Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Σε ευχαριστώ πολυ φιλε μου...
Οι περισσότεροι λενε για κεντρο τον ote tv κ παρακεντρο την nova... εστω οτι κεντραρω τον ote tv το lnb της nova θα μπει δεξια ή αριστερά (απο το κεντρικο) οπως βλεπω το πιατο απο μπροστα;
Ενω σε περίπτωση που θελω να κεντραρω nova το lnb του otetv θα μπει δεξια ή αριστερά (σε σχεση μ το κεντρικο παντα κ κοιτωντας το πιατο απο μπροστα)

Last edited by a moderator:
Στάκα - νομίζω ότι η προσωπική μου εμπειρία θα σε βοηθήσει.. Είχα ενα πιατάκι 1,00 μ. και είχα κέντρο τον hotbird 13E. Πιάνεται εύκολα. Μετά από καιρό πηρα ενα lnb και τέλειως "για παιχνίδι" το έβαλα στα δεξιά του hotbird (κοιτώντας το πιάτο από μπροστά..) - και σχεδόν δίπλα του σε απόσταση. Εποιασα τον 9άρι του otetv στα τυφλά κανονικότατα.Ούτε δέκτη δεν ειχα πάνω να βλέπω σήματα. Κατέβηκα στον δέκτη εκανα scan και κατέβαζε όλο το otetv καρφί.. :award:

Last edited by a moderator:
Κέντρο ote, το lnb για nova μπαίνει αριστερά απο το κεντρικό (όπως βλέπουμε το κάτοπτρο από μπροστά) και το ένα lnb πρέπει να είναι slim. Έχουν επεξηγηθεί όλα στο σχετικό θέμα.

Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

μα γιατι τετοιο κολλημα με κεντρο τον 9 και slim lnb ειδικα τωρα που ο 9 εγινε πιο δυνατος; κανονικα lnb κεντρο 13 και κολλητα ετσι οπως λεει ο stefa το δευτερο lnb και ολα ειναι καλα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Άλλο 80αρι και άλλο 100αρι πιατο.Γι αυτό!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

το εχω ξαναγραψει και παλαιοτερα το πιατο εδω στην εικονα του προφιλ μου ειναι 80αρι με κεντρο 13 και παρακεντρα 9 κανονικα lnb και τα δυο και κανενα προβλημα

Μετα την αλλαγη σε 9Β δεν εχει καμια απολυτως διαφορά. Τουναντιον, σε νοτιες περιοχές της επικρατειας, ειναι πλεον καλύτερα να μπει κεντρο ο 13Ε και παρακεντρα ο 9Β.

Spyhap, προσπαθούμε να γράφουμε ποιο είναι το καλύτερο να γίνεται. Ο καθένας φυσικά μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Ούτε κολλήματα έχουμε, μιλάμε με βάση την εμπειρία μας.

Καλημέρα,

Έχω πιάτο με Nova, και θέλω να βάλω και ΟΤΕTV.

Μιλώντας με τον τεχνικό σήμερα στο τηλέφωνο, μου είπε πως δεν γίνεται.

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα τεχνικό ή λήψης αν έχω στο ίδιο πιάτο 80cm NOVA και ΟΤΕ ?

Αν γίνεται ποια είναι η σωστή τοποθέτηση των lnb.

αν μιλουσες με τεχνικο του ΟΤΕ που σου στελνουν για την εγκατασταση δεν μπορει να στο κανει ετσι απλα εχει Δ.Α. για το πιατο και το καλωδιο και ειναι πιο ευκολο για εκεινον να βαλει το πιατακι ΟΤΕ κατευθειαν. Οπως βλεπεις και στα προηγουμενα post σαφως και γινεται και χωρις να μετακινησεις καν το πιατο της νοβα...οπως εσυ την επαθα στο εξοχικο που εχω 2 πιατα στο τελος θα βαλω και μια σαλατιερα να κανω κανενα τραπεζι :ernaehrung004:

Καλημερα παιδια,

Πιστευετε οτι σε πιατο 60αρι περιοχη Αθηνα (Πετρουπολη) θα μπορεσω να εχω και nova και ote? και εαν ναι πως?

Το 60αρι πιάτο είναι πάρα πολύ μικρό για λήψη και των δυο δορυφόρων παρότι είναι το ίδιο δυνατοί και οι δυο. Με την πρώτη απλή κακοκαιρία θα έχεις συνεχόμενες διακοπές στην λήψη σήματος. Το 80αρι πιάτο είναι η πιο ελάχιστη λύση για να κάνεις εγκατάσταση στους δυο δορυφόρους μαζί με slim lnb, και το 1 μέτρο είναι η δική μου προτεινόμενη λύση για απόλυτα σταθερή λήψη και των δυο δορυφόρων.

Το 60αρι πιάτο είναι πάρα πολύ μικρό για λήψη και των δυο δορυφόρων παρότι είναι το ίδιο δυνατοί και οι δυο. Με την πρώτη απλή κακοκαιρία θα έχεις συνεχόμενες διακοπές στην λήψη σήματος. Το 80αρι πιάτο είναι η πιο ελάχιστη λύση για να κάνεις εγκατάσταση στους δυο δορυφόρους μαζί με slim lnb, και το 1 μέτρο είναι η δική μου προτεινόμενη λύση για απόλυτα σταθερή λήψη και των δυο δορυφόρων.

Σε ευχαριστω πολυ...

Αλλη μια ερωτηση...με τα 60αρια μπορω να πιασω ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ νοβα και οτε?
δηλ 1 60αρι για νοβα και 1 60αρι για οτε Η θα εχω και εδω προβλημα σηματος?

ΥΓ το λεω αυτο γιατι εχω 2 60αρια που καθονται....

Σε ευχαριστω πολυ...

ΥΓ το λεω αυτο γιατι εχω 2 60αρια που καθονται....

Θεωρητικά δεν έχεις πρόβλημα, πρακτικά είναι μικρά. Την δουλεία σου θα την κάνεις αλλά σε ακραίες καιρικές συνθήκες θα έχεις πρόβλημα λήψης.

Σε αυτο που ειπε σωστά ο Χρήστος, επισης μπορει να κανεις το μπαλκόνι ή την ταρατσα σου να φαινεται καπως ετσι..

20160923_151809.jpg

Βρυξέλλες, Σεπτεμβριος 2016. Αυτό για να μη λέμε πως οι ευρωπαιοι συμπολίτες μας ακολουθουν το γραμμα του νόμου..

Όχι, δε θα έχεις (παρά μόνο σε σφοδρή κακοκαιρία). Αν ρυθμιστούν σωστά, είσαι ok.

Παιδια εχω και εγω μια παλια συνεγκατασταση ΟΤΕ και ΝΟΒΑ στο ιδιο πιατο με 2 lnb και θελω να την αναβαθμισω λιγακι γιατι με εχει κουρασει με τη παραμικρη κακοκαιρια να χανω σημα...τι πιατο προτεινετε;Να αλλαξω και τα lnb και αν ναι με ποια;Να πω οτι πλεον ειμαι συνδρομητης μονο ΟΤΕ TV οποτε πειτε οι γνωστες αν αξιζει το 2ο lnb να το κεντραρω σε καποιον αλλο δορυφορο εκτος του hotbird...

Ευχαριστω....

Έχω εγκατάσταση Nova και ote TV με πολυδιακοπτη και ήθελα να ρωτήσω τι επιλογές έχω για να μπορώ να βλέπω και στις υπόλοιπες 4 τηλεοράσεις(η τουλάχιστον στις 2 από τις 4) με τηλεχειρισμο η χωρίς μιας και δεν υπάρχει multiview και multiroom προς το παρόν.
Αν γίνεται να μπει κάτι στον χώρο που είναι ο πολυδιακοπτης θα με βολευε άλλα αν είναι να ανοίγω τρύπες σε τοίχους η να περνάω κανάλια δεν θα ήταν αποδεκτη μια τέτοια λύση τουλάχιστον την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Οπότε τι επιλογές υπάρχουν?