Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Κεντραρα το απογευμα τις 13, και θα παρω αυριο το slim.Να το αλλαξω να βαλω κεντρο τις 9 θα εχω καλυτερο σημα;

Παιδες, εχω ote tv κ επειδη εκανα μεταφορα κ θα χω κ nova, θελω να βλεπω τα καναλια με ενα καλωδιο. Ξερετε περιπου τι κοστος εχει αυτο; Τι να περιμενω;

Ο ένας τρόπος είναι να βάλεις stacker-destacker,αλλά το κόστος είναι μεγάλο.Γύρω στα 175 ευρώ.Οι δύο δέκτες θα μπορούν να δουλεύουν ταυτόχρονα,χωρίς να χρειάζεται να τους κλείσεις.
Ο άλλος είναι να βάλεις διακόπτη Spaun 0/12 volt.Το κόστος είναι περίπου 23 ευρώ.Με αυτή τη λύση θα μπορείς να βλέπεις εναλλάξ από τον καθένα δέκτη.Θα χρειαστείς επίσης να συνδέσεις το pin 8 από το scart του δέκτη του ΟΤΕ στον διακόπτη με καλωδιάκι(αν δε μπορείς πουλάνε και καλώδιο scart έτοιμο γι αυτή τη δουλειά).Τέλος,θα συνδέσεις στη θέση Α του διακόπτη τον δέκτη του ΟΤΕ και στη θέση Β τον δέκτη της NOVA.
Εννοείται φυσικά,ότι τα παραπάνω προϋποθέτουν κάτοπτρο τουλάχιστον 80 εκατοστά,δεύτερο lnb για τη NOVA και διακόπτη diseqc(κόστος περίπου από 3,5-4 ευρώ) 2 ή 4 εισόδων.Αν το κάτοπτρο είναι 80 εκατοστά,το δεύτερο lnb θα πρέπει να είναι slim.Αν είναι 1 μέτρο βάλε κανονικό.Αν το πιάτο είναι μικρότερο από 80 εκατοστά,θα χρειαστείς μεγαλύτερο.

Last edited:
Ο ένας τρόπος είναι να βάλεις stacker-destacker,αλλά το κόστος είναι μεγάλο.Γύρω στα 175 ευρώ.Οι δύο δέκτες θα μπορούν να δουλεύουν ταυτόχρονα,χωρίς να χρειάζεται να τους κλείσεις.

Νομίζω το κόστος πλέον δεν είναι τόσο μεγάλο για stacker-destacker....

http://www.sat-tech.gr/product.php?products_id=836&sess=s7mls95thkc6uqapr43cf0q204

θα καταργησω τον astra ετσι ωστε να γλυτωσω το επιπλεον lnb(με συγχρονως αλλαγη βασης) και την αλλαγη diseqc.
παιρνω ενα spaun 0-12,τον κοτσαρω στην θεση του διακοπτη προταιρεοτητας,βαζω και τον kaon στην θεση του edision και νομιζω οτι ειμαι οκ.
ευχαριστω παιδια...:2thumb22sup:

τελικα ετσι και εγινε..
το αυτονομο καλωδιο που ερχεται απο το quad της Nova και ειχε τον ρολο σηματος για το 2ο tuner του 865,πηγε σε splitter.
στην μια εξοδο του splitter,μπηκε dc-pass και τα καρφωσα στον 865.
ο kaon πηρε το καλωδιο που κατεβαινει απο το diseqc.πατεντα βεβαια στον 865,αλλα ετσι δουλευουν αυτονομα και οι 2 και μενουν ανοιχτοι χωρις να επηρεαζει ο ενας τον αλλο.
δοκιμασα εγγραφες και συγχρονως ζαπινγκ στον 865 και δεν μου παρουσιασε κανενα προβλημα.προς το παρον δεν περνω τον spaun 0-12..
σημα στον 865 ενταση 62-65% ακριβεια 100%.
σημα στον kaon ενταση 60-65% ακριβεια 95-100%
νομιζω οτι ειμαι καλα...

Με την ένταση τόσο χαμηλά, σε κακοκαιρίες, μαζί με την ακρίβεια θα πέφτει και η ένταση. Είμαι σίγουρος ότι θα έχεις θέματα με τον ΟΤΕ, ψιλοσπασίματα βασικά. Μπορείς να δοκιμάσεις ένα ενισχυτάκι γραμμής 10dB της Spaun για δορυφορικό. Παρόμοια νούμερα με εσένα είχα κι εγώ. Με το ενισχυτή πήγα γύρω στο 80% ένταση και ησύχασα.

λες..?γιατι μου το εβγαλε τοσο χαμηλα ομως ο τεχνικος ρε γαμοτο..?με gibertini 1m εχει βαλει κεντρο hotbird,παρακεντρα ote.
δεν ειναι καλα τα νουμερα σηματος..?

Δημήτρη,μη σε απασχολεί η ένταση.Εφόσον η ακρίβεια είναι τόσο ψηλά,δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα.Για το θέμα της έντασης έχει γραφτεί αρκετές φορές,ότι δεν επηρεάζει τη λήψη.Το επίπεδο της στάθμης αυτής επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες.Όπως είναι το μήκος του καλωδίου,η ποιότητά του,η φθορά του από το πέρασμα του χρόνου και του καιρού,τυχόν διακόπτες (όπως το diseqc,ή το splitter που έχεις στον 865) που παρεμβάλλονται,ή και το ίδιο το lnb.Με κάποιο άλλο lnb θα μπορούσες να έχεις μεγαλύτερη ένταση.Η ποιότητα (ή ακρίβεια) είναι αυτή που καθορίζει την "καλή" λήψη στις καιρικές συνθήκες.Με την τοποθέτηση του ενισχυτή γραμμής δεν πρόκειται να έχεις ουσιαστικά αποτελέσματα στη λήψη σου.Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι η αύξηση της έντασης,η οποία δεν παίζει ρόλο.Αν για παράδειγμα είχες ακρίβεια (ή ποιότητα) 70%,ο διακόπτης αυτός δεν πρόκειται να σου την ανέβαζε.Με λίγα λόγια,είσαι μια χαρά αυτή τη στιγμή,δεν χρειάζεται να πειράξεις τίποτα.

Last edited:
Δημήτρη,μη σε απασχολεί η ένταση.Εφόσον η ακρίβεια είναι τόσο ψηλά,δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα.Για το θέμα της έντασης έχει γραφτεί αρκετές φορές,ότι δεν επηρεάζει τη λήψη.Το επίπεδο της στάθμης αυτής επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες.Όπως είναι το μήκος του καλωδίου,η ποιότητά του,η φθορά του από το πέρασμα του χρόνου και του καιρού,τυχόν διακόπτες (όπως το diseqc,ή το splitter που έχεις στον 865) που παρεμβάλλονται,ή και το ίδιο το lnb.Με κάποιο άλλο lnb θα μπορούσες να έχεις μεγαλύτερη ένταση.Η ποιότητα (ή ακρίβεια) είναι αυτή που καθορίζει την "καλή" λήψη στις καιρικές συνθήκες.Με την τοποθέτηση του ενισχυτή γραμμής δεν πρόκειται να έχεις ουσιαστικά αποτελέσματα στη λήψη σου.Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι η αύξηση της έντασης,η οποία δεν παίζει ρόλο.Αν για παράδειγμα είχες ακρίβεια (ή ποιότητα) 70%,ο διακόπτης αυτός δεν πρόκειται να σου την ανέβαζε.Με λίγα λόγια,είσαι μια χαρά αυτή τη στιγμή,δεν χρειάζεται να πειράξεις τίποτα.

ok-με καθησυχασες..Thx...:2thumb22sup:

Επειδή τώρα το παρατήρησα,η μόνη "ένσταση" είναι ότι σου έβαλε κέντρο 13 μοίρες και παράκεντρα 9.Θα ήταν προτιμότερο να ήταν ανάποδα,δηλαδή κέντρο 9 μοίρες και παράκεντρα 13.Δε σε αγχώνω,αν δε γίνεται να αλλαχτούν άστα έτσι.

ο τεχνικος που ηρθε φαινοταν οτι το ειχε..δεν επεμενα για κεντρο οτε,γιατι μου ξηλωσε την παλια βαση που ειχα και ουσιαστικα μου τα εβαλε απο την αρχη.εαν δεν γινοταν αυτη η αλλαγη,θα ελεγα οτι βαριεται να κανει την τραμπα.απο την στιγμη ομως που τα ξηλωσε ολα,δεν θα εβαζε κεντρο τον οτε?καθε μερα εγκαταστασεις οτε κανει,να μην του εκοψε?του το ειπα κι`εγω 2 φορες,αλλα αυτος επεμενε οτι ετσι ειναι καλυτερα..:singer:

Στην παρούσα φάση συστήνεται να μπαίνουν κέντρο οι 9 (οι hotbird έχουν ισχυρότερο σήμα) αλλά κυρίως σε 80άρια κάτοπτρα. Το καλό στην περίπτωσή σου (κάτοπτρο του μέτρου) είναι ότι μπαίνουν κανονικά και όχι slim lnb (φαντάζομαι πως έβαλε κανονικά lnb). Εικάζω πως έβαλε κέντρο hotbird λόγω του βάρους του quad lnb. Τι βάση έβαλε για τα lnb, Δημήτρη;

μια απλη 3πλη βαση ειναι Σερα-τα lnb ειναι το quad της νοβα και ενα κανονικο της inverto(εαν θυμαμαι καλα).θελω να πιστευω οτι δεν θα εχω θεμα..

Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

ειπα και πριν Σερα οτι ο τεχνικος φανηκε οτι το κατεχει το αντικειμενο.βαση αυτου,εχω την εντυπωση οτι εκανε οτι καλυτερο.τωρα εαν εχω προβλημα σε κακοκαιρια(νορμαλ οχι..παπαδες)θα το φιξαρω.ειναι και μανικι το πιατο μου λογω της θεσης του.
κοιταει εξω απο το καγκελο της ταρατσας και οτι ρυθμιση χρειαζεται να γινει,κρεμιεμαι σαν τσιτα στο καγκελο..!ο τεχνικος βεβαια,δουλευε λες και ειχε το πιατο μπροστα του...:speechless-smiley-0

Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Στην παρούσα φάση συστήνεται να μπαίνουν κέντρο οι 9 (οι hotbird έχουν ισχυρότερο σήμα) αλλά κυρίως σε 80άρια κάτοπτρα. Το καλό στην περίπτωσή σου (κάτοπτρο του μέτρου) είναι ότι μπαίνουν κανονικά και όχι slim lnb (φαντάζομαι πως έβαλε κανονικά lnb). Εικάζω πως έβαλε κέντρο hotbird λόγω του βάρους του quad lnb. Τι βάση έβαλε για τα lnb, Δημήτρη;

Απολύτως σωστός ο Σεραφείμ.Εφόσον έβαλε τέτοιου τύπου βάση,το 4πλό λόγω βάρους θα έπρεπε να μπει κέντρο.Όντως,το έχω διαπιστώσει και στην πράξη,ότι σε τέτοια βάση αν μπει παράκεντρα 4πλό lnb,πέφτει με το βάρος του.Μόνο με πατέντα στηρίζεται.