Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Τα ποστ με τους δύο καπνιστές που το έκοψαν και οι μαρτυρίες τους θα έπρεπε να είναι ικανά για να καταλάβουν οι καπνιστές το αυτονόητο.

Voreios
"Το έχω κόψει εδω και 7 χρόνια και κάτι μήνες
Ως καπνιστής βέβαια δεν κάπνιζα στο αυτοκίνητο όταν ήταν τα παιδιά μέσα, δεν κάπνιζα ποτέ στην κρεββατοκάμαρα καθώς και σε πολύ μικρούς χώρους, αν ήξερα ότι υπήρχε μή καπνιστής που ενοχλούνταν (δηλαδή τον ρωτούσα...).
Ως μή καπνιστής...γνώρισα και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Δύο φορές βρεθήκαμε με την σύζυγο (που το κόψαμε ταυτόχρονα) σε μπαράκια με εκπληκτική ζωντανή μουσική και...αναγκαστήκαμε να φύγουμε πριν το τέλος του προγράμματος γιατι...δεν αντέχαμε άλλο τον καπνό!
Παρ όλα αυτά και ως έχων...χεσμένη την φωλιά μου επι σειρά ετών δεν έχω έκτοτε ποτε διαμαρτυρηθεί σε καπνιστή, απλά αν η ενόχληση είναι μεγάλη σηκώνομαι και φεύγω!
Αυτό που έχω να πω είναι ότι όταν ήμουν καπνιστής...δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πόσο ενοχλητικός μπορεί να ήταν ο καπνός μου στους άλλους και παρόλο που κρατούσα και κάποια προσχήματα, είναι βέβαιο ότι θα είχα ενοχλήσει πολλούς μη καπνιστές! Ως καπνιστές δεν καταλαβαίνουμε την ενόχληση που προκαλούμε και έχουμε την τάση να την υποβιβάσουμε.
Τωρα για τα μέτρα, η άποψή μου είναι ότι θα ατονήσουν μετα απο ενα πρώτο διάστημα που θα τηρηθούν..."

DIPIE
"Καπνιστής και μάλιστα μανιώδης ήμουν μέχρι το έμφραγμα.Η πίπα δεν έβγαινε απο το στόμα μου...

Τώρα αισθάνομαι πολύ καλύτερα..Πολλές φορές είχα σιχαθεί τον εαυτό μου για τα χάλια που μου δημιουργούσε το κάπνισμα.Η φύση έδωσε την λύση μόνη της...

Μην φθάσετε κι εσείς σ' αυτό το σημείο."

Τα παραπάνω δεν είναι λόγια "ξενέρωτων, κομπλεξικών, ανοργασμικών, βιαστών μικρών παιδιών και πολλά άλλα" αντικαπνιστών...

Είναι από ανθρώπους που κάπνιζαν. Σχεδόν όλοι όσοι το έχουν κόψε λένε τα ίδια.

Όταν έγραψα ότι έχουμε να κάνουμε με εθισμό και είναι πολύ δύσκολο να κουβεντιάσεις υπό αυτό το πρίσμα, δεν το έκανα ούτε με κακία, ούτε με ειρωνεία. Ο εθισμένος χάνει πολύ από την αντικειμενικότητά του λόγω αυτού ακριβώς του εθισμού. Όταν απαλλαχτεί από αυτόν τότε βλέπει πιο καθαρά.

Το τσιγάρο, πολύ σωστά γράφτηκε, δεν απαγορεύτηκε. Μπορεί κάποιος να καπνίζει σε οποιονδήποτε ανοιχτό χώρο καθώς και σε ιδιωτικούς χώρους που επιτρέπεται. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να απαγορευτεί η πώληση καπνού.

Είναι σαν να λέμε ότι επειδή απαγορεύεται η χρήση αυτοκινήτου σε πεζόδρομους να σταματήσουμε να πουλάμε αυτοκίνητα.

DIPIE να είσαι καλά και μπράβο που μίλησες ανοιχτά.

Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Γιαννη, αν ξερεις, θα ηθελα να μου απαντησεις σε τρεις ερωτησεις που εχω στο μυαλο μου αναπαντητες ,λογω αγνοιας.
1) Ειναι δημοσιος χωρος το μπαρακι???
2) Αν το δηλωσουν ως λεσχη με μελη ,ειναι ιδιωτικος χωρος τοτε????
3) Το προστιμο στο ριχνουν μονο αν σε πιασουν επ´αυτοφορω ή κατα τη κριση του οργανου???

Έχουμε μπλέξει λίγο τα μπούτια μας με τους ορισμούς, ε Μιχάλη?? Έχεις δίκιο...

1. Νομικά, όχι. Δεν είναι δημόσιος χώρος το μπαράκι. Ιδιωτικός είναι. Δεν παύει, όμως, να είναι και Κ.Υ.Ε (κατάστημα Υγειονομικού ενδιαφέροντος) τα οποία εμπίπτουν στις απαγορευτικές διατάξεις του 3730 και 3868.

2. Επίσης, ιδιωτικός χώρος είναι ο χώρος μια λέσχης. Οι απαγορεύσεις του 3868 είναι ενδεικτικές: ''Στους ε*σωτερικούς χώρους περιλαμβάνονται ενδεικτικά οι κινη*ματογράφοι, τα θέατρα, οι στρατιωτικές μονάδες, τα Δι*καστήρια, όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέρο*ντος, τα ξενοδοχεία και πάσης φύσεως τουριστικά κατα*λύματα, καθώς και τα εμπορικά καταστήματα'', επειδή δεν μπορεί να προβλέψει κάθε κλειστό χώρο όπου θα ισχύει η απαγόρευση του καπνίσματος. Θα μου πεις, εν τοιαύτη περιπτώσει, γιατί δεν απαριθμούσε τις εξαιρέσεις που είναι πιο εύκολο να ταξινομηθούν?? Θα σου πω άλλη φορά για τις ερμηνείες και τον τρόπο γραφής των νόμων....:flipout::flipout:

Προς το παρόν σε παραπέμπω στην ατάκα του Παπαφλέσσα στην ταινία:

-Όχι έτσι βρε Καλαμαρά...
-Μα είναι σαφέστατο,
-Να το βράσω εγώ που είναι σαφέστατο. Ένα τέτοιο κείμενο σε δένει γιατί έχει την υπογραφή σου από κάτω.....''εγκρίνουμε την αποφυλάκιση εάν και εφόσον αυτή είναι αναγκαία'' κατάλαβες?? Εάν και εφόσον....σημαίνει ό,τι θέλεις!!!
:D

3. Δεν γνωρίζω τη διαδικασία, αλλά πιστεύω ότι το πρόστιμο μπορεί να σου έρχεται και πεσκέσι πλην αυτοφώρου από

''Αρμόδιες αρχές για τον έλεγχο εφαρμογής του παρόντος, τη βεβαίωση των παραβάσεων και την επιβολή κυρώσεων είναι οι Διευ*θύνσεις Δημόσιας Υγείας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, η δημοτική αστυνομία, καθώς και οι λιμενικές αρ*χές στην περιοχή ευθύνης τους.''

Α και κάτι τελευταίο. Το ποσοστό των καπνιστών στην Ελλάδα είναι μεταξύ 35-40%. Μην ισοπεδώνουμε ότι θα κλείσουν τα μπαρ λόγω του νόμου. Το αντίθετο ίσως. Οι καπνιστές θα το συνηθίσουν και πολλοί μη-κανπιστές που δεν πήγαιναν συχνά ή καθόλου θα επιστρέψουν.

Τα ποστ με τους δύο καπνιστές που το έκοψαν και οι μαρτυρίες τους θα έπρεπε να είναι ικανά για να καταλάβουν οι καπνιστές το αυτονόητο.

Βρε αδερφέ,

συνεχίζεις να βλέπεις το θέμα μονοδιάστατα. Ποιος αντιλέγει για τα αυτονόητα?? Έγραψε κανείς ότι το τσιγάρο θεωρείται υγεία και ότι όλοι πρέπει να το ξεκινήσουν για να νιώσουν όμορφα??

Αυτό που συζητάμε έχει σχέση με την απαγόρευση και τις ''παρενέργειές'' της. Κάθε αλλαγή στο status quo φέρει προβλήματα και δυσκολίες. Θα δούμε αν τελικά αυτά τα προβλήματα θα απορροφηθούν ή οι υπεύθυνοι θα πρέπει να σκεφθούν κάτι άλλο...

Α και κάτι τελευταίο. Το ποσοστό των καπνιστών στην Ελλάδα είναι μεταξύ 35-40%. Μην ισοπεδώνουμε ότι θα κλείσουν τα μπαρ λόγω του νόμου. Το αντίθετο ίσως. Οι καπνιστές θα το συνηθίσουν και πολλοί μη-κανπιστές που δεν πήγαιναν συχνά ή καθόλου θα επιστρέψουν.

Και το 60% δεν μπόρεσε ποτέ να κρατήσει ανοιχτό 1 μαγαζί? Θα μου απαντήσει κάποιος εδώ και 2 μέρες?

Τώρα θα μου πεις το 75% τουλάχιστον ψηφίζει τους 2 τι θα αλλάξει?

Και ο γάιδαρος του Χότζα συνήθισε να μην τρώει λίγο πριν πεθάνει......

Θα τα πούμε σε 1 χρόνο ΑΝ σταθεί το μέτρο, όταν τα μαγαζιά θα έχουν μείνει το 1/3.....

Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Βρε αδερφέ,

συνεχίζεις να βλέπεις το θέμα μονοδιάστατα. Ποιος αντιλέγει για τα αυτονόητα?? Έγραψε κανείς ότι το τσιγάρο θεωρείται υγεία και ότι όλοι πρέπει να το ξεκινήσουν για να νιώσουν όμορφα??

Αυτό που συζητάμε έχει σχέση με την απαγόρευση και τις ''παρενέργειές'' της. Κάθε αλλαγή στο status quo φέρει προβλήματα και δυσκολίες. Θα δούμε αν τελικά αυτά τα προβλήματα θα απορροφηθούν ή οι υπεύθυνοι θα πρέπει να σκεφθούν κάτι άλλο...

Αν δεν υπηρχει αμφισβητηση για τα αυτονοητα, η συζητηση στο παρον θεμα, θα περιλαμβανε μονα τα διαδικαστικα επι της εφαρμογης.

Αντι γι'αυτο, φτασαμε να αμφισβητουμε ακομα και κατα ποσο κανει κακο το τσιγαρο, και να θεωρουμε ξενερωτους οσους δεν καπνιζουν και μαζοχιστες, αφου επιλεγουν να πηγαινουν σε χωρους που αλλοι καπνιζουν.

Για να μη θυμισω τις θεωριες συνομοσιας, τις κορωνες περι καταπιεσης ελευθεριων και αλλα δακρυβρεχτα, αναμεσα τους το ατρανταχτο επιχειρημα οτι επειδη ενα σωρο αλλα προβληματα ειναι αλυτα, να μην ασχοληθουμε τωρα με το καπνισμα.

Για ποια αυτονοητα λες?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Αν δεν υπηρχει αμφισβητηση για τα αυτονοητα, η συζητηση στο παρον θεμα, θα περιλαμβανε μονα τα διαδικαστικα επι της εφαρμογης.

Αντι γι'αυτο, φτασαμε να αμφισβητουμε ακομα και κατα ποσο κανει κακο το τσιγαρο, και να θεωρουμε ξενερωτους οσους δεν καπνιζουν και μαζοχιστες, αφου επιλεγουν να πηγαινουν σε χωρους που αλλοι καπνιζουν.

Για να μη θυμισω τις θεωριες συνομοσιας, τις κορωνες περι καταπιεσης ελευθεριων και αλλα δακρυβρεχτα, αναμεσα τους το ατρανταχτο επιχειρημα οτι επειδη ενα σωρο αλλα προβληματα ειναι αλυτα, να μην ασχοληθουμε τωρα με το καπνισμα.

Για ποια αυτονοητα λες?

Το θέμα συζητείται με καλή διάθεση παρότι υπάρχουν μερικά ''φάουλ''. Δείξε μου τα ποστ των καπνιστών που θεωρούν το κάπνισμα υγεία και αναγκαία βιοτική ανάγκη.

Και βέβαια θα αμφισβητηθεί το πόσο κάνει κακό το τσιγάρο. Το τσιγάρο έχει δαιμονοποιηθεί σε σχέση με τη γενικότερη μόλυνση άλλων πηγών και αποτελεί τη κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την επίλυση κάθε θέματος. Έχει δοθεί τεράστια έκταση σ' ένα θέμα το οποίο κατέχει πολύ μικρότερο ποσοστό (προσοχή!!! δεν μιλάω για την ενόχληση των μη καπνιστών, αλλά, για τη βλάβη που προκαλεί γενικώς. Ναι, είναι βλαβερό, όχι, όμως τόσο όσο το παρουσιάζουν).

Τα υπόλοιπα είναι δικά σου συμπεράσματα που σε μένα, τουλάχιστον, δεν προκύπτουν. Στη συζήτηση αναπτύσσονται πολλές πτυχές του ζητήματος. Δεν καλουπώνεται σ' ένα ''ναι'' ή ένα ''όχι''. Υπερβολές βλέπω και στο δικό σου λόγο, σαν αυτή που υπογράμμισα πιο πάνω. Ο νόμος ισχύει, τέλος.......εμείς κουβέντα κάνουμε....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Το θέμα συζητείται με καλή διάθεση παρότι υπάρχουν μερικά ''φάουλ''. Δείξε μου τα ποστ των καπνιστών που θεωρούν το κάπνισμα υγεία και αναγκαία βιοτική ανάγκη.

Και βέβαια θα αμφισβητηθεί το πόσο κάνει κακό το τσιγάρο. Το τσιγάρο έχει δαιμονοποιηθεί σε σχέση με τη γενικότερη μόλυνση άλλων πηγών και αποτελεί τη κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την επίλυση κάθε θέματος. Έχει δοθεί τεράστια έκταση σ' ένα θέμα το οποίο κατέχει πολύ μικρότερο ποσοστό (προσοχή!!! δεν μιλάω για την ενόχληση των μη καπνιστών, αλλά, για τη βλάβη που προκαλεί γενικώς. Ναι, είναι βλαβερό, όχι, όμως τόσο όσο το παρουσιάζουν).

Τα υπόλοιπα είναι δικά σου συμπεράσματα που σε μένα, τουλάχιστον, δεν προκύπτουν. Στη συζήτηση αναπτύσσονται πολλές πτυχές του ζητήματος. Δεν καλουπώνεται σ' ένα ''ναι'' ή ένα ''όχι''. Υπερβολές βλέπω και στο δικό σου λόγο, σαν αυτή που υπογράμμισα πιο πάνω. Ο νόμος ισχύει, τέλος.......εμείς κουβέντα κάνουμε....

Υπαρχουν ποστ που υπονουν σαφεστατα οτι οι μελετες που δειχνουν του καπνισματος (και του παθητικου) ειναι υπερβολικες και κατευθυνομενες. Ειναι μερικες σελιδες πισω.

Το μαζοχιστες προκυπτει απο την επιμονη ερωτηση, γιατι οι μη καπνιστες δεν γεμιζουν ενα μοναδικο μαγαζι που αυτοχαρακτηριστηκε ως "μη καπνιστων"... Λιγο πιο πισω γραφτηκε οτι οι καπνιστες δεν μπορουν να διασκεδασουν, δεν πινουν επισης, "προσεχουν την υγεια τους" και υπονοηθηκε οτι αυτο-καταπιεζονται. Ποια αλλη μπορει να ειναι η απαντηση, εκτος απο το οτι ειναι μαζοχιστες?

Δεν ισχυριστηκε κανεις οτι μονο το καπνισμα ειναι και αν το λυσουμε σωθηκε ο πλανητης. Τα αλλα προβληματα εξαλλου, τα συζηταμε διπλα.

Αλλα στην ερωτηση αν υπαρχει αυτο το προβλημα και αν πρεπει να λυθει, η απαντηση ειναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Το πως θα λυθει το συζηταμε, αλλα στην πορεια φτασαμε να αμφισβητουμε οτι υπηρχε προβλημα εξ αρχης.

Και κατι αλλο, οτι ο νομος ισχυει δε σημαινει οτι θα εφαρμοστει κιολας. Και υπονοηθηκε οτι αν ζητησουμε την εφαρμογη του θα ειμαστε και "ρουφιανοι"...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματο

Υπαρχουν ποστ που υπονουν σαφεστατα οτι οι μελετες που δειχνουν του καπνισματος (και του παθητικου) ειναι υπερβολικες και κατευθυνομενες. Ειναι μερικες σελιδες πισω.

Το μαζοχιστες προκυπτει απο την επιμονη ερωτηση, γιατι οι μη καπνιστες δεν γεμιζουν ενα μοναδικο μαγαζι που αυτοχαρακτηριστηκε ως "μη καπνιστων"... Λιγο πιο πισω γραφτηκε οτι οι καπνιστες δεν μπορουν να διασκεδασουν, δεν πινουν επισης, "προσεχουν την υγεια τους" και υπονοηθηκε οτι αυτο-καταπιεζονται. Ποια αλλη μπορει να ειναι η απαντηση, εκτος απο το οτι ειναι μαζοχιστες?

Δεν ισχυριστηκε κανεις οτι μονο το καπνισμα ειναι και αν το λυσουμε σωθηκε ο πλανητης. Τα αλλα προβληματα εξαλλου, τα συζηταμε διπλα.

Αλλα στην ερωτηση αν υπαρχει αυτο το προβλημα και αν πρεπει να λυθει, η απαντηση ειναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Το πως θα λυθει το συζηταμε, αλλα στην πορεια φτασαμε να αμφισβητουμε οτι υπηρχε προβλημα εξ αρχης.

Και κατι αλλο, οτι ο νομος ισχυει δε σημαινει οτι θα εφαρμοστει κιολας. Και υπονοηθηκε οτι αν ζητησουμε την εφαρμογη του θα ειμαστε και "ρουφιανοι"...

Σου ζήτησα να μου δείξεις τα ποστ των καπνιστών που θεωρούν το κάπνισμα υγεία και αναγκαία βιοτική ανάγκη και μου απαντάς για την αμφισβήτηση των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος. Είναι δυο πράγματα τελείως διαφορετικά.

Επίσης, δείξε μου ένα ποστ που αμφισβήτησε ότι υπάρχει το πρόβλημα με το τσιγάρο.

Συνεχίζεις να βγάζεις τα συμπεράσματα έτσι όπως σε συμφέρει. Μαζοχιστές, ξενέρωτοι, αυτοκαταστροφικοί.....σου πέρασε καθόλου από το μυαλό ότι είναι, ίσως, περισσότερο ανεκτικοί??? Ούτε μαζόχες, ούτε ξενέρωτοι...

Εφόσον το πρόβλημα εξακολουθήσει να υφίσταται, θα μπορούσε να σταθεί σαν λύση η πρόβλεψη για χωριστά μαγαζιά. Κάποιοι μπορεί να το εκλάβουν και αυτό σαν κοινωνικό ρατσισμό.....ε, τι να κάνουμε τώρα?? We will live with that...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Αχεμ...

500px-Cancer_smoking_lung_cancer_correlation_from_NIH.svg.png

Πως το βλέπεις το γράφημα;

Τυχαίο; Δε νομίζω.. ;)

Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Smoking

Αχεμ...

500px-Cancer_smoking_lung_cancer_correlation_from_NIH.svg.png

Πως το βλέπεις το γράφημα;

Τυχαίο; Δε νομίζω.. ;)

Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Smoking

Ειχα διαβασει οτι τα χαρτια και τα χαρμανια που χρησημοποιουσαν οι καπνοβιομηχανιες την εικοσαετια 1940-1960 δεν ηταν καλα :D

Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Βρε αδερφέ,

Μονοδιάστατα???

Οι δυο πρώην καπνιστές είναι μονοδιάστατες μαρτυρίες? Σε λίγο θα χρειαζόμαστε και τρισδιάστατη μαρτυρία...

Λέει ο άνθρωπος ότι ΜΟΝΟ όταν σταμάτησε να καπνίζει αντιλήφθηκε ΠΟΣΟ πολύ ενοχλεί ο καπνός των άλλων...Πόσο μονοδιάστατο είναι αυτό?? Ήταν καπνιστής και τώρα δεν είναι. Έχει υπάρξει και στις δυο πλευρές. 2D δηλαδή. 3D δεν ξέρω πως μπορεί να είναι...

Μιας και λέμε περί δαιμονοποίησης του τσιγάρου. Το 95% των εμφραγμάτων ,μέχρι τα 50 έτη, είναι καπνιστές.

Γράφει άλλος που έχει πάθει έμφραγμα να μην φτάσουν σε αυτό το σημείο για να το κόψουν...Μονοδιάστατος και αυτός?

Μήπως να περνάω στο φανάρι με κόκκινο γιατί μου παραβιάζει την ελευθερία? Να απαιτήσω να καταργηθούν τα φανάρια μέχρι να φτιαχτούν παντού ανισόπεδοι κόμβοι και μέχρι να αυξηθούν οι ΜΕΘ στην χώρα μας καθώς και να αναγεννηθεί το φοινικοδάσος στην Πρέβελη που κάηκε...

Το τσιγάρο σκοτώνει αποδεδειγμένα. Έχουν γίνει χιλιάδες έρευνες που το έχουν συσχετίσει με πολλές μορφές καρκίνου και με καρδιακά νοσήματα. Αν νομίζετε ότι έχουν στήσει οι γιατροί μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ συνωμοσία για να καταπιέσουν τις ελευθερίες του ανθρώπου, τότε μπορείτε εύκολα να πιστεύετε και στους ΕΛ...Έχουν την ίδια βάση...

Όσο για το επιχείρημα με τα μαγαζιά. Πολύ πειστικό και αυτό. Με την ίδια λογική να επιτρέψουμε το κάπνισμα στα χειρουργεία. Αν κάποιος θέλει να καπνίζει να το κάνει ρε παιδί μου. Στο σινεμά το ίδιο. Κάποτε επιτρεπόταν και κάποιος ανοργασμικός μη-καπνιστής το απαγόρευσε. Δεν μας περιόρισε την ελευθερία.

Στα σχολεία. Γιατί να μην καπνίζει ο καθηγητής ή ο δάσκαλος??? Έχει ένα νταλκά ρε παιδί μου. Να μην μπορεί να ανάψει ένα τσιγαράκι. Τι θα πάθουν τα παιδιά? Σιγά. Θα ανοίξει το παράθυρο, είναι μεγάλη και η αίθουσα, τι έγινε? Στα μαιευτήρια το ίδιο. Αφού όλα είναι μια συνωμοσία και το τσιγάρο είναι μια παρωνυχίδα μπροστά στην μόλυνση του περιβάλλοντος.

Μήπως να καταργήσουμε και τις αποχετεύσεις και να πετάμε τις σακούλες με τα σκατά, από τα παράθυρα στον δρόμο, όπως έκαναν στον μεσαίωνα?

Τσιγάρο παντού ρε παιδί μου. Μαζί σας. Να επιτρέπετε ΠΑΝΤΟΥ. Μην καταπιεστεί η ελευθερία κανενός. Επίσης να καταργηθεί ο Κ.Ο.Κ. Να τρέχουμε όσο θέλουμε και να κάνουμε ότι θέλουμε στον δρόμο. Μην καταπιεστεί η ελευθερία μας.

Να καταργηθούν οι ώρες κοινής ησυχίας επίσης. Γιατί να μην μπορώ να βάλω στο τέρμα DJ Tiesto στις 4 το πρωί??? Έστω να δω τον Iron Man ρε παιδί μου και να βάλω το SUB να χτυπάει στα θεμέλια της οικοδομής να γουστάρω. Γιατί μου καταπατάτε την ελευθερία μου???

Όλα χύμα...Ζούγκλα...Αρκεί να είμαστε "ελεύθεροι"...

Last edited:
Σου ζήτησα να μου δείξεις τα ποστ των καπνιστών που θεωρούν το κάπνισμα υγεία και αναγκαία βιοτική ανάγκη και μου απαντάς για την αμφισβήτηση των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος. Είναι δυο πράγματα τελείως διαφορετικά.

Επίσης, δείξε μου ένα ποστ που αμφισβήτησε ότι υπάρχει το πρόβλημα με το τσιγάρο.

Συνεχίζεις να βγάζεις τα συμπεράσματα έτσι όπως σε συμφέρει. Μαζοχιστές, ξενέρωτοι, αυτοκαταστροφικοί.....σου πέρασε καθόλου από το μυαλό ότι είναι, ίσως, περισσότερο ανεκτικοί??? Ούτε μαζόχες, ούτε ξενέρωτοι...

Εφόσον το πρόβλημα εξακολουθήσει να υφίσταται, θα μπορούσε να σταθεί σαν λύση η πρόβλεψη για χωριστά μαγαζιά. Κάποιοι μπορεί να το εκλάβουν και αυτό σαν κοινωνικό ρατσισμό.....ε, τι να κάνουμε τώρα?? We will live with that...

Δε μου αρεσει να ψαχνω πισω για να βρω ποιος ειπε τι, αλλα θα το κανω αφου το ζητας. Αρκει να μην κατηγορηθω οτι απομονωνω λογια για να δημιουργησω λαθος εντυπώσεις. Ειναι και κουραστικο...

Η φραση "υγεια και αναγκαια βιοτικη αναγκη" ειναι δικη σου.

Εγω απλως εγραψα "Αντι γι'αυτο, φτασαμε να αμφισβητουμε ακομα και κατα ποσο κανει κακο το τσιγαρο", το οποιο το συμπεραινω απο εδω:

Καί επειδή τό θέμα είναι βαρετό (γιά μένα προσωπικά) μιας και εχει επαναληφθεί,ουδέποτε μιά κοινωνία ''βελτιωθηκε'' μέ τέτοιου τύπου απόλυτες απαγορεύσεις..καί ευτυχώς.
Καί ούτε κόπηκε ποτέ κάποια ''κακή συνήθεια'' έτσι..
Αν και θά είχε ενδιαφέρον νά οριστεί τί ακριβώς σημαίνει παθητικό κάπνισμα ,καί πότε ένας μή καπνιστής κινδυνεύει ή ''κινδυνεύει'' απ´τόν καπνό ενός καπνιστή.
Γιατί έτσι ασαφώς όπως γίνονται οι αναφορές περί παθητικού καπνίσματος θά βρεθούν και κάποιοι πού νά πιστέψουν οτι ακόμα καί μιά κατά λάθος τζούρα νά εισπνεύσουν θά αυξηθούν οι πιθανότητες γιά καρκίνο ..Μιάς και υπάρχουν και μελέτες πού δείχνουν ότι ένας μή-καπνιστής γιά νά εισπνεύσει νικοτίνη και πίσσα ίση μέ αυτήν πού βρίσκεται σέ ένα τσιγάρο πρέπει νά παραμείνει ένα τριήμερο περίπου σέ ένα μετρίως αεριζόμενο περιβάλλον μέ καπνό..Πάντως ενδείξεις υπάρχουν γιά τό παθητικό κάπνισμα καί όχι άμεση συσχέτιση..
Είμαι πάντως βέβαιος πώς η ''Επιστήμη'' σέ καμιά εικοσαριά χρόνια θά ανακαλύψει τόν επόμενο ένα και μοναδικό εχθρό πού απειλεί τήν ''πολύτιμη'' ζωή μας,γιατί κάθε εικοσαετία περίπου όλο και κάτι στοχοποιείται ως υπεύθυνο γιά ολα τά δεινά τού κόσμου.Καί μάλιστα μέ κυκλικό τρόπο.

Συμπληρωνω μονο οτι εκτος απο την βλαβη στην υγεια, υπαρχει και η απλη ενοχληση που δεν χρειαζεται να εξηγηθει επιστημονικα.

Κατα τα αλλα, ειναι παμπολες οι ειρωνιες και τα υπονοουμενα, ακομα και περι "καθαρων" και αναγωγων με πρακτικες Χιτλερ.... :flipout:

Δεν εχει νοημα να τα παραθεσω ολα νομιζω.

Απλά αυτοί που δεν καπνίζουμε:
Είμαστε ανίκανοι να διασκεδάσουμε μόνοι μας.
Οπου υπάρχει μαγαζί με τμήμα μη καπνιστών έχει σίγουρα έναν χώρο άδειο.
....

Παρατάτε με με τα κόμπλεξ όλοι, αν ένα μαγαζί είναι καλό και καπνίζουν μέσα είναι ΕΠΙΛΟΓΗ μου να πάω.

Εμείς ??Γιατί??:flipout::flipout:

Οι εξαρτήσεις υπάρχουν από τήν Αρχαιότητα.
Νά φοβάσαι τούς απεξαρτημένους από κάθε εξάρτηση.
Η πλήρης ''καθαρότης'' οδηγεί κατ´ευθείαν στό κενό.:a0210:

Κατά τά άλλα έχουν μεγάλη πλάκα οι ''Καθαροί''..
....

Επισης, αλλου γινεται λογος για "επιδομα ρουφιανιας".

Last edited:
Γιαννη σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου.

Ξερει κανεις σας ρε παιδες με πια λογικη και με πιο τροπο θα καταλογιζονται τα προστιμα????
Αν πχ καλεσει ο πελατης την δημ.αστυνομια και πει "αυτος καπινουσε κυριε πολισμαν" τον γραφει ατακα και επι τοπου????
ή πρεπει να σε πιασει επ αυτοφορω????
Πιστευω οτι θα διαδραματιστουν σκηνες απειρου καλλους!!!!

@gordonas

αν δεν καταλαβαίνεις τι γράφει ο άλλος, ρώτα......δεν είναι κακό.

Κακό είναι ότι σου έχουν γίνει παρατηρήσεις για τα κεφαλαία και να συνεχίζεις να τις αγνοείς. Κάθε σου ποστ μοιάζει σαν να φωνάζεις. Βασικά, δεν έχεις όρεξη για κουβέντα, αλλά, για ''κατηγορώ''.....

Τα αστειάκια για τα 2D και 3D τα αντιπαρέρχομαι.

Όσο για τα λοιπά που γράφεις, πουθενά δεν έγραψα να καπνίζουμε παντού, και μέσα στα χειρουργεία, ούτε φυσικά έθεσα θέματα ελευθερίας. Αν θέλεις να γράψεις ''Θούριους'' έχεις κάθε δικαίωμα. Όταν απευθύνεσαι με quote όμως στο συνομιλητή σου, φρόντισε ν' απαντάς σ' αυτά που έχει γράψει και όχι σε αυτά που φαντάζεσαι πως έχει γράψει. Τέλος, μετρίασε πάραυτα την ειρωνεία, δεν μιλάς σε γνωστούς σου, που γνωρίζουν τον τρόπο γραφής σου ή το στυλ σου.....

Δε μου αρεσει να ψαχνω πισω για να βρω ποιος ειπε τι, αλλα θα το κανω αφου το ζητας. Αρκει να μην κατηγορηθω οτι απομονωνω λογια για να δημιουργησω λαθος εντυπώσεις. Ειναι και κουραστικο...

Η φραση "υγεια και αναγκαια βιοτικη αναγκη" ειναι δικη σου.

Εγω απλως εγραψα "Αντι γι'αυτο, φτασαμε να αμφισβητουμε ακομα και κατα ποσο κανει κακο το τσιγαρο", το οποιο το συμπεραινω απο εδω:

Συμπληρωνω μονο οτι εκτος απο την βλαβη στην υγεια, υπαρχει και η απλη ενοχληση που δεν χρειαζεται να εξηγηθει επιστημονικα.

Κατα τα αλλα, ειναι παμπολες οι ειρωνιες και τα υπονοουμενα, ακομα και περι "καθαρων" και αναγωγων με πρακτικες Χιτλερ.... :flipout:

Δεν εχει νοημα να τα παραθεσω ολα νομιζω.

Επισης, αλλου γινεται λογος για "επιδομα ρουφιανιας".

Μάλιστα.

Αμφισβητείται το κατά πόσον είναι κακό το τσιγάρο και ευθύνεται για όλα τα δεινά που του καταλογίζουν και όχι αν είναι καλό ή κακό.

Για την απλή ενόχληση έγραψα σε άλλο ποστ.

Τέλος, προσπάθησε να μην τα παίρνεις ''πατριωτικά'' όλα τα ποστ, υπάρχει και η εύθυμη πλευρά στην κουβέντα. Και 'συ και ο gordonas είστε ιδιαιτέρως επιθετικοί, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Είπαμε κουβέντα κάνουμε και υπάρχουν πολλές απόψεις. Δεν υπάρχει κανένα θέμα επιβολής σε τέτοια συζήτηση. Γνώμες μαζεύουμε, χαλαρώστε pleaseeee.....-bye-

Γιαννη σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου.

Ξερει κανεις σας ρε παιδες με πια λογικη και με πιο τροπο θα καταλογιζονται τα προστιμα????
Αν πχ καλεσει ο πελατης την δημ.αστυνομια και πει "αυτος καπινουσε κυριε πολισμαν" τον γραφει ατακα και επι τοπου????
ή πρεπει να σε πιασει επ αυτοφορω????
Πιστευω οτι θα διαδραματιστουν σκηνες απειρου καλλους!!!!

Εξαφάνισε αμέσως τα τσιγάρα και πάρε τσίχλες για την αναπνοή!!! Δεν θα μπορούν ν' αποδείξουν τίποτα....:D:D

Πες τα βρε Γιάννη!!!
..Με το που διαβάζω το ποστ μου ερχεται να καπνίσω 3 τσιγάρα απανωτά!!!!
...τελικά νομίζω, οτι η συγκεκριμένη συζήτηση θεωρείται περισσότερο επιβλαβής για την Υγεία μας....!!

Πες τα βρε Γιάννη!!!
..Με το που διαβάζω το ποστ μου ερχεται να καπνίσω 3 τσιγάρα απανωτά!!!!
...τελικά νομίζω, οτι η συγκεκριμένη συζήτηση θεωρείται περισσότερο επιβλαβής για την Υγεία μας....!!

Τρία απανωτά κάπνισα όταν χάσαμε από τους Ισπανούς!!!!:flipout::flipout:

Με τον gordonas και τον vasada μόνο 1....-bye--bye-