Συνταγή για γυαλιά - ΙΚΑ

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Πήγα τις προάλλες να πάρω συνταγή για γυαλιά μυωπίας (σκελετό + φακούς).

• Ξέρει κανείς πόσα χρήματα σου δίνουν; (Έχω και στα δύο μάτια,2 βαθμούς μυωπία...)
  • Σε πόσες μέρες σου δίνουν τα λεφτά,απο τη μέρα που θα τους πας την απόδειξη αγοράς;
  • Πρέπει να έχω λογαριασμό σε Εθνική τράπεζα όπου θα μου τα καταθέσουν ή τα παίρνω στο χέρι;(γιατί κάτι τέτοιο μου είπε φίλος...)

*Πάντως,προ κρίσης,μπορούσες να πηγαίνεις κάθε 3 έτη και να παίρνεις γυαλιά και πλέον το κάνανε 4...

Ευχαριστώ...

Εμένα σε αξία 130 μου έδωσαν 100 πίσω.

Μετά απο 2-3 βδομάδες σου δίνουν τα λεφτα με
κατάθεση στη τραπεζα!
Εμένα τα έβαλαν στη
Πειραιώς. Λεφτα στο χέρι δε δίνουν.

Πας σε συμβεβλιμενο γιατρο του ΕΟΠΥ. σου γραφει την συνταγη, πας παιρνεις τα γυαλια και πληρωνεις. Καταθετεις τα χαρτια και σου βαζουν στην τραπεζα 100ε.
Κανονοζεις εσυ λοιπον τι κοστος θα φτασεις.....

οπως τα ειπα εγιναν πριν 20 μερες με τι γυναικα μου γιατι εγω δεν εχω ΙΚΑ.

Πήγα τις προάλλες να πάρω συνταγή για γυαλιά μυωπίας (σκελετό + φακούς).

• Ξέρει κανείς πόσα χρήματα σου δίνουν; (Έχω και στα δύο μάτια,2 βαθμούς μυωπία...)
  • Σε πόσες μέρες σου δίνουν τα λεφτά,απο τη μέρα που θα τους πας την απόδειξη αγοράς;
  • Πρέπει να έχω λογαριασμό σε Εθνική τράπεζα όπου θα μου τα καταθέσουν ή τα παίρνω στο χέρι;(γιατί κάτι τέτοιο μου είπε φίλος...)

*Πάντως,προ κρίσης,μπορούσες να πηγαίνεις κάθε 3 έτη και να παίρνεις γυαλιά και πλέον το κάνανε 4...

Ευχαριστώ...

100 EURO, πρέπει να σου έχει υπογράψει την συνταγή γιατρός του ΕΟΠΥΥ, να μην έχεις περάσεις 1 μήνας από την γνωμάτευση και να έχεις πάρεις θεώρηση από ελεγκτή, τα χρήματα μπαίνουν σε όποιο λογαριασμό που είσαι εσύ ο πρώτος δικαιούχος ( φωτοτυπία του λογαριασμού με ΙΒΑΝ) .

Last edited:
Απάντηση: Re: Συνταγή για γυαλιά - ΙΚΑ

Στην δική μου περίπτωση,τα βάλανε στην τράπεζα,μετά από 6 μήνες.

Εγώ είμαι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ,ίσως έτσι εξηγείται η μεγάλη καθυστέρηση.
Μπορεί οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ να έχουν πολύ πιο γρήγορη ''εξυπηρέτηση''.

100 EURO, πρέπει να σου έχει υπογράψει την συνταγή γιατρός του ΕΟΠΥΥ, να μην έχεις περάσεις 1 μήνας από την γνωμάτευση και να έχεις πάρεις θεώρηση από ελεγκτή, τα χρήματα μπαίνουν σε όποιο λογαριασμό που είσαι εσύ ο πρώτος δικαιούχος ( φωτοτυπία του λογαριασμού με ΙΒΑΝ) .

Τα έχω όλα αυτά ακριβώς όπως τα είπες...

Επειδή δεν έχω λεφτά όμως για να πάρω τα γυαλιά,θα πάω σε ένα μαγαζί,θα του πληρώσω το ΦΠΑ,θα μου δώσει την απόδειξη να την πάω στο ΙΚΑ (ώστε να τρέχει ο χρόνος επιστροφής των χρημάτων μου) και όταν θα πάρω τα φράγκα (πχ 1 μήνα) θα πάω να πάρω τα γυαλιά...