Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί οι αντικαπνιστές δεν θέλουν τα "μισά μισά" κλπ του προηγούμενου νόμου να τηρούνται αλλά θέλουν την καθολική απαγόρευση και να τηρείται?

Τί σημαίνει το προηγούμενο δεν περπάτησε οπότε δεν είναι λύση? Ούτε αυτό δεν περπάτησε οπότε με την ίδια λογική ούτε αυτό είναι λύση. Για βρείτε κάνα άλλο.

Η λύσεις που προτείνονται κάθε φορά, θεωρούν ως δεδομένο πως θα επιβάλλονται. Αλλιώς δεν φταίνε οι λύσεις για την αποτυχία αλλά η αδυναμία επιβολλής τους. Μην τα μπερδεύουμε όμως. Τις λύσεις κρίνουμε. Ε ο προηγούμενος νόμος για μένα ως λύση (επιλογή για μικρά/διαίρεση για μεγαλύτερα) ήταν σωστός. Η διαφωνίες που ακούγονται δεν έχουν να κάνουν με το αν ήταν σωστός ο νόμος. Για αυτόν τί εχετε να πείτε?

μην ξεχνάμε οτι υπάρχουν και μαγαζιά, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού αλλά υπάρχουν,
στα οποία υπάρχει και λειτουργεί σοβαρός εξαερισμός και δεν έχει κανένας πρόβλημα.

Επίσης, να μην ξεχνάμε οτι αυτό το μέτρο έχει τσακίσει πολλά μαγαζιά και οι ιδιοκτήτες κλαίνε με μαύρο δάκρυ.

Τέλος, και με την προϋπόθεση του σωστού εξαερισμού, το μέτρο του διαίρεσης του χώρου σε καπνιστών και μη είναι το ιδανικό.

Κανείς παραπονεμένος, τι πιο δίκαιο?

edit:
btw, επειδή τελευταία επισκέπτομαι συχνά την Γερμανία, υπάρχουν εκεί μαγαζιά όπου είναι αφιερωμένα στα πούρα.
Εκεί λοιπόν, πάει όποιος γουστάρει, διαλέγει κάποιο απο τα χιλιάδες πούρα που υπάρχουν στο δωμάτιο-υγραντήρα του μαγαζιού, διαλέγει κι ένα ουσκάκι της αρεσκείας του και κάθεται στο σαλόνι του μαγαζιού και απολαμβάνει.
Υπάρχουν όμως κάποιες λεπτομέρειες..
Εξαερισμός δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.
Ο κόσμος αλλάζει συνεχώς στο μαγαζί.
Με λίγα λόγια δηλαδή, εκεί μέσα γίνεται κανονικός τεκές.
Εκεί λοιπόν, γιατί δεν διαμαρτύρεται κανείς και πάνε τόσοι και τόσοι άνθρωποι που δεν καπνίζουν τσιγάρο μόνο και μόνο για να απολαύσουν ένα πούρο χωρίς διαμαρτυρίες?

Last edited:
Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

μην ξεχνάμε οτι υπάρχουν και μαγαζιά, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού αλλά υπάρχουν,
στα οποία υπάρχει και λειτουργεί σοβαρός εξαερισμός και δεν έχει κανένας πρόβλημα.

Επίσης, να μην ξεχνάμε οτι αυτό το μέτρο έχει τσακίσει πολλά μαγαζιά και οι ιδιοκτήτες κλαίνε με μαύρο δάκρυ.

Τέλος, και με την προϋπόθεση του σωστού εξαερισμού, το μέτρο του διαίρεσης του χώρου σε καπνιστών και μη είναι το ιδανικό.

Κανείς παραπονεμένος, τι πιο δίκαιο?

Να ποιό είναι το δίκαιο. Βγαίνουμε μαζί. Εγώ μη καπνιστής, εσύ καπνιστής. Μπορούμε τη μια φορά να πάμε σε μαγαζί καπνιστών (και να καπνίζουν), όπου φυσικά θα καπνίσεις και την άλλη φορά να πάμε σε μαγαζί καπνιστών, όπου δεν θα καπνίσεις κι όπου δεν θα βγεις έξω για τσιγάρο τώρα αμέσως και μετά "εγώ δεν ξαναμπάινω μέσα, ελάτε εσείς εδώ";

Γίνεται να γίνει σεβαστό το παραπάνω μοντέλο κι από τις δυο πλευρές;

Διότι στις τέσσερις φορές που συμφωνήσαμε να το κάνουμε έτσι, όταν ήλθε η ώρα να πάμε στους μη καπνιστές το πιο ευχάριστο που άκουσα ήταν "κι εσένα τί σε κόφτει πού θέλω να κάθομαι εγώ από εδώ και πέρα ", ενώ το καλύτερο ήταν ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο καπνιστής μας ανάγκασε να φύγουμε από το Μοναστήρι (FYROM), όπου πλέον απαγορεύεται το κάπνισμα (και φυσικά κανείς δεν καπνίζει) και να γυρίσουμε στην Ελλάδα για να καπνίσει με την ησυχία του. Κι οδηγούσα εγώ, επομένως με τη λογική του εκβιασμού θα είχε το διαβατήριο στα δόντια και θα πήγαινε με ταξί στην Ελλάδα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Να ποιό είναι το δίκαιο. Βγαίνουμε μαζί. Εγώ μη καπνιστής, εσύ καπνιστής. Μπορούμε τη μια φορά να πάμε σε μαγαζί καπνιστών (και να καπνίζουν), όπου φυσικά θα καπνίσεις και την άλλη φορά να πάμε σε μαγαζί καπνιστών, όπου δεν θα καπνίσεις κι όπου δεν θα βγεις έξω για τσιγάρο τώρα αμέσως και μετά "εγώ δεν ξαναμπάινω μέσα, ελάτε εσείς εδώ";

Γίνεται να γίνει σεβαστό το παραπάνω μοντέλο κι από τις δυο πλευρές;

Διότι στις τέσσερις φορές που συμφωνήσαμε να το κάνουμε έτσι, όταν ήλθε η ώρα να πάμε στους μη καπνιστές το πιο ευχάριστο που άκουσα ήταν "κι εσένα τί σε κόφτει πού θέλω να κάθομαι εγώ από εδώ και πέρα ", ενώ το καλύτερο ήταν ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο καπνιστής μας ανάγκασε να φύγουμε από το Μοναστήρι (FYROM), όπου πλέον απαγορεύεται το κάπνισμα (και φυσικά κανείς δεν καπνίζει) και να γυρίσουμε στην Ελλάδα για να καπνίσει με την ησυχία του. Κι οδηγούσα εγώ, επομένως με τη λογική του εκβιασμού θα είχε το διαβατήριο στα δόντια και θα πήγαινε με ταξί στην Ελλάδα.

Βλάση ίσως να ακουστεί προσβλητικό αυτό που θα πω αλλά δεν είναι.
Κι αυτό που θα πω είναι οτι τους φίλους μου τους αγαπάω και με αγαπάνε.
Τουτέστιν, σέβονται απόλυτα την ανάγκη μου για τσιγάρο κι εγώ σέβομαι την δική τους για έναν καθαρό αέρα χωρίς καπνό χωρίς παρατράγουδα.
Και για να το προχωρήσω ακόμα παραπέρα, αν διαλέξουμε να πάμε σε μαγαζί καπνιστών είναι δεδομένο οτι θα ζοριστείς εσύ σαν μη καπνιστής, κι αν διαλέξουμε να πάμε σε μαγαζί μη καπνιστών θα μου επιτρέψεις να πάω έξω για 5 λεπτά να κάνω το τσιγάρο μου.
Δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Βλάση ίσως να ακουστεί προσβλητικό αυτό που θα πω αλλά δεν είναι.
Κι αυτό που θα πω είναι οτι τους φίλους μου τους αγαπάω και με αγαπάνε.
Τουτέστιν, σέβονται απόλυτα την ανάγκη μου για τσιγάρο κι εγώ σέβομαι την δική τους για έναν καθαρό αέρα χωρίς καπνό χωρίς παρατράγουδα.
Και για να το προχωρήσω ακόμα παραπέρα, αν διαλέξουμε να πάμε σε μαγαζί καπνιστών είναι δεδομένο οτι θα ζοριστείς εσύ σαν μη καπνιστής, κι αν διαλέξουμε να πάμε σε μαγαζί μη καπνιστών θα μου επιτρέψεις να πάω έξω για 5 λεπτά να κάνω το τσιγάρο μου.
Δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς.

Απολύτως αποδεκτό, αλλά όχι ισότιμο. Διότι εγώ θα σεβαστώ τη δική σου ανάγκη, αλλά εσύ δεν θα έχεις σεβαστεί τη δική μου. Έτσι δεν είναι;

Το οτι θα χρειαστεί να βγω δυο τρεις φορές, εξαρτάται και απο την διάρκεια της εξόδου, για να καπνίσω γιατί το κάνει στα μάτια σου να μην φαίνεται ισότιμο?

Και ποια είναι η δική σου ανάγκη που δεν θα έχω σεβαστεί εφόσον βγω έξω για τσιγάρο?
Απ' ότι καταλαβαίνω, διόρθωσε με αν κάνω λάθος, η δική σου ανάγκη λέει οτι δεν θέλεις να εισπνέεις καπνό.
Απόλυτα κατανοητό και σεβαστό και γι αυτό βγαίνω έξω.
Γιατί δεν σέβομαι την ανάγκη σου για καθαρό αέρα?

Απολύτως αποδεκτό, αλλά όχι ισότιμο. Διότι εγώ θα σεβαστώ τη δική σου ανάγκη, αλλά εσύ δεν θα έχεις σεβαστεί τη δική μου. Έτσι δεν είναι;

Δυστυχως, ο καπνιστης εχει εξαρτηση απο το τσιγαρο, κατι που ενας μην καπνιστης δεν μπορει να το καταλαβει.

Ισως μονο αν εχει και ο μη καπνιστης καποια εξαρτηση. Το αλκοολ πχ ....

Δυστυχως, ο καπνιστης εχει εξαρτηση απο το τσιγαρο, κατι που ενας μην καπνιστης δεν μπορει να το καταλαβει.

Ισως μονο αν εχει και ο μη καπνιστης καποια εξαρτηση. Το αλκοολ πχ ....

Περισσοτερο εξαρτηση με την βολεψη του και την αδιαφορια εχει.Αν του πει ο γιατρος οτι κινδυνευει η υγεια ΤΟΥ δεν θα το κοψει ? Αν το απαιτησει ο εργοδοτης του και κινδυνευει ο μισθος ΤΟΥ δεν θα αντεξει ωρες χωρις αυτο ? Μαλλον ναι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...

Περισσοτερο εξαρτηση με την βολεψη του και την αδιαφορια εχει.Αν του πει ο γιατρος οτι κινδυνευει η υγεια ΤΟΥ δεν θα το κοψει ? Αν το απαιτησει ο εργοδοτης του και κινδυνευει ο μισθος ΤΟΥ δεν θα αντεξει ωρες χωρις αυτο ? Μαλλον ναι.

Άρα, εσύ -όχι προσωπικά φυσικά- μπαίνεις στην θέση του οποιοδήποτε π.χ γιατρού ή εργοδότη και επιβάλεις αυτό που θεωρείς εσύ καλό χωρίς όμως να είσαι ούτε το ένα ούτε το άλλο..

Είναι λίγο κάπως, δεν νομίζεις?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματο

Άρα, εσύ -όχι προσωπικά φυσικά- μπαίνεις στην θέση του οποιοδήποτε π.χ γιατρού ή εργοδότη και επιβάλεις αυτό που θεωρείς εσύ καλό χωρίς όμως να είσαι ούτε το ένα ούτε το άλλο..

Είναι λίγο κάπως, δεν νομίζεις?

Απλως εκανα ενα σχολιο γιατι συνηθως παρουσιαζεται απο καπνιστες (δεν μιλαω απαραιτητα για το φορουμ) σαν μια γιγαντιαια εξαρτηση .Εχω πολλους φιλους που το εχουν κοψει , απλως και μονο για να βελτιωσουν την ποιοτητα ζωης τους (οπως την θεωρουν αυτοι τουλαχιστον) .

αν διαλέξουμε να πάμε σε μαγαζί καπνιστών είναι δεδομένο οτι θα ζοριστείς εσύ σαν μη καπνιστής,

διότι εγώ τη φορά που θα είμαστε σε καπνιστών θα είμαι μέσα και με τον καπνό, επομένως θα σεβαστώ τη συνήθεια του χώρου. Όταν θα πάμε όμως στο μη καπνιστών, εσύ θα μας αφήνεις, ή θα με αφήνεις.

Ισότιμο θα ήταν όταν θα πηγαίναμε σε καπνιστών, να σηκώνομαι κι εγώ και να βγαίνω 5 λεπτά για καθαρό αέρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...

διότι εγώ τη φορά που θα είμαστε σε καπνιστών θα είμαι μέσα και με τον καπνό, επομένως θα σεβαστώ τη συνήθεια του χώρου. Όταν θα πάμε όμως στο μη καπνιστών, εσύ θα μας αφήνεις, ή θα με αφήνεις.

Ισότιμο θα ήταν όταν θα πηγαίναμε σε καπνιστών, να σηκώνομαι κι εγώ και να βγαίνω 5 λεπτά για καθαρό αέρα.

Ετσι είναι Βλάσση..έχεις δίκιο.
Αν και καπνιστής,παραδέχομαι οτι αυτή η νοοτροπία ισχύει..δυστυχώς

Δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες.

Πράγμα που αν το ζητούσες θα ήταν απολύτως σεβαστό και δεν θα το παρεξηγούσε κανείς.

Η δική μου ανάγκη Βλάση μου είναι να καπνίζω, η δική σου να μην καπνίζεις.
Το αν θα βγαίνω εγώ για τσιγάρο ή εσύ για καθαρό αέρα νομίζω οτι είναι απολύτως κατανοητό, σεβαστό και όχι παρεξηγήσιμο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματο

Πράγμα που αν το ζητούσες θα ήταν απολύτως σεβαστό και δεν θα το παρεξηγούσε κανείς.

Η δική μου ανάγκη Βλάση μου είναι να καπνίζω, η δική σου να μην καπνίζεις.
Το αν θα βγαίνω εγώ για τσιγάρο ή εσύ για καθαρό αέρα νομίζω οτι είναι απολύτως κατανοητό, σεβαστό και όχι παρεξηγήσιμο.

φυσικά όχι μόνο φυσιολογικό, αλλά κι απόλυτα αποδεκτό, αυτό έλειπε.

όταν όμως θα πάρω το παλτό μου για να πάρω αέρα, μια ή δυο φορές, δεν ξέρω αν θα γίνει εύκολα αποδεκτό από την ομήγυρι. Αν είναι αποδεκτό κανένα πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του

Απλως εκανα ενα σχολιο γιατι συνηθως παρουσιαζεται απο καπνιστες (δεν μιλαω απαραιτητα για το φορουμ) σαν μια γιγαντιαια εξαρτηση .Εχω πολλους φιλους που το εχουν κοψει , απλως και μονο για να βελτιωσουν την ποιοτητα ζωης τους (οπως την θεωρουν αυτοι τουλαχιστον) .

Σε πληροφορώ φίλε μου οτι κι εγώ το είχα κόψει για ένα διάστημα.
Κι έλεγα κάθε μέρα στον εαυτό μου να μην το ξαναρχίσω γιατί μου άρεσε πάρα πολύ που δεν κάπνιζα.
Κι όμως το ξανάρχισα, όχι για λόγους εφέ ή μαγκιάς ή οτιδήποτε άλλο.
Απλά μια μέρα οι καταστάσεις μ' έφτασαν στο σημείο να ανάψω το πρώτο..
Ε μετά ήταν θέμα χρόνου να αγοράσω και πάλι τσιγάρα.

Ήμαστε σαν τους αλκοολικούς, περίπου δηλαδή όχι ακριβώς, μπορούμε να το κόψουμε, άλλοι εύκολα άλλοι δύσκολα, αλλά δεν πρέπει να το ξανακουμπήσουμε γιατί θα κατρακυλήσουμε και πάλι.
Νομίζω οτι μιλάμε για καθαρή εξάρτηση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του

φυσικά όχι μόνο φυσιολογικό, αλλά κι απόλυτα αποδεκτό, αυτό έλειπε.

όταν όμως θα πάρω το παλτό μου για να πάρω αέρα, μια ή δυο φορές, δεν ξέρω αν θα γίνει εύκολα αποδεκτό από την ομήγυρι. Αν είναι αποδεκτό κανένα πρόβλημα.

Ερχόμαστε λοιπόν σ' αυτό που σου είπα στην αρχή.
Αν πάρεις το παλτό σου για να βγεις για να πάρεις αέρα και δεν γίνει αποδεκτό απο μένα τότε μάλλον δεν είμαι φίλος σου αλλά απλός γνωστός σου.
Κι εγώ με απλούς γνωστούς δεν έχω πολλά πολλά.
Κάνω παρέα με φίλους που με καταλαβαίνουν και τους καταλαβαίνω.

Πάντως ανεξάρτητα από τον πόλεμο για το κάπνισμα στα ξενυχτάδικα, στα μπαρ, στα καφέ, βλέπω ότι έχουμε μια ουσιαστική αλλαγή στο πού καπνίζουμε και πού όχι.

Έτσι βλέπουμε ότι σε χώρους εργασίας το κάπνισμα έχει σχεδόν εξαλειφθεί. Επίσης σε χώρους εμπορικούς και παροχής υπηρεσιών. Σε πολλά εστιατόρια, όπου είναι πολύ πιο δύσκολο να μη δεχθεί ο καταστηματάρχης τις παρατηρήσεις για τους καπνιστές. Και φυσικά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πλέον υπάρχουν αρκετά καφέ πρωινά ή μεσημεριανά που δεν επιτρέπουν το κάπνισμα.

1)Δεν χρειάζεται να το πει κάποιος γιατρός οτι κινδυνευει η υγεία ΤΟΥ..
Το καταλαβαινει και μόνος του ο καθένας,απλά περιμένει την καταλληλη ωρα και
στιγμή ωστε να παρει το πακέτο και να το σαβουρντίσει...
Ξέρεις κανεναν απο οσους καπνίζουν,να μη θέλει να το κόψει;
2)Το απαίτησε ο προιστάμενός μου..αλλά εγώ δεν..ακόμα..