Συνδυασμός ηχειων/ενισχυτη/dac για PC

Ας μου επιτραπεί να κάνω ένα ελαφρύ hijack το νήμα, γιατί είμαι κι εγώ στην ίδια φάση αναζήτησης (ηχεία υπολογιστή και εξωτερική κάρτα ήχου/DAC) με τον emperorgr.
Μιχάλη, ποιό DAC θα πρότεινες στην αμέσως παραπάνω κατηγορία τιμής (ή έστω έως 150-200 ευρώ);
Εγώ κοιτάω προς Fostex 0.4 και για DAC κάπου ανάμεσα σε Fiio E10K (~100 ευρώ) και Cambridge Audio DACMagic XS (~150).
εγώ θα τσέκαρα και αυτό
αν όμως πάς στα 200 τότε οπωσδήποτε θα έβαζα στο παιχνίδι και το iFi iDSD nano

εγώ θα τσέκαρα και αυτό

Ευχαριστώ Μιχάλη, under consideration.
To M-Audio όμως, πώς θα το συνδέσω στα ηχεία;

Αν πάω στα 225 τότε εκτός του iFi μπαίνουν και άλλα στο χορό: Audioengine D1, λίγο παραπάνω το Cambridge Audio DACMagic 100.
Λέω να το κρατήσω στα 150 το όριο και ίσως αφεθώ να ξεφύγω λίγο όταν έρθει η ώρα της αγοράς.

Ας μου επιτραπεί να κάνω ένα ελαφρύ hijack το νήμα, γιατί είμαι κι εγώ στην ίδια φάση αναζήτησης (ηχεία υπολογιστή και εξωτερική κάρτα ήχου/DAC) με τον emperorgr.
Μιχάλη, ποιό DAC θα πρότεινες στην αμέσως παραπάνω κατηγορία τιμής (ή έστω έως 150-200 ευρώ);
Εγώ κοιτάω προς Fostex 0.4 και για DAC κάπου ανάμεσα σε Fiio E10K (~100 ευρώ) και Cambridge Audio DACMagic XS (~150).
Εξαιρετική επιλογή τα Fostex.
Δες επίσης τα Presonus Eris E-5 και Tannoy Reveal 502.

Tα JBL LSR305 εχουν 1 x XLR, 1 x TRS Balanced Input
Tα PreSonus Eris 5 εχουν 1- Balanced XLR, 1- Balanced ¼” TRS, 1- Unbalanced RCA

Βαζοντας καλωδια 2 RCA σε jack balanced δε θα δουλεψουν στο JBL? o μεικτης εχει 2χ2 RCA out οποτε λογικα με τα 2 καλωδια θα παιξει το καθενα απο τα 2 χωριστα...η κανω κατι λαθος?
Κάνεις. Η διαφορά μεταξύ Balanced και Unbalanced δεν είναι τα βύσματα. Καλώδια με τα αντίστοιχα βύσματα φτιάχνουμε ή βάζουμε adaptors.
Η διαφορά είναι στα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά που είναι εντελώς διαφορετικά.

Από αυτά που αναφέρεις τα Presonus είναι κατάλληλα να δουλέψουν μαζί με το μίκτη σου, τα JBL όχι.

εγώ θα τσέκαρα και αυτό
Συμφωνώ.

Σίγουρα είναι καλύτερα να κάνεις την σύνδεση κάρτας ηχείου ,με τον σωστό τρόπο που σου υποδεικνύουν τα παιδιά.
Απλά έχε υπόψιν σου ότι και από rca σε balance θα παίζεις κανονικότατα.
Ίσως μερικά db πιο κάτω ...αλλά δεν τρέχει και τίποτα! !!
Το αναφέρω α) επειδή έτσι παίζω χρόνια τώρα κάτι ενεργά που έχω και β) αν "τρελαθείς" με το ήχο κάποιου η ηχείου μην κάνεις πίσω για την συνδεσμολογία.

Last edited:
Απλώς με balanced σύνδεση ελαχιστοποιεί την πιθανότητα θορύβων,κλπ.

Σωστά.
Πάντως σε εμένα με 5 μέτρα καλώδιο που έχω δεν κάνει κιχ!!
Ξέρεις ποιός κάνει τα κόλπα ....εε????
Το λάπτοπ!!!!!

@mdvq
Καλά, αλλά τα 6dB διαφορά δεν είναι αμελητέα.

Και εντάξει, οταν έχεις ήδη έτοιμα κάποια μηχανήματα στο σπίτι τα συνδέεις όπως σε βολεύει κι' αν πετύχει, no problem.

Όταν όμως πρόκειται ν' αγοράσεις, καλύτερα είναι να φροντίζεις εκ των προτέρων για την καλή τους συνεργασία..

Σωστά τα λέω συνονόματε αρχηγέ μου; 😉

Απάντηση: Re: Συνδυασμός ηχειων/ενισχυτη/dac για PC

Σωστά.
Πάντως σε εμένα με 5 μέτρα καλώδιο που έχω δεν κάνει κιχ!!
Ξέρεις ποιός κάνει τα κόλπα ....εε????
Το λάπτοπ!!!!!

Εσύ θέλεις ένα απόγευμα εντατικά,μόνο έτσι θα κάνουμε δουλειά!:drummer:

Σίγουρα είναι καλύτερα να κάνεις την σύνδεση κάρτας ηχείου ,με τον σωστό τρόπο που σου υποδεικνύουν τα παιδιά.
Απλά έχε υπόψιν σου ..........

.

Όπως βλέπετε δεν τον "παρασέρνω" στον κακό δρόμο. ...απλά του λέω οτι μπορεί να κόψει λίγο δρόμο :earmuffs:

(Σωκ. ούτε 5 λεπτά δεν χαλαλίζω απο την ζωή μου για τα "στέρεα" αμα είναι να βρεθώ με φιλαράκια.:ADFADF1: )

Επιστρεφω στο νημα με τα νεα αποκτηματα... Με κακομαθατε, με κακομαθε και ενα φιλαρακι μουσικος και παλι..ξηλωθηκαμε...

Τι αγορασαμε τελικα? Μετα απο προτροπη του....ενα ζευγαρι μεταχειρισμενα Genelec 8020A (300Euro) και ενα εξωτερικο USB DAC, focusrite scarlett 2i2 (καινουργιο στα 128 ευρω), και ενα ζευγαρι σχετικα "φτηνα" καλωδια XLR (male-to-male-to-female) to Jack (~20 Ευρω συνολο)....

Ειχα μερικες αμφιβολιες για το μεταχειρισμενο αλλα η ακουστικη κατασταση (ελπιζω για παντα) ειναι πολυ καλη...βραδυ ειναι και δε μπορω να τα γκαζωσω αρκετα, αυριο τα υπολοιπα...

να στε καλα παιδια, προς το παρον ολα καλα, θελουν λιγο σηκωμα και λιγο να τα συνηθισει τις νεες πληροφοριες που βγαζουν τα αυγουλακια Genelec (Ετσι τα λεω..χαχα)