Πού; Ρώτησα σε 2-3 καταστήματα με ηλεκτρονικά και δορυφορικά είδη και δεν είχαν. Το διακοπτάκι το έχουν κάποιοι (η τιμή του είναι γύρω στα 25 ευρώ) αλλά το έτοιμο scart με το καλώδιο για να βάζεις και να βγάζεις εύκολα το διακόπτη (π.χ. για να παίρνεις τον αποκωδικοποιητή και σε άλλο σπίτι) δεν το έχω βρει κάπου.
Υπάρχει κάποιο κόλπο να καταλάβω αν έρχεται σήμα OTE TV στο διαμέρισμά μου έχοντας μόνο τον Pace 865 PVR της Nova;
Αρχικά υπήρχε μόνο το άσπρο και έπιανε Nova. Το μαύρο το έβαλαν εκ των υστέρων, αλλά δεν ξέρω ποιος και γιατί. Κάποιος έβαλε και επιπλέον κάτοπτρο για Sky με δικό του καλώδιο, πιθανότατα ο ίδιος να έβαλε και το slim LNB για OTE TV στην κεντρική εγκατάσταση και μας το έκανε δώρο. Λέω μας το έκανε δώρο, γιατί ο άλλος ένοικος που έχει μαζί και Nova και OTE TV μου είπε ότι ο τεχνικός που του εγκατέστησε τον OTE δεν ανέβηκε καθόλου στην ταράτσα (εξ'ου και ο φόβος μου μήπως είχε OTE TV μέσω internet).
Υπάρχει κάποιο κόλπο να καταλάβω αν έρχεται σήμα OTE TV στο διαμέρισμά μου έχοντας μόνο τον Pace 865 PVR της Nova;
Σας ευχαριστώ όλους για τις διαφωτιστικές απαντήσεις.
Βέβαια η απορία μου παραμένει, πώς ο άλλος ένοικος λέει ότι βλέπει και Nova και OTE TV και επιμένει ότι ο τεχνικός που του εγκατέστησε τον OTE TV δεν ανέβηκε καν στην ταράτσα. Υποθέτω ότι είτε βλέπει OTE TV μέσω internet, είτε ότι δεν θυμάται καλά και είναι ο ίδιος ο κάτοχος του μαύρου LNB. Τεσπα.
Και έτσι όπως έχει λοιπόν η παρούσα εγκατάσταση, τι με συμβουλεύετε να κάνω για να έχω συνεγκατάσταση Nova και OTE TV χωρίς εξωτερικά καλώδια; Με απασχολεί η ταράτσα κυρίως, για το διαμέρισμα ξέρω ήδη (spaun, pin 8 κλπ).
Βέβαια η απορία μου παραμένει, πώς ο άλλος ένοικος λέει ότι βλέπει και Nova και OTE TV και επιμένει ότι ο τεχνικός που του εγκατέστησε τον OTE TV δεν ανέβηκε καν στην ταράτσα. Υποθέτω ότι είτε βλέπει OTE TV μέσω internet, είτε ότι δεν θυμάται καλά και είναι ο ίδιος ο κάτοχος του μαύρου LNB. Τεσπα.
Και έτσι όπως έχει λοιπόν η παρούσα εγκατάσταση, τι με συμβουλεύετε να κάνω για να έχω συνεγκατάσταση Nova και OTE TV χωρίς εξωτερικά καλώδια; Με απασχολεί η ταράτσα κυρίως, για το διαμέρισμα ξέρω ήδη (spaun, pin 8 κλπ).
Αυτό το έχω ήδη προσπαθήσει αλλά είναι δύσκολο, καθώς πάνω από τους μισούς ενοίκους δεν ενδιαφέρονται για δορυφορική τηλεόραση και όταν άκουσαν το κόστος δεν χάρηκαν καθόλου. Μόνο εγώ και άλλος ένας ένοικος είμαστε ζεστοί. Θα είναι και δύσκολο να πληρώσουμε μόνο τη διαφορά των 2 πολυδιακοπτών γιατί λόγω μειωμένης οικοδομικής δραστηριότητας ο παλιός δεν θα έχει ζήτηση. Επίσης τα διαμερίσματα δεν είναι 16 αλλά 8. Σε κάθε διαμέρισμα κατεβαίνουν 2 καλώδια, το ένα πάει στο σαλόνι και το άλλο στο υπνοδωμάτιο (όλοι βέβαια θέλουμε τη δορυφορική για το σαλόνι).Μια λύση είναι να θέσεις το ζήτημα στον διαχειριστή λέγοντας ότι αργά η γρήγορα αρκετοί θα θελήσουν ΟΤΕ TV. Θα πρέπει να αντικατασταθεί ο πολυδιακόπτης5/16 με νέο 9/16 που είναι για 2 δορυφόρους συν ένα lnb quattro. Έτσι το κόστος θα είναι δια του 16
Υποθέτω ότι δεν αναφέρεσαι σε νέο δικό μου κάτοπτρο, αλλά σε αλλαγή στο υπάρχον;Αν δεν δεχθούν θα πρέπει και εσύ να ακολουθήσεις τον δρόμο που χάραξε ο ένοικος 13 κάνοντας την ίδια συνδεσμολογία και αλλάζοντας το lnb σε twin.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.