Σύνθεση home cinema

ela002

Established Member
28 May 2010
116
Ψάχνοντας είπα να δοκιμάσω να φτιάξω μια σύνθεση home cinema custom να δω πόσο θα βγεί σε κόστος μήπως πάω σε αυτή τη λύση.

1. Για ενισχυτή σκέφτομαι αυτό που δεν έχει βγεί ακόμα εκτός αν προτείνετε κάτι άλλο rx-v581 http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx/rx-v581/?mode=model.

2. Για ηχεία εκεί έχω πελαγώσει. Κάποιος μου είπα για Wharfedale αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς. Σκέφτομαι να βάλω δύο μπροστά, δύο πίσω , ένα κεντρικό. Η τελική σύνθεση αν με πεθάνει οικονομικά να πάω έστω στα δύο μπροστινά ηχεία και μετα τα υπόλοιπα; Θα μου άρεσε να ταιρίαξουν κάπως με το χώρο και να μην είναι τεράστια.

3. Subwoofer και αυτό αν μπει απο την αρχή σκεφτόμουν το http://www.skroutz.gr/s/386249/Sunfire-SDS-10.html. Πιο φθηνό αξίζει; Μπα σκέφτομαι.

Το πρόβλημα με τον χώρο είναι οτι είναι ενιαίος και μεγάλος συνολικά 40+ τετραγωνικά, περιπού 20 στο καθιστικό που έχω με πράσινο χώρο.

Budget και να βάλω δεν θα βγεί λογικά οπότε όσο πιο οικονομικά βγαίνει της προκοπής σύστημα χωρίς τρελές απαιτήσεις και μετά θα δω.

hc.png

Εκεί δεξια απο το τζάκι γιατί δείχνεις ενα ξεμπαρκο ηχείο;

Λάθος που δεν το ανάφερα. Στα κόκκινα σημεία είναι έξοδοι για σύνδεση ηχείου και καταλήγουν στο πίσω μέρος της TV. Τα δύο πίσω ειναι σε βολικό σημείο τραβάω και λίγο καλώδιο και έρχονται στον καναπέ. Το ξέμπαρκο δεν ξέρω αν θα το χρησιμοποιήσω.

Την τηλεοραση παιρνει να τη μεταφέρεις Τέρμα δεξια όσο πιο κοντά στο τζάκι γίνεται;
Αλλιως εκεί ηχείο μη βάλεις. Και αναγκαστικά θα βάλεις τα left right πολύ κοντά μεταξύ τους και κολλητά με την tv και το κεντρικό περιορίζοντας πολύ το εύρος του μπροστινού πεδίου.

Δυστυχώς δεν γίνεται όσο κοντά να την φέρω θα υπάρχει απόσταση. Εκτός αν την φέρω όσο μπορώ πιο κοντα στο τζάκι και στο ξέμπαρκο πριζάκι τραβήξω λίγο καλώδιο να έρθει όσο γίνεται κοντα στο τζάκι. Όπως βλέπεις το σχήμα επειδή δεν είναι και τέλειο το δεξιο μπροστα ηχείο ισως μπορω να το φέρω στο ύψος της άκρης του καναπέ, το τζάκι δηλαδή είναι λίγο πιο αριστέρα.

μπορεις να βαλεις φωτο του χωρου ?

υπαρχει περιπτωσση να το δεις ... το πανω κατω οπως το βλεπουμε το σχεδιο στο σαλονι ?

Ο ηλεκτρολόγος νόμιζε μάλλον θα μπεί η τηλεόραση μεσα στο τζάκι. Δεν γίνεται να στηθουν όλα ανάποδα έχει κάτι παραθυράκια μικρα στενόμακρα κοντα στο τζάκι. Λογικα η θα μπουν διπλα στην τηλεόραση και θα περιοριστεί εκει το εύρως του ήχου ή αν το βάλω δεξια απο το τζάκι να δοκιμασω πως ακουγεται.

Μια ερώτηση γιατί με έχει φάει η γυναίκα με το θέμα. Άσχετα από το κόστος υπάρχουν ηχεία που να είναι μικρότερα σε μέγεθος; Είχαμε ακούσει από κοντα το http://www.mediamarkt.gr/el/product/_bose-set-tx-sr444-b-new-am-6-v-b-1173335.html τα ηχεία πραγματικά μικρά μέγεθός ενος CD ακι ακούγοταν πολύ καλά. Στο μεγάλο χώρο του καταστήματος όταν τα δυναμωσαμε ακουγόταν ικανοποιητικά και δυνατά.

Πιο συγκεκριμένα πρέπει να είναι τα https://www.bose.com/en_us/products/speakers/home_theater/acoustimass-6-speaker-system.html AcoustimassΒ� 6 Series V home theater speaker system. Προσπαθω να βρω καμια άκρη να μη φάω καμια τηγανιά στο κεφάλι. :p Αλλιώς υπάρχει κάποια άλλη επιλογη στα ηχεία (εκτος από το sub) που να ειναι όσο πιο μικρά γίνεται άσχετα από το κόστος.

Last edited:
Ένα ηχείο, για να αποδώσει σωστά τις μεσαίες-χαμηλές να υπολογίζεις ότι θέλει να έχει περίπου wooferακι 6,5" (άντε να πέσεις στις 5" αν είναι πραγματικά πολύ καλό). Τα acoustimass δεν είναι ούτε 3" μαζί με το κουτάκι τους, οπότε ήχο έτσι όπως πρέπει δεν θα πάρεις. Από κει και πέρα τα acoustimass όπως και η αντίστοιχη λύση της b&w ( αυτή με το PV1 Sub) είναι ακριβώς για την περίπτωσή σου, δηλαδή για κάποιον που δεν θέλει μεν να πάρει πλαστικούρα 5.1 πακέτο all in one αλλά δεν θέλει και να τσακώνεται με το έτερον ήμισυ.
Πάντως για τα λεφτά που ζητάνε για τα bose αγοράζεις 1000% καλύτερα ηχεία. Διάβασε αυτό λίγο που λέει τα πράγματα με το όνομά τους http://www.cnet.com/forums/discussions/the-honest-to-god-truth-about-bose-speakers-amen-165323/
Διαλέγεις που θα συμβιβαστείς.

Μην με παρεξηγήσεις, ακριβώς αυτά τα ηχεία έχει ένας κολλητός μου που είναι μέλος του forum (ChrisKya) και τα έχω ακούσει αρκετές ώρες και μάλιστα μου φάνηκαν ότι παίζουν πολυ καλά για το μέγεθός τους.....αλλά μέχρι εκεί .....καλά για το μέγεθός τους.
Για να σου πω πιο συγκεκριμένα που χάνουν: Τη μπασοκαμπινα την ακούς πάντα ξεχωριστά. Λες π.χ "να....από κει έρχεται το μπάσο" δεν μπλέκεται με τις άλλες συχνότητες οπως θα επρεπε γιατί είναι υπερβολικά μικρά τα άλλα ηχειακια, θα ήταν αδύνατο να γίνει με τόσο μικρο μέγεθος.

Υ.Γ. Έτσι για το χαβαλέ δες τι θα πει μεγάλο ηχείο (εσύ δεν θες μικρά θες αόρατα) Τα Wharfedale είναι bijoux μπροστά τους :flipout:

Attachments

• 11514marten.jpg
    11514marten.jpg
    64 KB · Views: 156
Last edited:
Δηλαδή αυτα τα μικρά ηχεία ζητάνε αρκετά για το τι προσφέρουν και δεν βγάζουν σωστά ήχο απλά ειναι λύση από το τίποτα.

Nαι, θα ακούγονται καλύτερα από την TV, καλύτερα από αντίστοιχα all in one αλλά χειρότερα από σχεδόν οποιοδήποτε 2 δρόμων με 6,5" woofer ηχείο. Είναι αφύσικα μικρά για να βγάλουν ήχο με έστω υποτυπώδη όγκο, απλά δεν είναι δυνατό.

και η focal έχει αντίστοιχες σειρές και σε αρκετά μεγάλο εύρος τιμών. sib, bird, dome... και όλες σχεδόν οι εταιρίες συμπεριλαμβανομένων και της monitor audio και της dali
Για ηχεία surround μια χαρά δουλείτσα κάνουν αυτά τα ηχεία. Αλλά όπως και να το κάνεις η καμπίνα είναι καμπίνα και το μέγεθος του woofer μετράει πολύ.
Επίσης πρόσεξε. Το μικρό ηχείο δε σημαίνει απαραίτητα και εύκολο ηχείο. Ειδικά με τα b&w focal. Θέλουν βαρβάτο ενισχυτή.
Δες και το ενδεχόμενο να πάρεις ηχεία βιβλιοθήκης (κατά προτίμηση με το bass reflex μπροστά) για τα μπροστινά με το αντίστοιχο κεντρικό και δύο μικρούλια για surround. Κατά προτίμηση όλα της ίδιας μάρκας για να έχουν παρόμοια ηχητική "ταυτότητα".
Πάρε τη σύζυγο και πάτε βολτουλα να ακούσετε κανένα σετάκι. Είναι μακράν η καλύτερη συμβουλή που μπορεί να δώσει κάποιος :)
Τα bose είναι φετίχ αλλά στα λεφτά τους παίρνεις καλύτερο ήχο με όχι (άποψη μου) χειρότερη εμφάνιση.

+ ότι τα bose ενισχύονται από το sub τους και όχι από τον οποιονδήποτε ενισχυτή όποτε χάνεις και ό,τι θα πρόσφερε ένας καλός ενισχυτής από ηχητικής άποψης.

Last edited:
Καλησπέρα σε όλους. Συγνώμη αν σας κουράζω. Μπορείτε να προτείνετε μια εναλλακτική για τον ενισχυτή rx-v581 αν δω ότι αργεί πολύ (φπα και κατι άλλες ιστορίες που θα με κάνουν να το στήσω σύντομα); RX-V579 ή κάποιο λίγο ανώτερο;