Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Καί σέ πολύ καλά αεριζόμενους χώρους..
Αν τίθεται θέμα μυρίσματος καπνού ,μπορεί και εσύ νά θεσεις θέμα οτι σε ενοχλεί τό σκόρδο.:flipout::flipout:

Σημερινό παράδειγμα υστερίας:Στάση Λεωφορείου...3 άνθρωποι όλοι και όλοι..
Μιά κοπέλλα ανάβει τσιγάρο.
Ο κύριος δίπλα της(εννοώ πήγε δίπλα της)τής λέει αυστηρά:"Σέ λίγο θά απαγορευτεί και έξω''..
Μούρθε νά ανάψω τρία μαζί.:flipout:

Κανόνισε να έχεις φάει "σκορδαλιά" την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε...:flipout::flipout::flipout:

Υ.Γ Εγώ θα έβγαζα τρίφυλλο....:flipout::flipout:(μην φάω μπαν)...:BDBDG54::afro:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

...Μούρθε νά ανάψω τρία μαζί.:flipout:

mouth-full-of-cigarettes.jpg

:flipout:

Nα εχεις κι ενα φορητο εργαστηριο μαζι σου για να μπορεις να ελεγχεις την ποιοτητα του αερα. Και αν υπερβει το οριο να σταματας το τσιγαρο. Θα εισαι κυριος. -bye-

Αν βρίσκομαι σε χώρο που είναι μόνο για καπνιστές δεν έχω λόγο να μετρήσω το οτιδήποτε...
Enter at your own risk... :p

Κοίτα να δεις πως στο τέλος θα προσαρμοστείς και εσύ στο μέτρο...

Η προσαρμογή μου στο μέτρο είναι να μην πηγαίνω σε μαγαζιά που απαγορεύεται το κάπνισμα...
Να δούμε ποιος θα αντέξει τελικά.
Εγώ που θα πίνω τα ουζάκια μου στο σπίτι ή εκείνοι που θα ψάχνουν να βρουν πελάτη με το δίκαννο;
Ελπίζω μόνο οι αντι-καπνιστές να στηρίξουν τα μαγαζιά που τους "σέβονται" για να βρίσκουμε και εμείς κανένα ανοιχτό τα καλοκαίρια...

Ας αδειοδοτηθούν κάποια μαγαζιά, μπαρ, καφέ που θα επιτρέπεται σε αυτά το κάπνισμα και όποιος θέλει ας πηγαίνει.

Αυτό ακριβώς λέμε...

Τέσπα...
Όπως ο φίλος δεν μπορεί να συζητάει με εθισμένους έτσι και εγώ δεν μπορώ να συζητάω με εμπαθείς. Ούτως η άλλος, όπου και να καταλήξει η συζήτηση το δεδομένο είναι ότι θα απαγορευτεί το τσιγάρο όπου θέλουν και θα επιτρέπεται πάλι όπου θέλουν.

Πάντως στο γραφείο που μου πέφτει λόγος επειδή είναι δικό μου, αντικαπνιστή δε θα προσλάβω ποτέ... :flipout:

Εγώ ξέρω που δεν πηγαίναμε για καφέ με τον (φανατικό καπνιστή) κολητό μου, γιατί εγώ δε μπορούσα τον καπνό, και τώρα πάλι δε θα πηγαίνουμε γιατί δε θα μπορεί να καπνίσει αυτός.

Μια ζωή των άκρων οι νόμοι. Μια μέση λύση δε μπορούν να βρουν!!:violent-smiley-030:

Μια ζωή των άκρων οι νόμοι. Μια μέση λύση δε μπορούν να βρουν!!:violent-smiley-030:

Η μέση λύση θα ήταν να υπάρχουν άλλα μαγαζιά για καπνιστές και άλλα για μη καπνιστές...
Πάλι δε θα λυνόνταν το πρόβλημα. Τι θα έλεγες στο φιλαράκι σου;
"Πάμε για καφέ, εγώ στο Floca που είναι για μη καπνιστές, εσύ στο Select που είναι για καπνιστές και θα μιλάμε από το τηλέφωνο"; :flipout:

Η μέση λύση θα ήταν να υπάρχουν άλλα μαγαζιά για καπνιστές και άλλα για μη καπνιστές...
Πάλι δε θα λυνόνταν το πρόβλημα. Τι θα έλεγες στο φιλαράκι σου;
"Πάμε για καφέ, εγώ στο Floca που είναι για μη καπνιστές, εσύ στο Select που είναι για καπνιστές και θα μιλάμε από το τηλέφωνο"; :flipout:

Τσ, τσ τηλέφωνο. Netbook my friend...:BDBDG54::firstprize:

Η μέση λύση είναι ο πολύ καλός εξαερισμός που δυστυχώς πολύ λίγοι έχουν....

Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Ωραίος πρόλογος γιά ''διάλογο''.
Καί ακόμα πιό ωραία η απαξιωτική στάση ενός ''καθαρού''.
Μούναι παντελώς αδιάφορη η προσπάθεια.
Οπως αντιστρόφως υποθέτω θά σάς ήταν παντελώς αδιάφορος ο διάλογος περί τού πόσες κατασκευαστικές εταιρείες καταπατούν τίς συμφωνίες τους στίς κατασκευές διοδίων και ξετινάζουν οικονομικά τούς πολίτες.
Καθείς καί ο εθισμός του λοιπόν.-bye--bye--bye-

Απέδειξε ότι το τσιγάρο δεν προκαλεί εθισμό και είμαι μαζί σου. Οι κατασκευαστικές (που δεν έχω) έχουν τόσο σχέση όσο και ...δύο αυγά Τουρκίας...

Απλά τα πράγματα. Το τσιγάρο σας καπνίζει δεν το καπνίζετε εσείς...Δεν χαίρομαι που συμβαίνει. Απλά είναι η πραγματικότητα. Πικρή αλλά πέρα ως πέρα αληθινή...

Ο νόμος Παπαθεμελή δεν είχε καμία βάση. Ο νόμος για το κάπνισμα υπαγορεύεται από την Ε.Ε. και θα τον περνάγαμε θέλουμε δεν θέλουμε.

Εγώ πάντως δέν καλώ σπίτι μου Ιεροκήρυκες.Καί άν παρεισφρύσει κατά λάθος κάποιος τού δείχνω τήν πόρτα.
Οσο γιά τά παιδιά τού καθενός ,ευτυχώς ακόμα δέν υπάρχει Κρατική Νομοθεσία πού νά επιβάλλει by the book ,τί θά κάνει ο κάθε γονιός.
Αν επιβληθεί τέτοια και μάλιστα γραφεί απο Ιεροκήρυκες η μόνη λύση θάταν νά αποφεύγουν οι άνθρωποι νά κάνουν παιδιά.

Υ.Γ.
Επί τή ευκαιρία:Tυγχάνει νά γνωρίζω ,αρκετούς φανατικούς αντικαπνιστές και ουχί μή-καπνιστές πού πρωταγωνιστούν σέ επεισόδεια οικογενειακής βίας και κακοποίησης..Γκαραντί και μέ μελέτες.Ιδιον τών φανατικών εν γένει αυτό.

Εκπληκτικό...Όποιος δεν καπνίζει και χαίρεται που δεν θα καπνίζει τον καπνό των άλλων είναι κομπλεξικός, φασίστας, ιεροκήρυκας, φανατικός, δέρνει τα παιδιά του, θα τον εγκαταλείψουν οι φίλοι του και πολλά άλλα...

Κοίτα κάτι ανοιχτά μυαλά...Αμέσως την άλλη άποψη να την δαιμονοποίησουν....Ε όταν δεν είναι κομπλεξικός ο άνθρωπος πραγματικά σέβεται τον συνομιλητή του.

Άντε καληνύχτα, πάω να κακοποιήσω το παιδί του γείτονα (μέχρι να γεννηθεί το δικό μου). Πρέπει να ξεκουραστώ κιόλας γιατί έχω κήρυγμα όλο το πρωί για το τσιγάρο και το βράδυ θα πάω να πλακώσω την μάνα μου στο ξύλο...

Ε ρε τρέλα...

Τέσπα...
Όπως ο φίλος δεν μπορεί να συζητάει με εθισμένους έτσι και εγώ δεν μπορώ να συζητάω με εμπαθείς. Ούτως η άλλος, όπου και να καταλήξει η συζήτηση το δεδομένο είναι ότι θα απαγορευτεί το τσιγάρο όπου θέλουν και θα επιτρέπεται πάλι όπου θέλουν.

Πάντως στο γραφείο που μου πέφτει λόγος επειδή είναι δικό μου, αντικαπνιστή δε θα προσλάβω ποτέ... :flipout:

Ότι και να είμαι και να είσαι, ο νόμος θα εφαρμοστεί. Τα ίδια έλεγαν σε Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία και τώρα πάνε έξω να καπνίσουν και τα μπαρ δουλεύουν ΜΙΑ ΧΑΡΑ...

Έτσι είναι ο κόσμος, πάει μπροστά. Κάποτε κάπνιζαν και στα χειρουργεία. Τώρα ακούγεται ανέκδοτο.

Στην δουλειά σου μπορείς να μην προσλάβεις κανένα αντικαπνιστή και καλά θα κάνεις. Καλές δουλειές...

ας το γυρισουν τοτε ρε παιδια στον αργιλε που επιτρεπεται στα μαγαζια!!! Οπως και να εχει θα εφαρμοστει και καλα θα μας κανει , θα γινουμε ανωτερα πνευματα

Χθες το απόγευμα έκανα μια βόλτα στη Φλώρινα. Σε όλα τα εμπορικά καταστήματα οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες κάπνιζαν εκτός. Στις καφετέριες δεν είδα κάτι διαφορετικό, το ίδιο και στα φαγάδικα. Ακόμη και στο καφενείο "Το διεθνές", που η πελατεία έχει μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη κανείς δεν κάπνιζε μέσα.

Όμως είδα να καπνίζουν κανονικά (οι πελάτες και μόνον αυτοί) στα δικηγορικά γραφεία (στη Φλώρινα τα περισσότερα στεγάζονται σε ισόγεια καταστήματα) και δυστυχώς πολλοί (στα δωμάτια) στο ξενοδοχείο που διανυκτερεύω.

Ο νόμος Παπαθεμελή δεν είχε καμία βάση. Ο νόμος για το κάπνισμα υπαγορεύεται από την Ε.Ε. και θα τον περνάγαμε θέλουμε δεν θέλουμε.

Aφου το ειπε η ενωση....
υπάρχει βαση

Χθες το απόγευμα έκανα μια βόλτα στη Φλώρινα. Σε όλα τα εμπορικά καταστήματα οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες κάπνιζαν εκτός. Στις καφετέριες δεν είδα κάτι διαφορετικό, το ίδιο και στα φαγάδικα. Ακόμη και στο καφενείο "Το διεθνές", που η πελατεία έχει μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη κανείς δεν κάπνιζε μέσα.

Όμως είδα να καπνίζουν κανονικά (οι πελάτες και μόνον αυτοί) στα δικηγορικά γραφεία (στη Φλώρινα τα περισσότερα στεγάζονται σε ισόγεια καταστήματα) και δυστυχώς πολλοί (στα δωμάτια) στο ξενοδοχείο που διανυκτερεύω.

Καλοκαιριάτικα κι εγώ έξω θα κάπνιζα (ΕΑΝ ΚΑΠΝΙΖΑ).

Σκοτώστε από πνευμονία (αν καπνίζουν έξω) ή από κατάθλιψη (αν κόψουν το καφενείο) όλα τα γεροντάκια (ειδικά στη Φλώρινα που κάνει κρύο), θα βοηθήσετε και το κράτος να κερδίσει τις συντάξεις τους!

Το ξαναλέω, Δεν μπορούμε να διασκεδάσουμε μόνοι μας, χρειαζόμαστε τους καπνιστές και θα τους πάρουμε με τη βία, αλλιώς θα μποροιύσαμε τόσα χρόνια να διατηρήσουμε ένα smoke free μαγαζί ανοιχτό!

Και για να τελειώνουμε, ΝΑΙ άνοιξαν smoke free μαγαζιά και έκλεισαν σε 6 μήνες (McDonalds Ομόνοια) ή έχουν ολόκληρους ορόφους για μη καπνιστές που παραμένουν άδειοι από την πρώτη μέρα (Artisti Macaroni).

Η συζητηση για το θεμα εξαπτει μεγαλα παθη.

Παρατηρω οτι καποιοι που διαφωνουν με το μετρο, στεκονται στο κινητρο του νομοθετη πιθανολογωντας οτι ο σκοπος ειναι η προωθηση του περιορισμου της ελευθεριας γενικοτερα.

Μπορει να εχουν και δικιο, αλλα το μετρο εχει μια πολυ αμεση και χειροπιαστη συνεπεια που βελτιωνει κατα πολυ την καθημερινοτητα για πολυ κοσμο. Αυτη ειναι η ουσια κατα τη γνωμη μου. Πολλοι αλλοι ξεβολευονται φυσικα. Τα πιθανα αλλα κινητρα, ειναι δευτερευοντα. Και πολυ περισσοτερο, οι αναφορες στα υπολοιπα προβληματα που δεν λυνονται απο τον περιορισμο του καπνισματος ειναι εκτος θεματος.

Εδω ομως βλεπω να χρησιμοποιουνται επιχειρηματα τοσο αστηρικτα, ακομα και απο ανθρωπους που στις υπολοιπες συζητησεις τους δινουν πολυ ολοκληρωμενες και τεκμηριωμενες αποψεις.

Το καπνισμα ειναι πολυ ιδιαιτερη περιπτωση. Δημιουργει εθισμο σωματικο και ψυχολογικο και ειναι δυσκολο να κοπει. Ειναι ομως επικτητη συνηθεια και κατασκευασμενη αναγκη. Το να θυμιζουμε οτι ειναι βλαβερο για την υγεια και την τσεπη ειναι περιττο και φυσικα ενοχλητικο. Το να αμφισβητουνται ομως οι βλαβερες επιπτωσεις (και οι σχετικες επιστημονικες ερευνες να χαρακτηριζονται κατευθυνομενες) απλα για να φανει οτι κακως επιβαλλονται περιορισμοι, ειναι γραφικο.

Ακομη, το καπνισμα ειναι μια συνηθεια ενοχλητικη. Την ενοχληση την προκαλει αυτος που καπνιζει. Ενας που ενοχλει και ενας που ενοχλειται, δεν ερχονται ισοπαλια. Ο "ενοχλων" πρεπει να φροντισει να μην ενοχλει, και συνηθως το κανει στη ζωη του. Οταν ερχεται η ωρα για τσιγαρο ομως οι καλοι τροποι ξεχνιουνται.

Η μεχρι τωρα πραξη εχει αποδειξει οτι δεν υπαρχει τροπος σε χωρους που υπαρχει κοσμος, καποιοι να καπνιζουν χωρις να ενοχλουν. Πολλοι ομως ακομα ζητουν να γινει αυτο που στην πραξη αποδειχτηκε οτι δεν μπορει να γινει. Η ζητουν να βρει αλλο τροπο η κυβερνηση. Δυστυχως, δεν υπαρχει αλλος τροπος.

Αν αισθανεστε καταπιεσμενοι, απλα σκεφτειτε οτι καταπιεση υφιστανται και οσοι αναπνεουν τον καπνο σας επι χρονια.

Επισης, σκεφτειτε οτι αυτο που συμβαινει δεν ειναι καινουριο. Σταδιακα εχει περιοριστει το καπνισμα σε πολλους χωρους. Παλαιοτερα καπνιζαν στα αεροπλανα, στα λεωφορεια, στα νοσοκομεια, στα σινεμα... Τωρα οχι. Το θυμαται κανεις?

Προς καπνιστές;
Είστε εξαρτημένοι και εθισμένοι και ας μην το καταλαβαίνετε. :SFGSFGSF:

ΕΙΜΑΙ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ !!! :antlers:

ένας πρώην τοξικομανής !!!! :2thumb22sup:

Προς μη καπνιστές:
Το ξέρουμε ότι είμαστε μακάκες.

ΕΙΜΑΙ Ο SOUZAKIAS ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.

Ένας από τους πολλούς καπνιστές.

Επισης, σκεφτειτε οτι αυτο που συμβαινει δεν ειναι καινουριο. Σταδιακα εχει περιοριστει το καπνισμα σε πολλους χωρους. Παλαιοτερα καπνιζαν στα αεροπλανα, στα λεωφορεια, στα νοσοκομεια, στα σινεμα... Τωρα οχι. Το θυμαται κανεις?

πες και για τα χειρουργία

Αν και είμαι καπνιστής είμαι υπέρ του μέτρου. Καλό θα κάνουμε εξάλλου και στην υγεία μας να το ελαττώσουμε γιατί να το κόψουμε τελείως είναι κομματάκι δύσκολο :blush:

Για ακόμα μια φορά κάνω επισήμανση να ηρεμίσουν τα πνεύματα και να καταλαγιάσουν οι κορώνες.

Είχαμε Ολυμπιακό-Παναθηναικό, είχαμε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τώρα έχουμε και καπνιστές-αντικαπνιστές!!

Αρκετοί είναι πολύ απότομοι στο ύφος τους και δεν μιλούν σε κολητούς τους. Κάποια στιγμή κάποιος θα παρεξηγηθεί....

Τελευταία παρέμβαση, μετά θα πάμε έξω για τσιγάρο κάνα δίωρο, να ηρεμίσουν τα πνεύματα*...-bye--bye-

*Ως γνωστόν και στο φόρουμ από χθες ισχύει η οδηγία...:bandit::bandit::smokin:

Last edited:

Νάτοι και οι πρώτοι έλεγχοι....την έχουμε άσχημα εμείς οι καπνιστές....στα δωμάτια του ξενοδοχείου που τσέκαρες μόνο να καπνίζουν είδες??:flipout::flipout:
Να υποθέσω με μικροκάμερα swat κάτω απο τη πόρτα έγινε η δουλειά?:flipout::flipout::flipout:-bye--bye-