Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

99 αλλοι, πιστευουν οτι πρεπει να μου παρουν ολα τα λεφτα και να με πλακωσουν στις μπουφλες. Εχουν δικιο οι 99?

Αν είσαι δίπλα τους ναι :firstprize:
Κι εσύ ρε παιδί μου που συχνάζεις?

Υ/Γ: Και ο ένας που δεν το πιστεύει δεν πρόκειται να το πει να είσαι σίγουρος

Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

μπερδευτήκατε ολίγον

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ !!! το κάπνισμα του εργαζόμενου σε οποιαδήποτε θέση του χώρου εργασίας

καπνιστήρια τέλος !!!!

πες μου εσύ τώρα την λογική ....

Στο μπαλκονι σου λεει ο Μαεστρο. Σε κλειστους χωρους απαγορευεται.

Απο εκει και περα ειναι θεμα εργοδοτη για το ποσα διαλλειματα για τσιγαρο μπορει να δεχτει.

Eγώ έχω την περιέργεια ως προς το τί θα ισχύσει στην πράξη στον στρατό και τα ΚΨΜ με το θέμα... :flipout: :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Στο μπαλκονι σου λεει ο Μαεστρο. Σε κλειστους χωρους απαγορευεται.

Απο εκει και περα ειναι θεμα εργοδοτη για το ποσα διαλλειματα για τσιγαρο μπορει να δεχτει.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΛΕΜΕ !!!!!

ΓΚΕ ΓΚΕ ????

στην δουλειά της γυναίκας μου πρέπει να κατέβουν στον δρόμο

ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗΡΙΟ ΟΧΙ !!!

το μπαλκόνι θεωρείτε μέρος διαλειματος όλων και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

εγω ξερω αρκετους οι οποιοι εκοψαν το τσιγαρο στην πρωτη εφαρμογη του νομου,ειμαι σιγουρος οτι τωρα θ'ακολουθησουν κι αλλοι.
Εστω κι ενας συνανθρωπος μας να γλυτωσει τη ζωη του απ'ολη αυτη την ιστορια,ε νομιζω οτι αξιζει το κοπο ολη αυτη η αναστατωση που προκαλειται και ειμαι επισης σιγουρος οτι,θα ειναι πολυ μεγαλυτερος ο αριθμος αυτων που θα γλυτωσουν τη ζωη τους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΛΕΜΕ !!!!!

ΓΚΕ ΓΚΕ ????

στην δουλειά της γυναίκας μου πρέπει να κατέβουν στον δρόμο

ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗΡΙΟ ΟΧΙ !!!

το μπαλκόνι θεωρείτε μέρος διαλειματος όλων και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

Σε παρακαλώ πολύ να χαλαρώσουμε λιγάκι...

Λοιπόν, όποιος θέλει λέει τη γνώμη του ήρεμα και όμορφα.

Κεφαλαία γράμματα και ύφος δεν θα μείνει στον αέρα ούτε λεπτό.

Σε κάποια μαγαζιά, π.χ. κλειστές καφετέριες, ουζερί κλπ απλά θα πηγαίνουν μόνο αυτοί που δεν καπνίζουν...
Λϊγοι δηλαδή, γιατί ακόμη και φίλοι μου που δεν καπνίζουν προτιμούν να την αράξουμε σπίτι που καπνίζω παρά να πάνε μόνοι τους σε κάποιο μαγαζί.

Είμαι συνειδητός καπνιστής, καπνίζω επειδή γουστάρω από τη στιγμή που έχω ελαττώσει το τσιγάρο στα 10 - 15 την ημέρα.

Προσωπικά φίλε gordonas είμαι εθισμένος με την ελευθερία.
Σίγουρα θα έχεις κάποιους φίλους καπνιστές.
Και είμαι σίγουρος ότι με τα μυαλά που έχεις θα τους χάσεις...

Κοίτα να δεις που στα 37 μου έχω ακόμα όλους τους παιδικούς μου φίλους και βρίσκω και άλλους. Περίεργα πράγματα ρε παιδί μου.

Κοίτα να δεις που ΚΑΝΕΝΑΣ φίλος μου ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ δεν καπνίζει ΜΕΣΑ στο σπίτι του.

Κοίτα να δεις πως στο τέλος θα προσαρμοστείς και εσύ στο μέτρο...

Περαστικά...

Απλή ερώτηση για όσους έχουν ΠΑΙΔΙΑ...

Καπνίζετε ΜΕΣΑ στο σπίτι?

Αν ΟΧΙ τότε γιατί να καπνίζετε στα σπίτια των άλλων ή σε οποιονδήποτε κλειστό χώρο? Τα παιδιά σας τα σκέφτεστε αλλά οι άλλοι στα @@ σας?

Αν ΝΑΙ τότε απλά συγχαρητήρια συνεχίστε. Ενημερώστε και τον παιδίατρο του παιδιού σας να σας συγχαρεί και αυτός...

Κοίτα να δεις που στα 37 μου έχω ακόμα όλους τους παιδικούς μου φίλους και βρίσκω και άλλους. Περίεργα πράγματα ρε παιδί μου.

Κοίτα να δεις που ΚΑΝΕΝΑΣ φίλος μου ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ δεν καπνίζει ΜΕΣΑ στο σπίτι του.

Κοίτα να δεις πως στο τέλος θα προσαρμοστείς και εσύ στο μέτρο...

Περαστικά...

Απλή ερώτηση για όσους έχουν ΠΑΙΔΙΑ...

Καπνίζετε ΜΕΣΑ στο σπίτι?

Αν ΟΧΙ τότε γιατί να καπνίζετε στα σπίτια των άλλων ή σε οποιονδήποτε κλειστό χώρο? Τα παιδιά σας τα σκέφτεστε αλλά οι άλλοι στα @@ σας?

Αν ΝΑΙ τότε απλά συγχαρητήρια συνεχίστε. Ενημερώστε και τον παιδίατρο του παιδιού σας να σας συγχαρεί και αυτός...

Η παραπάνω προειδοποίηση ισχύει και για σένα...

Οχι αδικα.

Βρισκω καπως υπερβολικες τις τοποθετησεις του φιλου παραπανω.

Σαν να τον ειχαν αναγκασει παντου και παντα οι καπνιστες, να εισπνεει τον καπνο τους, και τωρα το χαιρεται.

Γιατι, αν ΔΕΝ τον ειχε κανεις αναγκασει, δεν θα επρεπε να χαιρεται, που τωρα καποιοι για καποιους λογους, αναγκαζουν τους καπνιστες να μην μπορουν να καπνισουν οπου καπνιζαν.

Νομιζω, ε?

Τώρα σοβαρά, και πολλοί οδηγοί δεν έχουν φιλότιμο και προκαλούν θανάτους και περισσότερους από το κάπνισμα, να απαγορέψουμε τα αυτοκίνητα (που μολύνουν κι όλα)?

Πολλοί βιομήχανοι δεν έχουν φιλότιμο και προκαλούν θανάτους από μόλυνση (Βλέπε Ασωπός), να κλείσουμε τα εργοστάσια ?

Και στις 2 περιπτώσεις δεν έχει λειτουργήσει τίποτα άλλο......

Σοβαρολογείς?

Είσαι οδηγός και προκαλείς ατύχημα και δεν έχεις ευθύνες? Ειδικά σε περίπτωση τραυματισμού ή θανάτου?

Μέχρι και φυλακή μπορείς να πας. Ξέρεις τι λεφτά έχουν πληρωθεί για τραυματισμούς και θανάτους??? Είναι ο βασικός λόγος που αυξήθηκαν οι ασφάλειες. Για να μπορούν να πληρώσουν τις αποζημιώσεις που βγαίνουν στα δικαστήρια.

Φυσικά και τα εργοστάσια που μολύνουν να τιμωρηθούν. Με πρόστιμο ή και κλείσιμο αν δεν συμμορφώνεται...

Μα δεν καταλαβαίνω. Τι προτείνετε?

Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

μπερδευτήκατε ολίγον

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ !!! το κάπνισμα του εργαζόμενου σε οποιαδήποτε θέση του χώρου εργασίας

καπνιστήρια τέλος !!!!

πες μου εσύ τώρα την λογική ....

Η λογική είναι ότι:

1. Ο καπνός δεν μένει στα καπνιστήρια αλλά πάει και στους γειτονικούς χώρους.

2. Δεν υπήρχαν καπνιστήρια ή χρησιμοποιούσαν κουζίνες που προφανώς είχαν πρόσβαση οι μη-καπνιστές και εισέπνεαν και πάλι τον καπνό των άλλων. Στο προηγούμενο γραφείο που δούλευα συνέβαινε ακριβώς αυτό. Η κουζίνα ήταν τεκές.

Από την αρχή του χρόνου πάνε όλοι την βόλτα τους έξω από το κτίριο και την βρίσκουν μια χαρά. Όλοι ευχαριστημένοι...

Βρισκω καπως υπερβολικες τις τοποθετησεις του φιλου παραπανω.

Σαν να τον ειχαν αναγκασει παντου και παντα οι καπνιστες, να εισπνεει τον καπνο τους, και τωρα το χαιρεται.

Γιατι, αν ΔΕΝ τον ειχε κανεις αναγκασει, δεν θα επρεπε να χαιρεται, που τωρα καποιοι για καποιους λογους, αναγκαζουν τους καπνιστες να μην μπορουν να καπνισουν οπου καπνιζαν.

Νομιζω, ε?

Παντου και παντα οχι, αλλα συχνα και πολυ, πιθανολογω οτι εχει αναγκαστει.
Kαι επειδη τοτε θα ειχε βρεθει σε αδιεξοδο και μαλλον θα ειχε εισπραξει και ειρωνια εκτος απο αδιαφορια, εξηγειται η οποια χαρα τωρα, που δινεται μια λυση.

Μα τόσα χρόνια σε μπαρ, καφετέριες δεν "καπνίζαμε" και εμείς παρέα με τους καπνιστές? Είχαμε άλλη λύση?

Θα σταματάγαμε να βγαίνουμε στα 16, στα 20, στα 30? Υποφέραμε από τον καπνό αλλά πηγαίναμε και πηγαίνουμε να διασκεδάσουμε.

Φυσικά και χαίρομαι με το μέτρο όπως και όλοι οι μη-καπνιστές.

Με την λογική που αναπτύσσεται εδώ μέσα, περιορισμός της ελευθερίας είναι και τα παρακάτω:

1. Να μην μπορώ να κάνω την ανάγκη μου ΟΠΟΥ ΘΕΛΩ.
2. Να μην μπορώ βάλω στην διαπασών την μουσική στο αυτοκίνητο μου όποια ώρα θέλω και όπου θέλω.
3. Να μην μπορώ να τρέχω με 240 στην Εθνική ή μέσα στην πόλη.
και χιλιάδες άλλα...

Η κοινωνία λειτουργεί με κανόνες. Με την ίδια λογική που λένε οι καπνιστές ότι όποιος δεν θέλει καπνό να πάει αλλού, τότε και οι καπνιστές αν δεν γουστάρουν τον συγκεκριμένο κανόνα να πάνε σε άλλη χώρα. Δεν είναι δυνατόν να καταλήγουμε εκεί όμως. Ειπώθηκαν επιχειρήματα απολύτως πειστικά.

1. Δεν υπάρχει άνθρωπος που έχει κόψει το τσιγάρο και να το αναπολεί.
2.Το τσιγάρο αποδεδειγμένα προκαλεί εθισμό. Με λίγα λόγια δεν το καπνίζετε, σας καπνίζει.
3.Όσοι έχουν παιδιά δεν καπνίζουν μέσα στο σπίτι τους. Γιατί να καπνίζουν σε άλλους κλειστούς χώρους? Τα παιδιά τους τα σκέφτονται αλλά για τον άγνωστο τους είναι αδιάφορο?

Το τσιγάρο έχει τον χαρακτηριστικό ότι πέρα από τον χρήστη το εισπνέει και αυτός που είναι στον ίδιο χώρο. Αυτό κάνει όλη την διαφορά και πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι καπνιστές ότι τόσα χρόνια έκαναν κακό στην υγεία κάποιων ανθρώπων δίπλα τους. Αυτό έπρεπε να σταματήσει και σταμάτησε.

Στην Ιταλία και σε όλες τις χώρες που απαγορεύτηκε παρατηρήθηκε μείωση στην χρήση τσιγάρου και στον αριθμό των εμφραγμάτων. Οι καρκίνοι μειώνονται σε βάθος χρόνου.

Όσο είναι υγιής κάποιος και καπνίζει κάνει πλάκα με το τσιγάρο. Όταν όμως κάποιος καπνιστής εμφανίσει καρκίνο ή πάθει έμφραγμα τότε σε συντριπτικό ποσοστό το κόβει, άσχετα που τότε μικρή ωφέλεια έχει πια.

Όλα αυτά δεν σας λένε κάτι?

Last edited:
Εχω την εντύπωση πως πρεπει να χαλαρώσετε λιγάκι...

Ούσα πρόσφατη σχετικά καπνίστρια το συγκεκριμένο μέτρο δε με βρίσκει καθόλου σύμφωνη...

Καταπατείται το δικαίωμα της ελευθερίας του άλλου..

Δίκαιο έχουν και οι μη καπνίζοντες, δίκαιο όμως έχουμε κι εμεις..

Για μένα, η πιο σωστή λύση θα ήταν να επέλεγαν τα μαγαζιά ποια θα ήθελαν αν ανήκουν στην κατηγορία των καπνιζόντων και ποια όχι και το μπαλάκι της επιλογής να πέφτει σστον εκάστοτε πελάτη...

..Όλα τα άλλα είναι να μην πω...-bye-