Synology DiskStation DS115j diskless

αρα ιδεα μου ειναι οτι κατι αλλαξε στο χρωμα.
τωρα γιατι δεν το βλεπω απο το xbox και την τηλεοραση δεν εχω καταλαβει ακομα.
το nas δουλευει μια χαρα με το zidoo μεσω smb και δεν δειχνει να εχει καποιο προβλημα.

ενταξε παιδια..
τωρα θυμηθηκα οτι προχθες εκλεινα οτι πιστευα οτι δεν μου χρειαζεται.
μαζι με ολα τα αλλα,εκλεισα και τον Media server...
κουκουρουκου...!!:ADFADF1:

Πως ακριβώς το εννοείς αυτό;

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Control panel- shared folders
Το φάκελο δεν τον έφτιαξες εσύ? Αν όχι φτιάξε στη παραπάνω διαδρομή και μετά από τις ρυθμίσεις του transmission όρισε τη νέα διαδρομή, λογικά θα πρέπει να είναι /volume1/download

Χρησιμοποιώ τον φάκελο του Nas (video) αλλά το θέμα μου δεν είναι με το transmission το οποίο μια χαρά σώζει τα αρχεία στο folder που λέω αλλά στο ότι από την TV και το beelink δεν βλέπω μόνο τα συγκεκριμένα αρχεία σε αυτό το folder. Τα υπόλοιπα που είναι μέσα σε αυτό τα βλέπω μια χαρά κι απόψε το pc κι από την TV ενώ τα άλλα μόνο από το pc
Control panel- shared folders
Το φάκελο δεν τον έφτιαξες εσύ? Αν όχι φτιάξε στη παραπάνω διαδρομή και μετά από τις ρυθμίσεις του transmission όρισε τη νέα διαδρομή, λογικά θα πρέπει να είναι /volume1/download

Χρησιμοποιώ τον φάκελο του Nas (video) αλλά το θέμα μου δεν είναι με το transmission το οποίο μια χαρά σώζει τα αρχεία στο folder που λέω αλλά στο ότι από την TV και το beelink δεν βλέπω μόνο τα συγκεκριμένα αρχεία σε αυτό το folder. Τα υπόλοιπα που είναι μέσα σε αυτό τα βλέπω μια χαρά κι απόψε το pc κι από την TV ενώ τα άλλα μόνο από το pc

Λοιπον, μολις εκανα re-index μεσα απο το Control Panel - Media Indexing - Re-index (το οποιο σα διαδικασια πηρε ωρα) και τωρα τα δειχνει.
Μπορει να αποφευχθει αυτο για να μπορω να τα δω ή θα πρεπει καθε φορα να κανω re-index?

Δεν τα βλέπεις μέσω samba?
Η TV δε νομιζω οτι χρησιμοποιει samba αλλα το Kodi που χρησιμοποιει απλα δεν τα βλεπει τα αρχεια ακομα και μεσω samba.
Οπως ειπα μολις εκανα re-index μεσω του NAS τα ειδε τα αρχεια η TV (δεν ελεγξα ακομα για το Kodi μεσω του beelink).
Απ'οτι εψαξα και ειδα ειναι κλασσικο θεμα και εγκειται στο οτι τα αρχεια αρχικα κατεβαινουν ως .part τα οποια δεν τα αναγνωριζει ως video το NAS οποτε κανει ολο το path tag ως μη video files και αν δεν το κανεις manual reindex δεν το βλεπει κανεις περαν του pc.
Θα ψαξω να βρω τροπο να το αποφυγω αυτο.

Η TV δε νομιζω οτι χρησιμοποιει samba αλλα το Kodi που χρησιμοποιει απλα δεν τα βλεπει τα αρχεια ακομα και μεσω samba.
Οπως ειπα μολις εκανα re-index μεσω του NAS τα ειδε τα αρχεια η TV (δεν ελεγξα ακομα για το Kodi μεσω του beelink).
Απ'οτι εψαξα και ειδα ειναι κλασσικο θεμα και εγκειται στο οτι τα αρχεια αρχικα κατεβαινουν ως .part τα οποια δεν τα αναγνωριζει ως video το NAS οποτε κανει ολο το path tag ως μη video files και αν δεν το κανεις manual reindex δεν το βλεπει κανεις περαν του pc.
Θα ψαξω να βρω τροπο να το αποφυγω αυτο.

Βάλε το transmission να κατεβάζει στο φάκελο incomplete και όταν τελειώσει το κατέβασμα να τα μεταφέρει στο videos
/volume1/@appstore/transmission/var/settings.json
Μέσω ftp κάνε τις ρυθμίσεις που θέλεις με το notepad++ στο αρχείο settings.json αφού έχεις σταματήσει το transmission
Πάντως μέσω samba θα επρεπε να φαίνονται από το kodi αφού έχει τελειώσει το κατέβασμα, εγώ έχω φτιάξει φακέλους στο volume1 για τα downloads, τα incomplete και ένα φάκελο που ελεγχειτο transmission για αρχεια .torrent και αν βρει ξεκινάει το κατέβασμα

Last edited:
Βάλε το transmission να κατεβάζει στο φάκελο incomplete και όταν τελειώσει το κατέβασμα να τα μεταφέρει στο videos
/volume1/@appstore/transmission/var/settings.json
Μέσω ftp κάνε τις ρυθμίσεις που θέλεις με το notepad++ στο αρχείο settings.json αφού έχεις σταματήσει το transmission
Πάντως μέσω samba θα επρεπε να φαίνονται από το kodi αφού έχει τελειώσει το κατέβασμα, εγώ έχω φτιάξει φακέλους στο volume1 για τα downloads, τα incomplete και ένα φάκελο που ελεγχειτο transmission για αρχεια .torrent και αν βρει ξεκινάει το κατέβασμα

Αυτο εχω σκοπο να κανω αν και το transmission client σου δινει αυτη τη δυνατοτητα απο τις ρυθμισεις του. Το θεμα ειναι να το πετυχω γιατι χθες το εκανα βιαστικα και δεν ξεκινουσε να κατεβαζει το torrent. Σημερα το βραδυ θα το δω.
Ευχαριστω φιλε μου.

Απάντηση: Re: Synology DiskStation DS115j diskless

μα δεν πειραξα τιποτε..την 6.1.7 φοραει.
θυμαμαι οτι εκανε προσφατα μια επανεκινηση μονο του και φανταστηκα οτι πηρε καποιο Update.
σημερα ς πουμε απο την ωρα που εχω γυρισει,ειναι ολα τα λαμπακια ανοιχτα.
εχθες καποια στιγμη,ηταν σβηστα ολα εκτος του τελευταιου μπλε..

φυσιολογικο ειναι.
Οταν δεν υπαρχει εφαρμογη που να ζηταει δεδομενα απ'το νας ή το αντιθετο,τοτε ''πεφτει'' σε υπνο και αναβει το μπλε λαμπακι.
Σε αντιθετη περιπτωση,αναβουν τα υπολοιπα που δειχνουν χρηση του νας.

Όσο για το Samba, το A210 χρησιμοποιεί το παλιό πρωτόκολλο, και ορισμένες συσκευές μπορεί να μην το βλέπουν. Μπορείς όμως να ενεργοποιήσεις NFS shares, που και το NAS ίσως να επικοινωνει καλύτερα...

Στάλθηκε από το X98 Plus II (C2D6) μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Synology DiskStation DS115j diskless

φυσιολογικο ειναι.
Οταν δεν υπαρχει εφαρμογη που να ζηταει δεδομενα απ'το νας ή το αντιθετο,τοτε ''πεφτει'' σε υπνο και αναβει το μπλε λαμπακι.
Σε αντιθετη περιπτωση,αναβουν τα υπολοιπα που δειχνουν χρηση του νας.

μαλλον τα εβλεπα πρωτη φορα ολα κλειστα,γιατι ειχα κλεισει σχεδον οτι ετρεχε...

το πιθανοτερο.
Εγω παλια στο δικο μου το εβλεπα κλειστο τακτικα,πλεον ομως ειναι μονιμως στα πρασινα,που σημαινει οτι δουλευει τους δισκους διαρκως.
Γι'αυτο το σβηνω τελειως μες στη βδομαδα που δεν μου χρειαζεται και το ανοιγω το Σ/Κ μονο.

Re: Απάντηση: Synology DiskStation DS115j diskless

το πιθανοτερο.
Εγω παλια στο δικο μου το εβλεπα κλειστο τακτικα,πλεον ομως ειναι μονιμως στα πρασινα,που σημαινει οτι δουλευει τους δισκους διαρκως.
Γι'αυτο το σβηνω τελειως μες στη βδομαδα που δεν μου χρειαζεται και το ανοιγω το Σ/Κ μονο.

μπααα..και το προηγουμενο(zyxel)και αυτο,μονιμως ανοιχτο.
εχουν τοσες λειτουργιες εξοικονομησης ενεργειας το nas και ο σκληρος,που η καταναλωση εινα απο μηδαμινη εως ελαχιστη.
νομιζω του κανεις περισσοτερο κακο που το ανοιγοκλεινεις απο να το εχεις συνεχεια ανοιχτο.
αλλωστε αυτη ειναι η δουλεια του..

δεν το λεω απο την αποψη της οικονομιας,αλλα της ζωης των δισκων.
Αν παρκαρουν-ξεπαρκαρουν ολη την ωρα,χαλανε πιο γρηγορα.

δεν το λεω απο την αποψη της οικονομιας,αλλα της ζωης των δισκων.
Αν παρκαρουν-ξεπαρκαρουν ολη την ωρα,χαλανε πιο γρηγορα.

σωπα μωρε και αυτοι για αυτο ειναι φτιαγμενοι.τι να γλιτωσω?50 και εκατο ωρες επιπλεον ζωη?και..?
ασε που εαν εχει τον καταλληλο τα κανει ολα μονος του.
εγω εχω το wdred και δεν ασχολουμαι καθολου με το θεμα.

ο,τι και να'χεις,αν το μηχανακι ξυπναει-κοιμαται με ρυθμο πολυβολου,θα παρεις τους δισκους στο χερι λιαν συντομως!

ο,τι και να'χεις,αν το μηχανακι ξυπναει-κοιμαται με ρυθμο πολυβολου,θα παρεις τους δισκους στο χερι λιαν συντομως!

με το zyxel και τον bluewd 8 χρονια επανω δεν εκανε κιχ..
για εμενα απο την στιγμη που ειναι φτιαγμενα για αυτην την δουλεια,δεν ασχολουμαι καθολου.

Γεια σας παιδιά!

Είμαι υποψήφιος αγοραστής και εγώ του συγκεκριμένου. Το θέλω για streaming μεγάλων αρχείων 4K Remux με TrueHD κτλ από Apple 4K TV, τηλεόραση και άλλες συσκευές θα γίνεται η αναπαραγωγή. Εγκρίνεται η αγορά του η να πάω σε κάτι άλλο;

Η χρήση αποκλειστικά θα γίνεται μόνο από εμένα. Δεν υπάρχουν άλλοι χρήστες στον χώρο.