Synology DS413J σεταρισμα

Απάντηση: Re: Synology DS413J σεταρισμα

Φυσικό, πρέπει να διαβάσει όλους τους άλλους δίσκους και να γράψει parity παντου. Περνάς από RAId 1 σε RAID 5 φαντάζομαι.
ναι ετσι ειναι.

Στο πρώτο bad block η UBER είσαι τελειωμένος, καλή τύχη.
1) Ουπς δεν το καταλαβα αυτο.Οι σκληροι ειναι καινουργιοι απλα σχεδον γεματοι.Σημερα εβαλα τον 3ο και μετα τις γιορτες τον 4ο.Τι θα πρεπει να προσεξω.
2)Οταν εχουμε 2 σκληρους σε raid1 γεματους δεν μπορουμε να βαλουμε 3ο ή 4ο σκληρο αν θελουμε;

Last edited:
Πως δεν μπορούμε, όλα εξαρτώνται όμως από την τύχη όταν είσαι σε RAID 0, έχεις RAID 0 η 1?

Πως δεν μπορούμε, όλα εξαρτώνται όμως από την τύχη όταν είσαι σε RAID 0, έχεις RAID 0 η 1?
εχω SHR(Synology Hybrid RAID)

SHR με 2 δίσκους = RAID 1 άρα είσαι ΟΚ και περνάς σε RAID 5.
Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου.Χαρη σε αυτη εχω στησει το μηχανημα.Να εισαι καλα.

παρακαλώ.
Σε συμβουλεύω να αποφεύγεις RAID 5 με δισκους μεγαλύτερους από 3ΤΒ.
Όταν θα έχεις πάνω από 4 δίσκους κοίτα να περάσεις σε RAID 6.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να κάνεις data scrubbing τουλάχιστον κάθε 3 μήνες σε SHR με 3 δίσκους και πάνω η RAID 5 η 6.

παρακαλώ.
Σε συμβουλεύω να αποφεύγεις RAID 5 με δισκους μεγαλύτερους από 3ΤΒ.
Όταν θα έχεις πάνω από 4 δίσκους κοίτα να περάσεις σε RAID 6.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να κάνεις data scrubbing τουλάχιστον κάθε 3 μήνες σε SHR με 3 δίσκους και πάνω η RAID 5 η 6.
1)Καταρχην τι ειναι το data scrubbing;
2)Θα παραμεινω οπως περιεγραψα παραπανω σε 4χ3t.
3)Πως παω σε RAID 6,εφοσον ειμαι με SHR

RAID 6 = minimum 4 δισκοι.
Data scrubbing -> storage manager->manage (παίρνει ώρες/μέρες ξαναδιαβάζει τα πάντα και ξαναυπολογιζει το parity)
RAID 6 = SHR2
Τα πάντα εξαρτώνται από το πόσο σημαντικά για σένα είναι όσα έχεις στο NAS. Αν είναι σημαντικά πρέπει να προσέχεις και να ξέρεις τι κάνεις και γιατί.
Τέλος πρέπει να έχεις και δεύτερο copy σε άλλους δίσκους για να είσαι (σχεδόν) σίγουρος.

Με βαζεις σιγα-σιγα στο ''πνευμα''.Για τους παραπανω λογους το εχω μονο για ταινιοθηκη και τιποτα αλλο.Οι δισκοι στα 10' χωρις δραση αδρανοποιουνται.Οσο για 2ο, βλεπουμε εχοντος των πραγματων.Παντως σε ευχαριστω και παλι για τις πολυτιμες πληροφοριες.

Είτε raid5 είτε raid6 (λίγο υπερβολή για home use) τα πραγματικα σημαντικά αρχεία τα έχεις σε άλλο δίσκο ή σε DVD/bluray. Το raid δεν είναι back up αλλα ενα ελαχιστο μετρο ασφαλειας των δεδομένων, που αρκετές φορές ομως είναι σωτήριο.

Το RAID6 δεν είναι καθόλου υπερβολή.
Με τους σημερινούς δίσκους 3 και 4 ΤΒ το να πέσεις σε bad sector η UBER είναι σχεδόν σίγουρο.
Όταν συμβεί λες για στο RAID5.

Φιλε st939 τα φωτα σου σε παρακαλω.Κατεβασα εχθες το synology Cloud Station.Την βοηθεια σου σε παρακαλω να το σεταρω,γιατι δεν ξερω τι να κανω.

το περασα με το χερι.Εχω προβλημα ομως με την συνδεση μου,αυτο βγαινει.

Last edited: