Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Re: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

Έκανα σήμερα τη συνεγκατάσταση με διακόπτη 0/12. Ακρίβεια σήματος 100 και στα 2 LNB. Το μόνο κουφό με τον Pace είναι ότι όταν το σήμα πηγαίνει στον Kaonmedia, ο Pace πηγαίνει αυτόματα σε sleep mode καλό είναι να κλείνει ο αποκωδικοποιητής του ΟΤΕ όταν δεν χρησιμοποιείται γιατί ο Pace κλειδώνει και χρειάζεται τηλ στη Nova.

Απάντηση: Re: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

Καλησπέρα παιδιά,
Εκανα και έγω συνεγκατάσταση Οτε TV & Νοβα διατηρώντας ένα καλώδιο (πιάτο 1,10-2 LNB το ένα με loop Through,και splitter 1 σε 2)....Δουλέυουν και τα δύο αλλά προυποθέτουν ότι π.χ όταν δουλέυει o pace να είναι εκτος ρεύματος ο kaon...και το αντίστροφο....
Θέλω να ρωτήσω υπάρχει πειρπτώση π.χ να κλείδωει o pace επειδή τον έχω εκτός ρεύματος?
Αυτό το ''βαλε βγαλε'' στο ρευμα μήπως δημιουργήσει πρόβλημα στους δέκτες?
Αν ναι στην ανάγκη να τραβηξω δεύτερο καλώδιο για να μην έχω προβλήματα

Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

Αν μπορείς να τραβήξεις δεύτερο καλώδιο, το κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τελικά τράβηξα και δεύτερο καλώδιο ´´καλού κακού´´ ωστέ να μπορώ να δουλεύω τους δέκτες ταυτόχρονα...Ευχαριστώ Serafeim

Καλησπερα εχω κι εγω μερικες αποριες.

Σε μια νεα εγκατασταση για ΟΤΕ& ΝΟVA που θελω να φτιαξω για το χωριο

Αν βαλω πιατο 80cm και ειναι παρακεντρα ο Hotird θα εχει καλο σημα ;Ειναι καλυτερο το 1m ;

Επειδη οι δεκτες και των 2 εταιριων ειναι ''ευαισθητοι'' με τα DISEqC ειναι προτιμοτερο ξεχωριστο καλωδιο απο το καθε lnb στον δεκτη ;

Στην εγκατασταση που εχω τωρα που ειναι με multiswitch οι δορυφοροι ειναι ως εξης :

A) HOTBIRD
B) NILESAT
C) HELLASAT
D) ASTRA

Aν ο Ηοtbird παει στη θεση C και στη θεση Α βαλω τον Εurobrid θα παιζει ο δεκτης του ΟΤΕ ;

Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

Καλησπερα εχω κι εγω μερικες αποριες.

Σε μια νεα εγκατασταση για ΟΤΕ& ΝΟVA που θελω να φτιαξω για το χωριο

Αν βαλω πιατο 80cm και ειναι παρακεντρα ο Hotird θα εχει καλο σημα ;Ειναι καλυτερο το 1m ;

Επειδη οι δεκτες και των 2 εταιριων ειναι ''ευαισθητοι'' με τα DISEqC ειναι προτιμοτερο ξεχωριστο καλωδιο απο το καθε lnb στον δεκτη ;

Στην εγκατασταση που εχω τωρα που ειναι με multiswitch οι δορυφοροι ειναι ως εξης :

A) HOTBIRD
B) NILESAT
C) HELLASAT
D) ASTRA

Aν ο Ηοtbird παει στη θεση C και στη θεση Α βαλω τον Εurobrid θα παιζει ο δεκτης του ΟΤΕ ;

τουλαχιστον 1 μ πιατο, ξεχωριστο καλωδιο, και slim lnb, κεντρο otetv και παρακεντρο nova... ετσι το εκανα εγω

Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

Γιατι slim lnb ;

γιατι σε εμενα σε 1μ πιατο εχω... ενα κανονικο lnb στον hotbird και επειδη ειναι κοντα στις μοιρες ενα slim lnb για οτετβ ακριβως ισα που χωρουσε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

Αυτο δεν μου αρεσει και πολυ.Με το slim ειναι ενταξει ή εχεις προβληματα ; Νομιζα οτι σε 1 m ειναι ενταξει ειδικα με τις βασεις που κυκλοφορουν για παραπλευρες ληψεις.

Κανονικό lnb σε ένα μέτρο κάτοπτρο.... δεν χρειάζεται slim...

Αυτο δεν μου αρεσει και πολυ.Με το slim ειναι ενταξει ή εχεις προβληματα ; Νομιζα οτι σε 1 m ειναι ενταξει ειδικα με τις βασεις που κυκλοφορουν για παραπλευρες ληψεις.

εχω εγκαταστησει (ο τεχνικος εννοειται) ενα slim lnb sharp και οι ενδειξεις και στους 2 δεκτες ειναι πολυ καλες....τις περισσοτερες ωρες της ημερας οι απολυτες μεγιστες τιμες...το πιατο μου ειναι ikusi..

Last edited by a moderator:
Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και Nova

καλημερα σε ολους. ειναι η πρωτη φορα που γραφω στο forum και ειμαι ασχετος. δεν εχω ασχοληθει ποτε με δορυφορικα και παροτι διαβασα ολα τα μηνυματα στο thread οτε & nova ομολογω οτι καποια ακομα μου φαινονται κινεζικα. παρακαλω ΠΟΛΥ για την βοηθεια σας...
πριν λιγες μερες μου την εδωσε και αποφασισα οτι φετος θελω να δω τις μπαλες σαν ανθρωπος. κοινως να μην μου βγαινουν τα ματια μεσω ιντερνετ και streaming που διαρκως κολλανε. (ναι, αντιλαμβανομαι οτι για καποιους εδω ακουγομαι προιστορικος)
βρηκα μια προσφορα της nova για το sports pack στα 299ε για εναν χρονο. 25ε τον μηνα δηλαδη (αντι για 50) και πριν 3 μερες εκανα και αιτηση για οτε tv. για την ωρα δεν εχω προμηθευτει ουτε αποκωδικοποιητες ουτε τιποτα. οποτε ξεκιναω απο το 0. θα ηθελα την βοηθεια σας για επιλογη σωστου πιατου ..διαβασα οτι μικρο μαλλον δεν κανει οποτε θα πρεπει να προμηθευτω καποιο που θα μπορουν να "παιξουν" και οτε και nova μαζι. με τους αποκωδικοποιητες τι ακριβως πρεπει να κανω; υπαρχει καποια λυση να εχω ΕΝΑ πιατο και να μην χρειαζεται να χρησιμοποιω 37 τηλεκοντρολ; να αναφερω επισης οτι η τηλεοραση μου ειναι 7ετιας και εχει μονο μια θυρα hdmi. χρειαζεται να εχω τηλεοραση με 2 hdmi; προσφατα επισης αγορασα εναν ψηφιακο δεκτη που μαλλον θα παει στραφι εφοσον θα βαλω τα δοφυφορικα..σωστα; ειναι τραγικο οτι πρεπει να χρησιμοποιω αλλο τηλεκοντρολ για να αλλαζω καναλια και αλλο για να κλεινω την τηλεοραση. Τετοια φαινομενα θελω να προλαβω τωρα... να μην αγορασω περιττα πραγματα. θελω καποιον φιλοτιμο καλο ανθρωπο να μου πει.. χρειαζεται να παρεις αυτο το πιατο, αυτο κι αυτο.
μενω στον δευτερο οροφο στην περιοχη της γλυφαδας. δεν εχω κανενα προβλημα να τρυπησω τοιχους η οτιδηποτε αλλο χρειαζεται για να γινει σωστα η δουλεια. (διαβασα οτι με ενα καλωδιο θα πρεπει να εχεις η την nova η τον οτε αλλα η νοβα θελει να ειναι διαρκως ανοιχτη κλπ κλπ).
θα ηθελα επισης να ρωτησω αν μπορω να κατεβασω ενα καλωδιο(;) στον πατερα μου στον 1ο οροφο για να βλεπει και εκεινος μπαλα; τι εξοπλισμος χρειαζεται; απλως να βλεπει οτι βλεπω και εγω...οχι να αλλαζει καναλια κλπ.

σας ευχαριστω πολυ
αλεξανδρος

Aν και δεν είμαι ειδικός, να προσπαθήσω να βοηθήσω λίγο.
Καταρχάς το πιάτο πρέπει να είναι τουλάχιστον 80cm.
Θα κατεβάσεις 2 καλώδια, ένα για οτέ και ένα για nova.
Υποχρεωτικά τα τηλεκοντρόλ οτέ και nova.
Θα χρειαστείς και ένα hdmi splitter για να μπουν και τα δύο, αλλά η αλλαγή θα γίνεται πατώντας το κουμπί (δηλαδή θα σηκώνεσαι). Βέβαια μπορούν να συνδεθούν και μέσω scart, οπότε γίνεται να αλλάζεις απλά είσοδο στην tv.
Για την εγκατάσταση και όλα τα σχετικά, πήγαινε σε τεχνικό δορυφορικών στη γειτονιά σου.
Για το κόλπο με τον πατέρα δεν έχω ιδέα.

Μια μικρή συνεισφορά και από εμένα:
Για το πιάτο συμφωνώ απόλυτα(κεντρικά το ΟΤΕ TV και παράκεντρα NOVA)
Μπορείς με αυτό ( http://www.globalinvacom.com/products/sds.php ) να κατεβάσεις με ένα μόνο καλώδιο για ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ θέαση και τον δύο πλατφορμών.
Μπορείς με αυτό (http://www.tele.gr/gr/product/usb-300) να αντιγράψεις τα χειριστήρια ΟΤΕ TV και NOVA και να είσαι άρχοντας με ένα.
Παίρνεις και αντιγράφεις (στο USB300) και αυτό και χειρίζεσαι από μακριά την είσοδο HDMI( http://www.ebay.com/itm/5-PORT-HDMI...=US_Video_Cables_Adapters&hash=item3a70aa9c82)
Τέλος για τον πατέρα σου θα έπαιρνα αυτό (http://www.tele.gr/gr/product/awv-322_receiver ) για να μην μπλέκομαι με άλλα καλώδια προς άλλους ορόφους ασύρματα και καθαρά (εσύ τοπικά την HDMI και ο πατέρας σου από scart σε ασύρματο link).
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα παραπάνω.

Υπάρχουν αντίστοιχα switch για scart+HDMI όπως του HDMI πιο πάνω οπότε πριν το ασύρματο link βάζεις ένα τέτοιο ( http://www.ebay.com/itm/THOR-6-WAY-...ion_Video_Cables_Adapters&hash=item2c666b8107 ) και γίνεται ανεξάρτητος -κατά κάποιο τρόπο και ο πατέρας σου.Υπόψη σήμα VIDEO από το CompositeVBS (κίτρινη έξοδο) δεν είναι καλό να ταξιδεύουν για πολλά μέτρα (θες διαμορφωτή http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=16443&cat=414&page=1 )

Sorry αλλά έχω και πιο άρρωστες ιδέες....Αλλά ο mouse και ο Afam θα με λένε ψυχάκια.Όπως βλέπεις πάντα υπάρχει κάτι για να κάνεις τη δουλειά σου.:ernaehrung004:

παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ για τις σημαντικες πληροφοριες!! :)
εκτος απ αυτα που μου προτεινατε γινεται να μου πειτε και ενα πιατο σωστο να παρω; τα υπολοιπα τα εχω σημειωσει ολα αλλα εχω και μια ερωτηση για τον φιλο amvraka .. στο
5 PORT HDMI SWITCH SWITCHER SPLITTER HDTV ..στο λινκ του ebay..βλεπω οτι ειναι απο αμερικη, και οι πριζες εχουν διαφορα. το εχεις αγορασει απο εκει; αλλιως αν ειναι να κοιταξω κατι αναλογο απο εδω που θα εχει το σωστο φις.
εχετε να μου προτεινετε καποιον τεχνικο σοβαρο που δεν θα με δαγκωσει και θα μπορεσει να μου φτιαξει αυτα που σας ανεφερα; στη νοβα και τον οτε τους ειπα οτι θα φωναξω δικο μου τεχνικο..αλλα για την ωρα δεν εχω :)
υπαρχει καποιο καταστημα εδω αθηνα που μπορω να βρω ΟΛΑ οσα χρειαζομαι για την περιπτωση μου; η πρεπει να τα μαζεψω ολα αυτα Online απο ebay και διαφορα αλλα site? τωρα αν εχουν και 10-20ε παραπανω εδω δεν με νοιαζει να ειμαι ειλικρινης γιατι θελω να τελειωνω..αρκει να μην πεταξω περιττα λεφτα σε υλικα και σε τεχνικους που θα μου λενε παπατζιλικια....
να ειστε καλα ολοι παιδια!!!

To HDMI switcher το έχω πάρει και εγώ μέσω paypal.Οι περισσότεροι πωλητές είναι πια κινέζοι και ας λένε Αμερική.Αν ψάξεις υπάρχει και το http://www.ebw.gr/el/product/5147/HDMI-AUTO-SWITCH-Αυτόματος-διακόπτης-επιλογέας-εισ ,στο συγκεκριμένο site είχα βρει και το HDMI switcher αλλά προτίμησα να το πάρω φθηνότερα και πιο αργά από ebay. Πιάτο φίλε μου ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτεις βρίσκεις και το αντίστοιχο που σε καλύπτει.Υπάρχουν σιδερένια πιάτα του κιλού και του ευρώ αλλά με πολλή καλη στόχευση έχουν αποδώσει καλύτερα από άλλα επωνυμα αλουμινίου. Για όλα σε ένα μαγαζί ένα που ξέρω κοντά σε εσένα είναι http://www.alifragis.com.gr/view_cat.php?cat_id=252 Δοκίμασε και τον φίλτατο www.satrix.gr . Έλπίζω να σε βοηθάω και να μην σε μπερδεύω παραπάνω ειλικρινά.

Για κάτοπτρο θα σου πρότεινα gibertini. Βέβαια και αυτό που δίνει ο ΟΤΕ για το πακέτο του είναι καλή περίπτωση.