Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Εσύ μιλάς για έναν γιατρό που θέλει να μου δώσει με το ζόρι αντιβίωση αλλά οκ, πάμε και σε αυτό..
(Πάντως αν ο γιατρός σου είναι τόσο αυταρχικός καλό θα ήταν να έψαχνες για άλλον... :flipout:)

Το ζορι θα προεκυπτε απο την αρνηση σου και τον κινδυνο να κολλησεις αλλους.
Οποτε ο γιατρος εχει δικιο.

Αν στον νόμο έλεγε ότι οι μη καπνιστές θα πρέπει να μένουν μέσα στο μαγαζί και απαγορεύονται να είναι σε υπαίθριους χώρους όπου είναι οι καπνιστές και καπνίζουν θα ήσουν το ίδιο σύμφωνος με το νόμο;

Φυσικα θα διαφωνουσα.

Μη καπνιζοντας δεν ενοχλω κανεναν. Οποτε γιατι να υπαρχει περιορισμος μου?

Εγω απο την άλλη έχω την εξής απορία.
Ωραία,το κάπνισμα είναι παράνομο απο δω και στο εξής μιάς και τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν ότι βλάπτει το κοινωνικό σύνολο.Απαγορεύεται σε κάθε δημόσιο χώρο να καπνίζεις μιας και είναι άκρως επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.Συμφωνώ εώς εδώ.
Γιατί απαγορεύουν την χρήση του τσιγάρου άλλα επιτρέπουν την πώληση του εάν είναι τόσο επικίνδυνο για την κοινωνία?
Δηλαδή θέλουν να βγάζουν χρήματα απο τους φόρους του τσιγάρου ,άλλα να βγάζουν και χρήματα απο τη χρήση του μέσω προστίμου?
Αυτό είναι θέατρο παραλόγου.Εαν κάτι αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία απαγορέυεις την εισαγωγή και πώληση του και όχι επιτρέπεις την πώληση του άλλα απαγορεύεις τη χρήση του.Είναι αυτή τακτική για να προστατεύσεις τους πολίτες σου?
Και εάν είναι έτσι γιατί δεν επιτρέπουν την πώληση της κάναβης ,να βγάζουν χρήματα απο την φορολογία της άλλα να συνεχίσει να απαγορεύεται η χρήση της βγάζοντας χρήματα και απο τα πρόστιμα?Και γιατί δεν κάνουν το ίδιο με όλες τις βλαβερές για τον άνθρωπο ουσίες?

Εγώ το συγκεκριμένο το βρίσκω απόλυτα λογικό. Δε σου απαγορεύουν να καπνίζεις, σου απαγορεύουν να υποχρεώνεις τον δίπλα σου να καπνίζει, ακόμη κι αν αυτός έχει επιλέξει να μην το κάνει.

Αν απαγορευόταν η πώληση τσιγάρων, το μέτρο θα ήταν πράγματι τελείως αντισυνταγματικό και όλα όσα του προσάπτετε, καθώς θα σας στερούσε την επιλογή του να καπνίσετε. Τώρα απλά σας στερεί την επιλογή του να καπνίζετε σε βάρος κάποιου άλλου. Σας λέει καπνίστε όσο θέλετε, αρκεί να μην καπνίζουν με το ζόρι κι οι γύρω σας.

Κι αν ο χώρος που είμαστε είναι για καπνιστές γιατί θα υπάρχει πρόβλημα?

Φυσικα θα διαφωνουσα.

Μη καπνιζοντας δεν ενοχλω κανεναν. Οποτε γιατι να υπαρχει περιορισμος μου?

Και εγώ, καπνίζοντας σε έναν χώρο με καλό εξαερισμό με μία πινακίδα σαν αυτή στην είσοδο δεν ενοχλώ κανέναν...

attachment.php

Attachments

• warningsign.jpg
    warningsign.jpg
    23.1 KB · Views: 67
Κι αν ο χώρος που είμαστε είναι για καπνιστές γιατί θα υπάρχει πρόβλημα?

Ποιός θα καθορίζει αν ο χώρος έιναι για καπνιστές ή όχι; Αν καταφέρεις να μου το απαντήσεις αυτό δέχομαι ότι ο νόμος είναι λάθος.

Αλλά όταν σε ένα γραφείο πχ δουλεύουν 10 άτομα, και η πλειοψηφία καπνίζει, εκτός από πχ τους δύο, τι γίνεται; Σε ποιά κατηγορία κατατάσσεται ο χώρος;

Εκεί ο καπνιστής μπορεί να πάει να καπνίσει στο μπαλκόνι... Ο μη καπνιστής όμως δε μπορεί να πάει να δουλέψει στο μπαλκόνι. Έτσι δεν είναι;

Last edited:
Το πρόβλημα είναι ότι σε ένα χώρο μπορεί να υπάρχουν 20 μη καπνίζοντες και 20 καπνίζοντες (διακριτικά και με προσοχή) και κανείς να μην ενοχλεί κανένα. Με την προϋπόθεση ότι και ο χώρος βέβαια είχε επαρκή εξαερισμό.

Μέχρι εδώ καλά.

Δυστυχώς όμως ΠΑΝΤΑ θα υπάρχει και ένας ανεγκέφαλος καπνιστής(ή παρέα) που θα κάνει τα αδύνατα – δυνατά για να ενοχλήσει τον μη καπνιστή.
Δυστυχώς πάντα υπήρχε ΕΝΑΣ βλάκας – σε ανελκυστήρα – καφέ – πλοίο – ουρά – αεροπλάνο - σινεμά κλπ .κλπ

Δυστυχώς.

Ποιός θα καθορίζει αν ο χώρος έιναι για καπνιστές ή όχι; Αν καταφέρεις να μου το απαντήσεις αυτό δέχομαι ότι ο νόμος είναι λάθος.

Αλλά όταν σε ένα γραφείο πχ δουλεύουν 10 άτομα, και η πλειοψηφία καπνίζει, εκτός από πχ τους δύο, τι γίνεται; Σε ποιά κατηγορία κατατάσσεται ο χώρος;

Εκεί ο καπνιστής μπορεί να πάει να καπνίσει στο μπαλκόνι... Ο μη καπνιστής όμως δε μπορεί να πάει να δουλέψει στο μπαλκόνι. Έτσι δεν είναι;

Η λογική είναι η ίδια με το δεν έχω λεφτά για να δώσω τις συντάξεις, ας τις κόψω.....
Αυτός που έκανε τον νόμο έπρεπε να βρει την απάντηση.......

Παρεμπιπτόντως η ίδια κυβέρνηση πήρε και τα 2 μέτρα....

Και εγώ, καπνίζοντας σε έναν χώρο με καλό εξαερισμό με μία πινακίδα σαν αυτή στην είσοδο δεν ενοχλώ κανέναν...

Nα εχεις κι ενα φορητο εργαστηριο μαζι σου για να μπορεις να ελεγχεις την ποιοτητα του αερα. Και αν υπερβει το οριο να σταματας το τσιγαρο. Θα εισαι κυριος. -bye-

Αυτός που έκανε τον νόμο έπρεπε να βρει την απάντηση.......

Την βρήκε την απάντηση.... δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση, δεδομένου ότι αποδεδειγμένα τόσα χρόνια δεν υπάρχει φιλότιμο από την πλευρά των πολιτών.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη ελεγκτές δε θα κυκλοφορούν μετά από κάποιο καιρό σε ιδιωτικούς χώρους, παρά μόνο σε δημόσιδες υπηρεσίες (και πολύ καλά θα κάνουν εκεί). Οπότε είναι στο χέρι των εργαζομένων το πόσο θα τηρούν τον νόμο. Αν υπάρχει φιλότιμο απ'τους καπνιστές δε νομίζω οι υπόλοιποι να κάθονται να φωνάζουν την αστυνομία αν ανάψει ένας ένα τσιγάρο δίπλα σε ανοιχτό παράθυρο... ή γενικότερα αν υπάρχει σεβασμός, έστω και στα πλαίσια του ανθρωπίνως δυνατού.

.... Αν υπάρχει φιλότιμο απ'τους καπνιστές δε νομίζω οι υπόλοιποι να κάθονται να φωνάζουν την αστυνομία αν ανάψει ένας ένα τσιγάρο δίπλα σε ανοιχτό παράθυρο... ή γενικότερα αν υπάρχει σεβασμός, έστω και στα πλαίσια του ανθρωπίνως δυνατού.

Kανεις δεν θα φωνάξει την αστυνομία. Για τη συμπεριφορά των καπνιστών έχω επιφυλάξεις.

Μου κάνει φοβερή εντύπωση η σημασία που έχει για (αρκετούς) καπνιστές η δυνατότητα να καπνίζουν την ώρα της χαλάρωσης και της διασκέδασης, η οποία γι αυτούς ταυτίζεται με το μπαρ, το νυχτερινό κέντρο και το φαγάδικο. Είδα ελάχιστα μηνύματα για το χώρο της εργασίας, πράγμα που σημαίνει ότι αναγνωρίζουν ότι το να μη καπνίζει κάποιος την ώρα της εργασίας είναι πιο φυσιολογικό ή ότι δεν είναι τόσο σημαντικό γι αυτόν, τουλάχιστον όσο η διασκέδαση.

Τόσο σημαντικό είναι για τη ζωή σας;

Την βρήκε την απάντηση.... δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση, δεδομένου ότι αποδεδειγμένα τόσα χρόνια δεν υπάρχει φιλότιμο από την πλευρά των πολιτών.

Και με τις συντάξεις το ίδιο γίνεται, αφου δεν έχουμε το φιλότιμο να πεθάνουμε...... :flipout:

Τώρα σοβαρά, και πολλοί οδηγοί δεν έχουν φιλότιμο και προκαλούν θανάτους και περισσότερους από το κάπνισμα, να απαγορέψουμε τα αυτοκίνητα (που μολύνουν κι όλα)?

Πολλοί βιομήχανοι δεν έχουν φιλότιμο και προκαλούν θανάτους από μόλυνση (Βλέπε Ασωπός), να κλείσουμε τα εργοστάσια ?

Και στις 2 περιπτώσεις δεν έχει λειτουργήσει τίποτα άλλο......

Μου κάνει φοβερή εντύπωση η σημασία που έχει για (αρκετούς) καπνιστές η δυνατότητα να καπνίζουν την ώρα της χαλάρωσης και της διασκέδασης, η οποία γι αυτούς ταυτίζεται με το μπαρ, το νυχτερινό κέντρο και το φαγάδικο. Είδα ελάχιστα μηνύματα για το χώρο της εργασίας, πράγμα που σημαίνει ότι αναγνωρίζουν ότι το να μη καπνίζει κάποιος την ώρα της εργασίας είναι πιο φυσιολογικό ή ότι δεν είναι τόσο σημαντικό γι αυτόν, τουλάχιστον όσο η διασκέδαση.

Τόσο σημαντικό είναι για τη ζωή σας;

Ξέρουμε ότι δεν μπορούν να φταχτούν χώροι εργασίας καπνιστών και μη σε αντίθεση με τα κέντρα διασκέδασης.....

Και με τις συντάξεις το ίδιο γίνεται, αφου δεν έχουμε το φιλότιμο να πεθάνουμε...... :flipout:

Τώρα σοβαρά, και πολλοί οδηγοί δεν έχουν φιλότιμο και προκαλούν θανάτους και περισσότερους από το κάπνισμα, να απαγορέψουμε τα αυτοκίνητα (που μολύνουν κι όλα)?

Πολλοί βιομήχανοι δεν έχουν φιλότιμο και προκαλούν θανάτους από μόλυνση (Βλέπε Ασωπός), να κλείσουμε τα εργοστάσια ?

Και στις 2 περιπτώσεις δεν έχει λειτουργήσει τίποτα άλλο......

Υπαρχουν κανονες για τους οδηγους και νομοι για τα εργοστασια. Δεν απαγορευται η υπαρξη τους, αλλα μπαινουν κανονες ωστε να μην προκαλουν ατυχηματα και ρυπανση.

Η νομοθεσια για το τσιγαρο ειναι στην ιδια ακριβως λογικη. Σου επιτρεπει να το κανεις αρκει να μην ενοχλεις. Εσυ ομως απαιτεις να το κανεις και να βρουν οι αλλοι τροπο να μην ενοχλεις.

Και κατι αλλο.

Εδω δεν ειναι μια περιπτωση "μου αρεσει το Α, σου αρεσει το Β" οποτε συμφωνουμε οτι διαφωνουμε και κανουμε "αμοιβαιους συμβιβασμους".

Ακομα και ενας στους 100 να ενοχλειται, οι 99 πρεπει να τον σεβαστουν και να φροντισουν να μην τον ενοχλουν. Οι αμοιβαιοι συμβιβασμοι ειναι αδικοι σε βαρος του ενος.

Και επειδη στην πραξη αποδειχτηκε οτι σεβασμος δεν υπαρχει, το μετρο ειναι μονοδρομος.

Υπαρχουν κανονες για τους οδηγους και νομοι για τα εργοστασια. Δεν απαγορευται η υπαρξη τους, αλλα μπαινουν κανονες ωστε να μην προκαλουν ατυχηματα και ρυπανση.

Η νομοθεσια για το τσιγαρο ειναι στην ιδια ακριβως λογικη. Σου επιτρεπει να το κανεις αρκει να μην ενοχλεις. Εσυ ομως απαιτεις να το κανεις και να βρουν οι αλλοι τροπο να μην ενοχλεις.

Εσύ επιμένεις να ενοχλείς μη αφήνοντας χώρο διασκέδασης στους καπνιστές!

Αφησέ τους να έχουν τα δικά τους μέρη διασκέδασης!

Αλλά φοβάσαι (κι εγώ μαζί το επαναλαμβάνω) ότι θα μείνεις μόνος κι έτσι προτιμάς τον φίλο σου δίπλα σου σαλταρισμένο!

Και κατι αλλο.

Εδω δεν ειναι μια περιπτωση "μου αρεσει το Α, σου αρεσει το Β" οποτε συμφωνουμε οτι διαφωνουμε και κανουμε "αμοιβαιους συμβιβασμους".

Ακομα και ενας στους 100 να ενοχλειται, οι 99 πρεπει να τον σεβαστουν και να φροντισουν να μην τον ενοχλουν. Οι αμοιβαιοι συμβιβασμοι ειναι αδικοι σε βαρος του ενος.

Και επειδη στην πραξη αποδειχτηκε οτι σεβασμος δεν υπαρχει, το μετρο ειναι μονοδρομος.

99 εδώ μέσα σε θεωρούν σοβαρό παιδί και καλό μέλος κι εμένα μου σπας τα νεύρα, ποιός πρέπει να φύγει?

Γι αυτό είναι τα κουβαδάκια μας για να πηγαίνουμε σε άλλες παραλίες!

Last edited:
Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

μπερδευτήκατε ολίγον

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ !!! το κάπνισμα του εργαζόμενου σε οποιαδήποτε θέση του χώρου εργασίας

καπνιστήρια τέλος !!!!

πες μου εσύ τώρα την λογική ....

99 εδώ μέσα σε θεωρούν σοβαρό παιδί και καλό μέλος κι εμένα μου σπας τα νεύρα, ποιός πρέπει να φύγει?

99 αλλοι, πιστευουν οτι πρεπει να μου παρουν ολα τα λεφτα και να με πλακωσουν στις μπουφλες. Εχουν δικιο οι 99?