Συνθεση PC

τα corsair εχουν 85% eficiency ενω το ocz 80% συμφωνα με τον κατασκευαστη
οτι και να παρεις απο τα 2 εισαι μια χαρα φιλαρακι

Last edited:
Ρε σεις, τον τρομοκρατήσατε τον άνθρωπο..

450W τροφοδοτικό επαρκεί για τους πάντες εκτός από τους τρελούς gamers με τις κάρτες γραφικών των 300 .

Αν δεν είσαι τέτοιος, μείνει εκεί που είσαι. Αν θέλεις να αλλάξεις τροφοδοτικό, πάρε κάποιο καλύτερο ποιοτικά και όχι απαραίτητα μεγαλύτερο (π.χ. κάποιο Enermax ή Zalman ή...).

Σκληρό όμως πάρε μεγαλύτερο. Δεν θα πάει χαμένος στο κοντινό μέλλον όπως θα πάει ο 320άρης.

Απάντηση: Re: Συνθεση PC

Ρε σεις, τον τρομοκρατήσατε τον άνθρωπο..

450W τροφοδοτικό επαρκεί για τους πάντες εκτός από τους τρελούς gamers με τις κάρτες γραφικών των 300 .

αυτο ειπα και εγω πιο πανω με 450 watt ειμαι και εγω και ειμαι μια χαρα ;)
και για τον δισκο συμφωνο και επαυξανω εδω 500 giga και ειναι λιγα
εκτος αν στο μελλον παρεις εξωτερικο δισκο αλλα ειμαι της αποψης μια ψυχη που ειναι να βγει ας βγει να τελοιωνουμε :)
καλυτερα να δωσεις κατι παραπανω απο την αρχη παρα να δωσεις πολλα παραπανω αργοτερα ;)

Last edited:
καθόλου δεν τον τρομοκρατήσαμε...δεν αξίζει να παρει τροφοδοτικό σε αυτή την τιμή που θα το πάρει και να μην ειναι future proof ....στην περίπτωση που θε´λει να βάλει μια καλή κάρτα πάνω...

είναι κρίμα να έχεις ένα τόσο καλό εξαπύρηνο....και ένα πολύ καλό mobo...και να αναγκάζεσαι να αγοράζεις ξανά απο την αρχή τροφοδοτικό...και το σύστημα σου με τα περισσότερα αμπέρ θα είναι και πιο σταθερό...

ΟΚ, το τελευταίο σε 20 χρόνια ενασχόλησης πρώτη φορά το ακούω..

Πιο σταθερό; Γιατί; Ειδικά τη στιγμή που το τροφοδοτικό των 450W θα δουλεύει σε λιγότερο από 50% δυναμικότητα - περισσότερο προς 30-35%.

Ακόμα και με μια μέτρια προς καλή κάρτα γραφικών (π.χ. μια 5750 με TDP 86W) μετά βίας θα φτάσει τα 350W (αν τα φτάσει).

Οπότε, ένα αξιοπρεπές τροφοδοτικό των 450W φτάνει και περισσεύει (κυριολεκτικά).

φίλε δήμητρη παίζουμε με τις λεξεις τώρα....και εγώ τα ίδια χρόνια έχω και λι´γα περισσότερα....
τι δεν καταλαβαίνεις από αυτα´που γράφω...ένα τροφοδοτικό μαγαλύτερο θα τον καλύψει αν θελει να βάλει μια καλή κάρτα στο μέλλον ...που τα 300 ευρό που στοιχίζει...τώρα θα γίνουν 150 σε ενα χρόνο...

Re: Απάντηση: Re: Συνθεση PC

αυτο ειπα και εγω πιο πανω με 450 watt ειμαι και εγω και ειμαι μια χαρα ;)
και για τον δισκο συμφωνο και επαυξανω εδω 500 giga και ειναι λιγα
εκτος αν στο μελλον παρεις εξωτερικο δισκο αλλα ειμαι της αποψης μια ψυχη που ειναι να βγει ας βγει να τελοιωνουμε :)
καλυτερα να δωσεις κατι παραπανω απο την αρχη παρα να δωσεις πολλα παραπανω αργοτερα ;)
Εχω 4 εξωτερικους.

φίλε δήμητρη παίζουμε με τις λεξεις τώρα....και εγώ τα ίδια χρόνια έχω και λι´γα περισσότερα....
τι δεν καταλαβαίνεις από αυτα´που γράφω...ένα τροφοδοτικό μαγαλύτερο θα τον καλύψει αν θελει να βάλει μια καλή κάρτα στο μέλλον ...που τα 300 ευρό που στοιχίζει...τώρα θα γίνουν 150 σε ενα χρόνο...

Εγώ δεν καταλαβαίνω και παίζω με τις λέξεις;

Νομίζω ότι είμαι σαφέστατος.

Η κάρτα γραφικών που έχει τώρα κάποιες Α επιδόσεις με μια Α κατανάλωση και στοιχίζει 300 του χρόνου θα έχει αντικατασταθεί με το νέο μοντέλο κάρτας γραφικών η οποία θα έχει πάλι τις ίδιες Α επιδόσεις με μια σημαντικά μικρότερη κατανάλωση και θα στοιχίζει 150 . Έτσι γίνεται εδώ και πολλά χρόνια. Δεν θα αγοράσει ο φίλος μας σε έναν χρόνο παλιά κάρτα γραφικών!

Το ίδιο γίνεται και με τους επεξεργαστές, αλλά σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό (επιδόσεις ανά watt).

Οπότε, δεν θα υπάρχει ανάγκη νέου τροφοδοτικού.

Στα μηχανήματά μου τα τροφοδοτικά τους είναι τα πιο σταθερά στον χρόνο εξαρτήματα.. και στο κυρίως PC μου εδώ και πολλά χρόνια είναι 460W.

Στο HTPC είναι 300W (passively cooled) εδώ και ~4 χρόνια χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα (a.k.a. σταθερότατο) κτλ κτλ.

Τα μεγάλα τροφοδοτικά είναι αποτέλεσμα του marketing. Όχι πραγματικής ανάγκης (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Και σίγουρα η κτηνώδης ισχύς δεν βοηθάει στην σταθερότητα.

όχι φίλε μου ....πολύ δύσκολο...πάλι 300 θα κοστίζει...αλλά αυ´τη η τωρινή των 300 θα έχει πέσει στα 150....πολύ απλά...και στην τελική να έχεις περισσότερα watt δεν πιστεύω ότι σε χαλάει φίλε πετρο...

όχι φίλε μου ....πολύ δύσκολο...πάλι 300 θα κοστίζει...αλλά αυ´τη η τωρινή των 300 θα έχει πέσει στα 150....πολύ απλά...και στην τελική να έχεις περισσότερα watt δεν πιστεύω ότι σε χαλάει φίλε πετρο...
Δεν με χαλαν τα περισσοτερα watt, αλλα δεν θα ηθελα να βαλω κατι περιτο στο PC, εστω και για 10 ευρω.

απο τον να παρεις αυτο που δεν ξερεις καλυτερα παρε αυτο που ξερεις ;)
αφου δεν ξερεις για τον θορυβο του ocz καλυτερα παρε τον corsair :)

Ίδια chipset έχουν, αντίστοιχες είναι και οι δύο.

2X1 GB είναι οριακά για το σημερινό software. Αν δεν θες να ξοδευτείς πάρε 1Χ2 και πας 2Χ2 αύριο (μόλις δείς τα δύσκολα). Να φάς 2/4 slots για 2X1GB είναι αμαρτία.

O phenom X6 για σύστημα χωρίς κάρτα γραφικών είναι υπερβολή. Σαν να βάζεις μηχανή από ferra.

Το Corsair 450VX είναι ΥΠΕΡαρκετό. Εγώ το έχω σε PC με Phenom II, 2 σκληρούς, 2 μνήμες, ΑΤΙ HD5870 και είναι ανετότατο.

2X1 GB είναι οριακά για το σημερινό software. Αν δεν θες να ξοδευτείς πάρε 1Χ2 και πας 2Χ2 αύριο (μόλις δείς τα δύσκολα). Να φάς 2/4 slots για 2X1GB είναι αμαρτία.

O phenom X6 για σύστημα χωρίς κάρτα γραφικών είναι υπερβολή. Σαν να βάζεις μηχανή από ferra.

Το Corsair 450VX είναι ΥΠΕΡαρκετό. Εγώ το έχω σε PC με Phenom II, 2 σκληρούς, 2 μνήμες, ΑΤΙ HD5870 και είναι ανετότατο.
Εχω 2GB RAM στο PC και σχεδον παντα το 1GB περιπου, ειναι ελεύθερο. Στη χειροτερη να εχω 700mb ελευθερα. Αυτα δεν επαρκουν για τη σωστη λειτουργεια του συστηματος?