Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

Και όμως τελικά τα καταφέραμε ....!!!
Δούλεψε ο kaon και με diseqc 2.0 και μου κατέβασε και άλλους δορυφόρους (13-19)
Να πεις πως έχουμε Πάσχα... να πω... Καλή Ανάσταση!

Τώρα τι να πω... Καλή Χρονιά? Δεν πάει!!! :smash:

Παλικάρια μου χρόνια πολλά και καλή χρονιά εύχομαι σε όλους…!!!
Λοιπόν το πρόβλημα που είχα με τον kaon το έλυσα όπως έγραψα πιο πάνω εδώ και 2 μέρες.Μετά από τσεκάρισμα σχεδόν ολόκληρης της εγκατάστασης μου και μετά από ένα μήνα συνδρομής με τον otetv.Πρώτο τσέκ στην δορυφορική πρίζα μου μετά ενώσεις καλωδίων με disecq και στο τέλος το disecq.Και η ανάσταση μες στην πρωτοχρονιά ήρθε.Είναι απλά τα πράγματα αυτή την στιγμή μου δουλεύει με το παλιό μου το disecq που είχα ένα DIGIALITY 2.0 3/1+1 με επίγειο σήμα.Λοιπόν στην θέση TERR μπαίνει η κεραία μου στη θέση OUT το καλώδιο που πάει στη δοριφ.πρίζα στη θέση lnbA (euro9)lnbB(hot13)lnbC(astra19).Πάμε στον δέκτη και του κάνουμε μια επαναφορά ρυθμίσεων ώστε να γίνει όπως τον βγάλαμε από το κουτί του.Αφου του κάνουμε τις πρώτες ρυθμίσεις που ζητάει(γλώσσα-ανάλυση οθόνης-σήμα-ποιότητα σήματος και αναμεταδότη(ote2)ρυθμίσεις εγκατάστασης- ρυθμίσεις δορυφόρου και μας φέρνει αριθμός lnb1-είσοδος diseqc diseqc A δορυφόρος eurobird 9a και τα σχετικά από κάτω.Βάζουμε lnb 2-disecqB-usersat1 αυτά στην περίπτωση μου για τον hot13 και κάνουμε 2 φορές back από το rimot και πάμε ελεύθερα κανάλια-δορυφορικά κανάλια αλλάζουμε-δοριφ. usersat 1 βάζουμε τις συχνότητες που γουστάρουμε με όλα τα σχετικά από κάτω και πατάμε το μπλε κουμπί αναζήτηση καναλιών και με το ίδιο αποθηκεύομε ξανά.Για τον asta 19 στη δική μου εγκατάσταση έχω βάλη lnb3-diseqcC-usersat2 και ξανά μανά τα ίδια
Αυτά. . . . .

Πιστεύω να βοήθησα όσο μπορούσα.

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους.

OTE TV και NOVA στο ιδιο πιατο με 2 LNB

λοιπόν, μόλις τέλειωσα την εγκατάσταση έχοντας φάει όλο το Σάββατό μου. Στην ταράτσα ένα 80άρι πιάτο με 2 LNB και DISEQK. Το κεντρικό LNB για HOTBIRD και το παράκεντρο για EUROBIRD. Μέχρι στιγμής για να λειτουργήσει το σύστημα βάζω το καλώδιο που έρχεται από το DISEQK σε έναν δέκτη κάθε φορά ανάλογα τι θέλω να δω. Και εδώ θέλω βοήθεια. Τι συσκευή πρέπει να πάρω έτσι ώστε να δέχεται το κάλώδιο από την ταράτσα και να βγάζει 2 εξόδους στον pace και στον kaonmedia. Δεν με ενδιαφέρει να παίζουν και οι δυο συγχρόνως. Με ένα απλό splitter θα κάνω δουλειά? Με το splitter υπάρχει κίνδυνος να τρελλαίνονται τα lnb αφου θα στέλνουν και οι δυο δέκτες τάση? Σημειώστε ότι ο pace και κλειστός να είναι ανοιγει μόνος του για update των κλειδιών. Εάν κάνω λάθος διορθώστε με.

Απάντηση: OTE TV και NOVA στο ιδιο πιατο με 2 LNB

Απ' ότι κατάλαβα και ο Pace συνδρομητικός είναι, οπότε έχεις πρόβλημα. Και οι δύο (ιδιοκτησιακοί) δέκτες όντας σε stand-by δίνουν τάση στο lnb και η σύγκρουση που θα δημιουργηθεί μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα τόσο στη λήψη όσο και στον ίδιο τον εξοπλισμό σου.

Η λύση που βλέπω ως την πλέον λειτουργική είναι η εξής: Τοποθετείς στο πιάτο twin lnb (με δύο εξόδους) και χρησιμοποιείς δύο διακόπτες diseqc 2X1 και κατεβάζεις δύο καλώδια. Ενα για κάθε δέκτη.

Απάντηση: OTE TV και NOVA στο ιδιο πιατο με 2 LNB

βρήκα το παρακάτω
¨http://www.digitaltvinfo.gr/index.php?option=com_magazine&task=viewArticle&id=4829&Itemid=113
καθώς στην συσκευασία δεν υπάρχει το καλώδιο της φωτογραφίας μπορεί να μου πει κάποιος τον τρόπο λειτουργίας?
πως φτιάχνω καλώδιο που να συνδέεται με το pin 8 ενός scart?

Re: OTE TV και NOVA στο ιδιο πιατο με 2 LNB

Παρε το stacker-destacker για να εχεις διπλη ανεξαρτητη ταυτοχρονη ληψη με ενα καλωδιο καθοδου.

Βλεπω τσιμπαει λιγο η τιμη του αλλα θελει λιγο ψαξιμο.

Last edited:

Παρε το stacker-destacker για να εχεις διπλη ανεξαρτητη ταυτοχρονη ληψη με ενα καλωδιο καθοδου.

Βλεπω τσιμπαει λιγο η τιμη του αλλα θελει λιγο ψαξιμο.
και stacker-destacker να πάρει πάλι θέλει διπλό LNB

διόρθωση, ναι με το stacker-destacker θα συνδέσεις από ένα LNB σε κάθε είσοδο, κατεβάζεις ένα καλώδιο και τα διαχωρίζεις μετλα σε δύο για τους 2 δέκτες σου...

και stacker-destacker να πάρει πάλι θέλει διπλό LNB

Re: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

απλα βλεπω τιμες στα 100+ ευρω και ισως ειναι πολλα για τους καιρους που ζουμε.
Μηπως πρεπει να βολευτουμε με λιγοτερες ανεσεις

διόρθωση, ναι με το stacker-destacker θα συνδέσεις από ένα LNB σε κάθε είσοδο, κατεβάζεις ένα καλώδιο και τα διαχωρίζεις μετλα σε δύο για τους 2 δέκτες σου...
πώς λέμε συνδέεις τα ψιψιψίνια με τα κοκοκοψαρα?!
βάζεις τη NOVA στο HDMI 1 & τον ΟΤΕ στο HDMI 2 και αρχίζεις το SAT ZAPPING έχοντας στα χέρια σου το χειριστήριο της ΤV, της NOVA, του ΟΤΕ!!! Και πάμε HDMI 1 <-> HDMI 2, HDMI 2 <-> HDMI 1, έτ δύο, έτ δύο, ένα τ' αριστερό! Παντρεμένους δέκτες δεν ήθελαν??? ΣΝΟΜΠΑΡΕ ΤΕ ΤΟΥΣ παιδιά!!! και τους 2, είναι η μόνη λύση! Οι παντρεμένοι δέκτες δεν είναι η λύση στην πειρατεία, οι λογικές τιμές & η σωστή αντιμετώπιση προς τον συνδρομητή είναι η λύση.

Καλησπέρα κι από εμένα. Για να μην ανοίγω νέο thread, θέτω εδώ το ερώτημά μου. Εχθές πήρα τον KAON, στον οποίο έπαιξε αμέσως το οτε tv. Επειδή θέλω στην ίδια τηλεόραση να χρησιμοποιώ, εκτός από το KAON, και τον αποκωδικοποιητή που έχω ως σήμερα (Octagon 1008HD), πρέπει να χρησιμοποιήσω το ANT IN του octagon? Το καλώδιο της ταράτσας θα το βάλω στον ΚΑΟΝ ή στον Octagon? Σημειωτέον ότι στο πιάτο έχω 3 lnb (astra,hotbird,eurobird) και ότι στον KAON δεν με ενδιαφέρει να πιάνω astra & hotbird. Επίσης, στον Octagon μπορώ να καταργήσω τον eurobird.

Θα βλέπεις eurobird μόνο με τον kaon και στο διακόπτη DiSEqC θα βάλεις το eurobird στη θέση 1. Έπειτα από το loop out του octagon θα συνδέσεις καλώδιο που θα καταλήγει στο loop in του kaon.

Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

Θα βλέπεις eurobird μόνο με τον kaon και στο διακόπτη DiSEqC θα βάλεις το eurobird στη θέση 1. Έπειτα από το loop out του octagon θα συνδέσεις καλώδιο που θα καταλήγει στο loop in του kaon.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Λίγες διευκρινίσεις:
- το καλώδιο της ταράτσας θα το συνδέσω στον octagon ή στον ΚΑΟΝ?
- το καλώδιο που θα συνδέει τους 2 αποκωδικοποιητές μεταξύ τους, είναι ίδιου τύπου με το καλώδιο της ταράτσας?
- θα μπορούν να είναι ανοιχτοί και οι αποκωδικοποιητές ταυτόχρονα, χωρίς κίνδυνο για τα lnb (υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα επιλέγω κανάλια eurobird στον octagon και κανάλια astra/hotbird στον kaon)
- ο octagon έχει θυρα "LNB OUT". Υποθέτω ότι είναι το ίδιο με το "LOOP OUT", απλά με άλλη ονομασία?

Να κάνω μια ερώτηση κι εγώ. Συγνώμη αν έχει απαντηθεί κάτι παρόμοιο, απλά προσπάθησα να διαβάσω στα γρήγορα όσα περισσότερα posts από αυτό το νήμα και ίσως 'πήδηξα' κάτι.

Έχω Nova μέσω ενός HD831. Δεν έβαλα το πιάτο της Nova αλλά ένα Tecatel 80x90. Το διαμέρισμα που έχω, είχε εσωτερική εγκατάσταση ενός καλωδίου από την ταράτσα κι έκανα μια μίξη αναλογικού και ψηφιακού σήματος με ένα combiner (πάλι της Tecatel) στην είσοδο του κτιρίου στη ταράτσα και στο διαμέρισμα διαχωρίζω το σήμα πάλι με πριζάκι TV-SAT της ίδιας εταιρίας. Quality-Strength σε Nova 70/100 περίπου.

Μου έχει γίνει μια προσφορά για OTE TV και το σκέφτομαι σοβαρά. Το θέμα είναι αν μπορώ με την υπάρχουσα εγκατάσταση που περιγράφω στη προηγούμενη παράγραφο να έχω και OTE TV χωρίς τρυπήματα σε τοίχους. Επίσης θα ήθελα να γνωρίζω αν είναι εφικτό το παραπάνω, αν θα επηρεαστεί καθόλου η ποιότητα τόσο σε Nova όσο και στα επίγεια (αναλογικά ή ψηφιακά).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Να κάνω μια ερώτηση κι εγώ. Συγνώμη αν έχει απαντηθεί κάτι παρόμοιο, απλά προσπάθησα να διαβάσω στα γρήγορα όσα περισσότερα posts από αυτό το νήμα και ίσως 'πήδηξα' κάτι.

Έχω Nova μέσω ενός HD831. Δεν έβαλα το πιάτο της Nova αλλά ένα Tecatel 80x90. Το διαμέρισμα που έχω, είχε εσωτερική εγκατάσταση ενός καλωδίου από την ταράτσα κι έκανα μια μίξη αναλογικού και ψηφιακού σήματος με ένα combiner (πάλι της Tecatel) στην είσοδο του κτιρίου στη ταράτσα και στο διαμέρισμα διαχωρίζω το σήμα πάλι με πριζάκι TV-SAT της ίδιας εταιρίας. Quality-Strength σε Nova 70/100 περίπου.

Μου έχει γίνει μια προσφορά για OTE TV και το σκέφτομαι σοβαρά. Το θέμα είναι αν μπορώ με την υπάρχουσα εγκατάσταση που περιγράφω στη προηγούμενη παράγραφο να έχω και OTE TV χωρίς τρυπήματα σε τοίχους. Επίσης θα ήθελα να γνωρίζω αν είναι εφικτό το παραπάνω, αν θα επηρεαστεί καθόλου η ποιότητα τόσο σε Nova όσο και στα επίγεια (αναλογικά ή ψηφιακά).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
λογικα με combiner 2/1 + terestial θα σου παιξει απλα θα πρεπει να εχεις τον εναν δεκτη κλειστο και να παιζει μονο ο αλλος.
ο δεκτης του οτε εχει ψιλοπροβληματα ακομα με τα diseqc οποτε ας σου πει καποιος με σιγουρια για κατι δοκιμασμενο..
ενδεικτικα χρειαζεσε κατι τετοιο το οποιο βλεπω οτι υποστηριζει diseqc 1.0 που παιζει σιγουρα ο οτε.
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=21315&cat=799&page=1
η ποιοτητα στην νοβα και στον οτε θα επηρεαστει αμελητεα οποτε δεν σε απασχολει..και η ποιοτητα στα επιγεια το ιδιο μιας και απωλειες θα εχεις οπως και με το προηγουμενο combiner...τωρα αν θα σου παιξει σιγουρα δεν μπορω να στο εγγυηθω μιας και οι δυο δεκτες στελνουνε σημα στα lvb οποτε δεν ξερω αν θα δουλεψει το diseqc η αν κανεις καμια ζημια στα μηχανηματα.
εχει αναφερθει και πιο πανω αυτο που σου ειπα με την ταση στα lnb

Last edited:

Γενικά έχω ακούσει χίλια μύρια για DiSEqC με τους δέκτες ΟΤΕ και NOVA και είμαι χαμένος, ειλικρινά. Μέλημα μου είναι να μην κάνει 'τσαφ' κάτι και ειδικός δεν είμαι δυστυχώς. Αν μπορεί να παίξει με το παραπάνω και μπορεί να μας το επιβεβαιώσει κάποιος, ευπρόσδεκτο. Το άλλο κακό είναι ότι ο Pace έχει αυτό το wake up που κάνει κάθε 15 λεπτά οπότε αν τον έχω κλειστό (αυτή τη στιγμή τον έχω συνεχώς ανοιχτό γιατί μου σπάει τα νεύρα και αλλάζει πηγή η TV) και ανοίγει ενώ πχ έχω το μηχανάκι του ΟΤΕ να παίζει, τότε τι γίνεται; Σαρδάμ;

Έχοντας βρει τρόπο με διακόπτη 0/12v θα προχωρήσω στη συνεγκατάσταση. Η ερώτηση μου είναι αν το πιάτο μου (Tecatel 80εκ (ορ) x 85εκ (καθ) είναι επαρκές κι επίσης ποιον δορυφόρο να βάλω κέντρο και ποιον παράκεντρα. Ευχαριστώ