Συνθεση PC

To δικό μου PC που δεν είναι και φορτωμένο (torrent, antivirus και 1-2 παιχνίδια) αυτη τη στιγμή τρώει 1.4GB. Ούτε browser δεν εχει ανοιχτό.

Άν ανοίξω ένα παιχνίδι από τα καινούρια θα πάει στα 2,5-3GB.

To δικό μου PC που δεν είναι και φορτωμένο (torrent, antivirus και 1-2 παιχνίδια) αυτη τη στιγμή τρώει 1.4GB. Ούτε browser δεν εχει ανοιχτό.

Άν ανοίξω ένα παιχνίδι από τα καινούρια θα πάει στα 2,5-3GB.
Στο δικό μου PC αυτές οι εφαρμογές είναι μόνιμα ανοιχτές (εκτός από παιχνίδια)και όπως προανέφερα, 1GB δεσμεύουν περίπου.
Μήπως θα μπορούσες να αναφέρεις επιγραμματικά 4-5 εφαρμογες, οι οποίες σου δεσμεύουν την περισσότερη RAM, και πόση αν μπορείς ?

Τα μεγαλύτερα είναι service hosts των Windows (svchost.exe), 3 από τα 5 πρώτα.

Τα άλλα είναι ccc.exe, explorer.exe, utorrent.exe, searchindexer.exe κλπ

1,52GB από 4

Χρειάζεται να δεις ποια processes τρέχουν κάτω από το συγκεκριμένο svchost.exe που σου καταναλώνει τόση μνήμη. Για να το κάνεις αυτό άνοιξε ενα command line και γράψε την εντολή tasklist /svc και ποσταρε το αποτελεσμα σου εδω.

Επίσης υπάρχει περίπτωση να τρέχει κάποιο malware εκεί και να σου τρώει την μνήμη.

Δεν είναι κάποιο συγκεκριμένο. Είναι καμια 10ριά και τρώνε το καθένα από μερίκές 10δες ΜΒ. Είναι normal λειτουργία.
taskz.png

Τα 7 απ' ότι διαβάζω, έχουν δυναμικό memory management, με την έννοια ότι χρησιμοποιούν ελεύθερα τη διαθέσιμη μνήμη ώστε να ανοίγουν προγράμματα που χρησιμοποιούνται συχνά πιο γρήγορα. Οπότε είναι θεμιτό και φυσιολογικό.

Το PC μου πρέπει να είναι ανοιχτό κανα τρίμηνο τώρα, οπότε καλά φαίνεται.

Η παραγγελιά έγινε, και τροποποιήθηκε ως εξής :

ASUS M4A89GTD PRO/USB3

KINGSTON KVR1333D3N9K2/4G 4GB (2X2GB) PC10666 1333MHZ VALUE RAM DUAL CHANNEL KIT

AMD PHENOM II X6 1055T 2.8GHZ SIX CORE BOX

THERMALTAKE VG7000BNS SOPRANO RS 101 BLACK

THERMALTAKE W0106 TOUGHPOWER CABLE MANAGEMENT 700W

Και ψαχνω για σκληρο ακομα. Δεν με ενδιαφερει η χωρητηκοτητα, αλλα η ταχυτητα, και δεν θελω να υπερβαινει τα 70 Ε. Ειμαι μεταξυ αυτου και αυτου. Ποιον να επιλεξω? Οποιαδηποτε αλλη προταση δεκτη.

Για ταχύτητα
SSD στα <90ε τον OCZ Vertex Series 30GB SSD (Sata II)
HDD Samsung F3 500GB

Αυτο που μου δειχνεις ειναι η λιστα απο τον task manager εγω σου μιλάω για αυτο

tasklist.png

ετσι θα δεις αναλυτικά όλα τα process/services που τρέχουν κάτω απο το καθέ svchost.exe process

πάντως σε γενικές γραμμές δεν καταναλώνεις και υπερβολική μνήμη, παραθέτω ενα παραδειγμα απο το δικό μου οπου η καταναλώση μνήμης ειναι περίπου στα ιδια επίπεδα στα svchost process

taskmanager.png

Last edited:
Τελικά τον OCZ Vertex Series 30GB SSD (Sata II) αγόρασα, έβαλα και τα Windows 7 στα 64 bit και μπορώ να πω πως είμαι αρκετά ικανοποιημένος μέχρι στιγμής.