Συνέχεια ανολοκλήρωτης ερώτησης.

Μιχάλης Φ.

New member
25 July 2007
70
Στο θέμα 'Σχόλια για την έκθεση High End του Μονάχου 2010' που έκλεισε, έθεσα μια ερώτηση στον nbullamatsis (ποστ 13),
με αφορμή τοποθέτηση του, που -στην ουσία- δεν μου απαντήθηκε.

Συμπεραίνω, επειδή ανακάτεψε λάδια και φωτιές, ότι δεν κατάλαβε ότι με αφορμή αυτό που ανέφερε
''Πιστευω για να προσφέρεις ενα τετοιο σετ σε αυτά τα χρηματα δεν χρειαζεται μόνο να παιζει μουσική,
πρεπει να συνδιαζεται και από αλλα πραγματα'', εγώ ρώτησα γενικά.

Από την απάντηση του φαντάζομαι …ότι φαντάστηκε, ότι ήθελα να πάρω το μέρος των παιδιών
(που σημειωτέον δεν έχω δει και δεν έχω ακούσει ακόμα τα μηχανηματα τους) ή δεν ξέρω τι άλλο.

Την ερώτηση λοιπόν την θέτω και εδώ -προς όλους- ώστε να απαντήσει εκτός από τον nbullamatsis και ο κάθε ένας που θέλει.

(προσωπικά ξέρω τα κριτήρια του πως ψωνίζει η πλειοψηφία των αγοραστών. και αν με ρωτήσετε θα σας τα πω.)

Η ερώτηση λοιπόν που κάνω και είναι βασισμένη πάνω στο ποστ του nbullamatsis στο προαναφερθέν θέμα που έκλεισε, είναι:

Τι άλλα πράγματα πρέπει να συνδυάζει ένα μηχάνημα εκτός από του να παίζει μουσική;
και ποιό είναι το σπουδαιότερο;

------------------------------------------------------------
μερικές διευκρινήσεις τώρα και πάντα για το θέμα που έκλεισε.

1. Προς τον αγαπητό DIPIE (ποστ 15) που έχω να τον δω -ουσιαστικά- χρόνια. (όχι ένα γειά στην έκθεση. και όχι πάντα.)
Διονύση, άφησε τα μέλη να εκφράζονται όπως νοιώθουν άνετα…
Εξ άλλου αυτή την γλώσσα (δικέ μου, δικέ σου, κ.λπ.) -αν χρειασθεί- μπορώ να τη μιλήσω καλύτερα από τον καθένα.
Επίσης, όπως είπα και σε άλλο θέμα, το Κος με μεγαλώνει. (όπως πάχαινε τον Χατζιδάκι το η. :smile:)
Καλύτερα το Μιχάλης σκέτο ή το Μ.Φ.

2.nbullamatsis 14.
Δεν ειναι ο κύριος που εμπορευεται τα μηχανηματα των παιδιων και τους δινει demo για τις εκθέσεις?

Δεν εμπορεύομαι -τουλάχιστον προς το παρόν- τα μηχανήματα των παιδιών.
Δεν ξέρω τι θα πράξω στο μέλλον. Αν φυσικά μου το ζητήσουν τα παιδιά.
Αν το πράξω, αφού μου το ζητήσουν, θα το πράξω βασικά για τα παιδιά και όχι για 'μένα.
Μηχανήματα -για να διευκολύνω- δεν έχω -μέχρι στιγμής- αρνηθεί σε κανέναν.

Κυριε Φουαση σας αποκάλεσα ''δικέ μου'' γιατι δεν γνωρίζει ο κόσμος ποιος εισαστε.
Παρακαλω σημειωστε τη ιδιοτητα σας, χωρίς να εχω πραγματικά τιποτα μαζί σας

Για το Κε απήντησα. (δεν το θέλω!)
Για τα υπόλοιπα, ειλικρινά δεν θέλω να έχω ιδιαίτερη μεταχείριση.*
Θα έλεγα, ούτε καν ισονομία. Μου φθάνουν τα επιχειρήματα μου για να αντιμετωπίσω τον οποιονδήποτε.
(όχι μόνο εδώ. δηλ. σε αυτό το φόρουμ)

*για αυτόν ακριβώς τον λόγο -για να υπάρχει ελεύθερη/άνετη επικοινωνία με τα μέλη, να μην κομπλάρουν δηλ. στις απαντήσεις τους. Κε τάδε, Κε δείνα, κ.λπ.- ίσως δεν θα έπρεπε να αναγράφεται η ιδιότητα των αντιπροσώπων όπως ζητάτε.

Εξ άλλου, αυτοί που εσείς ονομάζετε κακούς εμπόρους, πιστεύω ότι φαίνονται/διακρίνονται.

Από την άλλη πάλι, ίσως να είναι καλύτερα για εμάς τους αντιπροσώπους να αναγράφουμε την ιδιότητα μας.
γιατί μας δίνετε το δικαίωμα, αντίστοιχα, να ζητάμε να μάθουμε τα στοιχεία και το επάγγελμα αυτού με τον οποίον συνομιλούμε.
(προσωπικά έχω συναντήσει πολλούς αεριτζήδες ή επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών να κάνουν κριτική π.χ. του τι είναι και τι όχι ακριβό.)

Εσείς όμως, και βασικά οι διαχειριστές του φόρουμ, πιστεύω ότι ξέρετε καλύτερα.

-----------------------------------------------------------------------------

Μιχάλης Φ. MF Audio. High End audio components representation.

Last edited:
Hello Mike
Ηοw are yia!!!!

Y.Γ. η ερωτηση ειναι πολύ καλή και ρουα ματ (οχι για μενα αλλά για την αγορά)
θα πάρω αργότερα

Mε τη δική μου σειρά προτεραιότητας:
1) Να παίζει όπως θέλουμε, με τα άλλα μηχανάκια του συστήματος.
2) Να χωράει/ταιριάζει στο σπίτι μου.
3) Να είναι ανθεκτικό.
4) Να είναι ισάξιο, κατά γενική εκτίμηση, από ακριβότερα (value for money)
5) Να είναι εύχρηστο.
6) Να έχει καλό και γρήγορο service από αξιόπιστη αντιπροσωπεία.
7) Nα είναι όμορφο για μένα και να μη τρώει παντόφλα από τη γυναίκα μου...
8) Να μη το έχει μονοπώλειο ένας αντιπρόσωπος.
9) Να μην αλλάζει μοντέλο κάθε 1-2 χρόνια.
10) Να είναι αναβαθμίσιμο.

:ernaehrung004:

ΥΓ1 Αν έπιασα το νόημα του νήματος (και δεν θα ξαναβγάλετε τα εσώψυχά σας), είναι πολύ ενδιαφέρον!!

ΥΓ2 Πολλά από τα παραπάνω είναι υποκειμενικά. πχ τι σημαίνει να παίζει όπως θέλω? ή να είναι όμορφο? Καταλαβαίνετε όμως τι εννοώ...

------------------------------------------------------------
μερικές διευκρινήσεις τώρα και πάντα για το θέμα που έκλεισε.

1. Προς τον αγαπητό DIPIE (ποστ 15) που έχω να τον δω -ουσιαστικά- χρόνια. (όχι ένα γειά στην έκθεση. και όχι πάντα.)
Διονύση, άφησε τα μέλη να εκφράζονται όπως νοιώθουν άνετα…
Εξ άλλου αυτή την γλώσσα (δικέ μου, δικέ σου, κ.λπ.) -αν χρειασθεί- μπορώ να τη μιλήσω καλύτερα από τον καθένα.
Επίσης, όπως είπα και σε άλλο θέμα, το Κος με μεγαλώνει. (όπως πάχαινε τον Χατζιδάκι το η. :smile:)
Καλύτερα το Μιχάλης σκέτο ή το Μ.Φ.

2.nbullamatsis 14.
Δεν ειναι ο κύριος που εμπορευεται τα μηχανηματα των παιδιων και τους δινει demo για τις εκθέσεις?

Δεν εμπορεύομαι -τουλάχιστον προς το παρόν- τα μηχανήματα των παιδιών.
Δεν ξέρω τι θα πράξω στο μέλλον. Αν φυσικά μου το ζητήσουν τα παιδιά.
Αν το πράξω, αφού μου το ζητήσουν, θα το πράξω βασικά για τα παιδιά και όχι για 'μένα.
Μηχανήματα -για να διευκολύνω- δεν έχω -μέχρι στιγμής- αρνηθεί σε κανέναν.

Κυριε Φουαση σας αποκάλεσα ''δικέ μου'' γιατι δεν γνωρίζει ο κόσμος ποιος εισαστε.
Παρακαλω σημειωστε τη ιδιοτητα σας, χωρίς να εχω πραγματικά τιποτα μαζί σας

Για το Κε απήντησα. (δεν το θέλω!)
Για τα υπόλοιπα, ειλικρινά δεν θέλω να έχω ιδιαίτερη μεταχείριση.*
Θα έλεγα, ούτε καν ισονομία. Μου φθάνουν τα επιχειρήματα μου για να αντιμετωπίσω τον οποιονδήποτε.
(όχι μόνο εδώ. δηλ. σε αυτό το φόρουμ)

*για αυτόν ακριβώς τον λόγο -για να υπάρχει ελεύθερη/άνετη επικοινωνία με τα μέλη, να μην κομπλάρουν δηλ. στις απαντήσεις τους. Κε τάδε, Κε δείνα, κ.λπ.- ίσως δεν θα έπρεπε να αναγράφεται η ιδιότητα των αντιπροσώπων όπως ζητάτε.

Εξ άλλου, αυτοί που εσείς ονομάζετε κακούς εμπόρους, πιστεύω ότι φαίνονται/διακρίνονται.

Από την άλλη πάλι, ίσως να είναι καλύτερα για εμάς τους αντιπροσώπους να αναγράφουμε την ιδιότητα μας.
γιατί μας δίνετε το δικαίωμα, αντίστοιχα, να ζητάμε να μάθουμε τα στοιχεία και το επάγγελμα αυτού με τον οποίον συνομιλούμε.
(προσωπικά έχω συναντήσει πολλούς αεριτζήδες ή επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών να κάνουν κριτική π.χ. του τι είναι και τι όχι ακριβό.)

Εσείς όμως, και βασικά οι διαχειριστές του φόρουμ, πιστεύω ότι ξέρετε καλύτερα.

-----------------------------------------------------------------------------

Μιχάλης Φ. MF Audio. High End audio components representation.

Τωρα που το διαβασα ολο
Εισαι ωραίος
δεν χρειαζόμαστε κανεναν
ουτε δικηγόρο, ουτε αβανταδόρο, ουτε διαιτητη
ουτε τιποτα
Απλά εδω μέσα εχουμε προβλημα επικοινωνίας
και δεν ειναι ευκολο να λυθει σε γραπτό και ανώνυμο λόγο

Re: Απάντηση: Συνέχεια ανολοκλήρωτης ερώτησης.

Mε τη δική μου σειρά προτεραιότητας:
1) Να παίζει όπως θέλουμε, με τα άλλα μηχανάκια του συστήματος.
2) Να χωράει/ταιριάζει στο σπίτι μου.
3) Να είναι ανθεκτικό.
4) Να είναι ισάξιο, κατά γενική εκτίμηση, από ακριβότερα (value for money)
5) Να είναι εύχρηστο.
6) Να έχει καλό και γρήγορο service από αξιόπιστη αντιπροσωπεία.
7) Nα είναι όμορφο για μένα και να μη τρώει παντόφλα από τη γυναίκα μου...
8) Να μη το έχει μονοπώλειο ένας αντιπρόσωπος.
9) Να μην αλλάζει μοντέλο κάθε 1-2 χρόνια.
10) Να είναι αναβαθμίσιμο.

:ernaehrung004:

ΥΓ1 Αν έπιασα το νόημα του νήματος (και δεν θα ξαναβγάλετε τα εσώψυχά σας), είναι πολύ ενδιαφέρον!!

ΥΓ2 Πολλά από τα παραπάνω είναι υποκειμενικά. πχ τι σημαίνει να παίζει όπως θέλω? ή να είναι όμορφο? Καταλαβαίνετε όμως τι εννοώ...

Όλα τα παραπάνω συν το να είναι και παραμετροποιήσημο (αν γίνεται...)

Αν και δεν συμφωνώ με την αποψη που θα διατυπώσω (Harberth M40 με λαμπες του Τσακιρίδη ειναι ενα αγαπημένο συστημα σπίτι μου)

Οπως για να γνωρίσεις και να μπερδευτεις με μια γκόμενα το πρώτο πραγμα ειναι το κλίκ που θα σου κάνει απο την εμφάνιση, τη κίνηση, τον ''αέρα'', το περιτύλιγμα δηλαδή, ετσι πιστευω επιλέγει η πλειοψηφία του αγοραστικού κοινου.

Μη μου πειτε οτι συνουσιαστηκάτε με μια γκομενα γιατι σας εκανε κλίκ το μυαλό της καΙ ο χαρακτηρας της...
για να δειτε το περιεχόμενο της (αν το θετετε ετσι) σας εκανε κλίκ πρωτα το περιτύλιγμα

Περιτύλιγμα θεωρώ στα μηχανήματα εκτος της εμφανισης
το ονομα, τι αντιπροσωπεύει ιδεολογικά, τι προσφέρει πέρα από αυτο που αγοράζεις και πολλά αλλα ψυχολογικά και παραψυχολογικά

Η καθαρά ορθολογιστική αποψη με κριτηριο την απόδοση απευθύνεται σε ωριμο και κατασταλαγμένο κοινο που πιστευω δεν ειναι η πλειοψηφία του χωρου μας.
Ιδανικά δεν μπορούμε να συζητάμε παρα μονο για την μία στις τόσες περίπτωση.

Αν και δεν ειμαι ο πλεον ειδημων να απαντησω μια τετοια ερωτηση

Πρωτα απ'ολα να μπορω να το παρω σε μια λογικη (για τα δεδομενα μου) τιμη για αυτα που προσφερει (υλικα, σχεδιαση, ποιοτητα)...

Αφηνοντας εξω το χρηματικο, πρωτιστως θα πρεπει να παιζει καλα (για τα αυτια μου).
Και να εχει καλο support, service, manual κλπ.

Αν τωρα ειναι και λιγο εμφανισιμο (συμφωνα παντα με την δικη μου αισθητικη) νομιζω οτι δε θα με πειραζε. Αλλα μπορω να ζησω και χωρις αυτο.

Γενικά σωστές απόψεις.

Αλλά εγώ θα επιμείνω στον κύριο λόγο για να κάνει κάποιος μια τόσο σοβαρή επένδυση στην περίπτωση του HiEnd, που είναι η ποιότητα αναπαραγωγής. Εξαιρέσεις με αστεία ποιότητα κατασκευής εξαιρούνται, αν αγοραστούν στην βάση του "αναλώσιμου" μέχρι να βρεθεί η αξία που ζητάμε και μπορούμε να πληρώσουμε.
Το κύριο πρόβλημα όπως το έχω βιώσει εγώ είναι ότι (δυστυχώς σε μεγαλύτερο βαθμό στην χώρα μας), ο κόσμος δεν ακούει μουσική. Δεν μπορεί να κρίνει μια μηχανή και αναλώνεται σ ένα φαύλο κύκλο αλλαγών και ψαξίματος κάνοντας συνεχώς κύκλους.

ΥΓ: οι απόψεις μου για το αντίθετο φύλο αλλά και ο χώρος δεν μου επιτρέπουν τέτοιες μεταφορές.

Απάντηση: Re: Συνέχεια ανολοκλήρωτης ερώτησης.

Αν και δεν συμφωνώ με την αποψη που θα διατυπώσω (Harberth M40 με λαμπες του Τσακιρίδη ειναι ενα αγαπημένο συστημα σπίτι μου)

Οπως για να γνωρίσεις και να μπερδευτεις με μια γκόμενα το πρώτο πραγμα ειναι το κλίκ που θα σου κάνει απο την εμφάνιση, τη κίνηση, τον ''αέρα'', το περιτύλιγμα δηλαδή, ετσι πιστευω επιλέγει η πλειοψηφία του αγοραστικού κοινου.

Μη μου πειτε οτι συνουσιαστηκάτε με μια γκομενα γιατι σας εκανε κλίκ το μυαλό της καΙ ο χαρακτηρας της...
για να δειτε το περιεχόμενο της (αν το θετετε ετσι) σας εκανε κλίκ πρωτα το περιτύλιγμα

Περιτύλιγμα θεωρώ στα μηχανήματα εκτος της εμφανισης
το ονομα, τι αντιπροσωπεύει ιδεολογικά, τι προσφέρει πέρα από αυτο που αγοράζεις και πολλά αλλα ψυχολογικά και παραψυχολογικά

Η καθαρά ορθολογιστική αποψη με κριτηριο την απόδοση απευθύνεται σε ωριμο και κατασταλαγμένο κοινο που πιστευω δεν ειναι η πλειοψηφία του χωρου μας.
Ιδανικά δεν μπορούμε να συζητάμε παρα μονο για την μία στις τόσες περίπτωση.
το ταδε μηχανακι αναπαραγωγης θα το παρω για να ακουω μουσικη, και οχι για να κανω ερωτα μαζι του...ανατριχιαζω με την διαφανεια και την αρμονια και οχι με το μασαζ που ποτε δεν θα μου κανει...

Re: Απάντηση: Re: Συνέχεια ανολοκλήρωτης ερώτησης.

το ταδε μηχανακι αναπαραγωγης θα το παρω για να ακουω μουσικη, και οχι για να κανω ερωτα μαζι του...ανατριχιαζω με την διαφανεια και την αρμονια και οχι με το μασαζ που ποτε δεν θα μου κανει...

Καλά παρομοιασαμε....
δεν μιλήσαμε για ανωμαλίες, θελουν και προσοχή τα ρευματα
παραυτα σου εχουν κάνει μασαζ οι 20-40 κύκλοι με διαφάνεια και αρμονία?:ADFADF1:
ειναι ωραία εμπειρια

Καλά nbullamatsis πρέπει νά κάνεις πλάκα καί νά μήν τά γράφεις σοβαρά αυτά ,έτσι δέν είναι?

Είπαμε η ποίηση συναντά το χόμπυ.:worshippy::worshippy::worshippy:

Η ερώτηση ηταν σαφέστατη και δεν βλέπω απαντήσεις . Τι άλλο χρειάζεται να κάνει ένα μηχάνημα αναπαραγωγής μουσικής εκτός από το να παίζει μουσική ;

Η ερώτηση ηταν σαφέστατη και δεν βλέπω απαντήσεις . Τι άλλο χρειάζεται να κάνει ένα μηχάνημα αναπαραγωγής μουσικής εκτός από το να παίζει μουσική ;

Ουσιαστικά τίποτε άλλο. Αφού για να παίζει μουσική το αγοράζουμε.

Αλλά αν έχει επιπρόσθετη αξία (έτσι όπως την εκλαμβάνει ο καθένας μας) μπορεί αυτή να παίξει ρόλο στην επιλογή μας.
ΠΧ αν 2 ενισχυτές μου αρέσουν το ίδιο ηχητικά θα προτιμήσω τον φθηνότερο, ή αυτόν που έχει καλύτερη κατασκευή, ή αυτόν που είναι πιο εύχρηστος (πχ τηλεχειριστήριο).

Να βλεπεται - να εχει παγκοσμια αποδοχη ωστε να μην χασεις πολλα εαν χρειαστει να το πουλησεις - να εχει υποστηριξη σερβις κλπ - να γουσταρω τον εμπορο και να με κερναει καφε να του λεω τον πονο μου και να επιτρεπει το καπνισμα.

Πρωτίστως δίνεται βαρύτητα στη μουσική που παίζει, βάσει τουλάχιστον των προσωπικών προτιμήσεων του καθενός.
Δευτερευόντως, όχι όμως εσχάτως, έχει να κάνει με το όνομα του κατασκευαστή και ότι αυτό συνεπάγεται. Ενδεικτικά, ειδικό βάρος, αξιοπιστία και service.
Αναλύοντας λίγο περισσότερο το ειδικό βάρος, θέλω να πω ότι κάθε κατασκευαστής, στην πορεία των χρόνων, χτίζει το δικό του μύθο.
Βλέπεις κατασκευαστές οι οποίοι σε διάστημα 10-15 ετών έχουν αλλάξει 1 ή 2 μοντέλα. Κι αυτό επειδή δεν έχει νόημα, για επουσιώδεις λόγους (π.χ. marketing) να κάνεις κάθε χρόνο ένα face lift και να πλασάρεις επι της ουσίας το ίδιο μηχάνημα ως καινούργιο.
Στην πραγματικότητα, ελάχιστοι είναι οι κατασκευαστές στο χώρο του hi end που έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν αυτή τη γραμμή. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κατά τεκμήριο είναι και οι πιο καταξιωμένοι.
Πολλοί από εμάς, αντιλαμβάνονται το hi end και ως μια έκφραση πολυτελείας την οποία δικαιούται ο ευατός μας. Για το λόγο αυτό, κάποιες φορές παρεκλίνουμε - ίσως συνειδητά - από την στόχευση του value for money και, εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες, βάζουμε το χέρι λίγο πιο βαθεία στην τσέπη.
Αν μην τι άλλο λοιπόν, παρότι όταν αγοράζουμε κάτι δεν σκεφτόμαστε πότε θα το πουλήσουμε, καλό είναι οι ίδιοι οι κατασκευαστές να μην απαξιώνουν εαυτούς και τα προϊόντα τους, για λόγους φθηνού - πλην όμως αποδοτικού - πολλές φορές marketing.

Να βλεπεται - να εχει παγκοσμια αποδοχη ωστε να μην χασεις πολλα εαν χρειαστει να το πουλησεις - να εχει υποστηριξη σερβις κλπ - να γουσταρω τον εμπορο και να με κερναει καφε να του λεω τον πονο μου και να επιτρεπει το καπνισμα.

Eδω πιστευω εχουμε τον ορισμό του ''οσα παιρνει ο ανεμος''
:Banane0::Banane0: