Συνδυασμος Project 9c και Denon DL160

paidi

New member
27 April 2010
35
Την Βοηθεια σας:
Εχω ενα project xperience με βραχιονα τον 9c.
Απο την μανα του ειχε την Ortofon Mc Rondo Red την οποια αποφασισα να αλλαξω αφου συμληρωσε τις ωριτσες της.
Χωρις να το πολυψαξω αγορασα την Denon DL160.
Εκ των υστερων διαπιστωσα οτι ο 9c με το αντιβαρο που παρεχεται κανει για κεφαλες απο 9-11gr ενω η Denon ειναι μολις 4,8gr.Αποτελεσμα για βαρος αναγνωσης απο 1,6+-0,3gr το αντιβαρο να μην επαρκει οσο κι αν "βιδωσει" στον 9C.Τι λυσεις εχω; Απο το manual του πικαπ διαβαζω οτι παρεχεται σαν optional counterweigt ενα απο 6-9gr και ενα απο 4-6gr.
Αρα λοιπον μπορω να παραγγειλω καποιο απο αυτα και να λυσω το προβλημα;
Μπορω με καποιο τροπο να "προσθεσω" καποιο βαρος στο Headshell του 9C ωστε να αυξηθει τεχνητα το βαρος και να μπορεσω με το υπαρχον αντιβαρο να αντιμετωπισω το προβλημα;
Παρακαλω τα φωτα σας.

πηγαινε στον Ορφέα και παρε το βαριδι, μην ψαχνεις αλλη λυση γιατι και την βελονα σου θα καταστρέψεις και τους δισκους σου. Τα παιδια εκει σιγουρα θα το έχουν.

Τηλεφωνησα σημερα στον Ορφεα και με συνδεσανε με τον τεχνικο.
Του εξηγησα το θεμα ομως μου ειπε οτι δεν φερνουνε τα ελαφρυτερα αντιβαρα αλλα τα πιο βαρια.
Ομως στο site της pro-ject λεει οτι υπαρχει ως optional το ελαφρυτερο που ειναι για κεφαλες απο 4-7gr.
Exω ψαξει ολο το internet και τελικα βρηκα ενα link στο Ην.Βασ. που ομως δεν στελνει Ελλαδα.Εχω καποιο φιλο που σπουδαζει εκει και μπορει να το παρει και να μου το στειλει.Το κοστος ειναι 15 λιρες.
Θα επρεπε ομως ο επισημος αντιπροσωπος να μπορει να φερει (εαν εχει την διαθεση να ασχοληθει με κατι που κανει 15-20 Ευρω) καποιο αξεσουαρ προιοντος που εμπορευεται.

Το Project, στη συσκευασία του, προσφέρει κάτι αντίστοιχο με το cent για την αύξηση του βάρους.
Με την Ortofon δεν το είχατε ανάγκη, ώρα να το χρησιμοποιήσετε με τη Denon ;-)

Είναι μία παραλληλόγραμμη μεταλλική πλάκα, με δύο τρυπούλες στις αντίστοιχες θέσεις που περνούν οι βίδες για την κεφαλή, σε δύο βάρη 1,5 και 3 γραμμαρίων.
Το 1 cent έχει βάρος 2,30 γραμμάρια. Τα 20 έχουν 5,70 και τα 10 έχουν 4,10 γραμμάρια ; -)

Το Project, στη συσκευασία του, προσφέρει κάτι αντίστοιχο με το cent για την αύξηση του βάρους.
Με την Ortofon δεν το είχατε ανάγκη, ώρα να το χρησιμοποιήσετε με τη Denon ;-)

Είναι μία παραλληλόγραμμη μεταλλική πλάκα, με δύο τρυπούλες στις αντίστοιχες θέσεις που περνούν οι βίδες για την κεφαλή, σε δύο βάρη 1,5 και 3 γραμμαρίων.
Το 1 cent έχει βάρος 2,30 γραμμάρια. Τα 20 έχουν 5,70 και τα 10 έχουν 4,10 γραμμάρια ; -)

Ναι μου το ειπαν και απο τον Ορφεα αυτο για την παραλληλογραμμμη μεταλικη πλακα...
Και η Denon ομως ειχε στην συσκευασια της αντιστοιχη μεταλλικη πλακα σε ασημι χρωμα που την τοποθετησα μεταξυ headshell και κεφαλης.
(με ενα zoom στην εικονα φαινεται που προεξεχει πολυ λιγο εμπρος και δεξια απο το headshell).Παρολα αυτα ο βραχιονας ισορροπουσε με την μεταλικη πλακα για βαρος αναγνωσης γυρω στο 1,1gr που ειναι κατω απο το ελαχιστο απο το 1,6+-0,3gr δηλαδη το 1,3gr που προτεινει η Denon.Eτσι λοιπον σε αναμονη παραλαβης του ελαφρυτερου αντιβαρου απο την Αγγλια ακουω προς το παρον με αυτη την λυση δηλαδη 1 cent - blu tack,ωστε τουλαχιστον να μην χαλαω την βελονα και τους δισκους μου.