ΣΥΝΝΕΦΑΚΙΑ!!!

Alexandrosm

New member
19 May 2008
31
ΑΘΗΝΑ-ΚΕΝΤΡΟ
Καλησπέρα σε όλους,

Εχω αγορασει εδω και 2 μηνες περιπου μια SAMSUNG LE40A656.

Η Αληθεια ειναι οτι ειναι και η πρωτη 'ΣΟΒΑΡΗ' απο οτι λενε TV που εχω αγορασει και πραγματικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος

Παρατηρησα λοιπον οτι οταν διαλεγω καποια εξωτερικη πηγη που εχω συνδεσει (PS3/HDMI) το μαυρο που υπαρχει πριν ερθει το σημα απο την πηγη εχει καποια πιο φωτεινα σημεια σαν 'ΣΥΝΝΕΦΑΚΙΑ' πιο εντονα στις γωνιες του PANEL και καποια ακομα διασκορπισμενα στο κεντρο.

Καμμια ιδεα;;;

Φοβαμαι μηπως εχει προβλημα το PANEL....Κριμα θα ειναι σε καινουργια TV

Καλησπέρα σε όλους,

Εχω αγορασει εδω και 2 μηνες περιπου μια SAMSUNG LE40A656.

Η Αληθεια ειναι οτι ειναι και η πρωτη 'ΣΟΒΑΡΗ' απο οτι λενε TV που εχω αγορασει και πραγματικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος

Παρατηρησα λοιπον οτι οταν διαλεγω καποια εξωτερικη πηγη που εχω συνδεσει (PS3/HDMI) το μαυρο που υπαρχει πριν ερθει το σημα απο την πηγη εχει καποια πιο φωτεινα σημεια σαν 'ΣΥΝΝΕΦΑΚΙΑ' πιο εντονα στις γωνιες του PANEL και καποια ακομα διασκορπισμενα στο κεντρο.

Καμμια ιδεα;;;

Φοβαμαι μηπως εχει προβλημα το PANEL....Κριμα θα ειναι σε καινουργια TV

γνωστα "προβληματακια" των lcd πανελ.
με λιγα λογια "μη ελεγχομενη ροη οπισθιου φωτισμου",
ειδικα στις 4 γωνιες,οπου εμφανιζεται μεχρι και σε top μοντελα.
περισσοτερες λεπτομερειες απο τα παιδια που εχουν lcd πανελ.

Για να ειναι προβλημα του panel λογικα θα πρεπει να το κανει παντα, ας
πουμε οταν αλλαζεις απο καναλι σε καναλι στο τηλεοπτικο σημα, εκει το κανει?

Για να ειναι προβλημα του panel λογικα θα πρεπει να το κανει παντα, ας
πουμε οταν αλλαζεις απο καναλι σε καναλι στο τηλεοπτικο σημα, εκει το κανει?

ΣΕ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ PANEL ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΩ

ΣΕ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ PANEL ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΩ

Ωραια ας το θεσουμε αλλιως, εκτος του χρονου που περιμενεις να δεις το σημα εξωτερικης πηγης το βλεπεις πουθενα αλλου αυτο το...φαινομενο? Δηλαδη πχ σε σκοτεινες σκηνες?

Ωραια ας το θεσουμε αλλιως, εκτος του χρονου που περιμενεις να δεις το σημα εξωτερικης πηγης το βλεπεις πουθενα αλλου αυτο το...φαινομενο? Δηλαδη πχ σε σκοτεινες σκηνες?

Ετσι οπως το λες μαλλον οχι....Νομιζω οτι θα το ειχα προσεξει.
Θα το δω ομως και σημερα με πιο μεγαλη προσοχη και θα το αναφερω.

Ευχαριστω.

Απάντηση: Re: ΣΥΝΝΕΦΑΚΙΑ!!!

γνωστα "προβληματακια" των lcd πανελ.
με λιγα λογια "μη ελεγχομενη ροη οπισθιου φωτισμου",
ειδικα στις 4 γωνιες,οπου εμφανιζεται μεχρι και σε top μοντελα.
περισσοτερες λεπτομερειες απο τα παιδια που εχουν lcd πανελ.

That's right....είναι από τις 'λειτουργίες' των LCD....

...μη στεναχωριέσαι Αλέξανδρε...ούτε οι κατασκευάστριες εταιρίες το θεωρούν πρόβλημα....δοκίμασε με τις ρυθμίσεις (συνήθως όσοι έχουν LCD προτείνουν μείωση του backlight)....αυτοί όμως ξέρουν καλύτερα και θα σε βοηθήσουν...

Και εγώ φίλε μου με την toshiba, (όπως και όλοι οι υπόλοιποι φαντάζομαι με lcd) το έχουμε αυτό το πρόβλημα!
Δοκίμασε όπως λέει και ο czoun να μειώσεις στις ρυθμίσεις σου το backlight.
Σε εμένα βελτιώθηκε αρκετά η κατάσταση ,αλλά μην το παρακάνεις γιατί μου φάνηκε σαν να γινότανε μετά πολύ ''μουντή'' η εικόνα........

+++++ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ :(
Απλά, αν το backlight ρυθμίζεται παίξτε με τις ρυθμίσεις και των σταδιων του μαυρου. Σε καλές ταινίες πχ από πσ, δεν ειναι αξιοπρόσεχτο.
Αυτά!!!