Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

....ομως δωσε μας μια επιλογη ρε αδερφε......

Με δικαίωμα επιλογής (μαγαζιά καπνιζόντων-μη καπνιζόντων) ήταν ο προηγούμενος νόμος, όμως στην πράξη καταργούταν αυτή η επιλογή. Ολοι είχαν επιλέξει στο μαγαζί τους να επιτρέπουν το κάπνισμα για να μην χάσουν πελάτες. Βλέπεις τόσα χρόνια οι μη-καπνίζοντες αναγκαστικά είχαν συνηθίσει την ιδέα ότι δίπλα τους κάποιος θα καπνίζει όπου κι αν πήγαιναν.

Πάντως δεν νομίζω να είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, τουλάχιστον στην Αθήνα που ζούμε οι περισσότεροι. Τους 2-3 μήνες του χειμώνα θα είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα, αλλά που θα πάει θα υπάρξει προσαρμογή. Τον υπόλοιπο καιρό με τον ήλιο που έχει στην Αθήνα όλοι έξω πίνουμε τον καφέ μας.....

Για τις καφετεριες, αν υπηρχε η δυνατοτητα επιλογης, ολες θα επελεγαν να επιτρεπεται το καπνισμα. Η λυση με τους ειδικους χωρους ειναι ανεφικτη. Οποτε τι θα αλλαζε επι της ουσιας?

Γιατί είσαι ανίκανος κι εσύ κι εγώ μαζί να γεμίσεις ένα smoke free μαγαζί πως να το κάνουμε τώρα? Απλά θέλεις να υποχρεώσεις τους φίλους σου να γίνουν σαν κι εσένα γιατί αλλιώς δεν θα σε παίζουν, απλό είναι.

Μια ερώτηση προς όσους προβάλουν ως λόγο να καταργηθεί το μέτρο το ότι υπάρχουν μεγαλύτερες και σοβαρότερες εστίες μόλυνσης καθημερινα...

... να φανταστώ ότι αν ο γιατρός μια μέρα σας έλεγε ότι πάσχετε από μια μικρή βακτηριδιακή μόλυνση που χρήζει αντιβίωσης, θα του λέγατε ότι δε δέχεστε να κάνετε κάτι γι'αυτό επειδή υπάρχουν πολύ σοβαρότερες ασθένειες...;

... δεν είναι καθόλου ειρωνική η ερώτηση, προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικό σας, γιατί πραγματικά κάπου σας χάνω...

Σε κάποια μαγαζιά, π.χ. κλειστές καφετέριες, ουζερί κλπ απλά θα πηγαίνουν μόνο αυτοί που δεν καπνίζουν...
Λϊγοι δηλαδή, γιατί ακόμη και φίλοι μου που δεν καπνίζουν προτιμούν να την αράξουμε σπίτι που καπνίζω παρά να πάνε μόνοι τους σε κάποιο μαγαζί.

Είμαι συνειδητός καπνιστής, καπνίζω επειδή γουστάρω από τη στιγμή που έχω ελαττώσει το τσιγάρο στα 10 - 15 την ημέρα.

Προσωπικά φίλε gordonas είμαι εθισμένος με την ελευθερία.
Σίγουρα θα έχεις κάποιους φίλους καπνιστές.
Και είμαι σίγουρος ότι με τα μυαλά που έχεις θα τους χάσεις...

Πάντως είναι περίεργη κατάσταση το κάπνισμα και η ψυχολογία του καπνιστή, και εμείς που δεν καπνίζουμε προφανώς είναι δύσκολο να το καταλάβουμε. Εχω φίλους που μόλις είμαστε έξω για καφέ ή ποτό καπνίζουν 10-15 τσιγάρα σε διάστημα 2 ωρών. Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι μόλις έρθουν σπίτι μου π.χ. για να δούμε ποδόσφαιρο ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, στο ίδιο χρονικό διάστημα των δύο ωρών δεν καπνίζουν κανένα τσιγάρο!!!! Το θυμούνται μόλις φεύγουν. Και δεν έχω πει σε κανέναν να μην καπνίζει μέσα στο σπίτι. Και τασάκια έχω στα τραπέζια. Τελικά, εκτός απ' της γυναίκας την καρδιά είναι και η ψυχή των καπνιστών άβυσσος.... :flipout:

... να φανταστώ ότι αν ο γιατρός μια μέρα σας έλεγε ότι πάσχετε από μια μικρή βακτηριδιακή μόλυνση που χρήζει αντιβίωσης, θα του λέγατε ότι δε δέχεστε να κάνετε κάτι γι'αυτό επειδή υπάρχουν πολύ σοβαρότερες ασθένειες...;

Αν αυτός ο γιατρός με είχε καταντήσει πειραματόζωο, βάζοντας στο σώμα μου ότι ουσία θέλει να δοκιμάσει, θα το ξανασκεπτόμουν...
Επίσης τίθεται η διαφορά συμβουλής - εξαναγκασμού.
Αν με έβαζε ο γιατρός κάτω με το ζόρι να μου κοπανήσει μία ένεση με αντιβίωση πιο λογικό το βλέπω να κατέληγε στο νοσοκομείο με μεγαλύτερα προβλήματα από μία βακτηριδιακή μόλυνση...

Γιατί είσαι ανίκανος κι εσύ κι εγώ μαζί να γεμίσεις ένα smoke free μαγαζί πως να το κάνουμε τώρα? Απλά θέλεις να υποχρεώσεις τους φίλους σου να γίνουν σαν κι εσένα γιατί αλλιώς δεν θα σε παίζουν, απλό είναι.

Οι φιλοι μου ειναι οι περισσοτεροι ξενερωτοι. Δεν καπνιζουν, εκτος απο κανα δυο. Οι οποιοι ειναι οι μονοι που ζουν τη ζωη τους, διασκεδαζουν και δεν εχουν αγχος. Οι υπολοιποι ειμαστε για κλαμματα.

Ειχε γινει συνηθεια, (απουσια αλλης επιλογης) ολες οι παρεες να ανεχονται τους φιλους που καπνιζουν, οπως και αλλους απο τα γυρω τραπεζια. Αναγκαστικα. Η εναλλακτικη ειναι να μεινεις σπιτι και να περιμενεις το καλοκαιρι.

Το οτι επι χρονια το ανεχομουν, δε σημαινει οτι ηταν σωστο ουτε οτι πρεπει να συνεχισω να το ανεχομαι.

Οπως συνηθισα να ανεχομαι τον καπνο, θα συνηθισουν και αλλοι το να βγαινουν εξω για τσιγαρο. Το μετρο αναμενεται να προκαλεσει τη μειωση της καταναλωσης τσιγαρων.

Οσο για τον εισπρακτικο χαρακτηρα, οποιος ειναι τοσο θεριακλης και παρα το οτι ενοχλει (εκτος απο το οτι απαγορευεται) επιμενει να καπνιζει, ε ας το πληρωσει κι ενα προστιμο. Εξαλλου θα φταιει το "Οργανο" που τον εγραψε.

Μ'αρεσει το καπνισμα.Το απολαμβανω.Και δεν θελω να το κοψω.Δεν προσπαθησα ποτε μου γιατι δεν ηθελα.Μ'αρεσει...
Βλαβερο ειναι.Αλλα βλαβερο ειναι και το φαι.Και η χοληστερινη ειναι το ιδιο επικινδυνη με το καπνισμα.Και τα αμερικανακια που ειναι η πρωτεργατες σ'αυτη την ιστορια δεν ζητησαν να κατηργηθουν τα Μακντοναλντ'ς γιατι δημιουργουν παχυσαρκους.Κατανοω την απαγορευση σε δημοσια κτιρια,σε νοσοκομεια,σε ολα τελος παντων.Δεν κατανοω με τιποτα την απαγορευση ιδιως στα μπαρ.Το δεχομαι ακομα και στα εστιατορια.Απλα θα τρωω και θα φευγω.
Αλλα απο τη στιγμη που δεν εχει γινει παρανομο το καπνισμα,θα'πρεπε να υπαρχει επιλογη στα μπαρ.Τι γινεται εξω δεν με ενδιαφερει.Στην Αγγλια καποιος ηθελε να περασει προταση να πληρωνουν ασφαλιστρα παραπανω οι παχυσαρκοι και να μην καλυπτονται,ασφαλιστικα,σε εμφραγματα και αλλες νοσους που προερχονται απο το βαρος...Ειναι λογικο?Γιατι εκει θα φτασουμε...
Το οτι γινεται για την υγεια μας δεν το τρωω.Υπαρχουν αλλοι τροποι.

Αν ειναι ετσι απαγορευστε το.Να γινει της ποταπαγορευσης.Οπως ειναι αισχρο και ανηθικο να δινεται δικαιωμα στη ρουφιανια για αλλη μια φορα.
Εγω γουσταρω να καπνιζω στο γραφειο μου.Δικο μου ειναι οτι γουσταρω κανω.Δεν γινεται να μου το απαγορευσεις κι αυτο.

Η ολη ιστορια ειναι σαθρη και στη βαση και στη φιλοσοφια της.Ολα τ'αλλα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε.

Αν αυτός ο γιατρός με είχε καταντήσει πειραματόζωο, βάζοντας στο σώμα μου ότι ουσία θέλει να δοκιμάσει, θα το ξανασκεπτόμουν...
Επίσης τίθεται η διαφορά συμβουλής - εξαναγκασμού.
Αν με έβαζε ο γιατρός κάτω με το ζόρι να μου κοπανήσει μία ένεση με αντιβίωση πιο λογικό το βλέπω να κατέληγε στο νοσοκομείο με μεγαλύτερα προβλήματα από μία βακτηριδιακή μόλυνση...

Ο εξαναγκασμος ειναι το τελευταιο μεσο.

Αφου τιποτα αλλο δεν εχει δουλεψει.

Αν κινδυνευες να μεταδωσεις αυτο που θα ειχες και παρολα αυτα αρνιοσουν τη θεραπεια, τι θα επρεπε να κανει ο γιατρος κατα τη γνωμη σου?

Οι φιλοι μου ειναι οι περισσοτεροι ξενερωτοι. Δεν καπνιζουν, εκτος απο κανα δυο. Οι οποιοι ειναι οι μονοι που ζουν τη ζωη τους, διασκεδαζουν και δεν εχουν αγχος. Οι υπολοιποι ειμαστε για κλαμματα.

Ειχε γινει συνηθεια, (απουσια αλλης επιλογης) ολες οι παρεες να ανεχονται τους φιλους που καπνιζουν, οπως και αλλους απο τα γυρω τραπεζια. Αναγκαστικα. Η εναλλακτικη ειναι να μεινεις σπιτι και να περιμενεις το καλοκαιρι.

Το οτι επι χρονια το ανεχομουν, δε σημαινει οτι ηταν σωστο ουτε οτι πρεπει να συνεχισω να το ανεχομαι.

Οπως συνηθισα να ανεχομαι τον καπνο, θα συνηθισουν και αλλοι το να βγαινουν εξω για τσιγαρο. Το μετρο αναμενεται να προκαλεσει τη μειωση της καταναλωσης τσιγαρων.

Οσο για τον εισπρακτικο χαρακτηρα, οποιος ειναι τοσο θεριακλης και παρα το οτι ενοχλει (εκτος απο το οτι απαγορευεται) επιμενει να καπνιζει, ε ας το πληρωσει κι ενα προστιμο. Εξαλλου θα φταιει το "Οργανο" που τον εγραψε.

Και γιατί ΠΟΤΕ δεν στέριωσε κανένα μαγαζί για μη καπνιστές? Γιατί κλείνουν τα μπαρ στην Ιταλία και οι PUB στην Αγγλία?

Μήπως κατά βάθος είστε καταπιεσμένοι και ξαφνικά γίνατε σαδιστές?

Ο Χίτλερ κάπνιζε? :fahne90:

Σίγουρα το να κόψεις το τσιγάρο/το ποτό/το ξενύχτι/τα λιπαρά φαγητά/τον καφέ κάνεις καλό στην υγεία και στην τσέπη σου.
Το να σου κόψουν την ελευθερία όμως κάνει μεγαλύτερο κακό.

Αν μία παρέα είναι σε ένα μπαράκι και κάνει την κίνηση ένας να βγει για τσιγάρο θα βρουν ευκαιρία και άλλοι της παρέας.
Εκεί έξω θα γίνει απλά ένα πηγαδάκι από τους καπνιστές που θα πίνουν το ποτό τους, θα καπνίζουν, θα ακούν τη μουσική πιο χαμηλά (άρα θα μπορούν να συζητάνε και πιο εύκολα) και μέσα θα μένουν οι αντικαπνιστές...
Προσωπικά σε μία παρέα βλέπω ότι πάνω από το 70% καπνίζει.
Δηλαδή σε μία παρέα 5 ατόμων οι 3-4 θα κάνουν πηγαδάκι εκτός μαγαζιού... :flipout:

Μια ερωτηση τυπικης φυσεως.
Το προστιμο το τρως οταν σε πιασουν επ αυτοφορω ή με απλη καταγγελια?????

Ο εξαναγκασμος ειναι το τελευταιο μεσο.

Ο εξαναγκασμός δεν έχει θέση στη δημοκρατία και τελευταία φορά που κοίταξα έτσι θέλουμε να λέμε ότι ονομάζεται το πολίτευμά μας...
Για να μη μιλήσω για την ελευθερία που ο "εξαναγκασμός" είναι εκτός τόπου και χρόνου...

Και γιατί ΠΟΤΕ δεν στέριωσε κανένα μαγαζί για μη καπνιστές? Γιατί κλείνουν τα μπαρ στην Ιταλία και οι PUB στην Αγγλία?

Μήπως κατά βάθος είστε καταπιεσμένοι και ξαφνικά γίνατε σαδιστές?

Ο Χίτλερ κάπνιζε? :fahne90:

Δεν γνωριζω ΚΑΝΕΝΑ μαγαζι για μη καπνιστες.
Ο σαδισμος απο που προκυπτει?

Ο εξαναγκασμός δεν έχει θέση στη δημοκρατία και τελευταία φορά που κοίταξα έτσι θέλουμε να λέμε ότι ονομάζεται το πολίτευμά μας...
Για να μη μιλήσω για την ελευθερία που ο "εξαναγκασμός" είναι εκτός τόπου και χρόνου...

Toσα χρονια που (πιθανολογω οτι) εξαναγκαζες αλλους να εισπνεουν τον καπνο σου, δεν υπηρχε προβλημα ελευθεριας και δημοκρατιας?

Εκτος αν θεωρεις ελευθερια, το οτι μπορουσαν να φυγουν, αφου δεν τους κρατουσες δεμενους.

Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Σίγουρα το να κόψεις το τσιγάρο/το ποτό/το ξενύχτι/τα λιπαρά φαγητά/τον καφέ κάνεις καλό στην υγεία και στην τσέπη σου.
Το να σου κόψουν την ελευθερία όμως κάνει μεγαλύτερο κακό.

Αν μία παρέα είναι σε ένα μπαράκι και κάνει την κίνηση ένας να βγει για τσιγάρο θα βρουν ευκαιρία και άλλοι της παρέας.
Εκεί έξω θα γίνει απλά ένα πηγαδάκι από τους καπνιστές που θα πίνουν το ποτό τους, θα καπνίζουν, θα ακούν τη μουσική πιο χαμηλά (άρα θα μπορούν να συζητάνε και πιο εύκολα) και μέσα θα μένουν οι αντικαπνιστές...
Προσωπικά σε μία παρέα βλέπω ότι πάνω από το 70% καπνίζει.
Δηλαδή σε μία παρέα 5 ατόμων οι 3-4 θα κάνουν πηγαδάκι εκτός μαγαζιού... :flipout:

Στο Λονδινο χειμωνα με -5 ολοι ειναι εξω και καπνιζουν και μεσα ειναι αδεια.Βρισκεις τραπεζι αλλα τι να το κανεις?

Ολες οι απολαυσεις ειναι βλαβερες.Ετσι ηταν παντα....
Και δεν ειμαστε ολοι βουδιστες μοναχοι να τη βγαζουμε με αερα κοπανιστο Ιμαλαιων,και να διαλογιζομαστε ολη την ημερα σε κατασταση νιρβανα.
Η απολαυσεις εχουν τιμημα.Σαν την τεχνη....Αλλα χωρις αυτες δεν βγαινει(η ζωη) ρε γαμωτο...

Εγω απο την άλλη έχω την εξής απορία.
Ωραία,το κάπνισμα είναι παράνομο απο δω και στο εξής μιάς και τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν ότι βλάπτει το κοινωνικό σύνολο.Απαγορεύεται σε κάθε δημόσιο χώρο να καπνίζεις μιας και είναι άκρως επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.Συμφωνώ εώς εδώ.
Γιατί απαγορεύουν την χρήση του τσιγάρου άλλα επιτρέπουν την πώληση του εάν είναι τόσο επικίνδυνο για την κοινωνία?
Δηλαδή θέλουν να βγάζουν χρήματα απο τους φόρους του τσιγάρου ,άλλα να βγάζουν και χρήματα απο τη χρήση του μέσω προστίμου?
Αυτό είναι θέατρο παραλόγου.Εαν κάτι αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία απαγορέυεις την εισαγωγή και πώληση του και όχι επιτρέπεις την πώληση του άλλα απαγορεύεις τη χρήση του.Είναι αυτή τακτική για να προστατεύσεις τους πολίτες σου?
Και εάν είναι έτσι γιατί δεν επιτρέπουν την πώληση της κάναβης ,να βγάζουν χρήματα απο την φορολογία της άλλα να συνεχίσει να απαγορεύεται η χρήση της βγάζοντας χρήματα και απο τα πρόστιμα?Και γιατί δεν κάνουν το ίδιο με όλες τις βλαβερές για τον άνθρωπο ουσίες?

Μπορει σταδιακα να απαγορευτει πληρως.

Αν γινοταν τωρα, τι θα ελεγαν οσοι θεωρουν οτι προκειται περι περιορισμου των ελευθεριων?

Δεν απαγορευουν τη χρηση του, απλα την περιοριζουν εξω απο χωρους που μπορει καποιος να ενοχλειται.

Οσο για το προστιμο, θεωρει κανεις οτι ο ΚΟΚ υπαρχει για εισπρακτικους λογους?

Κατα τα αλλα, συμφωνω. Ειναι βλαβερο, πρεπει να απαγορευτει η κατασκευη και η πωληση του.

Toσα χρονια που (πιθανολογω οτι) εξαναγκαζες αλλους να εισπνεουν τον καπνο σου, δεν υπηρχε προβλημα ελευθεριας και δημοκρατιας?

Εκτος αν θεωρεις ελευθερια, το οτι μπορουσαν να φυγουν, αφου δεν τους κρατουσες δεμενους.

Εσύ μιλάς για έναν γιατρό που θέλει να μου δώσει με το ζόρι αντιβίωση αλλά οκ, πάμε και σε αυτό..
(Πάντως αν ο γιατρός σου είναι τόσο αυταρχικός καλό θα ήταν να έψαχνες για άλλον... :flipout:)

Αν έμενε καπνός σε ένα μαγαζί, για αυτό ήταν υπεύθυνο το μαγαζί που δεν έχει επαρκή εξαερισμό.
Έχω βρεθεί σε μαγαζιά που δεν καταλαβαίνεις καν ότι υπάρχουν καπνιστές μέσα και σε μαγαζιά που ένας να άναβε τσιγάρο ντουμάνιαζε όλο το μαγαζί.
Στα δεύτερα δεν ξαναπάταγα συνήθως.
Δεν ξέρω αν συχνάζεις σε τεκέδες, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό μαγαζιών έχει καλό εξαερισμό.

Αν στον νόμο έλεγε ότι οι μη καπνιστές θα πρέπει να μένουν μέσα στο μαγαζί και απαγορεύονται να είναι σε υπαίθριους χώρους όπου είναι οι καπνιστές και καπνίζουν θα ήσουν το ίδιο σύμφωνος με το νόμο;