Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Παιδια εχω και εγω μια παλια συνεγκατασταση ΟΤΕ και ΝΟΒΑ στο ιδιο πιατο με 2 lnb και θελω να την αναβαθμισω λιγακι γιατι με εχει κουρασει με τη παραμικρη κακοκαιρια να χανω σημα...τι πιατο προτεινετε;Να αλλαξω και τα lnb και αν ναι με ποια;Να πω οτι πλεον ειμαι συνδρομητης μονο ΟΤΕ TV οποτε πειτε οι γνωστες αν αξιζει το 2ο lnb να το κεντραρω σε καποιον αλλο δορυφορο εκτος του hotbird...

Ευχαριστω....
1 μέτρο κάτοπτρο (το gibertini είναι εξαιρετική περίπτωση) κεντραρισμένο στις 9°E και παράκεντρα astra 19.2°E.

Έχω εγκατάσταση Nova και ote TV με πολυδιακοπτη και ήθελα να ρωτήσω τι επιλογές έχω για να μπορώ να βλέπω και στις υπόλοιπες 4 τηλεοράσεις(η τουλάχιστον στις 2 από τις 4) με τηλεχειρισμο η χωρίς μιας και δεν υπάρχει multiview και multiroom προς το παρόν.
Αν γίνεται να μπει κάτι στον χώρο που είναι ο πολυδιακοπτης θα με βολευε άλλα αν είναι να ανοίγω τρύπες σε τοίχους η να περνάω κανάλια δεν θα ήταν αποδεκτη μια τέτοια λύση τουλάχιστον την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Οπότε τι επιλογές υπάρχουν?

Ίσως σε ενδιέφερε κάτι τέτοιο.

PowerPlus S508TR

Για τιμες δες Εδω

Είχα πάρει παλιά ένα τέτοιο και το επέστρεψα σε λιγότερο από 1 ώρα.

Κάτι άλλο δεν υπάρχει μόνο ασύρματα γίνεται?

Με modulator, rf ή dvb-t αν το σηκωνει η τσεπη σου και wireless ir blaster. Αν παλι εχεις ενισχυτη στην εγκατασταση σου μπλεκεις.. To rf modulator δεν ειναι πολυ καλυτερο απο τη συσκευη που ανεφερε ο Χρηστος.

Αναφερεσαι σε κατι σαν κι αυτο το μηχανηματακι https://www.amazon.co.uk/Technomate-TM-RF-HD-HDMI-Modulator-Black/dp/B01HOZKVFW ή ειναι καποιο αλλο γιατι βλεπω γραφεις rf ή dvb-t αλλα δεν μπορω να καταλαβω την διαφορα?
Ποια ακριβως ειναι η συνδεσμολογια αν παω σε μια λυση με modulator?

Ενισχυτη τι εννοεις αν εχω κεντρικο ενισχυτη?
Εναν ενισχυτη ιστου εχω.

Τελος οταν λες δεν ειναι καλυτερο απο αυτο που προτεινε ο Χρηστος(ο cmoustakas μαλλον) τι εννοεις οτι δεν δουλευει καλα παροτι ειναι ακριβη λυση και ενσυρματη?

Ο Κωστής θέλει να πει αναλογικό και ψηφιακό modulator. Αυτό που φαίνεται στο link που έχεις βάλει είναι HDMI modulator, ψηφιακό δηλαδή.

Εφόσον έχεις ενισχυτή ιστού, σημαίνει ότι τον τροφοδοτείς με ομοαξονικό καλώδιο μέσα από το σπίτι σου. Από το ίδιο καλώδιο μπορείς να στείλεις και την έξοδο RF του modulator. Δεν θα χρειαστείς δηλαδή τρυπήματα σε τοίχους. Η πράξη έχει δείξει ότι καλό είναι το RF out του modulator να συνδεθεί στην είσοδο του ενισχυτή ιστού, μαζί με το καλώδιο που έρχεται από την κεραία. Θα χρειαστούν όμως να τοποθετηθούν 2 combiners TV/SAT στα άκρα του καλωδίου που θα μεταφέρει τροφοδοσία στον ενισχυτή και σήμα RF από το modulator. Με αναλογικό modulator η εικόνα θα είναι υποβαθμισμένη, ενώ με ψηφιακό η εικόνα θα είναι άψογη. Το κανάλι που θα αποδίδει το modulator, θα μπορείς να το λαμβάνεις από όλες τις τηλεοράσεις του σπιτιού. Εύκολο είναι, θα τα καταφέρεις.

hdanca ευχαριστω για την βοηθεια αλλα δεν καταλαβα τιποτα τι πρεπει να κανω.

Θα προσπαθήσω να τα πω απλά και αναλυτικά.

Ο ενισχυτής ιστού δέχεται τροφοδοσία με ομοαξονικά καλώδιο από τροφοδοτικό, το οποίο φαντάζομαι είναι σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού σου. Ξεβιδώνεις αυτό το καλώδιο από το τροφοδοτικό και το βιδώνεις στο IN/OUT ενός combiner TV/SAT. Στην υποδοχή sat του combiner θα συνδέσεις ένα καλώδιο, του οποίου η άλλη άκρη θα συνδεθεί στην υποδοχή παροχής τάσης του τροφοδοτικού. Το RF OUT του modulator θα συνδεθεί στην υποδοχή TV (ή RF μπορεί να αναφέρεται) του combiner. Πάμε στην άλλη άκρη του καλωδίου, στον ενισχυτή ιστού...

Ξεβιδώνεις λοιπόν την άλλη άκρη του καλωδίου από το σημείο που τροφοδοτείται με τάση ο ενισχυτής. Το καλώδιο που έχεις τώρα στο χέρι, θα το συνδέσεις στο IN/OUT ενός combiner TV/SAT. Την υποδοχή SAT θα την συνδέσεις με καλώδιο στην υποδοχή που τροφοδοτείται η κεραία. Αν ο ενισχυτής έχει 2 υποδοχές για λήψη σήματος από κεραία, θα συνδέσεις στην ελεύθερη καλώδιο, του οποίου η άλλη άκρη θα συνδεθεί στην υποδοχή TV (ή RF) του combiner. Αν είναι θέση VHF, θα έχεις επιλέξει VHF κανάλι εξόδου στον modulator. Αν ο ενισχυτής έχει μόνο μία είσοδο σήματος από κεραία, τότε θα κάνεις το εξής: Το καλώδιο που έρχεται από την κεραία στον ενισχυτή θα το ξεβιδώσεις και θα το βιδώσεις στην μία από τις 2 εισόδους ενός απλού splitter 1/2. Στην δεύτερη είσοδο του splitter θα συνδέσεις καλώδιο, του οποίου η άλλη άκρη θα συνδεθεί στην υποδοχή TV του combiner. Και τέλος, την έξοδο του splitter θα την συνδέσεις στην υποδοχή σήματος (UHF) του ενισχυτή.

Από τις τηλεοράσεις του σπιτιού σου θα κάνεις αναζήτηση στο κανάλι εξόδου του modulator και θα βλέπεις σε όλες το κανάλι που παίζει ο αποκωδικοποιητής. Απλά είναι, έγραψα πολλά επειδή κατάλαβα ότι δεν είσαι εξοικειωμένος. Αν εξακολουθείς και δεν τα καταλαβαίνεις, είναι προτιμότερο να απευθυνθείς σε τεχνικό για να σου κάνει την εγκατάσταση. Δεν χρειάζεται καμία τρύπα στους τοίχους, ο μόνος περιορισμός είναι η τοποθέτηση του modulator κοντά στο τροφοδοτικό του ενισχυτή.

Και κάτι που μου διέφυγε...
Στο σημείο που δέχεται τροφοδοσία ο ενισχυτής, θα πρέπει τώρα να παρεμβάλλεται splitter, του οποίου η μία από τις 2 εξόδους του (χωρίς να περνάει DC) τροφοδοτεί με επίγειο σήμα τον πολυδιακόπτη σου. Άρα λοιπόν, το καλώδιο που θα ξεβιδώσεις από τον ενισχυτή θα είναι αυτό που θα πηγαίνει στην μία από τις 2 εισόδους του splitter (DC Pass). Και αυτή θα είναι η άκρη που θα συνδεθεί στην υποδοχή SAT του combiner.

Last edited:
Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια άλλα μου φαίνονται όλα υπερβολικά δύσκολα και πολύ μεγάλη φασαρία για να γίνουν.Με το ζόρι προσπαθώ να τα καταλάβω άλλα και πάλι μου φαίνεται δύσκολο.
Θα προσπαθήσω να φτιάξω ένα σχέδιο όταν βρω χρόνο με βάση αυτά που μου έχεις αναφέρει γιατί θεωρώ ότι θα το καταλάβω αμέσως όταν το δω εφόσον το κάνω σωστά.
Θεωρουσα ότι θα ήταν κάτι πιο απλό και όχι τόσο περίπλοκο οσο φαίνεται σ'εμενα τουλάχιστον γιατί εσένα κι από κάποιους άλλους θα τους είναι παιχνιδακι κάτι τέτοια.

Τι κόστος θεωρείς ότι θα έχει κάτι τέτοιο είτε με rf modulator είτε με hdmi modulator?
Επίσης τα κανάλια πως θα αλλάζουν από τις άλλες τηλεοράσεις θα πρέπει να έχω άλλους δεκτες και να μπει κανένα μηχανηματακι?

Φίλε μου, πιο απλά είναι αδύνατο να στα περιγράψω. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι όχι απλό, αλλά απλούστατο. Ουσιαστικά, πρέπει να προσθέσεις μόνο δύο combiners TV/SAT και πιθανότατα άλλο ένα splitter 1/2. Αυτό είναι όλο. Βήμα - βήμα αν ακολουθήσεις την περιγραφή, θα τα καταφέρεις. Πανεύκολο είναι. Ανέβασε αν θέλεις λεπτομερές σχέδιο που θα περιλαμβάνει όλη την εγκατάσταση, από το δωμάτιο που βρίσκεται το τροφοδοτικό του ενισχυτή ιστού μέχρι τον ενισχυτή και τον πολυδιακόπτη, αν και νομίζω ότι μάλλον χρειάζεσαι τεχνικό για την εγκατάσταση.

Αναλογικό modulator μπορείς να βρεις και με 35 ευρώ, ενώ τα HDMI ξεκινούν περίπου από 210 ευρώ.

Για τηλεχειρισμό θα χρειαστείς άλλες συσκευές.

Last edited:
Εσύ μου τα εξηγείς μια χαρά εγώ όμως δεν μπορώ να τα καταλάβω αν δεν δω η αν δεν φτιάξω ένα σχέδιο ώστε να το έχω στο μυαλό μου και τελικά να καταλάβω τι πρέπει ακριβώς να γίνει.
Παράδειγμα όταν μου λες: το τροφοδοτικό του ενισχυτή ιστού μέχρι τον ενισχυτή...... εγώ έχω έναν ενισχυτή ιστού ο οποίος είναι πάνω στην κεραία κι από εκεί φεύγει ένα καλώδιο το οποίο καταλήγει σ'ενα μέρος στο σπίτι(κλιμακοστάσιο) όπου κουμπωνει πάνω στο τροφοδοτικό. Από εκεί και πέρα δεν έχω άλλον ενισχυτή απλά ένα καλώδιο φεύγει από το τροφοδοτικό όπου κουμπωνει στον πολυδιακοπτη που είναι δίπλα του ακριβώς.
Δεν ξέρω ποιος είναι ο άλλος ενισχυτής η τι εννοείς αν πρέπει να αγοράσω άλλον.
Εμενα είναι όπως το παρακάτω η εγκατάσταση απλά δεν φαίνεται ο ενισχυτής ιστού που είναι διπλα στην κεραία και το τροφοδοτικό που είναι δίπλα στον πολυδιακοπτη όπου η συνδεσμολογία του είναι αυτη που ανεφερα πιο πάνω.

Attachments

• 2Sat-8receivers1.jpg
    2Sat-8receivers1.jpg
    71.1 KB · Views: 274
Την εικόνα την βρήκα από εδώ http://www.satellitetvanditservices...satellite-tv-services/multiroom-satellite-tv/ και την έβαλα απλά για να σου δείξω με μια πρώτη ματιά πως είναι τώρα.
Επίσης διάβαζα πριν μερικές ημέρες κι ευτυχώς το βρήκα τώρα αυτό εδώ http://digitaltvinfo.gr/articles/installation-example/item/2484- και συγκεκριμένα εκεί που αναφέρει το άρθρο για την "Μετάδοση εικόνας σε κεντρική δορυφορική εγκατάσταση". Ήθελα να ρωτήσω αν αυτό έχει καμία σχέση με αυτό που θέλω να κάνω εγώ γιατί μπερδεύτηκα που λέει ότι πρέπει να είναι στο δώμα ο δέκτης και επιπλέον για κεντρικο ενισχυτη πάλι και δεν εβγαλα άκρη.
Με αυτά τα δορυφορικά αν δε δω η αν δεν φτιάξω ένα σχέδιο δεν μπορώ να βγάλω άκρη γιατί δεν έχω ασχοληθεί εννοείται επαγγελματικά άλλα ούτε σαν hobby.

Φίλε μου, άστο...

Δεν ξέρω γιατί κατάλαβες ότι σου είπα για άλλον ενισχυτή. Για τον ενισχυτή που έχεις αναφέρομαι. Ότι σου περιέγραψα θα ίσχυε εφόσον το τροφοδοτικό του βρισκόταν σε δωμάτιο του σπιτιού σου και όχι στο κλιμακοστάσιο. Δώσε λίγο προσοχή σε αυτά που γράφω...

.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Ο ενισχυτής ιστού δέχεται τροφοδοσία με ομοαξονικά καλώδιο από τροφοδοτικό, το οποίο φαντάζομαι είναι σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού σου.................................................................................................................................................................................
....................................... ο μόνος περιορισμός είναι η τοποθέτηση του modulator κοντά στο τροφοδοτικό του ενισχυτή.

Ο στόχος είναι να στείλεις την έξοδο του modulator προς την ταράτσα. Ο τρόπος που σου περιέγραψα είναι ένα "τρικ" για να το πετύχεις, χωρίς να κάνεις τρύπες. Αν το τροφοδοτικό με το modulator ήταν στον ίδιο χώρο, θα το κατάφερνες. Επειδή δεν είσαι εξοικειωμένος, είναι αδύνατο όπως φαίνεται να σου εξηγήσω τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις. Οι λύσεις που έχεις είναι δύο. Ή να καλέσεις τεχνικό να σου δώσει τέτοιου είδους λύση, ή αναγκαστικά να ακολουθήσεις τις υπόλοιπες λύσεις που σου πρότειναν τα παιδιά.

No code has to be inserted here. Sorry έτσι όπως το έγραψες αυτό κατάλαβα.
Εσύ καλά μου το περιέγραψες άλλα δεν ανέφερα ότι έχω το τροφοδοτικό μέσα στο σπίτι.Δεν γινόταν άλλωστε.Το τροφοδοτικό το έχω δίπλα από τον πολυδιακοπτη και είναι στο κλιμακοστάσιο.
Επίσης αν πάρω modulator θα είναι στον ίδιο χώρο με το τροφοδοτικό δίπλα δίπλα οπότε γιατί λες ότι δεν θα το καταφέρω?
Σε ρωτάω γιατί είδα γράφεις ότι:αν το τροφοδοτικό με το modulator ήταν στον ίδιο χώρο, θα το κατάφερνες.

Γιατί το modulator είναι αυτονόητο ότι πρέπει να δέχεται σήμα από τον δέκτη. Αν το modulator είναι στο κλιμακοστάσιο και όχι κοντά στον δέκτη, πώς θα το πετύχεις αυτό?

Δεν το γνώριζα αυτό ούτε ήξερα ότι είναι αυτονόητο γιατί δεν ξέρω πως πρέπει να είναι η συνδεσμολογία.
Ποια είναι η συνδεσμολογία δηλαδή που πρέπει να γίνει?

Τεραστιο το θεμα και λιγο δυσκολο να βρω απαντηση στο ερωτημα μου, οποτε ισως επαναληφθω!
Λοιπον, εχω δυο πιατα, σταθερο για ΟΤΕτβ και κινητο για δορυφορικο. Συνδεω το καλωδιο της digea καιτου ΟΤΕτβ οπως πρεπει και κατεβαζω κοινο καλωδιο με το γνωστο τροπο. Ολα καλα μα εχω μειωση σηματος, απο πιατο 1,20μ!, και μερικες φορες χανω συχνοτητες απο ΟΤΕ οπως προχθες και φοβαμαι οτι φταιει η συγκατοικηση καλωδιων. Για να μην ανοιξω τριτη τρυπα στον εξωτερικο τοιχο, σκεφτομαι να κατεβασω με κοινο καλωδιο το δορυφορικο με τον ΟΤΕτβ ελπιζοντας σε βελτιωση. Αλλα ειναι εφικτο κατι τετοιο απο την στιγμη που ειναι κινητο το πιατο μεσω δορυφορικου δεκτη, δεν θα υπαρχει συγκρουση ...συμφεροντων; Αν οχι, οποτε γινεται κατι τετοιο, πως ενωνονται και χωριζονται στο τελος τα δυο καλωδια;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Συμπληρωνω. Το να συνδεθουν τα δυο καλωδια σε diseq, κατεβει ενα και χωρισθει στους δυο δεκτες, ειναι εφικτο, και θα δουλευει το κινητο;

Oι απωλειες ερχονται συνηθως απο τους μικτες και απο την ποιοτητα αυτών (οπως και των καλωδιων) και οχι απο την συνυπαρξη 2 σημάτων. Απο εκει και περα switch και usals μπορουν να δουλεψουν μαζι αναλογα με τον δεκτη που εχει καποιος. Αν η εντολη για το switch δινεται απο τον δεκτη πριν απο την εντολή για να κινηθει το κατοπτρο, τοτε θα σου δουλεψει να εχεις τα 2 δορυφορικά μαζι. Αν δε κανω λαθος, μπορει να οριστει η σειρα με την οποια δινονται οι εντολες σε linux δεκτες.

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά! Εγώ έχω το εξής πρόβλημα. Έχω συνδέσει ΟΤΕ και ΝΟΒΑ με SPAUN 0/12. Ο ΟΤΕ παίζει μια χαρά. Όταν θέλω ΝΟΒΑ, βάζω τον ΟΤΕ σε Standby και ανοίγω τον ΝΟΒΑ. Μετά από ένα τέταρτο περίπου, ακούγεται ένα "Τσακ" και χάνω το σήμα της ΝΟΒΑ. Θεωρώ ότι ο ΟΤΕ δίνει τάση. Απ'ότι διάβασα εδώ, αυτό δεν θα έπρεπε να γίνεται. Μια λύση είναι να κλείνω εντελώς τον ΟΤΕ (με τον διακόπτη), αλλά θα χρειαστεί "κάτσε-σήκω"

Ευχαριστώ.