα θα τα ελέγχεις από τον AVR μετά.
Ακούγεται μπερδεμένο αλλά είναι μέχρι να αρχίσεις.

Τους τελικούς δεν τους έχεις ήδη?
Γιατί αν περιμένεις ένα τέτοιο μηχάνημα να παίξει ταυτόχρονα έξι ηχεία σε στέρεο άστα να πάνε.
Θέλεις τουλάχιστον τρεις τελικούς για οκτώ ηχεία. Τα έξι από τους τελικούς και τα δύο μόνο από τα τελικά στάδια του μηχανήματος.
Οι πολυκάναλοι αυτό κάνουν γενικά. Διαχειρίζονται μέσω των πολλών συνδέσεων τους πολλές πηγές και πολλά ηχεία.
PS: σου έδειξα αυτό το μηχάνημα ενδεικτικά για λόγους κόστους. Τέτοια μηχανήματα μεταχειρισμένα μπορείς να βρεις με λιγότερα από δύο κατοστάρικα. Ίσως και με εκατό ευρώ.

Μέχρι 300 μπορώ να δώσω για ένα τέτοιο και 200 για τον τελικό. Όχι δεν έκανα κίνηση για αγορά ήθελα πρώτα να είμαι σίγουρος για την λύση. Προς το παρόν έχω έναν παλιό 2x120.

Αυτό μου κάνει??

Attachments

• C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_11763027_3320.jpg
    C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_11763027_3320.jpg
    191.7 KB · Views: 47