Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Έχω οτε τv αλλά με διπλό lnb και πιάνω με το ίδιο καλώδιο και τον hotbird και τον eutelsat. Aν πάρω και την προσφορά της nova για φιλάθλους θα έχω κάποιο πρόβλημα αν θέλω να βλέπω μόνο την μια πλατφόρμα κάθε φορα? Λογικά αν αλλάζω κάθε φορά το καλώδιο θα υπάρχει πρόβλημα ή ο δέκτης της nova πρέπει να μένει συνέχεια ανιοχτός (κάπου διάβασα ότι κλειδώνει η κάρτα, αληθεύει ή όχι); Επίσης αν πάρω διακόπτη προτεραιότητας, θα κάνει δουλειά? Δεν έχω τη δυνατότητα να κατεβάσω κι άλλο καλώδιο.

Εχω nova το sport pack μέσω ομάδος και θέλω να προσθέσω Otetv..

Απο εξοπλισμο εχω ενα fraccaro με δυο LNB (το ενα κοιταει προφανως τον δορυφορο της νοβα το αλλο δεν ξερω που το ρυθμισε γιατι απλα δεν το χρησιμοποιησα ποτε) και τον Pace της Nova

Για να καταλάβω απο όσα διάβασα εδω για να προσθέσω και ΟΤΕΤV ( δεν μπορω να κατέβασω δεύτερο καλώδιο)
Χρειάζομαι το stacker/destacker και τον Kaon σαν δεκτη?
Επίσης ενα HDMI switch

Αυτο ειναι όλο?

Εχω ενα 80αρι πιατο με ote tv, κ θελω να βαλω 3play με sports pack, επειδη το καλωδιο κατεβαινει σε πριζα μεσω τειχου μπορει να γινει εγκατασταση δευτερου lnb κ να κατεβαινει ακτο ιδιο καλωδιο; Εχει μεγαλυτερο κοστος;

Δεν είμαι κ ο γνώστης μια κι εγώ ψάχνομαι, θα χρειαστείς δεύτερο lnb και φυσικά diseqc switch για να ενώσεις τα 2 καλώδια των lnb σε 1. Κατα πάσα πιθανοτητα θα πρέπει να βάλεις slim γιατί το πιάτο σου είναι μικρό και οι γωνίες τον δύο δορυφόρων πολύ κοντά μεταξύ τους. Αν θέλεις να βλεπεις ταυτόχρονα και από τους δύο δέκτες θα χρειαστείς stacker destacker, που όμως κοστίζει. Αν θα βλέπεις από έναν αποκωδικοποιητή τη φορά θα χρειαστείς τον παρακάτω διακόπτη προτεραιότητας Α-Β (έχει και οδηγίες σύνδεσης).
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=24749

Last edited by a moderator:
βρήκα αυτό :

Αν μιλάμε πάντα για 2 αποκωδικοποιητές Nova (Pace) + OTE (Kaonmedia)

2 LNB->DiSEqC->1 καλώδιο κατεβαίνει->Διακόπτης 0/12->2 καλώδια ένα σε αποκωδικοποιητή ΟΤΕ, ένα σε αποκωδικοποιητή Nova

O διακόπτης θα παίζει με 12V από τον Kaonmedia. Όταν ανοίγει ο Kaonmedia, θα δείχνει αυτός. Όταν κλείνει, θα δείχνει ο Pace. Και οι 2 μαζί με διακόπτη 0/12 δεν γίνεται.

Στα LNB, κέντρο Eurobird, παράκεντρα Hotbird. Το LNB του Hotbird καλό είναι να είναι 'ψιλό' μπροστά γιατί αν βάλεις καμιά κουμούτσα, δεν θα μπορεί να στριμωχτεί στη βάση και θα χάσεις λίγο σε ακρίβεια στον Hotbird.

πηγή: macnix,
http://www.adslgr.com/forum/archive/index.php/t-542912-p-2.html

Θα έχει πρόβλημα ο Pace με τον διακόπτη? Γιατί διάβασα ότι αν δεν τροφοδοτεί συνέχεια το lnb κλειδώνει η κάρτα. Τι γίνεται στην περίπτωση που θα βλέπουμε οτε tv?

λογικά δεν πρέπει να κλειδώνει η κάρτα. αν υπάρχει διακοπή ρεύματος για ώρες, κλειδώνει η κάρτα; αν λείψω μια βδομάδα και τον αποσυνδέσω από το ρεύμα κλειδώνει η κάρτα;με ποια λογική;

υ.γ. αυτό δεν σημαίνει πως δεν γίνεται και το παράλογο....στην ελλάδα ζούμε.60ε πληρώνουμε για να βλέπουμε νοβα αρά η επίκληση της λογικής δεν μου φαίνεται και τόσο λογική :)

Παιδια καλημερα,ειμαι ολιγον ασχετος με τα δορυφορικα και αν μπλεξω με τα παιδια της νοβα θα γινω μαλλον ασχετοτερος οποτε ρωταω εσας.Εχω ενα 80αρι πιατο και πιανω τους τρεις δορυφορους,στις 9 μοιρες για οτε tv και στις 13 κ 19.2 μοιρες για τα υπολοιπα.Εχω λοιπον τον kaon του οτε και εναν pingulux για τις 13 και 19.2 και βαζω-βγαζω το καλωδιο αναλογως τι θελω να δω.Τωρα παρηγγειλα την προσφορα των φιλαθλων οποτε αναγκαστηκα θα παρω και τον δεκτη της νοβα..Τωρα το ερωτημα ειναι,αν συνδεσω απλως τον δεκτη με το καλωδιο θα μπορεσω να δω κατευθειαν η θα πρεπει να αλλαξω θεση τα lnb(η αληθεια ειναι πως δεν θυμαμαι και ποιο ειναι που)?Δλδ καπου διαβασα πως πρεπει να ναι στη θεση 1 το lnb του hotbird για να δουλεψει ο pace,αυτο ισχυει ακομα η με τις τελευταιες αναβαθμισεις εχει αλλαξει?Επισης το βαλε βγαλε του καλωδιου μπορει να δημιουργησει καποιο προβλημα στο δεκτη της νοβα(και οι 2 δεκτες θα παραμενουν συνεχεια ανοιχτοι)?Ευχαριστω!

Καλημέρα φίλε.Όταν πρωτοσυνδέσεις τον PACE,για να δει σήμα από το πιάτο πρέπει οι 13 μοίρες να είναι στη θέση 1 του diseqc που έχεις συνδεδεμένο με το πιάτο σου,χωρίς να χρειαστεί να πειράξεις τις ρυθμίσεις diseqc από το μενού του δέκτη.Αν δεν ξέρεις να δεις από το μενού του Pingulux τη θέση που έχεις τον Hotbird,πήγαινε στο πιάτο σου και δες στον diseqc σε ποια θέση είναι ο Hotbird.Αν δεν είναι στη θέση 1,τότε βάλε τον εσύ εκεί και πήγαινε στο μενού του PACE(όταν τον πάρεις και τον τοποθετήσεις) να κάνεις την αναβάθμιση και να σου κατέβουν τα κανάλια του Hotbird.Αν θες οπωσδήποτε να είναι οι δορυφόροι όπως τους είχες πριν,μετά την αναβάθμιση πήγαινε και ξαναβάλε τους στον diseqc όπως τους είχες πριν κάνεις την αλλαγή.Και από το μενού του Pace πήγαινε στις ρυθμίσεις diseqc και βάλε τη θέση που έχεις τώρα τον Hotbird.Με την αναβάθμιση που έκανες θα μπορεί να δει τις θέσεις diseqc τώρα.Επίσης,αν σου κατεβαίνει μόνο 1 καλώδιο,πρέπει να χρησιμοποιήσεις διακόπτη 0-12 volt ή stacker-destacker για να μην βάζεις και βγάζεις συνέχεια το καλώδιο στους δέκτες.Υπάρχει ανάλογο άρθρο στο forum για να διαβάσεις πώς θα το κάνεις.

Last edited:
Ευχαριστω φιλε για την απαντηση αν και μου φαινονται λιγο δυσκολα αυτα που περιγραφεις :p..Αυριο θα παω να κοιταξω πανω στο πιατο μηπως και βγαλω ακρη..Να ρωτησω κατι που μπορει να φαινεται γελοιο αλλα δεν ειμαι και πολυ σιγουρος,το μεσσαιο lnb θα ναι σιγουρα του hotbird η εχει να κανει με τον ποιον εχω βαλει ως κεντρο?Επισης αν αλλαξω θεση στο disecq δεν θα χασει το σημα του ο kaon?Αναγκαστικα πρεπει να το επαναφερω οπως ειναι τωρα η να κανω καποιες ρυθμισεις στον δεκτη φανταζομαι..Για το καλωδιο δεν εχω καποιο θεμα μιας και το παλικαρι που μου κανε την εγκατασταση μου βαλε βισμα που μπαινοβγαινει πολυ ευκολα(οκ,ακομα βαρετο ειναι αλλα λεω να μην μπλεξω περαιτερω)..απλα ελεγα μην εχει καποιο θεμα ο δεκτης της νοβα μ αυτο..

Για να είσαι σίγουρος,πήγαινε στον διακόπτη diseqc και κοίτα τις εισόδους του.Θα γράφει input 1,2,3,4 η A,B,C,D.Βάλε το καλώδιο που έρχεται από το lnb του Hotbird στο 1 ή Α.Κάνε την αναβάθμιση του δέκτη και μετά ξαναγύρνα τα όπως ήταν.Βέβαια,απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ξέρεις ποιο lnb είναι για κάθε δορυφόρο.Προσπάθησε από το μενού του ΚΑΟΝ ή του Pingulux να δεις σε ποια θέση του diseqc είναι ο κάθε δορυφόρος.Δες αυτό και γράψε εδώ για τις θέσεις,για να μπορέσω να σε βοηθήσω.

Έχοντας 9. 13. 19 το μεσαίο είναι το lnb του hotbird. Αν αλλάξεις μόνιμα θέσεις στο disecq θα πρέπει να κάνεις και τις αντίστοιχες αλλαγές στους kaon pingulux.

Λοιπον παιδια,thanx για το ενδιαφερον..Μολις γυρισα απο τη βολτα στην ταρατσα και τα συμπερασματα που εβγαλα ειναι τα εξης..Κεντρο μου εχει βαλει μαλλον τον hotbird και παρακεντρα τις 9 και 19.2..Τωρα αν επισης καταλαβα καλα στη θεση 1 του disecq εχει το lnb του eurobird στη 2 του hotbird και 3 του αστρα.Μαλιστα θυμαμαι πως οταν μου εκανε την εγκατασταση και εβαλε τον kaon θυμηθηκε πως ειχε κανει καποιο λαθος και ξανανεβηκε στην ταρατσα,το λαθος υποθετω πως ηταν πως δεν ειχε τον eurobird στη θεση 1.Tωρα για να τα αλλαξω θεση απλως τραβαω τα καλωδια κ βαζω hotbird στο 1 για να το δει ο pace,κανω την αναβαθμιση κατεβαζω τα καναλια,επαναφερω τις θεσεις στο disecq και απο το μενου το pace βαζω οτι ο hotbird ειναι σε θεση 2??Επισης χρειαζεται να χω κλειστους τους pingulux και kaon οσο κανω αυτες τις αλλαγες η δεν επηρεαζονται?

αν έχουμε otetv pvr (έρχεται), nova pvr και μια επίγεια κεραία πόσα lnb θέλουμε (μονά-διπλά) και πόσα καλώδια?

περνάνε όλα αυτά από ένα καλώδιο προς το ισόγειο με την ανάλογη συνδεσμολογία (μάλλον spaun sar12)???

Καλησπέρα παίδες.Επειδή είμαι νέος στον χώρο και δεν ξέρω πολλα πράγματα θα ήθελα την βοήθεια σας..Διάβασα ολα τα ποστ αλλα άκρη δεν έβγαλα.Μπορω να πω πως μπερδεύτηκα κιόλας.Λοιπόν 'εχω ενα κάτοπτρο gibertini100 και 1 μονό lnb και με αυτά βλέπω νοβα.Επειδη θα βαλώ και ΟΤΕ θα ήθελα να μου πείτε τι χρειάζεται για να βλέπω και τα 2 δορυφορικα απο το ιδιο πιάτο σε 2 υπνοδωματια εναλλαξ.Γινεται να παίζουν ταυτοχρονα και τα 2(οχι στην ιδια τβ)?ποσα καλώδια πρέπει να κατεβουν στο κάθε δωμάτιο και ποσα lnb θέλει το πιατο?sorry αν φαίνονται χαζές οι ερωτήσεις μου αλλα οπως είπα κ στην αρχή δεν γνωρίζω και πολλα.Ευχαριστώ

Αν θέλεις να βλέπεις ταυτόχρονα σε δύο τηλεοράσεις τότε θα πρέπει να κατεβάσεις και άλλο καλώδιο για την δεύτερη τηλεόραση. Για να γίνει αυτό θα χρειάστείς και δεύτερο lnb, το ένα θα βλέπει το δορυφόρο του nova και το άλλο του ote tv. Aν θέλεις να αλλάζεις θέση και τους αποκωδικοποιητές θέση (δηλαδή στον ίδιο χώρο να βλέπεις άλλες φορές nova και άλλες φορές ote tv, τότε θα χρειαστείς δύο διπλά lnb και diseqc.

Αρα στην ουσία θέλω 4 καλώδια.Μπορείτε να Προτείνετε κάποιο καλο 2πλο lnb?

Όχι, το diseqc θα μπει στην κεραία οπότε δύο θα κατέβουν, ένα για κάθε αποκωδικοποιητή που θα πιάνει και τους δύο δορυφόρους.