Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Εδώ δε τηρείται στα εστιατόρια, στα καταστήματα θα αλλάξει κάτι? ... δυστυχώς...

Ούτε στους παιδοτοπους δεν τηρείται. Και πως να τηρηθεί, όταν οι γονείς καπνίζουν δίπλα στα δικά τους παιδιά? Μηπως θα σεβαστούν τα δικά μου? Η μήπως ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει σύστημα εξαερισμου και το ρεύμα για να το δουλέψει?

Ενω αν ειχε γινει αυτο που λεγαμε απο την αρχη, δηλαδη καπνιστων και μη, δεν θα υπηρχε τωρα αυτο το προβλημα.

Αλλα βλεπεις, τοτε οι αντι-καπνιστες (και οχι αυτοι που απλα δεν καπνιζουν), ειχαν βγαλει τα μαχαιρια και ηταν ετοιμοι να κοψουν κεφαλια.

Συγκεκριμένα στον παιδοτοπο είναι αδύνατο να υπάρχει χώρος που θα αποκλείεται να υπάρχουν παιδιά και άρα να οριστεί σαν χώρος καπνίσματος.

Ελα να σε πάω. Ο έξω χώρος έχει κλειστεί για το χειμώνα με συρομενο τζαμενιο σύστημα και τώρα είναι μέσα. Και τα τραπέζια έχουν στάχτοδοχεια.
Ολοι οι νόμοι αφορούν ενα μικρό ποσοστό του πληθυσμού. Οταν αυτό μεγαλώνει, απλά η εφαρμογή είναι αδύνατη. Παράδειγμα η φοροδιαφυγή. Ποιον να πρώτοπιάσεις, όταν το κάνουν όλοι.

Με 4euro το 20 γραμμαρια (200 ευρω το κιλο) που θα παει θα το κοψω ,μα ειναι δυνατον ;200 ευρω το κιλο ;;
Ευτυχως που μου ανοιξε τα ματια συμφορουμιτης ,,,,20ευρω το κιλο βιολογικης καλλιεργειας ντοπιο

Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Ευτυχως που μου ανοιξε τα ματια συμφορουμιτης ,,,,20ευρω το κιλο βιολογικης καλλιεργειας ντοπιο

Μπορείς να το καπνίσεις? Βαρύ δεν είναι?

Αποσο εχω ακουσει θελει προσοχη το χυμα, γιατι ορισμενοι ραντιζουν τον καπνο με φαρμακα για να τον αποξηρανουν γρηγορα...

Δηλαδή σύμφωνα με την επικεφαλίδα του θέματος, συνέπεια της απαγόρευσης είναι να κυκλοφορεί πολύ και φθηνό πράγμα διαφόρων ποιοτήτων στην αγορά... άντε και σε ποικιλία χρωμάτων σύντομα...

Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Δηλαδή σύμφωνα με την επικεφαλίδα του θέματος, συνέπεια της απαγόρευσης είναι να κυκλοφορεί πολύ και φθηνό πράγμα διαφόρων ποιοτήτων στην αγορά... άντε και σε ποικιλία χρωμάτων σύντομα...

Εχεις δικαιο Αντρεα ,αλλα θεωρησα περιττο να ανοιξω νεο θεμα με τιτλο 200 ευρω το κιλο ο καπνος ,τελικα ισως η αυξηση της τιμης μεσα στην κριση να "βοηθησει" τον νομο ,δεν συμφωνεις ;;

Όχι ρε παιδιά δεν έχω πρόβλημα επειδή το συζητάμε εδώ. Αν και εγώ δεν καπνίζω, δεν έχω πρόβλημα με τους καπνιστές και δεν στηρίζω νταβατζίδικους νόμους.
Έχω πρόβλημα όμως όταν δημόσιοι χώροι μετατρέπονται σε τεκέδες είτε με νόμιμα είτε με παράνομα καπνά.
Καλά κάνετε και βρίσκετε και ντόπιο καπνό, αν μπορείτε να είστε σίγουροι 100% πως πρόκειται για κάτι αγνό και ακίνδυνο. ΜΟΝΟ τότε.
Γιατί με συγχωρείς που θα αναφερθώ σε "Αθηναίους" με κακή έννοια, αλλά να ξερες εγώ που ζω στην επαρχία το ΤΙ βλέπω να πλασάρεται στους "Αθηναίους" ως αγνό προϊόν, από φαγητό σε πηλιορείτικες ταβέρνες, τρόφιμα και κηπευτικά "βιολογικά" από τον κάμπο, αγνό λάδι, τσίπουρο κ.λ.π λουκάνικα καρπενησιώτικα κ.λ.π
Μιλάμε για προϊόντα χείριστης ποιότητας σε όλους τους παραπάνω τομείς, που ντόπιοι απλά δεν θα άγγιζαν και που δεν είναι δυνατό να παραχθούν σε επαρκείς ποσότητες με φυσικό μη βιομηχανοποιημένο τρόπο, να πλασάρονται στους επισκέπτες του Σαββατοκύριακου ή τους πρωτευουσιάνους με "γνωστό απ' το χωριό".
Αν πρόκειται να βάλετε μέσα στα ήδη κουρασμένα πνευμόνια σας τετοιο πράγμα επειδή είναι ακριβά τα τσιγάρα, κόφτε το να πάει στα διάλα...
Και για να πω και για τους ντόπιους, ξέρετε πόσοι μπαρμπάδες παραγωγοί είναι βαθιά νυχτωμένοι σε θέματα υγείας και μπορεί να σας βάλουν σε κίνδυνο; Η παλιά γενιά, η προπολεμική που ήξερε τη γη και το κάθε τι σχετικό έχει πλέον μεταβεί σε τόπο χλοερό.
Η νεότερη γενιά η γεννημένη στον πόλεμο και μετά δεν είναι οι πιο ενημερωμένοι άνθρωποι, ούτε τη σοφία των παλιών έχουν, ούτε τη μόρφωση και ενημέρωση της νεότερης γενιάς των ηλικιών μας ας πούμε. Να σου πω πάλι τι έχω ακούσει και τι έχουν δει τα όμορφα μάτια μου;
Παππούδες να μαζεύουν το μανίκι μέχρι τον ώμο και να αναδεύουν με το μπράτσο το μίγμα που ετοίμαζαν για το ψεκαστικό.
Οι ίδιοι που ξεπλένουν με νερό το κουβά ή το μπετόνι του φυτοφάρμακου και το χρησιμοποιούν μετά για δουλειές στο κτήμα.
Πολυλογώ για να σας δείξω πως δεν μπορείτε να περιμένετε από τέτοιους ανθρώπους να ετοιμάσουν ασφαλές προιόν και μάλιστα σε επαρκείς ποσότητες για να αντικαταστήσουν την νόμιμη βιομηχανική παραγωγή. Απλά δεν είναι ικανοί για κάτι τέτοιο. Είναι ελάχιστοι αυτοί που ξέρουν και θέλουν και μπορούν να παράγουν σωστό προιόν που θα διοχετευθεί σε μια "λαθραία" αγορά.

Αν δεν κάνω λάθος νομίζω πως κάτι είχε αναφερθεί περί έλλειψης επιστημονικών δεδομένων και μελετών που να συσχετίζουν το παθητικό κάπνισμα με ασθένειες. Ισως και να μην θυμάμαι καλά, όπως και να έχει πάντως βρήκα πολύ ενδιαφέρον το παρακάτω άρθρο:

Πτώση του παιδικού άσθματος μετά τον αντικαπνιστικό νόμο στην Αγγλία

Οι εισαγωγές παιδιών με κρίσεις άσθματος στα νοσοκομεία της Αγγλίας έπαψαν να αυξάνονται και άρχισαν να πέφτουν μετά το νόμο που απαγορεύει το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Η καθαρή ατμόσφαιρα των εστιατορίων ενέπνευσε τον κόσμο να πάψει να καπνίζει και στο σπίτι, συμπεραίνουν οι ερευνητές.

Πριν την καθιέρωση του αντικαπνιστικού νόμου το 2007, οι εισαγωγές παιδιών με κρίσεις άσθματος αυξανόταν με ρυθμό 2% το χρόνο, επισημαίνει η μελέτη στο Pediatrics, μια έγκυρη επιθεώρηση Παιδιατρικής.

Στο πρώτο 12μηνο μετά την επιβολή του μέτρου, υπολογίζουν οι ερευνητές από το Ιmperial College του Λονδίνου, οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 12%, και την επόμενη διετία κατά περαιτέρω 6%.

Σε παρόμοια αποτελέσματα είχαν καταλήξει εξάλλου μελέτες στη Βόρειο Αμερική και τη Σκοτία, επισημαίνει η δημοσίευση.

Αιτία και αποτέλεσμα

Σε γενικές γραμμές οι μελέτες αυτού του είδους είναι δύσκολο να δείξουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο ένας παράγοντας είναι αιτία του άλλου, και δεν πρόκειται για απλή σχέση. Πολλοί άνθρωποι, για παράδειγμα, θα έκοβαν το κάπνισμα ακόμα και χωρίς τον αντικαπνιστικό νόμο, είτε για λόγους υγείας είτε λόγω της τιμής των τσιγάρων.

Το γεγονός όμως ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έπαψαν να μειώνονται αμέσως μετά την απαγόρευση του καπνίσματος, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι τα δύο φαινόμενα σχετίζονται άμεσα.

Ωστόσο ο καθηγητής Κρίστοφερ Μίλετ, επικεφαλής της μελέτης, χαρακτηρίζει μη αναμενόμενο το αποτέλεσμα. Δεδομένου ότι ο αντικαπνιστικός νόμος επικεντρωνόταν αρχικά στην προστασία των εργαζόμενων σε εστιατόρια και άλλους τέτοιους χώρους, κανείς δεν περίμενε το 2007 ότι το μέτρο θα είχε εμφανές αποτέλεσμα σε μια άλλη πληθυσμιακή ομάδα.

«Πιστεύουμε όλο και περισσότερο [...] ότι ο κόσμος βλέπει τη βελτίωση από τους αντικαπνιστικούς νόμους στους δημόσιους χώρους όπως τα εστιατόρια και θέλουν να υιοθετήσουν τα μέτρα αυτά και στο σπίτι» ανέφερε ο καθηγητής στο BBC.

Αν δεν κάνω λάθος νομίζω πως κάτι είχε αναφερθεί περί έλλειψης επιστημονικών δεδομένων και μελετών που να συσχετίζουν το παθητικό κάπνισμα με ασθένειες.

Ε, εντάξει, δεν νομίζω ότι στα σοβαρά χρειάζεται κανείς αποδείξεις. Πηγαίνεις σε ένα καφέ και την άλλη μέρα τα ρούχα σου βρωμάνε τσιγαρίλα. Εγώ προσωπικά δεν χρειάζομαι περισσότερες αποδείξεις για το ότι τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν σε χώρους χωρίς καθόλου καπνό (ούτε από τζάκια :-)

Και είμαι πρώην καπνιστής που συνεχίζει να μου αρέσει η μυρωδιά του καπνού. Όμως επειδή κάτι μας αρέσει δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν βλάπτει. Ειδικά ο καπνός (κάθε είδους).

To περίεργο είναι πως εδώ στα bar ο κόσμος καπνίζει (οι Έλληνες κυρίως... :D). Το θέμα είναι ότι επειδή ακριβώς καπνίζουν 5-6 σ'όλο το μαγαζί, και παράλληλα οι αμερικάνοι είναι ψυχωτικοί με το θέμα του εξαερισμού, δε ντουμανιάζει ο χώρος, και δεν το παίρνεις χαμπάρι καν.