Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

δεν καπνιζω μεσα στο σπιτι μου απο τοτε που εμεινε εγκυος η γυναικα μου στο πρωτο μου παιδι.
καπνιζω στο μπαλκονι και εαν κανει πολυ κρυο/βρεχει,κατω απο τον αποροφητηρα.
σε αλλα σπιτια που δεν καπνιζουν και πολλες φορες μου λενε
"καπνισε δεν πειραζει" δεν το συζηταω καν και βγαινω εξω.
στο χωρο εργασιας καπνιζω αλλα στο παραθυρο.
συμφωνω απολυτως στο οτι δεν φταινε οι γυρω να αναπνεουν το καπνο που φουμαρω.
ομως ειναι μια-κακη-συνηθεια που θα ηθελα να την απολαμβανω οταν βγω για εναν καφε,ποτο,ταβερνα.
τοσο καιρο παντως,δεν ενοχλουσε-σχεδον-κανενα.τωρα γιναμε ολοι ευρωπαιοι..
αληθεις ρε παιδια-ποσοι ανθρωποι εχουν πεθανει απο το παθητικο καπνισμα.?
χωρις αυτο βεβαια να σημαινει οτι ειναι καλο να ντουμανιαζουμε τους αλλους..

Υπάρχουν έρευνες...Είναι πολύ σημαντικό το νούμερο των παθητικών καπνιστών που πεθαίνει ή έχει βλάβες.

Μια απορία. Στο σπίτι σου δεν καπνίζεις γιατί σκέφτεσαι το παιδί σου. Στο μπάρ, καφετέρια, ταβέρνα, δεν σκέφτεσαι τον διπλανό σου? Μόνο το παιδί σου έχει δικαιώματα?

Δεν σου επιτίθεμαι ούτε θέλω να σε προσβάλω αλλά να σε προβληματίσω λίγο...

Ξαναματαλεω οι περισσοτεροι καπνιστες συμφωνουν με το μετρο και το στηριζουν ,προσωπικα μεγαλωνοντας δυο παιδια βολευομαι μια χαρα ,το σεβομαι ,κοροιδιλικια του στυλ "για την υγεια σας το κανουμε" και τις συμβουλες /επιχειρηματα ανοητα του στυλ"στα παιδια σας μπροστα καπνιζετε ;" κλπ δεν μπορω ,οσοι δε ανησυχουν πως θα μεγαλωσω τα παιδια μου σας υποσχομαι πως θα ειναι ακομπλεξαριστα τουλαστιχον

1. Δεν το έβαλα εγώ το μέτρο. Άλλος το αποφάσισε και το υπέγραψε. Συμφωνώ όμως 100%.
2. Στο σπίτι σου κάνε ότι θέλεις. Πίνε μπάφους και παίξε προ...Με γεια σου και χαρά σου.

Τα περί κόμπλεξ έχουν πολύ πλάκα. Μπορούμε να λέμε μέχρι το πρωί "εσύ είσαι κομπλεξικός", "όχι εσύ είσαι κομπλεξικός". Στο δημοτικό κάναμε τέτοιες σαχλαμάρες. Τώρα πια όμως...

Δεν με ανησυχεί πως μεγαλώνει τα παιδιά του ο γείτονας. Μου φαίνεται αστείο όμως να μην καπνίζει σπίτι του γιατί σκέφτεται τα παιδιά του αλλά να καπνίζει στο μπαρ. Προφανώς είναι μια άμεση παραδοχή ότι δεν τον ενδιαφέρει ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ πέρα από την οικογένειά του.

Έτσι έχουν μάθει πολύ στην Ελλάδα. Για αυτό και είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ η κοινωνική συνείδηση.

Επίσης είναι πολύ αστείο το πόσο γουστάρετε μερικοί που υπήρξε καταπίεση όταν ρούφαγαν τον καπνό σας οι υπόλοιποι. Μιλάτε μάλιστα και για κόμπλεξ επειδή κάποιοι υπέφεραν μια κατάσταση. Θα προσπαθούσα να συζητήσω αλλά με τέτοια άτομα η ελπίδα να καταλάβουν είναι πολύ μικρή.

Άντε καλό απόγευμα...

Εαν το κρατος νοιαζονταν για την Υγεια μου / μας θα φροντιζε να παρει ενα 2ο(τουλαχιστον) Αξονικο τομογραφο και οχι να χρειαζεται ενα τριμηνο αναμονης η τραβα στο ιδιωτικο .
Για να ξεπερασουμε το ποιημα "για την υγεια σας νοιαζομαστε βρε"

Τωρα αυτο για τα παιδια σε μπαρ (θα κανω μηνυση σε οποιον γονεα δω απο δω και περα) φταινε οι γονεις 12-1 το βραδυ ξυπνιο το παιδι ;Ναχαμε να λεγαμε

Τωρα για την φοβερη κομπλα που βγαζουν οι περισσοτεροι αντι-καπνιστες εξηγηθηκε απο φιλο πιο πισω ,κουβαλαει αποθημενα ετων και τον καταλαβαινω το ομολογω .....τωρα που μου εξηγησε , αυτο που δεν καταλαβα ηταν το "περαστικα" σε ποιον πηγαινε ;Στον εαυτο του προφανως

Ξαναματαλεω οι περισσοτεροι καπνιστες συμφωνουν με το μετρο και το στηριζουν ,προσωπικα μεγαλωνοντας δυο παιδια βολευομαι μια χαρα ,το σεβομαι ,κοροιδιλικια του στυλ "για την υγεια σας το κανουμε" και τις συμβουλες /επιχειρηματα ανοητα του στυλ"στα παιδια σας μπροστα καπνιζετε ;" κλπ δεν μπορω ,οσοι δε ανησυχουν πως θα μεγαλωσω τα παιδια μου σας υποσχομαι πως θα ειναι ακομπλεξαριστα τουλαστιχον

δεν είναι μόνο σε μπαρ, είναι και σε εστιατόρια, ταβέρνες, κλπ.

σχετικά με την αίσθηση της καταπίεσης, δεν έχουμε κάτι νέο. Μέχρι τώρα καταπιέζονταν μια μερίδα του πληθυσμού, τώρα θα καταπιέζεται μια άλλη. Απλά τα πράγματα.

Παίδες ΟΤΑΝ το κράτος πάρει τον 2ο αξονικό τομογράφο που λέει ο καπνιστής παραπάνω, όταν φύγουν οι κεραίες της κινητής, όταν σωθούν οι καρέτα-καρέτα, όταν σταματήσει η μόλυνση στα νερά, όταν κλείσει η τρύπα στο όζον, όταν σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη, όταν σταματήσουν τα αυτοκίνητα να μολύνουν, όταν σταματήσουν να βάζουν φυτοφάρμακα στις ντομάτες και στα αγγούρια, όταν ο Ατρόμητος πάρει πρωτάθλημα, Ε ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ...

Μέχρι τότε να μην γίνει τίποτα.

Υ.Σ. Η τελευταία πρόταση (ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ) μπορεί να αλλαχτεί με οτιδήποτε άλλο. Όποιος δεν θέλει να γίνει κάτι απαιτεί πριν από αυτό να γίνουν 1.000 άλλα.

Την θεωρία του παθητικού καπνίσματος θα την δείτε αλλιώς ...

εάν καπνίσετε ένα τσιγάρο όντας μη καπνιστές ,, και θα μου πείτε μετά πόσο είναι σοβαρός ο τρόμος του παθητικού καπνίσματος

έτσι κάντε ένα τεστ απλό και με χαλαρή διάθεση

Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Την θεωρία του παθητικού καπνίσματος θα την δείτε αλλιώς ...

εάν καπνίσετε ένα τσιγάρο όντας μη καπνιστές ,, και θα μου πείτε μετά πόσο είναι σοβαρός ο τρόμος του παθητικού καπνίσματος

έτσι κάντε ένα τεστ απλό και με χαλαρή διάθεση

αυτό είναι σόφισμα. Εγώ ξέρω ότι εργαζόμενος για 8 χρόνια σε χώρο με πολύ καπνό τα δυο τελευταία χρόνια ο ακτινολόγος με είχε κατατάξει στα άτομα με σοβαρή συγκέντρωση καπνού στους πνεύμονες και μου απεύθυνε τις ίδιες συστάσεις όπως και στους καπνιστές, παρότι δεν έχω καπνίσει ποτέ. Αναγκάστηκα να αλλάξω εργασία.

αυτό είναι σόφισμα. Εγώ ξέρω ότι εργαζόμενος για 8 χρόνια σε χώρο με πολύ καπνό τα δυο τελευταία χρόνια ο ακτινολόγος με είχε κατατάξει στα άτομα με σοβαρή συγκέντρωση καπνού στους πνεύμονες και μου απεύθυνε τις ίδιες συστάσεις όπως και στους καπνιστές, παρότι δεν έχω καπνίσει ποτέ. Αναγκάστηκα να αλλάξω εργασία.

Νομιζω οτι ο ακτονολογος καπου ηταν υπερβολικος....

Δηλαδη:

Ειναι 6 ατομα που εργαζονται στον ιδιο χωρο.

Οι 4 (ας πουμε) ειναι καπνιστες, οι δυο οχι.

Οι δυο μη καπνιστες ειναι παθητικοι. Οκ συμφωνω απολυτως.
Οι αλλοι, ειναι και καπνιστες, αλλα και παθητικοι (οταν δεν καπνιζουν).
Για φαντασου.....

Θα ζουν ακομη ?????

Τα περί κόμπλεξ έχουν πολύ πλάκα. Μπορούμε να λέμε μέχρι το πρωί "εσύ είσαι κομπλεξικός", "όχι εσύ είσαι κομπλεξικός". Στο δημοτικό κάναμε τέτοιες σαχλαμάρες. Τώρα πια όμως...

Δεν με ανησυχεί πως μεγαλώνει τα παιδιά του ο γείτονας. Μου φαίνεται αστείο όμως να μην καπνίζει σπίτι του γιατί σκέφτεται τα παιδιά του αλλά να καπνίζει στο μπαρ. Προφανώς είναι μια άμεση παραδοχή ότι δεν τον ενδιαφέρει ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ πέρα από την οικογένειά του.

Έτσι έχουν μάθει πολύ στην Ελλάδα. Για αυτό και είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ η κοινωνική συνείδηση.

Κατι σαν το παρακατω εννοεις ;

Θεωρεις κομπλεξικο καποιον που επι χρονια, (ουσιαστικα οσο ζει) υπομενει τον καπνο του τσιγαρου που αναβει οποιος γουσταρει, οπου γουσταρει, οποτε γουσταρει?

Προσωπικα, δεν ενοχλουμαι ουτε απο τη ρυπανση της ατμοσφαιρας γιατι εδω που μενω ειναι μικρη, ουτε απο τα ναρκωτικα, ουτε απο το μολυσμενο νερο εχω παθει ποτε κατι.

Αυτο που με ενοχλει, ειναι οτι προκειται περι γαιδουριας. Ο εισπρακτικος χαρακτηρας του μετρου, η δηθεν προσπαθεια υποδουλωσης και αποπροσανατολισμου και η "κατηγορια" οτι ενα καρο αλλα προβληματα μενουν αλυτα, ειναι δικαιολογιες του κ@λου.

Σου ευχομαι ποτε να μη χρειαστεις αξονικο τομογραφο ,αυτοι που τον χρειαζονται και τους λενε σε 3 μηνες (αυτοι που νοιαζονται για την υγεια μας) η τραβα σε ιδιωτικο εχουν αλλη γνωμη
Τελικα δεν εχει να κανει με καπνιστες η μη ,εχει να κανει με ανθρωπους και ανθρωπακια

Δηλαδη:

Για φαντασου.....

Θα ζουν ακομη ?????

Καταπληκτικό!!! Προκειμένου να έχουμε εμείς το δικαίωμα να επιβαλλόμαστε στους άλλους (κι όχι εκείνοι σε μας) είμαστε έτοιμοι να αμφισβητήσουμε τα πάντα, ακόμα και τις ιατρικές εξετάσεις κάποιου.

ΥΣΤ Εργαζόμουν στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με καπνιστές εξαρτημένους μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Την όλη υπόθεση των επιπτώσεων σε μένα και στη δεύτερη κόρη μου (εμμέσως) την έχω γράψει παλιότερα και δεν χρειάζεται να την ξαναπώ.

Mr gorgonas εντάξει,το πιάσαμε!δεν χρειάζεται να ορίεσαι άλλο.Εχεις τυφλωθεί λίγο απο τα αντικαπνιστικά σου απωθημένα και δεν μπορείς να δεις λίγο παρα πέρα.Οπως εσύ διεκδικείς το δικαίωμα να πηγαίνεις σε ένα μαγαζί και να μην εισπνέεις τον καπνό των άλλων και καλά κάνεις, έτσι και εγώ διεκδικώ να μην κλείσει με το ετσι θέλω το μπαράκι φίλου που μαζευόμαστε τις νύχτες καμιά 20 καπνιστές και τα λέμε ,γιατί εαν απαγορεύσουν το κάπνισμα εκεί ,το λουκέτο είναι σίγουρο.Στο κάτω κάτω υπάρχει ένας αριθμός του πληθυσμού που είναι εθισμένοι στο κάπνισμα ,τι προτείνεις? κοινωνικό αποκλεισμό? δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια μέση λύση?μαγαζί να βγούνε το βράδυ?Δηλαδή δεν έχω το δικαίωμα να ανοίξω ένα μικρό μαγαζάκι για πελάτες σαν και εμένα ,καπνιστές?γιατί ,και με ποιο δικαίωμα μου το απαγορεύουν?
Για τέτοια και πολλά άλλα ερωτήματα δεν πρέπει να είσαι τόσο απόλυτος στις αντικαπνιστικές σου απόψεις όσο αφορά τουλάχιστον το νομοσχέδιο.

Καταπληκτικό!!! Προκειμένου να έχουμε εμείς το δικαίωμα να επιβαλλόμαστε στους άλλους (κι όχι εκείνοι σε μας) είμαστε έτοιμοι να αμφισβητήσουμε τα πάντα, ακόμα και τις ιατρικές εξετάσεις κάποιου.

ΥΣΤ Εργαζόμουν στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με καπνιστές εξαρτημένους μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Την όλη υπόθεση των επιπτώσεων σε μένα και στη δεύτερη κόρη μου (εμμέσως) την έχω γράψει παλιότερα και δεν χρειάζεται να την ξαναπώ.

Ε είναι λίγο υπερβολικό,δεν μου είπε τέτοιο πράγμα ο γιατρός μου ,που είμαι και 20 χρόνια καπνιστής,μήπως υπερέβαλε εαυτού ο ακτινολόγος σου?

Δηλαδη:

Για φαντασου.....

Θα ζουν ακομη ?????

Όταν ήμουν πιτσιρίκι, 16-18, με είχαν πάει σε παθολόγο για κάποιο νόσημα.
Μου κάνει τις γνωστές ασκήσεις, βήξε, βαθιές ανάσες, κλπ κλπ

Στο τέλος με ρωτάει, καπνίζεις??
Όχι, του απαντώ
Είσαι σίγουρος? με ξαναρωτάει..
Ναι του απαντώ

Οι δύο μου γονείς καπνιστές και κάπνιζαν μέσα στο σπίτι...(μετά όταν ενημερώθηκαν και αυτοί, το μείωσαν και κάπνιζαν έξω).

Ο παθητικός καπνιστής είναι πρόσθετα επιβαρυμένος και αυτό δεν το λέω εγώ, το λένε οι γιατροί.

Ο καπνός περιέχει τοξίνες σε πολύ μεγάλο αριθμό.
Ο καπνός δημιουργεί φλεγμονή στον οργανισμό(που για μένα είναι το χειρότερο που κάνει).

Τα παιδιά σας και τα μάτια σας....

Last edited:
Mr gorgonas εντάξει,το πιάσαμε!δεν χρειάζεται να ορίεσαι άλλο.Εχεις τυφλωθεί λίγο απο τα αντικαπνιστικά σου απωθημένα και δεν μπορείς να δεις λίγο παρα πέρα.Οπως εσύ διεκδικείς το δικαίωμα να πηγαίνεις σε ένα μαγαζί και να μην εισπνέεις τον καπνό των άλλων και καλά κάνεις, έτσι και εγώ διεκδικώ να μην κλείσει με το ετσι θέλω το μπαράκι φίλου που μαζευόμαστε τις νύχτες καμιά 20 καπνιστές και τα λέμε ,γιατί εαν απαγορεύσουν το κάπνισμα εκεί ,το λουκέτο είναι σίγουρο.Στο κάτω κάτω υπάρχει ένας αριθμός του πληθυσμού που είναι εθισμένοι στο κάπνισμα ,τι προτείνεις? κοινωνικό αποκλεισμό? δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια μέση λύση?μαγαζί να βγούνε το βράδυ?Δηλαδή δεν έχω το δικαίωμα να ανοίξω ένα μικρό μαγαζάκι για πελάτες σαν και εμένα ,καπνιστές?γιατί ,και με ποιο δικαίωμα μου το απαγορεύουν?
Για τέτοια και πολλά άλλα ερωτήματα δεν πρέπει να είσαι τόσο απόλυτος στις αντικαπνιστικές σου απόψεις όσο αφορά τουλάχιστον το νομοσχέδιο.

δεν είδα κάποια παρέμβασή σου παλιότερα υπέρ της ζωής των μη καπνιστών σε χώρους χωρίς καπνό.

Το δικαίωμα λέγεται πλέον νόμος του Ελληνικού Κράτους. Η πιστή εφαρμογή του νόμου είναι ένα άλλο θέμα βέβαια.

Σεβομαστε το μετρο ,και το στηριζουμε
Σεβομαι απολυτα αυτα που λες και δεναμφισβητω τιποτα απο οσα εχεις(ειχες) γραψει
Σεβομουν και σεβομαι τον διπλανο μου (με μεγαλωσαν ετσι 2 πρωην καπνιστες)
Δεν καπνιζω σε σπιτια μη καπνιστων ,και στα σπιτια καπνιστων ερωτω παντα

Αυτο το "για την υγεια σας το κανουμε " δεν το καταπινω και οχι γιατι δεν με βολευει
Παρτε ενα 2ο αξονικο τομογραφο μη περιμενει ο κοσμος 3 μηνες αφου νοιαζεστε για την υγεια μας
Σταματηστε αυτους που βρωμιζουν το νερακι μας
Βαλτε επι τελους φυλακη τον αρχιπρεμζεμπορα της περιοχης που σημερα τον πιανουν και την αλλη μερα ειναι εξω
Δωστε μας καλυτερη ποιοτητα ζωης ,τα αυτονοητα (παιδεια - περιθαλψη -ασφαλεια - εργασια )
.......η αφηστε το δουλεμα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματο

Δεν τίθεται θέμα συγγνώμης βρε..-bye-
Έγραψα με αφορμή την δική σου αναφορά, αλλά δεν είσαι η μόνη που το θέτεις ως θέμα ελευθερίας, είναι οι περισσότεροι καπνιστές, νομίζω. Για αυτό και η επεξήγηση πως δεν διαφώνησα προσωπικά.
Καλή συνέχεια και από μένα. -bye-

Ετσι απλά συννενοηθήκαμε..:FSGSFGS4:

...Πάρτε παράδειγμα και οι υπόλοιποι...:a0210:

Σεβομαστε το μετρο ,και το στηριζουμε
Σεβομαι απολυτα αυτα που λες και δεναμφισβητω τιποτα απο οσα εχεις(ειχες) γραψει
Σεβομουν και σεβομαι τον διπλανο μου (με μεγαλωσαν ετσι 2 πρωην καπνιστες)
Δεν καπνιζω σε σπιτια μη καπνιστων ,και στα σπιτια καπνιστων ερωτω παντα

Αυτο το "για την υγεια σας το κανουμε " δεν το καταπινω και οχι γιατι δεν με βολευει
Παρτε ενα 2ο αξονικο τομογραφο μη περιμενει ο κοσμος 3 μηνες αφου νοιαζεστε για την υγεια μας
Βαλτε επι τελους φυλακη τον αρχιπρεμζεμπορα της περιοχης που σημερα τον πιανουν και την αλλη μερα ειναι εξω
Δωστε μας καλυτερη ποιοτητα ζωης ,τα αυτονοητα (παιδεια - περιθαλψη -ασφαλεια - εργασια )

επομένως συνεννοούμαστε απόλυτα.

Δεν με καταλαβες.
Δεν ειμαι εναντια στους μη καπνιστες, ουτε και στους καπνιστες.
Σεβομαι και των δυο την ελευθερια και τα δικαιωματα τους.

Το παραπανω μου ποστ το εγραψα, σαν σκεψη, οτι εαν επιβαρυνεται τοσο ενας μη καπνιστης, φαντασου ποσο πολυ επιβαρυνεται ενας καπνιστης.

Μην εισαι με το κουμπουρι στο χερι, δεν σου κανουν παντα επιθεση :a0210:

Πάντως αυτό που (μάλλον) ήθελαν, το κατάφεραν. Μέσα στη δίνη του ΔΝΤ, μέσα σε έναν αστείο ανασχηματισμό, μέσα στην κατάρρευση της χώρας, σε νόμους που ψηφίζονται χωρίς τη συμμετοχή της Βουλής, και άλλα ωραία, βρήκαμε ποιό είναι το πρόβλημα που μας καίει, ποιό είναι το αντισυνταγματικό μέτρο, ποιό είναι αυτό για το οποίο θα πρέπει να επαναστατήσουμε: Το κάπνισμα!

Επί του θέματος, βρίσκω απλά κωμικά όσα λέγονται περί μη κινδύνου για τους παθητικούς καπνιστές, για μια ακόμη φορά γίναμε όλοι ειδικοί και όλοι οι γιατροί ανήκουν σε σκοτεινούς κύκλους που λένε ψέμματα, άστοχα όσα λέγονται για άλλα προβλήματα, ναι, υπάρχουν και άλλα προβλήματα αλλά ο νόμος λέγεται αντικαπνιστικός, οπότε οφείλει να ασχολείται με αυτό το συγκεκριμένο, και πράγματι πολύ δίκαια όσα λέγονται περί στέρησης ελευθεριών για τους καπνιστές... Δυστυχώς όπως το βλέπω εγώ δεν υπήρχε άλλη λύση. Ας ασχοληθούμε όμως με κάτι πιο σοβαρό, γιατί υπάρχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα που συμβαίνουν πίσω απ'την πλάτη μας αυτόν τον καιρό.

Συμφωνώ μεν, προφανώς και δεν το κάνουν για την υγειά μας, απλά είναι το πιο απλό πράγμα που μπορούν να κάνουν, καθώς και κάτι για το οποίο πιέζουν διάφοροι, από Ευρώπες μέχρι ασφαλιστικές... Κακώς δεν κάνουν κι άλλα, κάκιστα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μην κάνουν κι αυτό.