Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Μπαίνω και εγώ στην κατηγορία αυτή με sport pack Nova, ΟΤΕ full, τουλάχιστον για τους επόμενους 5 μήνες.

Ήθελα να ρωτήσω, τι συνδεσμολογία χρησιμοποιείτε για να χρησιμοποιείτε εναλλάξ τους 2 δέκτες με ένα καλώδιο?

Last edited by a moderator:
Ναι ψαξτο στο σκρουτζ έχει και σχήμα (νομίζω το πήρα από E-mimikos ). Τροφοδοτείται μέσο σκαρτ του ΚΑΟΝ

Last edited by a moderator:
Oκ ευχαριστώ.

Μάλλον δεν κατάλαβες την 2η ερώτησή μου :(.

O Pace δίνει πάντα ρεύμα στο lnb, οπότε αν χρησιμοποιούμε διακόπτη προτεραιότητας, πρέπει αναγκαστικά να μπει slave.
Ο Kaon κάνει το ίδιο ή δεν δίνει ρεύμα στο lnb όταν είναι κλειστός ή standby?

Αφού είναι σε διαφορετικούς δορυφόρους ΟΤΕ και Nova :)
Και έχω και 28 για το Sky και 19 για τα ελεύθερα.

αν δεις το σχήμα που σου λέω θα δεις ότι τροφοδοτείται από το scart του kaon: όταν τον έχεις ανοικτο το LNB το ελέγχει ο ΚΑΟΝ. Όταν είναι standby ο έλεγχος πάει στον άλλο δέκτη.

Oκ ευχαριστώ.

Μάλλον δεν κατάλαβες την 2η ερώτησή μου :(.

O Pace δίνει πάντα ρεύμα στο lnb, οπότε αν χρησιμοποιούμε διακόπτη προτεραιότητας, πρέπει αναγκαστικά να μπει slave.
Ο Kaon κάνει το ίδιο ή δεν δίνει ρεύμα στο lnb όταν είναι κλειστός ή standby?

Συνεγκατάσταση OTE TV - NOVA

Καλημέρα!
Έχω ote tv σε ένα Gibertini 100άρι αλουμινίου, και θέλω να ρωτήσω αν μπορεί να γίνει συνεγκατάσταση με την Nova στο ίδιο πιάτο.
Και αν ναι (που το ελπίζω, γιατί δεύτερο πιάτο δεν θα μπορέσω να βάλω στην ταράτσα της πολυκατοικίας...) τι χρειάζεται για να γίνει όλο αυτό το μοντάρισμα από το πιάτο μέχρι την τηλεόραση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια βοήθεια :)

Last edited:
Κέντρο Hotbird (Nova) και οπως κοιτάς από μπροστά το πιάτο βαζεις αλλο ενα lnb στα δεξιά του κεντρικού lnb στις 9.0 μοίρες για τον ote.Η θέση του δευτερου lnb είναι αρκετα κοντά στον hotbird. Εγω ετσι τα εχω σε 90άρι πιάτο και τα κατεβάζω όλα μια χαρα και με καλά σήματα. Ε μετά καθε καλώδιο θα κατεβαίνει στον ανάλογο δέκτη.

@Stefa147
Δεν θα την κάνω εγώ την δουλειά, είμαι άσχετος εντελώς...
Αν έχω καταλάβει σωστά από αυτά που διάβασα, για να μην χρειαστεί να ξανατρυπήσουμε τοίχους για να περάσουμε δεύτερο καλώδιο, χρειάζεται ένας διακόπτης ονόματι SPAUN (δεν χρειάζεται να βλέπω ταυτόχρονα οτε τβ και νοβα). Ε; σωστά;
@Serafeim
Για να μην πειράξουμε καθόλου δηλαδή την ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση του οτε τβ, θα χρειαστεί να βάλει ο τεχνικός που θα έρθει ένα δεύτερο lnb και έναν διακόπτη SPAUN (που θα παρεμβάλλεται πρίν το καλώδιο αν καταλαβαίνω σωστά);;;

Μπορεί μια χαρά με την προσθήκη ενός διακόπτη disceq επάνω στο πιάτο δύο θέσεων με το Α στις 13 και ένα διακόπτη Spaun κάτω. Βέβαια αν θες 100% ανεξαρτησία τότε βάζεις το παραπάνω

Για ταυτόχρονη θέαση , δεν σου κάνει ο διακόπτης 0/12V
Θες stucker - destucker
Ναί το είδα αυτό, αλλά δεν μου χρειάζεται η ταυτόχρονη θέαση και είναι και ακριβούτσικη λύση...

Μπορεί μια χαρά με την προσθήκη ενός διακόπτη disceq επάνω στο πιάτο δύο θέσεων με το Α στις 13 και ένα διακόπτη Spaun κάτω. Βέβαια αν θες 100% ανεξαρτησία τότε βάζεις το παραπάνω

Αυτό θα κάνω. Θέλει δηλαδή ένα διακοπτάκι στο πιάτο για να μαζεύει το σήμα από τα δύο lnb και να το δίνει στο καλώδιο, και ένα διακόπτη 0/12V μετά το καλώδιο και πρίν τους αποκωδικοποιητές από ότι κατάλαβα...
Απώλειες σήματος δεν υπάρχουν φαντάζομαι με αυτό τον τρόπο, έτσι?

Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Ωραίος!
Ευχαριστώ για την βοήθεια παίδες! :ernaehrung004:

Καλησπέρα και από εμένα! Εχω ήδη σε 80άρι πιάτο οτε (παρακεντρα) και νοβα, κατεβαζω δύο ξεχωριστά εξωτερικά καλώδια για το κάθε δέκτη. Θέλω όμως να έχω και δορυφορικό σήμα για έναν από τους δύο δορυφόρους χρησιμοποιώντας το καλώδιο της ψηφιακής που κατεβαίνει κεντρικά. Μπορώ χρησιμοποιώντας έναν μίκτη πριν τον πολυδιακόπτη και εναν διακλαδωτη μετά την εσωτερική πρίζα να έχω ψηφιακό και δορυφορικό σήμα?

Αφου δεινης τοσα χρηματα για τοσα πακετα .Αρα τα εχεις και καλως Φωναξε κανα τεχνικο να βγαλει και αυτος κανα φραγκο