Synology DiskStation DS115j diskless

Παιδιά κ από εμένα μια ερώτηση.
Θα ήταν σωστό να δώσω μια στατική ip στο NAS; Αν γίνεται δλδ...
Αν ναι από ποιο μενού το κάνω;
Ευχαριστώ!!

Μπορεις να βαλεις στατικη ip και θα στο συνιστουσα, θα σε βολεψει καλυτερα διοτι δεν θα ψαχνεις την διευθυνση του αν για καποιο λογο αλλαξει. Αφου μπεις στο περιβαλλον του nas απο τον browser που εχεις ακολουθησε αυτη τη διαδρομη Control Panel/Network/Network Interface/Edit και κανε τις αναλογες ρυθμισεις. Αποθηκευεις και μετα απο ενα reboot το nas εχει την ip που εσυ δηλωσες νωριτερα.

Ναι η στατική ip βολεύει πολύ.
Εγώ προτιμώ και τις δίνω από το router. Έχει πλεονέκτηματα από το να τις δώσεις κατευθείαν από τις συσκευές

Ενας τροπος για να δωσεις στατικες διευθυνσεις ειναι μεσα απο το ρουτερ και ο αλλος ειναι μεσα απο την καθε συσκευη, οτι βολευει καλυτερα. Εγω προτιμω τον δευτερο, απο τις συσκευες.

Re: Απάντηση: Synology DiskStation DS115j diskless

Ναι η στατική ip βολεύει πολύ.
Εγώ προτιμώ και τις δίνω από το router. Έχει πλεονέκτηματα από το να τις δώσεις κατευθείαν από τις συσκευές

και εγώ νομίζω αυτή είναι η βολικότερη λύση, στην ουσία δεν είναι στατική, αλλά δεσμεύει μία συγκεκριμένη ip το ρούτερ για το NAS και του δίνει πάντα αυτή, ενώ δεν τη δίνει σε άλλες συσκευές

αλλά όλα έχουν υπέρ και κατά

Απάντηση: Re: Synology DiskStation DS115j diskless

σας παιζουν σωστα ολα τα αρχεια εσας..?
Αν εννοείς να υπάρχει το αρχείο στο NAS και να το παίζω αυτούσιο με τον media player μου, ναι. Και σε 4K απαιτητικά αρχεία, δεν έχω θέμα και παίζουν κανονικά.
Αν εννοείς να σου κάνει μετατροπή το NAS και να στο "σερβίρει" στον media player, δεν ξέρω, δεν το έχω κάνει ποτέ

Kαι με smb & με NFS?

ναι-το δοκιμασα και με τα 2 πρωτοκολλα με τον player του zidoo.
ενω εχει ομαλη ροη,σε ασχετες στιγμες καθε 3-5 λεπτα,κομπιαζει στιγμιαια,ξεκλειδωνει ο ενισχυτης (decoder off)και επανερχεται.
αυτο σε μεγαλα αρχεια 4k με hdaudio.
σε μικροτερα δεν εχω προβλημα.

Re: Απάντηση: Re: Synology DiskStation DS115j diskless

Αν εννοείς να υπάρχει το αρχείο στο NAS και να το παίζω αυτούσιο με τον media player μου, ναι. Και σε 4K απαιτητικά αρχεία, δεν έχω θέμα και παίζουν κανονικά.
Αν εννοείς να σου κάνει μετατροπή το NAS και να στο "σερβίρει" στον media player, δεν ξέρω, δεν το έχω κάνει ποτέ

ποια η πρωτη περιπτωση ποια η δευτερη.
γιατι αυτο πυ εχω κανει εγω,ειναι να μπω μεσα στο Media player του zidoo,ή μεσω Kodi(παλι με το πλειερ του zidoo)και να του δηλωσω απλα πηγη.
μοιαζει σαννα τραβαει ζορι το Nas.

Ναι έτσι τα παίζω και εγώ. Αυτό εννοώ σαν πρώτη περίπτωση. Ίσως να έχει θέμα το TV box σου σε απαιτητικά αρχεία ( εγώ χρησιμοποιώ ένα της wetek) ή το δίκτυο σου. Δοκίμασε κάποιο άλλο box ή δοκίμασε να παίξεις το αρχείο σε υπολογιστή να δεις τι γίνεται

το synology πεφτει πανω σε ενα χιλιαρι switch,με cat6 καλωδιο και στο ιδιο switch πεφτει και το zidoo με Cat5 καλωδιο.
οι αποσταση ειναι ουτε μισο μετρο μεταξυ τους.

Ναι έτσι τα παίζω και εγώ. Αυτό εννοώ σαν πρώτη περίπτωση. Ίσως να έχει θέμα το TV box σου σε απαιτητικά αρχεία ( εγώ χρησιμοποιώ ένα της wetek) ή το δίκτυο σου. Δοκίμασε κάποιο άλλο box ή δοκίμασε να παίξεις το αρχείο σε υπολογιστή να δεις τι γίνεται

απο σκληρο Usb 3.0 δισκο,τα ιδια αρχεια παιζουν νερο.

Κανονικά θα έπρεπε να έπαιζε
Για δες όταν παίζεις το αρχείο , μπες στο synology και στο widget δες πόσο load έχει ο επεξεργαστής του και δες και από κάτω στην κίνηση του δικτύου πόσο είναι το upload που δίνει στο κουτί, μήπως βγάλεις άκρη από εκεί.

το synology πεφτει πανω σε ενα χιλιαρι switch,με cat6 καλωδιο και στο ιδιο switch πεφτει και το zidoo με Cat5 καλωδιο.
οι αποσταση ειναι ουτε μισο μετρο μεταξυ τους.

προσωπικα πιστευω οτι φταιει ειτε το δικτυο ειτε ο media player. Για να σιγουρευτεις οτι δεν φταιει το nas, μπες (την ωρα που παιζει ενα βιντεο) και δες τα resources του nas (ram, cpu) αν ανεβαινουν και "χτυπανε κοκκινα".

Για να δεις αν φταιει το δικτυο, δοκιμασε να δεις απο το kodi (αν χρησιμοποιεις Kodi) αν αδειαζει το cache. Αν δεν εχεις καθολου cache, τοτε κανε edit το advancedsettings.xml και βαλε 50-100mb cache. Νομιζω οτι by default το Kodi εχει μηδενικο cache σε αρχεια lan. Υποπτευομαι ομως οτι σε καποια σημεια με γρηγορη εναλλαγη σκηνικων ανεβαινει πολυ bitrate (το οποιο ειναι ηδη υψηλο αφου μιλαμε για 4κ+hd audio) και το δικτυο παθαινει κοκομπλοκο. Προφανως, κανονικα δεν θα επρεπε αν συμβαινει αυτο, αλλα εχουμε δει πιο παραξενα πραγματα να συμβαινουν σε δικτυα. Εγω ανακαλυψα οτι ενα 1000αρι μου switch δεν αντεχε μεγαλο φορτο και το εβγαλα εκτος δικτυου.

Για να σιγουρευτεις οτι δεν φταιει ο media player δοκιμαζεις αλλον media player (π.χ. kodi σε laptop)

το synology το ανωτερο που εδειξε ηταν cpu 40% ram 70% και lan 13,7 MB/s.

το peak του lan 13,7 MB/s το ειδα την ωρα που εκανε το κομπιασμα.

προσωπικα πιστευω οτι φταιει ειτε το δικτυο ειτε ο media player. Για να σιγουρευτεις οτι δεν φταιει το nas, μπες (την ωρα που παιζει ενα βιντεο) και δες τα resources του nas (ram, cpu) αν ανεβαινουν και "χτυπανε κοκκινα".

Για να δεις αν φταιει το δικτυο, δοκιμασε να δεις απο το kodi (αν χρησιμοποιεις Kodi) αν αδειαζει το cache. Αν δεν εχεις καθολου cache, τοτε κανε edit το advancedsettings.xml και βαλε 50-100mb cache. Νομιζω οτι by default το Kodi εχει μηδενικο cache σε αρχεια lan. Υποπτευομαι ομως οτι σε καποια σημεια με γρηγορη εναλλαγη σκηνικων ανεβαινει πολυ bitrate (το οποιο ειναι ηδη υψηλο αφου μιλαμε για 4κ+hd audio) και το δικτυο παθαινει κοκομπλοκο. Προφανως, κανονικα δεν θα επρεπε αν συμβαινει αυτο, αλλα εχουμε δει πιο παραξενα πραγματα να συμβαινουν σε δικτυα. Εγω ανακαλυψα οτι ενα 1000αρι μου switch δεν αντεχε μεγαλο φορτο και το εβγαλα εκτος δικτυου.

το περιεργο ειναι οτι εαν πατησω να παιξει το coco απο τον Media player του Kodi και οχι απο τον εξωτερικο Player,δεν κανει τιποτε..!!
παιζει μονο με τον Player της zidoo..!!

To Kodi παίζει κανονικά όταν το αρχείο είναι σε σκληρό USB κουμπωμενο πάνω στο zidoo?

To Kodi παίζει κανονικά όταν το αρχείο είναι σε σκληρό USB κουμπωμενο πάνω στο zidoo?

οχι..!!
τωρα ειδα οτι μεσω δικτυου αλλα και με σκληρο usb δεν παιζει το kodi με το δικο του Player ουτε το blade runner..!!