Synology NAS

Απ ότι φαίνεται πάντως, δεν είναι ότι δεν θα παίζει με δίσκους τρίτων αλλά θα έχει μειωμένα features.

Λογικά θα έχουν υψηλή αντοχή δεν νομίζω να θέλεις να χαλάσει την όνομα της
Οι δίσκοι της είναι οι δίσκοι της Toshiba και της Seagate.
Ότι αντοχή έχουν αυτοί, αυτή έχουν και οι δίσκοι που "βγάζει" η Synology.
Αν πάρεις άλλης κατασκευής δίσκο από τη Toshiba ή τη Seagate μπορεί να έχει άλλη αντοχή.
Αν πάρεις τον αντίστοιχο δίσκο από τη Toshiba ή τη Seagate την ίδια αντοχή θα έχει.
Απλά θα είναι φθηνότερος γιατί δεν θα πληρώσεις και τη Synology.

• Like
Reactions: speedman_27
Θα φάει πάτο.
Ακόμη και σε μία μικρομεσαία επιχείρηση, άντε πείσε τον accountant να βγάλει τα διπλάσια λεφτά από το ταμείο επειδή ο δίσκος ή η μνήμη γράφει επάνω Synology.
Θα σου πει "Δεν με νοιάζει που θα χαλάσεις μία εργατοώρα παραπάνω για να το στήσεις, δουλειά σου είναι".

Για δώστε μου τα φώτα σας παρακαλώ .

Έχοντας το Synology στο σπίτι συνδέεται στο δίκτυό μου κ αποθηκεύω τα αρχεία εκεί .
Όταν φύγω όμως κ συνδεθώ σε άλλο δίκτυο τότε όπως είναι φυσικό δεν μπορώ να κατεβάσω κ ν αποθηκεύσω

Έχει η Synology κάποιο εργαλείο επί αυτού ? κ αν ναι πως θα το κάνω να συνδεθεί κ να τα κατεβάσει ενώ είμαι αλλού

Θα φάει πάτο.
Ακόμη και σε μία μικρομεσαία επιχείρηση, άντε πείσε τον accountant να βγάλει τα διπλάσια λεφτά από το ταμείο επειδή ο δίσκος ή η μνήμη γράφει επάνω Synology.
Θα σου πει "Δεν με νοιάζει που θα χαλάσεις μία εργατοώρα παραπάνω για να το στήσεις, δουλειά σου είναι".
Δε νομίζω ότι θα πάει έτσι.

Καταρχήν δεν ειναι θεμα στησιματος. Απλά, κάποια πραγματα δεν θα δουλεύουν.

Και προκειμένου να έχουν την ησυχία τους οι εταιρίες (και οι IT) με κάτι που ξέρουν και δουλεύει, θα πληρώσουν παραπάνω για τα αυτοκολλητο.

Στους home users, ειναι αλλη ιστορια.

Και εγω δλδ, παρόλο που εχω τις γνώσεις κλπ και εξοργίζομαι με τέτοιες πρακτικές, δεν ειμαι σίγουρος ποσο ευκολα θα την εγκαταλείψω (για χάρη της QNAP, πρακτικά).

• Like
Reactions: vadergr
Ετσι είναι. Αν μια (σοβαρής διαχείρισης) εταιρεία θέλει Synology, δεν θα την εμποδίσει το λίγο αυξημένο κόστος των δίσκων της.

Έχει η Synology κάποιο εργαλείο επί αυτού

Ανάλογα την ασφάλεια που θέλεις.
Μπορείς να παίξεις με Synology Drive (είναι όπως το dropbox) ή μέσω tailscale που θεωρώ πιο ασφαλές.

Ετσι είναι. Αν μια (σοβαρής διαχείρισης) εταιρεία θέλει Synology, δεν θα την εμποδίσει το λίγο αυξημένο κόστος των δίσκων της.

Δεν είναι θέμα μόνο των δίσκων αλλά και η μνήμη έχει την τετραπλάσια τιμή π.χ.
Το θέμα δεν είναι η σχέση της εταιρίας με την όποια Synology αλλά η σχέση του accountant με τα λεφτά. :p

• Like
Reactions: DimAsi
Έχεις προσπαθήσει να εξηγήσεις σε accountant γιατί οι μνήμες της Synology έχουν 100€ ενώ των άλλων εταιριών 20€ και σου είπε "Ok, ας πάρουμε των 100" χωρίς να σε ρωτήσει "γιατί"; :rolleyes:

Έχεις προσπαθήσει να εξηγήσεις σε accountant γιατί οι μνήμες της Synology έχουν 100€ ενώ των άλλων εταιριών 20€ και σου είπε "Ok, ας πάρουμε των 100" χωρίς να σε ρωτήσει "γιατί"; :rolleyes:

Δεν του πέφτει λόγος, σε σοβαρή εταιρεία

Δεν είναι θέμα σοβαρής ή ασόβαρης εταιρίας.
Τα προβλήματα που είχα σε εταιρία παροχής υπηρεσιών για τραπεζικά προϊόντα, με κάπου 12.000 υπαλλήλους που έπρεπε να τεκμηριώσω γιατί τα τριπλά χαρτιά τουαλέτας είναι καλύτερα από τα διπλά σε καμιά 20αριά σελίδες, δεν τα είχα σε μικρότερες εταιρίες.
Βέβαια παίζει ρόλο και η θέση, τώρα απλά αγοράζω και στέλνω το τιμολόγιο για πληρωμή, αλλά αν έρθει κάποιος και ζητήσει κάτι δεν θα του τα κάνω καρπούζια. :ROFLMAO:

Με τις μνημες παντως ειναι τεχνικά δυσκολο να banαρει τις ''κανονικές''.....

Σε καθε περίπτωση παντως, για μία εταιρία απλά ανεβαίνει το κόστος (δεν τίθεται θεμα 'εναλλακτικής΄ - για δίσκους εννοώ). Απλά τόσο κάνει, πλέον.

• Like
Τεχνικά τίποτα δεν είναι δύσκολο.
1) Σου βγάζει μνήμες με parity (έτσι να κολλάει και στο νήμα "8 bit και αναμνήσεις") και δεν μπαίνει καμία άλλη.
Σιγά μη βγάλουν άλλες εταιρίες μνήμες με parity για να υποστηρίξουν τα Synology.

2) Κόβουν ένα κομμάτι 3-4mm για να μην μπαίνει άλλη μνήμη εκτός από τη δική τους στη βάση.
Σιγά μην κόψεις τη μνήμη για να δοκιμάσεις.

Να συνεχίσω ή μας διαβάζουν και τους δίνω ιδέες; :ROFLMAO:

Τεχνικά τίποτα δεν είναι δύσκολο.
1) Σου βγάζει μνήμες με parity (έτσι να κολλάει και στο νήμα "8 bit και αναμνήσεις") και δεν μπαίνει καμία άλλη.
Σιγά μη βγάλουν άλλες εταιρίες μνήμες με parity για να υποστηρίξουν τα Synology.

2) Κόβουν ένα κομμάτι 3-4mm για να μην μπαίνει άλλη μνήμη εκτός από τη δική τους στη βάση.
Σιγά μην κόψεις τη μνήμη για να δοκιμάσεις.

Να συνεχίσω ή μας διαβάζουν και τους δίνω ιδέες; :ROFLMAO:
Αυτα που λες προυποθετουν RD για προιόντα που δεν κατασκευαζουν.

Δεν προκεται να το κάνουν.

• Like
Θεωρώ ότι μπορούν να ζητήσουν από αυτόν που κάνει το φασόν να κάνει μια μικρή αλλαγή.
Αλλιώς πως θα ξεχωρίζουν τους δικούς τους δίσκους;

Θεωρώ ότι μπορούν να ζητήσουν από αυτόν που κάνει το φασόν να κάνει μια μικρή αλλαγή.
Αλλιώς πως θα ξεχωρίζουν τους δικούς τους δίσκους;

Με firmware. Όπως γίνεται και τώρα σε διάφορα προϊόντα.

Βλέπω πως εξακολουθείτε να πιστεύετε πως είναι "δύναμη" και μπορεί να κλειδώνει χαρακτηριστικά. Μάλιστα γράψατε και για εταιρίες με IT τμήμα οι οποίες θα χρησιμοποιούν τέτοια NAS και μάλιστα θα κάνουν τεμενάδες. Δεν είναι έτσι. Καλά είναι για ένα μικρό δικηγορικό γραφείο ή έστω μια μικρή εταιρία παραγωγής βίντεο για να εκμεταλλευτούν τα Thunderbold που διαφημίζει η QNAP αλλά μέχρις εκεί. Ούτως ή άλλως SOHO τα χαρακτηρίζουν. Βγάζουν και κάποια μεγάλα μοντέλα αλλά είναι σχεδόν ανύπαρκτα.

Είναι κλειστά συστήματα με κλειστό λογισμικό και glorified UI. Δεν έχω την παραμικρή αίσθηση ότι θα πάει καλά.