Synology DiskStation DS115j diskless

δεν τρέχεις το shields up για common ports και all service ports..
μηπως δεν εισαι stealth;
.

Οσο κι αν εψαξα δε βρηκα Shields up & Stealth.
Ειχα φυσικα ανοιχτο το firewall και τωρα εβαλα και το deny access to all if no rule matched.
Υποθετω οτι αυτο ειναι αρκετο για να κοψει ολους τους εκτος Ελλαδος.
Και παλι ευχαριστω φιλε μου.

Οσο κι αν εψαξα δε βρηκα Shields up & Stealth.
Ειχα φυσικα ανοιχτο το firewall και τωρα εβαλα και το deny access to all if no rule matched.
Υποθετω οτι αυτο ειναι αρκετο για να κοψει ολους τους εκτος Ελλαδος.
Και παλι ευχαριστω φιλε μου.

μην μπερδεύεσαι.
το shields up ειναι ενα site που τσεκάρει την ασφάλεια του δικτύου σου
https://www.grc.com/default.htm

μην μπερδεύεσαι.
το shields up ειναι ενα site που τσεκάρει την ασφάλεια του δικτύου σου
https://www.grc.com/default.htm
Χεχεχεχε. Εψαχνα και δεν εβρισκα και λεω κατι μου διαφευγει.
Οσον αφορα το stealth που αναφερεις ειναι επιλογη του synology ή του shields up? Ή μηπως κατι αλλο?
Σορρυ που σε πρηζω αλλα με τα δικτυακα δεν εχω μεγαλη σχεση.

Χεχεχεχε. Εψαχνα και δεν εβρισκα και λεω κατι μου διαφευγει.
Οσον αφορα το stealth που αναφερεις ειναι επιλογη του synology ή του shields up? Ή μηπως κατι αλλο?
Σορρυ που σε πρηζω αλλα με τα δικτυακα δεν εχω μεγαλη σχεση.

τρεξε όλα τα τεστ απο το shields up και θα δεις.
αν γραφει οτι εισαι stealth τα βασικά τα έχεις κάνει σωστά, αν όχι άρχισε να γράφεις στο forum της synology.

τρεξε όλα τα τεστ απο το shields up και θα δεις.
αν γραφει οτι εισαι stealth τα βασικά τα έχεις κάνει σωστά, αν όχι άρχισε να γράφεις στο forum της synology.

Ok thnx. Οταν παω σπιτι θα το κανω .

Μόλις έκανα και εγώ την εγκατάσταση του σκληρού και έκανα το πρώτο setup. Όλα αυτά που έκανε στην αρχή εγκατάσταση χρειάζονται; Να τα σβήσω ή να τα κρατήσω;

Μια βοήθεια βρε παιδιά.

Όποια τηλεόραση και να ανοίξω στο σπίτι, έχει access στο media station και μπορεί να δει τα αρχεία που έχω μέσα κτλ χωρίς να ζητάει κάποιο κωδικό κτλ.

Τι πρέπει να κάνω για να μην γίνεται αυτό και να έχει κάποιος μόνο access με κωδικό;

Απάντηση: Re: Synology DiskStation DS115j diskless

αν το στήσεις σωστά δεν υπάρχει θέμα καθως synology nas και γενικοτερα nas, χρησιμοποιούν μεγάλες εταιριες.
δεν νομίζω οι μεγάλες εταιρίες να μην ενδιαφέρονται για θέματα security..

απο που είδες οτι πήγαν να σε χακάρουν;

αλλα και ενα απλο two-step verification να ενεργοποιήσετε θα ειστε μια χαρά.
τρεξτε το τεστ απο το security center της synology και απο το shields up
https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Τελικά έβαλα Plex.

Σαφώς πολύ καλύτερο σε οργάνωση κτλ. Αλλά για κάποιο λόγο δεν γινόταν σωστά η εγκατάσταση στο Synology. Δεν ξέρω γιατί. Χρειάστηκε να το σβήσω και να το ξανακάνω install 2-3 φορές. Δεν έβρισκε τον σέρβερ με τίποτα.

Μια βοήθεια βρε παιδιά.

Όποια τηλεόραση και να ανοίξω στο σπίτι, έχει access στο media station και μπορεί να δει τα αρχεία που έχω μέσα κτλ χωρίς να ζητάει κάποιο κωδικό κτλ.

Τι πρέπει να κάνω για να μην γίνεται αυτό και να έχει κάποιος μόνο access με κωδικό;

Δεν έχω δει επιλογή για αυτό. Μόνο από το plex και αν αγοράσεις το plex pass θα έχεις πολλαπλά accounts με διαφορετικές προσβάσεις το κάθε ένα (αν έχω καταλάβει καλά).

Δεν έχω δει επιλογή για αυτό. Μόνο από το plex και αν αγοράσεις το plex pass θα έχεις πολλαπλά accounts με διαφορετικές προσβάσεις το κάθε ένα (αν έχω καταλάβει καλά).

Βρήκα άκρη τελικά με το Plex. Απενεργοποίησα το DLNA από τις ρυθμίσεις και μπορεί να μπαίνει μόνο όποιος έχει τον Plex client στη συσκευή του. Οπότε problem solved.

Μια άλλη απορία που έχω (συγγνώμη αλλά τώρα το μαθαίνω). Θα έχω στα χέρια μου ένα android box (Minix U9-H) το οποίο έχει KODI. Αυτό πως θα δουλέψει με το Synology; Θα πρέπει να βάλω κάποιο server όπως με το Plex ή απλά στο KODI θα βάλω το path από τον σέρβερ μου από τις ρυθμίσεις και θα τα βλέπει όλα από εκεί;

Νόμιζα θες περιορισμούς στο plex account. Ολες οι συσκευές με plex αλλα να βλέπουν διαφορετικα πραγματα και οχι ολα διαθέσιμα. Αυτό με πολλαπλά account (plex pass)

Δες το plugin plex for codi. Δεν το εχω δοκιμασει.

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επίσης γιατι δεν παίζεις με τα smb shares ? Γιατί θέλεις να πας μέσω plex (αν θες και δεν κατάλαβα λαθος)

Επίσης γιατι δεν παίζεις με τα smb shares ? Γιατί θέλεις να πας μέσω plex (αν θες και δεν κατάλαβα λαθος)

Τώρα μαθαίνω και είμαι λίγο άσχετος.

Έχεις κάποιον οδηγό μήπως για αυτό; Τι πρέπει να κάνω δηλαδή;

Δεν εχω kodi για να σε βοηθησω. Αν εχω καταλαβει καλα το kodi μπορει να δει share folders σε pc κτλ. Αν ισχύει τοτε και το synology shares εχει.

Αν θες βοήθεια στα shares του synology να σου πω πως.

Δεν εχω kodi για να σε βοηθησω. Αν εχω καταλαβει καλα το kodi μπορει να δει share folders σε pc κτλ. Αν ισχύει τοτε και το synology shares εχει.

Αν θες βοήθεια στα shares του synology να σου πω πως.

Να ενεργοποιήσω δηλαδή το share folder στο Synology και να πετάξω εκεί τα βίντεο κτλ εννοείς εσύ σωστά; Το πρόβλημά μου σε αυτό είναι ότι μόλις ενεργοποιήσω το media server στο Synology έχει όποιος θέλει πρόσβαση (αυτό που έλεγα και προηγουμένως)

Θα δοκιμάσω μόλις το πάρω το add-on για το Plex μέσο KODI και θα δω. Απλά ψάχνω τον καλύτερο τρόπο αναπαραγωγής. Να μην ζορίζεται και να μην έχω θέματα κτλ. Ξέρω ότι το KODI μπορεί να κάνει passthrough τα πάντα στο θέμα ήχου.

Πιστεύω αυτός ο οδηγός μου κάνει
https://esausilva.com/2016/08/08/how-to-connect-kodi-to-your-synology-nas-dsm-diskstation-manager/

Θα το δοκιμάσω και βλέπουμε!

Να ενεργοποιήσω δηλαδή το share folder στο Synology και να πετάξω εκεί τα βίντεο κτλ εννοείς εσύ σωστά; Το πρόβλημά μου σε αυτό είναι ότι μόλις ενεργοποιήσω το media server στο Synology έχει όποιος θέλει πρόσβαση (αυτό που έλεγα και προηγουμένως)

Θα δοκιμάσω μόλις το πάρω το add-on για το Plex μέσο KODI και θα δω. Απλά ψάχνω τον καλύτερο τρόπο αναπαραγωγής. Να μην ζορίζεται και να μην έχω θέματα κτλ. Ξέρω ότι το KODI μπορεί να κάνει passthrough τα πάντα στο θέμα ήχου.

Πιστεύω αυτός ο οδηγός μου κάνει
https://esausilva.com/2016/08/08/how-to-connect-kodi-to-your-synology-nas-dsm-diskstation-manager/

Θα το δοκιμάσω και βλέπουμε!

Δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσεις το media server στο Synology

Όχι χωρίς media server. Ούτε plex ουτε τον δικό του. Απλα share folder και ένα χρήστη στο synology που θα εχει πρόσβαση σε αυτό.

Μετα απο οπουδηποτε θα καλείς το \\synology\share folder

Και θα βαζεις το login/pass