Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Ειναι δηλαδή πιό απλό για αυτόν να στήσει απ την αρχή το πιάτο (βίδωνε - τρύπα) απ το να βάλει τη βασούλα με το 2ο lnd και να στοχεύσει ή απλά το θεωρεί "έξτρα" για υνόητους λόγους?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Διαβάσαμε μέσα ότι σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις άφησαν τον εξοπλισμό, έκαναν την ενεργοποίηση και έφυγαν. Όπως λέει και ο Νίκος μπορεί να είσαι και τυχερός. :smile:

Μπορεί να είναι και χαζή η ερώτηση μου αλλά πως θα κάνει ενεργοποίηση και θα φύγει αφού δεν θα μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο πελάτης έλαβε την υπηρεσία για την οποία πλήρωσε?
 
Ο πελάτης έχει πληρώσει (μέσω της προσφοράς) τον εξοπλισμό και την εγκατάσταση αυτού για να μπορεί να λάβει την υπηρεσία. Αν ο τεχνικός δώσει σήμα να ανοίξει ο αποκωδικοποιητής δέν έχει παραδώσει την υπηρεσία για την οποία πληρώθηκε. Αλλο ο πελατης να ζητήσει ο ίδιος να μην γίνει εγκατάσταση και άλλο αυτός να αρνείται να εγκαταστήσει. Ο πελάτης δεν είναι λογικό να αρνηθεί να υπογράψει για παραλαβή και εγκατάσταση?
 
Μα δεν αρνείται να εγκαταστήσει. Αυτός βάσει του συμβολαίου του, είναι υποχρεωμένος να σου εγκαταστήσει τον εξοπλισμό που έχεις "πληρώσει".
Αυτο που σου έγραψε ο Νίκος, είναι παράδειγμα αυτού που θες εσύ. Δεν άφησαν τον εξοπλισμό και έφυγαν..... Έκαναν την "εξυπηρέτηση" που ήθελε ο πελάτης , ενεργοποίησαν τον δέκτη και την υπηρεσία , άφησαν τον εξοπλισμό που έχεις "πληρώσει" και έφυγαν.
 
Α! Συγνώμη κατάλαβα το ανάποδο:blush: Τον λές Νίκο υπογράφει Τούλης με username bykrie, μπερδεύτηκα ο χριστιανός. Για το lnb καμία γνώμη?
 
Last edited:
Απάντηση: Re: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Α! Συγνώμη κατάλαβα το ανάποδο:blush: Τον λές Νίκο υπογράφει Τούλης με username bykrie, μπερδεύτηκα ο χριστιανός. Για το lnb καμία γνώμη?
Είναι τριπλός πράκτορας....:smash:

Για το άλλο, ότι σου είπε ο Σεραφείμ.
 
Re: Απάντηση: Re: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Είναι τριπλός πράκτορας....:smash:

Ευτυχώς έκανε ban τον προηγούμενο. Ποιός ξέρει πόσα θα με χρέωνε για 2 συνδρομητικά και έξτρα εργασία στο πιάτο:elefant:
 
Επειδή δεν θέλω να κατέβει και τρίτο καλώδιο απο την ταρατσα για να βλέπω τον ένα από τους δύο δορυφόρους αλλά να χρησιμοποιησω το καλωδιο της εσωτερικής εγκατάστασης που φερνει το ψηφιακό σήμα σε όλο το σπίτι.
 
Αν κατάλαβα καλά,εννοείς ότι έχεις κεντρικό ενισχυτή για την επίγεια λήψη(πολύ λογικό αυτό).Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να παρεμβάλεις πριν από αυτόν κάποιον μίκτη δορυφορικής και επίγειας λήψης.
 
Μπορείς όμως άνετα να παρεμβαλεις τον combiner tv/sat στην έξοδο του απο τον ενισχυτη εκεί που κατεβαίνει το καλώδιο στο σπίτι. Αυτό βέβαια εχει και αρκετές προϋποθέσεις . Πρώτον ο διαχωρισμός να γίνετε στη πρώτη πρίζα που παει το καλώδιο , ειναι αυτή που έχεις τους δέκτες η πρώτη ? δεύτερον δεν θα μπορούν να ειναι ανοιχτοί και οι δυο δεκτές ταυτόχρονα, για να γίνει αυτό χρειάζεσαι ειδικό διακοπτη stacker destacker.Τρίτον αν δεν βάλεις τον ειδικό διακόπτη που αναφέρω πριν (stacker destacker) πρέπει να βάλεις διακόπτη 0/12V.
 
Καλησπέρα θέλω να κάνω μια ερώτηση , έχω στην ταράτσα , ένα πιάτο που μου έβαλε η νοβα (80αρι) με 4απλο lnb απο το οποίο κατεβαίνουν 3 καλώδια γιατί έχω nova multiview. Τώρα έκανα και μια νέα σύνδεση ΟΤΕ ΤV , μπορώ το ένα καλώδιο απο τον pvr της νοβα να το συνδέσω με τον δεκτή του ΟΤΕ και να βλέπω και ΟΤΕ ΤV? ( εννοείτε οτι γνωρίζω πως θα χάσω την δυνατότητα εγγραφής στον pvr) , αλλά παρόλα αυτά θα δουλεύουν και τα 2 όπως το σκέφτομαι? πρέπει οπωσδήποτε να μπει και άλλο lnb ? και αν ναι γίνεται στο 80αρι?
 
Last edited:
Πρώτα απ' όλα δεν μπορείς να δώσεις από το ίδιο lnb στον ΟΤΕ.Είναι διαφορετικός δορυφόρος,άρα θα πρέπει να βάλεις άλλο LNB για το OTE TV.Για το 80άρι θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις slim lnb και είναι προτιμότερο να κεντράρεις στον ΟΤΕ στις 9 μοίρες ανατολικά.Βέβαια κι έτσι όπως είναι το πιάτο,αν βάλεις παράκεντρα τον ΟΤΕ πάλι θα λαμβάνεις και από τους 2 δορυφόρους,αλλά δεν είναι ο σωστός τρόπος,ειδικά επειδή μιλάμε για 80άρι και όχι για μέτρο.
 
ευχαριστω για την απαντηση, οποτε , να ζητησω ενα LNB slim και να πω ο ΟΤΕ TV και να τοποθετηθει κεντρο και ο hotbird παρακεντρα. Πρεπει να αλλαξω και το lnb που εχω τωρα για την νοβα για να ειναι και τα 2 slim? η το ενα απο τα 2 αρκει?
 
Επειδή έχω κάνει αίτηση για οτε τν και μένω σε πολυκατοικία που υπάρχει εγκατάσταση στη ταράτσα για nova με πιάτο 120cm τι επιλογές έχω άμα θέλω να πιάνω και ote tv από το ίδιο πιάτο?

Εκτός από το δεύτερο lnb για να γίνεται ταυτόχρονη θέαση από τη κεντρική κεραία θα χρειαστεί stucker - destucker? Αν ναι επειδή από ότι είδα αυτό είναι πανάκριβο και δεν παίζει σαν επιλογή, τι άλλο μπορώ να κάνω? Πρέπει να τραβήξω ξεχωριστό καλώδιο?

Να πω ότι εγώ θέλω να βλέπω μόνο οτε αλλά πρέπει να παίζουν και τα δύο ταυτόχρονα για τους άλλους ενοίκους που έχουν nova.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.