Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

ένας αποκωδικοποιητής που να πιάνει και τους δύο δορυφόρους;;; το αντιλαμβάνεσαι πως αναφέρεται ο φίλος στους δέκτες της νοβα και του οτε;

KinGeo. πρέπει να βάλεις άλλο ένα lnb για να πιάσεις τον δορυφόρο του οτε.( θα μπει δεξιά από εκείνο της νοβα όπως κοιτάμε το πιάτο από μπροστά). τα δύο καλώδια από τα lnb θα μπαίνουν σε ένα disecq και από εκεί θα κατεβάζεις ένα καλώδιο προς το σπίτι. από την πρίζα του του σπιτιού θα βγαίνει ένα καλώδιο το οποίο θα φτάνει σε έναν διακόπτη 0/12v του οποίου οι δύο έξοδοι θα τροφοδοτούν η μία τον δέκτη του οτε κ η άλλη τον δέκτη της νοβα. οι δέκτες θα είναι συνδεδεμένοι στην τηλεόραση. όταν θα θέλεις να βλέπεις νοβα θα βάζεις τον διακόπτη στο 0v και όταν θα θέλεις να βλέπεις οτε θα τον βάζεις στο 12v.
το lnb της νοβα θα μπει στην θέση Α του disecq

αν θέλεις να βλέπεις και σε δεύτερη tv πες μας αν το σπιτι έχει πρίζες tv sat στα υπόλοιπα δωμάτια. αν ναι τότε μπορεί να αφήσεις τον έναν δέκτη στη μια τηλεόραση και να πας τον άλλον στον διακόπτη δίπλα στην άλλη τηλεόραση

εχω μια στο σαλονι και μια στο υπνοδωμάτιο.απλα θέλω και στα 2 να πιανω και οτε και νοβα.δεν μπορω να κατεβασω 4 καλωδια (δυο απο καθε 2πλο lnb)στις τβ,η ειναι χαζομάρα?ετσι οπως μου λες εσυ θα μπορώ να βλέπω την ιδια στιγμη και τα 2?(εννοειται το ενα στο σαλόνι και το αλλο στο υπνοδωμάτιο)

μπορείς να βαλεις 2 twin lnb και να πάρεις και 2 disecq. να στέλνεις από κάθε lnb από 1 καλώδιο σε κάθε disecq και το καλώδιο από το 1 disecq να πηγαίνει στην μία tv και το καλώδιο από το 2ο disecq στην άλλη tv. δηλαδή να είναι διαθέσιμοι και οι 2 δορυφόροι και στα δύο δωμάτια. να συνδέεις ανάλογα με το τι θέλεις να δεις τον αντίστοιχο δέκτη και να βλέπεις ότι θέλεις όπου θέλεις. αν δεν σου κάνει κόπο το να πηγαινοφέρνεις τους δέκτες.εσύ κρίνεις αν είναι χαζό ή όχι.

ένας αποκωδικοποιητής που να πιάνει και τους δύο δορυφόρους;;; το αντιλαμβάνεσαι πως αναφέρεται ο φίλος στους δέκτες της νοβα και του οτε;
είπα με το ίδιο καλώδιο θα μπορεί να πιάσει και τους δύο δορυφόρους. Αν διάβαζες το μήνυμα μου πιο πάνω:

achilesgk: Αν θέλεις να βλέπεις ταυτόχρονα σε δύο τηλεοράσεις τότε θα πρέπει να κατεβάσεις και άλλο καλώδιο για την δεύτερη τηλεόραση. Για να γίνει αυτό θα χρειάστείς και δεύτερο lnb, το ένα θα βλέπει το δορυφόρο του nova και το άλλο του ote tv. Aν θέλεις να αλλάζεις θέση και τους αποκωδικοποιητές θέση (δηλαδή στον ίδιο χώρο να βλέπεις άλλες φορές nova και άλλες φορές ote tv, τότε θα χρειαστείς δύο διπλά lnb και diseqc.

Κing geo: Αρα στην ουσία θέλω 4 καλώδια.Μπορείτε να Προτείνετε κάποιο καλο 2πλο lnb?

achillesgk:Όχι, το diseqc θα μπει στην κεραία οπότε δύο θα κατέβουν, ένα για κάθε αποκωδικοποιητή που θα πιάνει και τους δύο δορυφόρους. (εννοείται πως αναφέρομαι στο καλώδιο σε συνέχεια της συζήτησης).
Επίσης με τον αποκωδικοποιητή του οτε θα μπορεί να πιάνει και τα ελεύθερα του hotbird.

Ωραία τώρα που το λύσαμε αυτο το θέμα(ευχαριστώ πολύ για το χρονο και τον κοπο σας :SFGSFGSF: )και κατάλαβα τι παίζει,για πείτε μου κανένα καλο twin lnb και diseqc για να πάω να τα πάρω.Για τα lnb βασικά βρήκα αυτη την βάση http://www.techmarket.gr/eshop/gibertini-basi-p-612.html και για twin lnb (κάνει και κατι τέτοιο η πρεπει να ειναι slim )βρήκα αύτα http://www.eager.gr/product.php?productid=14949 .Για το diseqc δεν γνωρίζω πιο ακριβώς θέλει γι αύτο θέλω μια βοήθεια ακόμα...:stickyman:

Last edited:
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=22857&cat=742&page=1 είναι για τρία lnb...ίσως στο τέλος βάλεις και αστρα19 πχ
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=23291&cat=800&page=1 είναι για 4 lnb, για 1,5ευρώ νομίζω αξίζει να το προτιμήσεις
http://www.emimikos.gr/shop/home.php?cat=818 διάλεξε και πάρε...τα fracarro είναι πιο γνωστά αλλά και τα edision που αναφέρεις είναι γνωστή μάρκα.νομίζω υπάρχει ειδικό thread για lnb.κοίτα εκεί για απόψεις.

με 45ευρώ είσαι έτοιμος

να ρωτήσω κατι αν βάλω και nova εχω ηδη οτε θα χρειαστώ άλλο πιάτο θα επηρεαστεί το σήμα ξέρει κανείς ευχαριστω προκαταβολικά.

Last edited by a moderator:
Πρέπει απλά το πιάτο που έχεις να είναι μεγαλύτερο ή ίσο των 80cm για καλύτερο σήμα. Μόνο αυτό

Τότε δυστυχώς πρέπει να το αλλάξεις. Μην το επιχειρήσεις καθόλου με 60άρι.
Βασικά μόνο το πιάτο θα χρειαστείς και μία βάση για τα 2 lnb. Εκτός αν έχεις άπλετο χώρο, ώστε να βάλεις δεύτερο πιάτο και έτσι δεν θα αγοράσεις τίποτα.

Καλημέρα παιδια,

Προσφατα εκανα συνεγκατασταση NOVA & ΟΤΕ με 80αρι πιατο και 2 LNB και παιζουν μια χαρα.
Θελω να μπορω να τα μεταφέρω και στο εξοχικό. Εκει υπαρχει μια διπλη κεραία που παει σε ενα μικτη μετα φευγει ενα καλωδιο και κατεβαίνει στο σπιτι σε εναν ενισχυτή και απο κει δυο καλώδια σε 2 τηλεοράσεις.
Εαν βαλω παλι ενα 80αρι πιατο με 2LNB γινεται να συνδεθουν καπως στον μικτη πανω στην κεραια (αυτον ή καποιον αλλο που ειναι κατάλληλος) και να κατέβουν απο το ιδιο καλωδιο για να μπορω να βλεπω δορυφορικα και στις 2 τηλεοράσεις?

Ετοιμάζομαι να εγκαταστήσω ΟΤΕ και Νόβα, έχω καταλήξει σε πιάτο της Engel 95x103cm με 2 LNB Smart Titanium και έχω κολήσει λίγο στο καλώδιο. Η απόσταση κεραίας δεκτών είναι 27-28 μέτρα και θα κατεβάσω 2 καλώδια, ιδανική λύση ακούγεται το 2πλό καλώδιο vector twin sat το οποίο όμως δεν βρίσκω πουθενά (και διάβασα ότι θα είναι ακριβό) ή έστω το vector sat80 που είναι πιό λεπτό και μπορείς να τα πιάσεις πιό εύκολα μαζί, από την άλλη οι τιμές είναι τόσο ψηλές (24 ευρώ τα 60 μέτρα sat80) που αγοράζω ολόκληρη κουλούρα 100μ Edision 120db. Τι απαιτείται για να έχω σωστή απόδοση; Παρακαλώ τα φώτα σας.
ΥΓ. Το πιάτο είναι οκ για 9Ε και 13Ε;

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά μετά από μια μικρή έρευνα που έκανα νομίζω ότι διαπίστωσα ότι δεν γίνεται να εφαρμόσω λύση stacker-destacker σε εγκατάσταση με περισσότερους από 2 δορυφόρους, και αυτό χρησιμοποιώντας μόνο τα stacker-destacker σαν Switch και όχι κάποιο άλλο Switch. Συγκεκριμένα, έχω Wave Frontier Toroidal T90 με 5 LNBs και τα απαραίτητα Switch και DiSEq ώστε να μπορώ να κατεβάσω το σήμα στους 2 δέκτες που έχω (Dreambox και KAON) μαζί με το σήμα για τα τηλεοπτικά κανάλια. Πιστεύω ότι η λύση stacker-destacker δεν μπορεί να συνδυαστεί καταρχήν με Switch, αλλά και κατά δεύτερο λόγο με το DiSEq (θα πρέπει να κατεβαίνει ξεχωριστό καλώδιο για SAT και άλλο καλώδιο για τα τηλεοπτικά κανάλια.

Όπως είπα, διορθώστε με αν κάνω λάθος, γιατί δεν είμαι σίγουρος αν η διαπίστωσή μου είναι σωστή. Ευχαριστώ.

πρέπει να έχεις 5 διπλά LNB και δύο DiSEq Switchς (ή τουλάχιτον διπλά στις τροχικές θέσεις που θέλεις να λαμβάνει ο 2ος δέκτης)

έτσι θα μπορέσεις να κατβάσεις ένα καλώδιο...

Καλημέρα.

@PublicDomain: Για ποιον λόγο χρειάζομαι 2 DiSEq Switches; Έτσι δεν θα πρέπει να κατέβουν 2 διαφορετικά καλώδια; Εγώ θέλω να κατεβάσω μόνο ένα καλώδιο και για τους 2 δέκτες, χρησιμοποιώντας stacker-destacker. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.

Ευχαριστώ.

το stacker στο πιάτο θα έχει δύο εισόδους και αυτές τις τροφοδοτείς με ότι θέλεις τη κάθε μία είσοδο (1Lnb, switch, kκλπ)

όλα αυτά κατεβαίνουν στο σπίτι με ένα καλώδιο

τέλος ο destacker πριν τους δέκτες ξαναδιαχωρίζει ότι τροφοδοτείς στη κάθε μία είσοδο στην αντίστοιχη έξοδο.

αν το switch είναι στην είσοδο Α θα το ελέγχεις από την έξοδο Α

η B έξοδος απλά θα παίζει ότι έχει στην είσοδο Β (και φυσικά δε θα βλέπει το switch).

Εχω στο πιάτο του ΟΤΕ δυο Lnb ενα για NOVA και ενα για ΟΤΕ.Θελω να τα αντικαταστήσω με δυο twin Lnb για να κατεβασω καλώδια και σε άλλο δωμάτιο και όταν θέλω να μεταφέρω τον αποκωδικοποιητη .
.1 κάποια πρόταση για twin Lnb
2.μπορω να κανω την αντικατάσταση μόνος μου η θα τα κανω χάλια ;