Συνοικέσιο για Denon DL-103

Το 6.1 το είχα στο παρελθόν και το ξεφορτώθηκα γρήγορα
Στα δικά μου γούστα είναι περιορισμένων δυνατοτήτων,θα σε συμβούλευα καλοπροαίρετα και ταπεινά, ό,τι σε συμβούλευσε ο Chris 1967 και ο Κώστας Ζαγγογιάννης-bye-

Για να συνεχίσουμε με προτάσεις, ένας ιδιοκτήτης Denon DL-103 την έχει μοντάρει σε rega Audiomods. Μπορείς να τη δεις εδώ ποστ #23. Ίσως το Audiomods να έχει μεγαλύτερη μάζα και να ταιριάζει με την ενδοτικότητα του Denon. Από την άλλη μεριά, κάνει και 600 ευρώ, δεν είναι φτηνός, και μάλλον είναι πάρα πολύς για το Project.

Η φράση κλειδί είναι: "συμμετρικά", αν καταλαβαίνω σωστά...

Ακριβώς. :smile:

Για να συνεχίσουμε με προτάσεις, ένας ιδιοκτήτης Denon DL-103 την έχει μοντάρει σε rega Audiomods. Μπορείς να τη δεις εδώ ποστ #23. Ίσως το Audiomods να έχει μεγαλύτερη μάζα και να ταιριάζει με την ενδοτικότητα του Denon. Από την άλλη μεριά, κάνει και 600 ευρώ, δεν είναι φτηνός, και μάλλον είναι πάρα πολύς για το Project.

Αν την έχει βάλει σε Audiomoded Rega τότε θα μπορούσε να μπει και σε έναν απλό Rega RB250.
Ο Audiomods αφαιρεί μάζα από τον 250άρη.

Ακριβώς. :smile:

Αν την έχει βάλει σε Audiomoded Rega τότε θα μπορούσε να μπει και σε έναν απλό Rega RB250.
Ο Audiomods αφαιρεί μάζα από τον 250άρη.

Σωστά, αλλά βάζει καινούριο βαρίδιο, οπότε μπορεί αυτό να αλλάζει κάτι. Πάντως by the book, η μάζα του Rega είναι στα 12 γρ.

Καλησπέρα σας,

Έχω μια κόρη με πολύ δύσκολο χαρακτήρα, για την ακρίβεια είναι πολύ σκληρή.

Αναζητείται αγόρι, συγνώμη βραχίονας, που θα αναδείξει τα κρυφά της χαρίσματα.

Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας είναι ένα πικάπ Project 6.1 (προϋγούμενο μοντέλο), SUT Denon AU-300LC, EAR 834P Signature MM/MC (σε θέση ΜΜ).

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

εγω δεν καταλαβα γιατι η σκληραδα της denon θα μαλακωσει με αλλον βραχιονα ή θα βγαλει ολα τα χαρισματα. το μυαλο μου παντα πηγαινει στα phono stage και στο υπολοιπο συστημα.

εγω δεν καταλαβα γιατι η σκληραδα της denon θα μαλακωσει με αλλον βραχιονα ή θα βγαλει ολα τα χαρισματα. το μυαλο μου παντα πηγαινει στα phono stage και στο υπολοιπο συστημα.

Γιατί δεν ταιριάζουν όλες οι κεφαλές με όλους τους βραχίονες. Υπάρχουν μεγέθη όπως το βάρος της κεφαλής, η ενεργή μάζα του βραχίονα και η ενδοτικότητα της βελόνας που πρέπει να συνδυαστούν σωστά για να έχουμε καλό ηχητικό αποτέλεσμα. Δεν είναι μόνο το phono stage που παίζει ρόλο. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο γιατί είμαστε ήδη πολύ off topic, αλλά σε γενικές γραμμές "σκληρές" κεφαλές όπως η denon DL-103 απαιτούν βραχίονες με μεγάλη μάζα, συνήθως τέτοιοι βραχίονες είναι μήκους 12ιντσών.

Σωστά, αλλά βάζει καινούριο βαρίδιο, οπότε μπορεί αυτό να αλλάζει κάτι. Πάντως by the book, η μάζα του Rega είναι στα 12 γρ.

Καλά, τον κάνει αγνώριστο εμφανισιακά και κυρίως ηχητικά.
Αλλά και πάλι. Αξίζει όλη αυτή η ιστορία για να κρατηθεί μία κεφαλή σαν την DL;
Εγώ θα έπαιρνα απλά μία άλλη κεφαλή, που να έμπαινε στον βραχίονά μου και θα ήμουν και πιο σίγουρος για το αποτέλεσμα...

Αυτος ο αλλος βραχιωνας θα πρεπει να ειναι και αρκετα βαρυς (ενεργος μαζα) ουτως ωστε να χαμηλωσει η συχνοτητα συντονισμου με την 103.

Οσο η συχνοτητα αυτη ειναι ψηλη (εξω απο το οριο 8-11 Hz περιπου)υπαρχει προβλημα tracking στα χαμηλα με αποτελεσμα τα ψηλομεσαια να εκτιθενται και να μην ισορροπουν τονικα.

Γιατί δεν ταιριάζουν όλες οι κεφαλές με όλους τους βραχίονες. Υπάρχουν μεγέθη όπως το βάρος της κεφαλής, η ενεργή μάζα του βραχίονα και η ενδοτικότητα της βελόνας που πρέπει να συνδυαστούν σωστά για να έχουμε καλό ηχητικό αποτέλεσμα. Δεν είναι μόνο το phono stage που παίζει ρόλο. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο γιατί είμαστε ήδη πολύ off topic, αλλά σε γενικές γραμμές "σκληρές" κεφαλές όπως η denon DL-103 απαιτούν βραχίονες με μεγάλη μάζα, συνήθως τέτοιοι βραχίονες είναι μήκους 12ιντσών.

η denon ειναι mc απο τι ειδα με χαμηλο output. δεν ξερω το SUT Denon AU-300LC και μετα η επιλογη mm στο phono ποσο βελτιωνει την κατασταση. με ενα καλο phono stage μπορεις να παιξεις με διαφορετικες τιμες ohm και gain οποτε βρισκεις αυτο που σου ταιριαζει.
η κεφαλη γιατι δεν μπορει να υποστηριχθει κατευθειαν απο το phono στην θεση mc?

Μαλλον μπορει,αλλα ο φιλος μας ισως προτιμα τα SUT στην εισοδο ΜΜ.
Προφανως θα ταιριαζουν πολυ καλα με την 103 της ιδιας μαρκας.

Last edited:
η denon ειναι mc απο τι ειδα με χαμηλο output. δεν ξερω το SUT Denon AU-300LC και μετα η επιλογη mm στο phono ποσο βελτιωνει την κατασταση. με ενα καλο phono stage μπορεις να παιξεις με διαφορετικες τιμες ohm και gain οποτε βρισκεις αυτο που σου ταιριαζει.

Μιλάμε για τελείως διαφορετικά πράγματα. Άλλη δουλειά το μηχανικό ταίριασμα κεφαλής/βραχίονα, άλλη δουλειά το ηλεκτρικό ταίριασμα κεφαλής/phono. Διάβασε λίγο το αρχικό ποστ για να δεις ότι εδώ συζητάμε την πρώτη περίπτωση.

χρησιμοποίησα τουλάχιστον για 2 χρόνια την 103 πάνω σε ελαφρύ SME IIIS με προσθήκη ενός από τα βαρίδια που δίνει η SME.
η 103 έπαιξε εξαιρετικά.

Αυτος ο αλλος βραχιωνας θα πρεπει να ειναι και αρκετα βαρυς (ενεργος μαζα) ουτως ωστε να χαμηλωσει η συχνοτητα συντονισμου με την 103.

Οσο η συχνοτητα αυτη ειναι ψηλη (εξω απο το οριο 8-11 Hz περιπου)υπαρχει προβλημα tracking στα χαμηλα με αποτελεσμα τα ψηλομεσαια να εκτιθενται και να μην ισορροπουν τονικα.

καλα τωρα με προβληματισες περισσοτερο:hmmmm: απο την στιγμη που το συστημα ισορροπει και μπαινει μονο το βαρος αναγνωσης ,ο συντονισμος πως εκδηλωνεται? ρολο σιγουρα θα παιζει και το ολο συστημα πλατο με την αλφα μαζα κτλπ.

Μιλάμε για τελείως διαφορετικά πράγματα. Άλλη δουλειά το μηχανικό ταίριασμα κεφαλής/βραχίονα, άλλη δουλειά το ηλεκτρικό ταίριασμα κεφαλής/phono. Διάβασε λίγο το αρχικό ποστ για να δεις ότι εδώ συζητάμε την πρώτη περίπτωση.

ναι οκ ,μονο που ολοι οι κατασκευαστες κεφαλων δεν δινουν στοιχεια για το ταιριασμα που εσεις λετε. με βαση ποια στοιχεια της κεφαλης επιλεγεις τον καταλληλο βραχιονα?

ναι οκ ,μονο που ολοι οι κατασκευαστες κεφαλων δεν δινουν στοιχεια για το ταιριασμα που εσεις λετε.

Γιατί δε δίνουν; Κατά καιρούς είχα κεφαλές των Linn, Ortofon, Denon, Benz, Shure, Nagaoka, Grado. Όλες περιείχαν στη συσκευασία και πληροφορίες για τη μάζα της κεφαλής και την ενδοτικότητα της βελόνας.

Μαλλον μπορει,αλλα ο φιλος μας ισως προτιμα τα SUT στην εισοδο ΜΜ.
Προφανως θα ταιριαζουν πολυ καλα με την 103 της ιδιας μαρκας.

σωστό

στην αρχή είχα τη Denon απευθείας στο EAR στη θέση MC.

Από τη μέρα που έβαλα το SUT, δεν γύρισα πίσω

Γιατί δε δίνουν; Κατά καιρούς είχα κεφαλές των Linn, Ortofon, Denon, Benz, Shure, Nagaoka, Grado. Όλες περιείχαν στη συσκευασία και πληροφορίες για τη μάζα της κεφαλής και την ενδοτικότητα της βελόνας.

Ολοι δινουν τα στοιχεια αυτα :a0210:

χρησιμοποίησα τουλάχιστον για 2 χρόνια την 103 πάνω σε ελαφρύ SME IIIS με προσθήκη ενός από τα βαρίδια που δίνει η SME.
η 103 έπαιξε εξαιρετικά.

Και γω θα συνεστηνα στον φιλο να δοκιμασει βαριδια στον βραχιωνα του και να δει πως παει.
Δεν εχει να χασει τιποτα.
Αν η 103 δεν ηταν 8.5γρ και ηταν ας πουμε 12-13γρ,το βαρος παλι στο κελυφος θα ηταν.
Μπορει με τα βαριδια η κατανομη βαρους να μην ειναι συμμετρικη αλλα δεν θα ελεγα οτι ειναι και καταστροφικο.
Δοκιμαζει και αναλογα προχωρει.

μα προφανώς η δοκιμή δεν κοστίζει.

(και όταν έλεγα εξαιρετικά ο συντονισμός ήταν μέσα στην ωφέλιμη περιοχή)