Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Και παλι θα εχει προβλημα, δεν θα βγαλει καθαρα ολες τις συχνοτητες

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Γιατί στράβωσες τόσο την λάμα? Το ένα LNB πρέπει να ειναι δίπλα στο αλλο. Βάλτο ίσια δίπλα παίξε λίγο με το skiew του δεύτερου LNB.

Κολλημένα τα είχα και έστριβα αλλά τίποτα, 0% ο παράκεντρος τόσο με κεντρικό τον 9 όσο και με τον 13, τα δοκιμασα και τα δυο, κανένας αποκωδικοποιητης δεν εδινε εστω λιγο σημα οταν ηταν στη θεση του παρακεντρου. Τη λαμα την στραβωσα επιτηδες μηπως βγαλω σημα αλλα την επαναφερω δεν υπαρχει θεμα, ωστόσο μονο ετσι μπορεσα να εχει αυτο το μισο-μισο που ουσιαστικα στην πρωτη κακοκαιρία θα σπασει, ηδη εκανε κατι νερα καποιες στιγμες.

Λαθος, αλλα ειναι η πρωτη σου φορα.
Παρε ενα slim lnb και βαλτο στη θεση του οτε

Απλά, λιγα μηνυματα πιο πισω που εγραφα για δυο inverto πλαι πλαι μου ειχαν γραψει οτι θα χωρεσουν κανονικα γιαυτό και προχωρησα περιμενοντας να βγαλω σημα, φαινεται ομως οτι δεν. Υποψη οτι η Νοβα ειναι στο 100/100 στο Eurosport οταν ειναι μονη της κεντρική αρα δε νομιζω οτι μπορουσα να κανω κατι καλυτερο.

Είσαι και Δανία αν δεν κάνω λάθος; παίζει και αυτό ρόλο στην στόχευση. Στην Ελλάδα όπου έχω κανει εγκατάσταση και τους δυο δορυφόρους με κανονικό LNB δεν είχα κανένα πρόβλημα. Βέβαια εγώ στην δίκη μου περίπτωση το είχα κανει με πιάτο 1 μέτρου και 1.20, θυμάσαι στα προηγούμενα μηνύματα σου είχα τονίσει οτι το 80αρι για συν εγκατάσταση ειναι οριακό και να προτιμήσεις να πας σε μεγαλύτερο του μέτρου πιάτο.

Είσαι και Δανία αν δεν κάνω λάθος; παίζει και αυτό ρόλο στην στόχευση. Στην Ελλάδα όπου έχω κανει εγκατάσταση και τους δυο δορυφόρους με κανονικό LNB δεν είχα κανένα πρόβλημα. Βέβαια εγώ στην δίκη μου περίπτωση το είχα κανει με πιάτο 1 μέτρου και 1.20, θυμάσαι στα προηγούμενα μηνύματα σου είχα τονίσει οτι το 80αρι για συν εγκατάσταση ειναι οριακό και να προτιμήσεις να πας σε μεγαλύτερο του μέτρου πιάτο.

Ναι το θυμαμαι που προτεινες μεγαλυτερο πιατο αλλά καταλαβα ότι το ελεγες με την εννοια οτι ισως να μην μπορω να πιασω 100% σημα με το 80άρι όχι ότι θα πρεπει να καβαλήσει το ενα το άλλο για να βρω σημα όπως κατεληξα να κανω.

Να ρωτησω και κατι ακομα, επειδη το συγκεκριμενο διπλο της Inverto δεν το βρισκω ευκολα ουτε στα online Σουηδικα μαγαζια, προτεινετε μου αν εχετε υποψη σας καποιο καλό slim για να παει μονο του διπλα (ελπιζω τοτε να χωρεσει χωρις καβάλημα!) ή καποιο αλλο διπλό lnb για 4 μοιρες διαφορα μηπως τυχον το βρω διαθεσιμο χωρις να παραγγελνω απεξω.

Το χα βρει ηδη αυτό! Απλα δεν ήξερα αν ειναι το "σωστό" αν δηλαδή είναι ισάξιο ενος κλασσικού black ultra η αν προορίζεται για συγκεκριμένες περιπτώσεις/λήψεις. Ωραία.

Θα τη κανεις μια χαρα τη δουλεια σου με αυτο, ισιωσε την μπαρα μονο

Re: Απάντηση: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Και μια ακόμα ερώτηση: Ετυχε να δοκιμασω 3 καλωδια που ειχα στην αποθηκη και ημουν σιγουρος οτι καποιο θα κανει αλλά, λες κ μου εκανε πλακα κάποιος, και τα τρία ήταν απο 20 πόντους έως μισό μέτρο πιο κοντά μαξ από ότι χρειαζόμουν. Το κοστος ενος νέου καλωδιου δεν ειναι κατι ιδιαιτερο βεβαια αλλά ξυλώνοντας τις υποδοχες σημερα για να περασω το δευτερο καλωδιο ειδα οτι λιγη φασαρια πρεπει να την κανω τελικά οπότε ηθελα να ρωτησω: Το DiSEqC είναι ένα απλός διαχωριστής όπως αυτό που βλέπω στο παρακατω λινκ με 12 ευρω κόστος;

https://www.satpro.se/default.asp?id=96001&art_nr=1134&cat_nr=140&ucat_nr=0

Υπαρχουν και εκει κατηγοριοποιησεις καλο, καλυτερο, αχρηστο ή όλα ειναι παρόμοια; Υπάρχει απώλεια σήματος με τη χρηση του και αν ναι τι τάξης;

Επίσης, αλλάζει κατι στη λειτουργία των δεκτών; Γνωριζω οτι πρεπει να ρυθμισω σε ποια πορτα θα ειναι ο καθε αποκωδικοποιητης αλλα εννοώ απο εκει και περα ειναι λειτουργικοί και οι δύο ανα πασα στιγμή (ταυτόχρονα) όπως θα ηταν και μονοι τους ή δουλεύει μονο ένας καθε φορά;

Χαιρετώ την παρέα, ειμαι νεος στο αθλημα και λιγο ασχετος.
Μετα απο 4 χρονια στον Otetv και εδω και 10 μηνες περιπου και multiroon είπα να βάλω και Nova και απο τότε ξεκινησαν τα προβλήματα στον Ote. Είναι όλα βαλμένα στο πιάτο της Nοva τα οποια τα έβαλε ο τεχνικος και ενώ έχει σήμα ισχυς 80, 90 και 95% σε καποια κανάλια και ποιότητα 100% σε όλα τα καναλια μου κάνει πιξελιάσματα ο ote. Η Nova παροτι δεν εχει τοσο καλή λήψη (65 και 90% χοντρικα) παίζει απροβληματιστα. Κάποια στιγμή και αφου επαιξα αρκετα με skew και λιγο μπρος λιγο πισω τo lnb χωρις αποτέλεσμα, συνειδητοποιησα οτι οταν δεν ειναι στην πριζα ο αποκωδικοποιητης της Nova, ο Ote δεν κολλαει σε κανενα καναλι!!! Να πω οτι ειναι 3 ξεχωριστα καλωδια που ερχονται απο τα lnb (του οτε ειναι διπλο το lnb)
Υποθετω λοιπόν οτι υπαρχει παρεμβολη μεταξύ των 2 lnb? Σκέφτηκα να αλλαξω το lnb του Ote. Αλλα δεν ξερω αν υπαρχει καποιο θωρακισμενο στις παρεμβολες. Απ την αλλη όμως στην ουσία την παρεμβολή την κανει το lnb της Nova.?? Μια μικρη βοηθεια παρακαλώ.

IWAwyr1

43IFWod

iV9T4l2

προσπαθησα να βαλω φωτο αλλα δεν εμφανιζονται
το Lnb του οτε ειναι το Amstrad universal twin lnb f-20 και της νοβα το Μegasat universal single multifeed lnb το οποιο ειναι slim

Έχω WaveFrontier T90 με 6 LNBs και δεν έχω 'νιώσει' να έχω τέτοιο πρόβλημα, παρόλο που κάποια είναι αρκετά κοντά. Οπότε μου φαίνεται λίγο 'κουλό' το πρόβλημά σου.
Η μόνη διαφορά που θα μπορούσε να είναι πρόβλημα, αν και αυτό μου είναι ανήκουστο, είναι ότι ναι μεν κι εγώ κατεβάζω 3 καλώδια (1 από DiSEqC, και 2 από ένα 4απλό LNB) αλλά δεν είναι πουθενά δίπλα δίπλα.
Λέω μήπως παρεμβάλει η τάση που στέλνει ο δέκτης στο LNB από κοντινά καλώδια. Λέω...
Ας το σκεφτεί κι ας απαντήσει κάποιος ειδικός.

Υ.Γ. Όταν ο δέκτης της Nova είναι ανοικτός στο παρουσιάζει αυτό και στον 2ο δέκτη του Multiroom, που φαντάζομαι η όδευση του καλωδίου είναι από αλλού;
Τις φωτογραφίες γιατί τις έσβησες από το post;

Απάντηση: Re: Συνεγκατάσταση ΟΤΕ και NOVA

Ναι παρουσιαζεται και στο δευτερο δεκτη. Και τα 3 καλωδια ειναι μαζι για 1-1,5 μετρο, και μετα του multiroom χωριζεται σε εντελως διαφορετικη διαδρομη. ειναι εξωτερικο και παει κατευθειαν στον αποκωδικοποιητη στην κρεβατοκαμαρα στον δευτερο οροφο του διαμερισματος. Τα αλλα 2 συνεχιζουν ακομα 2 μετρα καρφωμενα μαζι διπλα διπλα και μπαινουν μεσα στην πολυκατοικια και κατεβαινουν στο διαμερισμα εσωτερικα στους τοιχους σε 2 ξεχωριστες πριζες στο σαλονι. η μια ηταν δορυφορικη απ την αρχη που ειχαμε συνδεσει τον οτε. την αλλη που ηταν μονο απλη κεραια τηλεορασης την μετετρεψε ο τεχνικος τωρα που βαλαμε τη νοβα και ειναι και δορυφορικη και απλη κεραια της τηλεορασης. εβαλε μια αλλη πριζα. με τις φωτο δεν ξερω τι εγινε και δεν φαινονται. ηθελα να δειξω στην ουσια οτι το κανονικο διπλο lnb του οτε ακουμπαει με το μονο slim της νοβα. Να παω να ξεβιδωσω το καλωδιο απο το lnb της νοβα και με ενεργοποιημενο τον αποκωδικοποιητη να δω αν πιξελιαζει? Να τσεκαρουμε αυτο που λετε με τα καλωδια...

Σε ευχαριστώ πολύ!

Είδα ότι υπάρχει και ένα της INVACOM...ποια από τα δύο είναι καλύτερο να επιλέξω?

φιλε μου cmoustakas εχεις και καλυτερη προταση σε inverto? Θα ειμαι οκ με αυτο? θελω να βαλω δυο σε πιατο gibertini 100ρι