Συνθεση PC

Πετρος

Senior Member
19 March 2008
336
Λάρισα
Γεια και χαρά σε όλους.

Θα είμαι σύντομος και περιεκτικός. Σκοπεύω να παραγγειλω το παρακάτω σύστημα. Ποια είναι η γνώμη σας? Έχετε να μου προτείνετε κάποια αλλαγή?

[FONT=&quot]ΜΗΤΡΙΚΗ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ΚΑΡΤΑ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ASUS M4A89GTD PRO/USB3[/FONT][FONT=&quot] 153.00 [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]Αρχή φόρμας[/FONT]

[FONT=&quot]Τέλος φόρμας[/FONT]

[FONT=&quot]ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ[/FONT][FONT=&quot] - [/FONT][FONT=&quot]CPU[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]AMD PHENOM II X6 1055T 2.8GHZ SIX CORE BOX 202.00 [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]​

[FONT=&quot]ΚΟΥΤΙΑ[/FONT][FONT=&quot] - CASES) [/FONT][FONT=&quot]THERMALTAKE VG8000BNS WING RS 101 BLACK[/FONT][FONT=&quot] 29.00 [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]​

[FONT=&quot]ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ[/FONT][FONT=&quot] CORSAIR CMPSU-450VX 450W 69.00 [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]​

[FONT=&quot]ΜΝΗΜΗ[/FONT][FONT=&quot] RAM[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]KINGSTON KVR1333D3N9K2/2G 2GB (2X1GB) PC10666 1333MHZ VALUE RAM DUAL CHANNEL KIT[/FONT][FONT=&quot] 55.00 [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]​

[FONT=&quot]ΟΠΤΙΚΑ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ΜΕΣΑ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]LG GH22NS50 SECURE DISC DVD REWRITER BLACK BULK[/FONT][FONT=&quot] 19.99 [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]​

[FONT=&quot]ΣΚΛΗΡΟΣ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ΔΙΣΚΟΣ[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]WESTERN DIGITAL WD3200AAKS 320GB SATA2[/FONT][FONT=&quot] 45.80 [/FONT]
[FONT=&quot]Αρχή[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]φόρμας[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​

[FONT=&quot]Τέλος[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]φόρμας[/FONT][FONT=&quot][/FONT]​

Συνολο 573

ακριβώς πρέπει να μας πεις τη χρήση...αν είναι μόνο...για htpc...ή θέλεις να το λιώνεις και στα παιχνίδια...

1τον οπως λενε τα παιδια πρεπει να μας πεις για τι χρηση τον προωριζεις
και 2ρον δεν εχεις καρτα γραφικων που ειναι σημαντικο

Για γενικη χρηση κυριως, ιντερνετ, ταινιες HD (παιχνιδια δεν παιζω καθολου) αλλα και χρηση autocad, 3d studio max. Τα σχεδιαστικα δεν τα πολυχρησημοποιω, προς το παρον τουλαχιστον, μελλοντικα ισως τα χρησιμοποιησω.

Στο σκληρό με 15 ευρώ παραπάνω παίρνεις τριπλάσια χωρητικότητα.

Seagate LP ST31000520AS 1TB HDD 3.5"
http://www.plaisio.gr/Computers/Har...D-32MB-CACHE-SATA-2-5900-RPM-ST31000520AS.htm

Μνήμες βάλε 1Χ2GB ή 2Χ2GB.

Motherboard/CPU/PSU ok
Σκληρο, θα βαλω μελλοντικα SSD, γι αυτο δεν θελω να δωσω την παρουσα στιγμη επιλπεον χρηματα.
Μνημη γιατι 1Χ2GB και οχι 2Χ1GB (dual chanel).

πήγαινε για 1 τβ στο σκληρό....σίγουρα....και αγόρασε λίγο παραπάνω watt στο τροφοδοτικό ...μήπως θες να πετάξεις καμιά καλή καρτούλα γραφικων στο μέλλον..

βρε παιδες το ξερω αν ειναι για καμια ταινια μονο ισως να μπορει να ανταπεξελθη αλλα για πιο πολυπλοκες διαδικασιες οπως τα autocad kai 3d studio max και κανα παιχνιδακι ισως και ας μην παιζει το παιδι αλλα ισως θελησει για να περασει την ωρα του θα σερνετε το pc και θα του σπασει τα νευρα.
εγω πιστευω οτι μια καρτα γραφικων ειναι σημαντικη σε ενα συστημα

εστω και μια φτηνη την 9600 gt ας πουμε

Last edited:
πήγαινε για 1 τβ στο σκληρό....σίγουρα....και αγόρασε λίγο παραπάνω watt στο τροφοδοτικό ...μήπως θες να πετάξεις καμιά καλή καρτούλα γραφικων στο μέλλον..
Και ποσα Watt να χρειαστει μια καλη καρτα γραφικων? Η παρουσα συνθεση, στο maximum καταναλωνει 250 watt!

Re: Απάντηση: Συνθεση PC

βρε παιδες το ξερω αν ειναι για καμια ταινια μονο ισως να μπορει να ανταπεξελθη αλλα για πιο πολυπλοκες διαδικασιες οπως τα autocad kai 3d studio max και κανα παιχνιδακι ισως και ας μην παιζει το παιδι αλλα ισως θελησει για να περασει την ωρα του θα σερνετε το pc και θα του σπασει τα νευρα.
εγω πιστευω οτι μια καρτα γραφικων ειναι σημαντικη σε ενα συστημα

εστω και μια φτηνη την 9600 gt ας πουμε
Θα δοκoιμασω αρχικα την onboard και εαν δεν μου κανει, βλεπουμε.

450 watt εχω εγω με την καρτα που σου ειπα και ειναι μια χαρα
απλα σκεψου οτι με καρτα γραφικων θα ελευθερωνεις πορους στον επεξεργαστη σου
και σε περιπτωση που δεν σε βολεψει η onboard θα ειναι κριμα να ξαναδωσεις λευτα για τροφοδοτικο παλι

Re: Απάντηση: Συνθεση PC

450 watt εχω εγω με την καρτα που σου ειπα και ειναι μια χαρα
απλα σκεψου οτι με καρτα γραφικων θα ελευθερωνεις πορους στον επεξεργαστη σου
και σε περιπτωση που δεν σε βολεψει η onboard θα ειναι κριμα να ξαναδωσεις λευτα για τροφοδοτικο παλι[/QU Το τροφοδοτικο επαρκει και για καρτα γραφικων εαν δεν κανω λαθος.

εξαρτατε την καρτα μπορεις να μαθεις στης σελιδες της καρτας που σε ενδοιαφερει
αλλα η γνωμη μου ειναι οτι θα χρειαστεις ενα μεγαλυτερο τροφοδοτικο οπως ειπαι και ο libaιr πιο πανω καλυτερα να εισαι λιγο παραπανω σε ρευμα παρα να εισαι τσιμα τσιμα οι καρτες εχουν και συστηματα ψυξεις εχουν και επεξεργαστη οποτε το ρευμα χρειαζετε

Ναι, για το τροφοδοτικο εχετε δικαιο. Σε περιπτωση οπου βαλω και μια καρτα γραφικων, θα χρειαστω μεγαλυτερο. Εχετε να μου προτεινετε κατι οικονομικο?