Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

ότι ώρα θες το βάζεις..

Αυτό που σου είπε ο Χρήστος, θέλεις τουλάχιστον 80cm κάτοπτρο, μπορείς σε αυτό να βάλεις μονομπλοκ διπλό lnb που είναι για τους δύο δορυφόρους..

Ναι εννοείται πως πάω για αλλαγή πιάτου. Αυτό το γνωρίζω. Ευχαριστώ και πάλι για τις πολύτιμες συμβουλές σας.

Καλησπέρα παιδιά.

Είχαμε νέα σήμερα. Ηρθε τεχνικός που άλλαξε το πιάτο σε 80αρι. Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσε να βάλει τον διακόπτη Spaun καθώς ο νέος αποκωδικοποιητής του Oτε δεν διαθέτει Scart. Εχει βάλει μόνο διακόπτη στο πιάτο.
Τώρα είμαι στην αναμονή μήπως βρεθεί κάτι άλλο διαφορετικά με βλέπω για την ακριβή λύση Stacker-Distacker αν το λέω καλά.

Αν δεν θες να δώσεις 100 ευρώ και δεν βαριέστε να κλείνεται τον δέκτη τον δέκτη της CosmoteTV απο πίσω όταν βλέπετε Nova τότε μπορείς να ζητήσεις αντικατάσταση δέκτη απο την CosmoteTV με τον NS 1110, πρακτικά δεν έπρεπε να δεχτείς τον ns 2000 αλλά που να το ξέρεις και εσυ οτι δεν εχει scart.

Δυστυχώς ναι δε το περιμέναμε καθώς και γω δεν ήξερα ότι ο συγκεκριμένος δεν έχει Scart. Δε πειράζει τουλάχιστον δουλειά έγινε

Αν δεν θες να δώσεις 100 ευρώ και δεν βαριέστε να κλείνεται τον δέκτη τον δέκτη της CosmoteTV απο πίσω όταν βλέπετε Nova τότε μπορείς να ζητήσεις αντικατάσταση δέκτη απο την CosmoteTV με τον NS 1110, πρακτικά δεν έπρεπε να δεχτείς τον ns 2000 αλλά που να το ξέρεις και εσυ οτι δεν εχει scart.

τηλεχειριζόμενη πρίζα ???

Και αυτό γίνεται, απλά θα χρειαστούν 2 μια για κάθε δέκτη. Το θέμα είναι ότι αν είναι ίδιας μάρκας πιθανόν να παίζουν ασύρματα στην ίδια συχνότητα με αποτέλεσμα να κλείνουν και οι δυο και να ανοίγουν μαζί.

Αυτό είναι το κακό όταν κατεβαίνουμε με ένα καλώδιο σε δυο δέκτες, πρέπει κάθε φορά ο ένας από τους δυο να στέλνει τάση στο LNB και για το λόγο αυτό κανένας από τους δυο δέκτες και της nova αλλά και της CosmoteTV δεν κλείνει τελείως να μπει σε βαθιά αναμονή όπως κάνουν όλοι οι άλλοι δορυφορικοι δέκτες τις αγορά. Με αποτέλεσμα να στέλνει και ο ένας και ο άλλος συνέχεια τάση στο LNB.r

πάρε ένα παλιό μη χρησιμοποιούμενο δέκτη με scart, βάλε τον spaun και ανοιγόκλεινε τον από το τηλεχειριστήριο!

Και έτσι μπορώ να πω πως δεν έχω θέμα. Εξάλλου τον δέκτη απο τον οτε δε θα τον χρησιμοποιώ συνέχεια. Διάβασα εδώ ότι οι αποκωδικοποιητές κλειδώνουν. Κλειδώνουν αν δεν παίρνουν ρεύμα απο το LNB;
Επίσης χθες ο τεχνικός μου είπε πως το σήμα που πιάνω είναι εξαιρετικό για 80άρι πιάτο. Δεν περίμενε να έχει τέτοια αποτελέσματα. Κάτι είναι και αυτό. Συγχαρητήρια παιδιά για ότι έχετε καταφέρει. Εχω και τα 2 με ένα καλώδιο όπως ακριβώς το ήθελα. Χωρίς εσάς απλά θα μου έβαζαν ένα πιάτο και θα έφευγαν.

Διάβασα εδώ ότι οι αποκωδικοποιητές κλειδώνουν. Κλειδώνουν αν δεν παίρνουν ρεύμα απο το LNB;

Όταν βρεθούν αρκετό χρόνο εκτός σήματος , δεν παίρνουν τα κλειδιά για να δείξουν εικόνα οι δέκτες. Το αποτέλεσμα είναι όταν τους ανοίξεις να περιμένεις από λίγο μέχρι πολύ για να έρθει η εικόνα.
Όλο αυτό τον καιρό που τους έχω έτσι, μόνο δύο φορές αναγκάστηκα και πήρα τηλέφωνο για να στείλουν σήμα να ανοίξει η εικόνα. Μια στη nova, γιατί βιαζόμουν (μπορείς να στείλεις το σήμα και από τις τεχνικές ρυθμίσεις του my account) και μια στην cosmote που όσο και να περίμενα δεν άνοιγε ο δέκτης με τίποτα. Πάντως στην cosmote από τότε που έγινε ο δέκτης υβριδικός και τον έχω συνέχεια στο Internet, ανοίγει αμέσως οπότε ίσως να γίνεται η ανταλλαγή πληροφοριών και μέσω Internet.

Στάλθηκε από το G8341 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επειδή και γω έχω τον υβριδικό δέκτη αν τον έχω συνδεδεμένο με το Router χωρίς να έχω την κεραία απο πίσω λογικά δε θα έχω θέμα ε;
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.

Καλησπέρα παιδιά. Σε λίγες μέρες θα έρθουν να μου βάλουν την nova και θα χρειαστώ την βοήθεια σας.
Αυτην την στιγμή εχω το ένα 80αρι πιάτο για τον ΟΤΕ. Το καλώδιο κατεβαίνει στο πατάρι που είναι ο κεντρικός ενισχυτής. Μέσου combainer πηγαίνει στην πριζα του σαλονιού tv/sat και έχω με το ίδιο καλώδιο δορυφορικό και επίγειο.
Επειδή δεν θέλω να ριξω δεύτερο καλώδιο στο σαλόνι θα πάρω ενα lnb slim και θα το βαλω πατακεντρα με τον ΟΤΕ. Το πρόβλημα μου είναι να βάλω Stacker DeStacker η DiSEqC?
Το καλύτερο απο ότι εχω διαβάσει αν και ακριβή λύση είναι το Stacker DeStacker. Κάπου πήρε το μάτι μου οτι αν δεν είναι και πολυ καλό το καλώδιο υπάρχει περίπτωση να εχω χάλια ποιότητα σήματος μέχρι και να μην παίζει καθόλου. Ισχύει κάτι τέτοιο; θα υπάρξει πρόβλημα επειδή θα είναι και τα επίγεια μαζι; η μάρκα που εχω βρει ειναι ο JOHANSSON 9645KIT στα 97 τον έχει δοκιμάσει κάποιος να μου πει αν είναι καλός;

Η δεύτερη λύση είναι να βάλω ενα diseqc στο πιάτο για lnb. Με τα την Πρίζα να βάλω εναν διακόπτη spaun, συνδέοντας με το scart του οτε tv θα κάνει την αλλαγή. Αλλά δεν θα μπορώ να βλέπω ταυτόχρονα (αυτο δεν με πολυ ενδιαφέρει). Η ερώτηση μου σε αυτην την λύση οι δεκτες υποστηριζουν την επιλογή για diseqc? Με την αλλαγή που θα κάνει ο spaun θα απομονώνει τον άλλον δεκτή υπάρχει περίπτωση να κλειδώνει η κάρτα και να πρέπει να παρω τηλέφωνο να μου στείλουν σήμα για να ξανά ανοιξει;

Ποια θα ήταν η καλύτερη λύση για εσας;

Ευχαριστώ.

Και οι δυο λύσεις ειναι ενδεδειγμένες και λειτουργικές.

Τα πράγματα ειναι απλά, αν θέλεις ταυτόχρονη θέαση η δεν θέλεις να κλείνεις τους δέκτες τότε πας σε Stacker Destacker, αν αυτά δεν σε πειράζουν πας σε Spaun.

Και οι δυο δέκτες περνούν εντολές diseqc 1.0 άρα δεν έχεις πρόβλημα, ούτε με το σήμα θα έχεις πρόβλημα.

Και οι δυο λύσεις ειναι ενδεδειγμένες και λειτουργικές.

Τα πράγματα ειναι απλά, αν θέλεις ταυτόχρονη θέαση η δεν θέλεις να κλείνεις τους δέκτες τότε πας σε Stacker Destacker, αν αυτά δεν σε πειράζουν πας σε Spaun.

Και οι δυο δέκτες περνούν εντολές diseqc 1.0 άρα δεν έχεις πρόβλημα, ούτε με το σήμα θα έχεις πρόβλημα.

Φίλε μου σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Αν πάω στην λύση με τον διακοπτη spaun. Το diseqc που πρέπει να πάρω θα πρέπει να ειναι κάποια συγκεκριμένη version? 1.0 η 2.0? η δεν υπάρχει υπάρχει πρόβλημα; επίσης σαν θέση Α πρέπει να βάλω κάποιον συγκεκριμένο δορυφόρο; γιατί από ότι διαβάζω της nova αν δεν έχεις τον hotbird στην θέση Α δεν παίζει.

Για τους Stacker DeStacker είδα ότι υπάρχουν δυο ειδών ενας Stacker DeStacker Switch στα 97 και ένας Stacker DeStacker Switch DISEqC στα 124 ποια η διαφορά τους;

http://www.emimikos.gr/Invacom-Stacker-DeStacker/

Είτε με 1.0 είτε με 2.0 το ίδιο πράγμα ειναι αρκεί το diseqc να ειναι μέχρι τέσσερις θέσης. Στην θέση A η 1 όλα τα diseqc λειτουργούν όπως και αν πήγαινε απευθείας το καλώδιο στον δέκτη άρα και να μην ρυθμίζες ποτέ τον δέκτη να βλέπει την θέση 1 η A του diseqc αυτός έπαιζε κανονικά.

Αυτό που λες με την nova πλέον δεν ισχυει μπορείς να την βάλεις σε οποία απο τις δυο η τις τέσσερις θέσεις του diseqc θέλεις αρκεί να ρυθμίσεις τον δέκτη με τις σωστές επιλογές.

Η διαφορά ειναι οτι το ένα λειτουργεί με δυο LNB αποκλειστικά ένα για κάθε δορυφόρο ενώ στο ακριβότερο μπορούν να περάσουν μέσα απο αυτό και εντολές διακόπτη Diseqc.

Παιδιά σας ευχαριστώ για την βοήθεια. Τελικά επέλεξα να πάω στην λύση του διακόπτη 0-12v γιατί η λύση με το Stacker DeStacker έβγαινε ακριβή.
Θα αφήσω το πιάτο ως έχει τώρα να κοιτάει eutelsat και θα πιασω παρακεντρα τον hotbird. Στο diseqc θα βάλω θέση 1 τον hotbird και στην θέση 2τον eutelsat.
Στον spaun που γράφει Α και Β πως βάζω τα καλώδια; τα βάζω σύμφωνα με το diseqc θεση 1 hotbird (Α) και θέση 2 eutelsat(Β) η όπως και να τα βάλω είναι το ίδιο;

Η θέση A ειναι και αυτή που ανοίγει την πόρτα όταν τροφοδοτηθεί με ρεύμα απο το Scart άρα εκεί θα μπει ο δέκτης του OTE.

Καλησπερα παιδιά .

Μια ερωτηση τεχνικου τυπου .

Στην πολυκατοικία που μενω εχει εντοιχισμένη καλωδιωση σε καθε διαμερισμα για δορυφορικη . Εχοντας ote tv και Nova εβαλε ο τεχνικός ένα διακόπτη προτεραιότητα για να βλέπω και τα δύο με το scart του διακόπτη να πηγαινει στο stb του ΟΤΕ tv . Με τον καιρο το διακοπτακι χάλασε και έχοντας ρωτήσει τον τεχνικό τι να κάνω μου είπε ότι οι νέοι αποκωδικοποιητες (οι τετράγωνοι ) δεν έχουν scart οπότε μονόδρομος ήταν το staker destaker . Το πήρα το εγκατέστησα και μετά από πολλά τελικά δούλεψαν και οι 2 πλατφόρμες απροβληματηστα ( με τον παλιό kaon του Ote) . Έχω κάνει μια 2 η συνδρομή ΟΤΕ με σκοπό να την πάω στο εξοχικό. Για την εν λόγο συνδρομή πήρα τον καινούριο δεκτή . Βάζοντας τον για σεταρισμα οστωσο , δεν πιάνει καναλια . Δεν κλειδώνει . Αλλάζω τα καλώδια πάλι κούμπωνω τον παλιό και όλα οκ . Σήμερα πήγα στο σπίτι των γωνιών μου που έχουν ΟΤΕ tv , έβαλα τον καινούριο και ως δια μαγείας δούλεψε. Κλείδωσε ,κατέβασε κανάλια και upgrade. Τον πάω πάλι στο σπίτι , τον τοποθετώ και πάλι δεν παίρνει σήμα .

Please μια βοήθεια ρε παιδιά .

Μήπως θέλει το destaker κάτω εξτρα παροχή ρεύματος ή κάποια άλλη ρύθμιση γιατί ο νέος δεκτης έχει διπλό tuner ;

Έχω βάλει αυτό http://www.sat-center.gr/el-gr...it-9645-stacker-destacker.html

Συγνώμη για το σεντόνι και ευχαριστώ εκ των προτέρων .

Το έχω ποσταρει και στο thread του ote TV γιατί δεν ξέρω εάν είναι θέμα εγκατάστασης ή δέκτη . Εάν θεωρειτε διπλό ποστ ζητώ συγνώμη και παρακαλώ όποιον διαχείριστη να αφαιρέσει το ενα από τα 2

Και πάλι ευχαριστώ !!

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Το πρόβλημα σου ειναι οτι ο δέκτης του σπιτιού ειναι σεταρισμενος με εντολές diseqc έχοντας επιλογή την πόρτα B (2) με αποτέλεσμα όταν βάζεις τον δεύτερο και δεν πας την ώρα τις εγκατάστασης να δήλωσης οτι έχεις diseqc και το Lnb ειναι στην πόρτα B(2) να μην μπορεί να βρει κανάλια.

προσεχε τώρα γιατί στο εξοχικό αν έχεις μόνο CosmoteTV και πας τον δεύτερο δέκτη με σεταρισμα diseqc που να βλέπει στην πόρτα B(2) δεν θα δουλέψει γιατί πολυ απλά όταν έχουμε ένα πιάτο για ένα δέκτη δεν χρειάζονται τέτοιες ρυθμίσεις.