Σύνθεση για δουλειά και HTPC

manos560

New member
24 January 2010
36
Λαμβάνοντας υπόψη το μήνυμα του Aoratos77, μπήκα στη διαδικασία να φτιάξω μια σύνθεση για pc και θα ήθελα τη βοήθεια σας, παρακαλώ.

• το pc θα χρησιμοποιείται για δουλειά στο σπίτι (είμαι εκπαιδευτικός – συμβασιούχος βέβαια)
  • θα ήθελα να κάνω bruray ripping επίσης (και να αποθηκεύω μόνο bluray ταινίες στο σκληρό δίσκο, ως αντίγραφα ασφαλείας)
  • θα ήθελα να μπορώ να οδηγήσω με 8μετρο HDMI καλώδιο ένα βιντεοπροβολέα που έχω (Panasonic 3000)

χαρακτηριστικά που έχω επιλέξει :

CPU (Full ATX Tower ML L800 της Eurocase, CASE FULL-ATX/EATX, PIANO BLACK, 2FAN*120MM, NO PSU, LCD)

PSU (CORSAIR TX750W 80+)

MB (GIGABYTE H55-UD3H LGA1156 DDR3 ATX)

Processor (INTEL CORE I5 3.30G 6MB i5X2500K)

Ram (Corsair 4GB DDR3-1333 Ram Kit (2 x 2GB, PC3 10666, 9-9-9-24, TW3X4G1333C9A)

HardDisk (WESTERN DIGITAL CAVIAR BLACK 2TB WD2001FASS)

Έχω εξωτερικό bluray (καταγραφικό) και επίσης win7 64bit

Αν έχω καταλάβει καλά η Motherboard δίνει HDMI output ? (δηλαδή μπορώ και χωρίς έξτρα κάρτα γραφικών, σκεφτόμουν την nvidia GTS 450)

Τη βοήθεια σας παρακαλώ, αν το παραπάνω σύστημα θα μπορέσει να μου δώσει αυτά που θέλω.
Ευχαριστώ προκαταβολικά

Με μια γρήγορη ματιά:
1ον: Για αυτόν τον επεξεργαστή (και τη σειρά του) υπομονή καθότι μόλις ανακοινώθηκε σχετικό πρόβλημα http://www.intel.com/support/chipsets/sb/CS-032263.htm
2ον: Η μητρική και ο επεξεργαστής της λίστας δεν είναι συμβατοί.
3ον: Ρίξε τα Watt του τροφοδοτικού κάπου στο μισό .

Καλύτερα να πας στους νέους core i5 2500.
Τροφοδοτικό πολύ μεγάλο, πήγαινε για το corsair VX450 που είναι τέλειο. VGA δεν χρειάζεσαι, αν δεν παίζεις απαιτητικά 3d παιχνίδια.

Re: Απάντηση: Σύνθεση για δουλειά και HTPC

Καλύτερα να πας στους νέους core i5 2500.
Τροφοδοτικό πολύ μεγάλο, πήγαινε για το corsair VX450 που είναι τέλειο. VGA δεν χρειάζεσαι, αν δεν παίζεις απαιτητικά 3d παιχνίδια.

Το συγκεκριμένο τροφοδοτικο το βλέπω και Εγώ για πιθανή αγορα. Απο θόρυβο πως τα παει; Το Έχει κανείς;

ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις σας

θα ρίξω μια ματιά για νεο επεξεργαστή (αλλά επειδή δεν είμαι και τόσο σχετικός) θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει ένα ζευγάρι μητρικής με επεξεργαστή (i5) ?

ευχαριστώ πολύ

Θα σε στενοχωρήσω φοβάμαι.
Αυτή τη στιγμή η Intel έχει ανακαλέσει όλες της μητρικές για τους αντίστοιχους επεξεργαστές - κατασκευαστικό σφάλμα.

και να φανταστείς ότι τώρα δουλεύω με ένα laptop στο οποίο έχω συνδέσει μια εξωτερική οθόνη (γιατί η δική της παρέδωσε το πνεύμα της, δείχνει μόνο πράσινες αποχρώσεις)

θα με συμβουλεύαται λοιπόν να περιμένω ακόμα κανένα μήνα ή να κοιτάξω προς άλλες εταιρίες πχ amd ?

οι επιλογές που έχεις είναι δύο
* παλιότερη πλατφόρμα Intel
*amd

Ακριβώς αντίστοιχος του 2500κ δυστυχώς δεν υπάρχει στις παραπάνω δυο επιλογές.

Μια πιθανή λύση είναι motherboard με 880G (από 80 ευρώ) ή 880GX (από 120 ευρώ)
Έχουν ενσωματωμένη ati κάρτα γραφικών που υποστηρίζει hdmi κ.ο.κ. ενώ διαφέρουν κύρια στην υποστήριξη πολλαπλών καρτών γραφικών (crossfire), καθώς και σε θέματα όπως usb3, sata3 κ.ο.κ. ανάλογα με την υλοποίηση.
Φυσικά εάν θες προσθέτεις και καλύτερη κάρτα γραφικών.
Από επεξεργαστές σε τετραπύρινο (είναι αρκετός για τη χρήση που θές) http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/AMD-Phenom-II-x4-965-AM3-3-4G.htm στα ~160ευρώ
ή και 6χ καθώς έχουν πέσει οι τιμές τους εάν θεωρείς ότι θα τους αξιοποιήσεις – και ότι θα σου κρατήσουν περισσότερο.

Γενικά πάντως εάν κινηθείς και λίγο οικονομικά θα γλυτώσεις λεφτά που πιθανά να τα διαθέσεις σε ένα γρήγορο ssd δίσκο που σίγουρα κάνει τη διαφορά. Ενώ εάν εξοπλιστείς και με usb3 / sata3 θεωρώ ότι ως πλατφόρμα θα σε καλύψει και στο κοντινό μέλλον.

Τέλος να προσθέσω ότι μετά το Πάσχα αναμένουμε και τη νέα γενιά amd.
Ενώ η gigabyte ανακοίνωσε ότι τα προβληματικά intel motherboards θα αντικατασταθούν από Απρίλη…
Αλλά δε ξέρω εάν μπορεί να περιμένεις τόσο πολύ…

φίλε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σου
θα κάνω τη σχετική έρευνα στο πλαίσιο

δεν με ενδιαφέρουν τα παιγνίδια, αλλά κυρίως να αντιγράφω bruray στο σκληρό (πχ σε iso ) τα οποία να μπορώ να βλέπω με hdmi από τον προβολέα

Re: Απάντηση: Σύνθεση για δουλειά και HTPC

Το συγκεκριμένο τροφοδοτικο το βλέπω και Εγώ για πιθανή αγορα. Απο θόρυβο πως τα παει; Το Έχει κανείς;

Είναι το πιο αθόρυβο που έχω ακούσει με ανεμιστήρα (και έχω ακούσει πολλά). Γι' αυτό και το αγόρασα.