Σύνθετη αντίσταση (εμπέδηση) εισόδων-εξόδων και στάθμη ήχου. Πώς την επηρεάζει;

Έχω ποστάρει το thread Πολυκάναλο Audio Switcher 7.1 στην κατηγορία Hi-Fi καλώδια και αξεσουάρ
(http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=36277), με κυρίαρχο ερωτηματικό το εξής:

Υπάρχουν δύο ή περισσότερες πολυκάναλες πηγές 7.1 (π.χ. ένα BD Player και ένα HD-DVD player) τα οποία έχουν μια "Άλφα" σύνθετη αντίσταση στις αναλογικές εξόδους ήχου. Αυτές θα τις περάσω μέσα από ένα πολυκάναλο switcher, με σκοπό να χρησιμοποιήσω αυτό το switcher σαν επιλογέα πολλών πολυκάναλων πηγών, οι οποίες θα καταλήγουν στην πολυκάναλη αναλογική είσοδο 7.1 του ενισχυτή AV.

Το switcher έχει σύνθετη αντίσταση εισόδου 10kΩ σε 4 από τα 8 κανάλια του και αντίσταση εξόδου 100Ω στο 1V.

Στα άλλα 4 (επειδή λειτουργεί και σαν video switcher) έχει 75Ω αντίσταση τόσο στην είσοδό τους όσο και στην έξοδό τους (η έξοδος στο 1V ή στο 0.3V).

Τέλος, η είσοδος του ενισχυτή AV έχει ευαισθησία εισόδου 200mV στα 47kΩ.

Με βάση τα παραπάνω, θεωρείτε πως μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα διαφοροποίησης της στάθμης από κανάλι σε κανάλι ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΗΓΗΣ, εφ' όσον οι αντιστάσεις εισόδων και εξόδων του switcher θα είναι διαφορετικές για 4 από τα 8 κανάλια;

Εμπέδηση τμήματος audio και video του Kramer switcher

Μήπως τα 75Ω είναι η αντίσταση του video τμήματος; Γιατί για αudio δεν στέκει...

Ναι, ασφαλώς είναι η αντίσταση του τμήματος video στο switcher.

Το switcher το βρίσκεις στο link:

http://www.kramerelectronics.com/indexes/item.asp?desc=260

Απλά, εγώ θέλω να εκμεταλλευτώ τα επί πλέον κανάλια του video (ως γνωστόν, το S-Video έχει δύο κανάλια), μέσα από τα οποία θέλω να περάσω 2 από τα audio κανάλια των πολυκάναλων 7.1 πηγών.

Αυτό θα μου επιτρέψει ταυτόχρονη επιλογή ΟΛΩΝ των καναλιών (και των 8) από όποια πηγή θέλω προς την έξοδο του switcher, άρα και προς την αντίστοιχη πολυκάναλη είσοδο του ενισχυτή AV.

Επομένως, το ερωτηματικό μου έχει να κάνει με αυτή την διαφοροποίηση των τιμών εμπέδησης του switcher και κατά πόσον αυτή μπορεί να επηρεάσει την στάθμη (volume) των καναλιών που θα περάσουν μέσα από το video section του switcher και θα φτάσουν στην είσοδο το ενισχυτή AV, αφού μαζί με αυτά θα περάσουν τα υπόλοιπα κανάλια από το audio section του switcher, του οποίου οι τιμές εμπέδησης διαφοροποιούνται τόσο στην είσοδο (10kΩ) όσο και στην έξοδο (100Ω στο 1V).

Να διευκρινήσω, όπως είναι βεβαια γνωστό, πως ο ενισχυτής AV έχει μόνο ένα ρυθμιστικό στάθμης (Master Volume) για όλα τα κανάλια ταυτόχρονα, άρα δεν επιτρέπει στον χρήστη ξεχωριστή ρύθμιση στάθμης για κάθε κανάλι ξεχωριστά.

Για να υπάρχει σωστή συσχέτηση ανάμεσα στην αντίσταση εξόδου και στην αντίσταση εισόδου ώστε να μην αλλοιώνεται η απόκριση του μηχανήματος, ο πρακτικός κανόνας λέει ότι η αντίσταση εισόδου πρέπει να είναι 10 φορές μεγαλύτερη από την αντίσταση εξόδου.

Δεδομένου ότι τα περισσότερα μηχανήματα ήχου περιμένουν να δουν αντιστάσεις εισόδου της τάξης των μερικών kΩ (συνήθως 10kΩ), και έχουν αντίσταση εξόδου της τάξης των εκατοντάδων Ω (συνήθως 300-600Ω), μάλλον πας γυρεύοντας συνδέοντας τα σε αντίσταση 75Ω.

Το παθητικό όμως είναι πιο πιθανό ότι θα δούλευε.

Στο άλλο thread που άνοιξες έχω δώσει link και σε άλλο switch που έχει κανονικές πολυκάναλες εισόδους και εξόδους.

Απάντηση: Re: Σύνθετη αντίσταση (εμπέδηση) εισόδων-εξόδων και στάθμη ήχου. Πώς την επ

.....Στο άλλο thread που άνοιξες έχω δώσει link και σε άλλο switch που έχει κανονικές πολυκάναλες εισόδους και εξόδους.

Το είδα. Έδωσα μιαν απάντηση. Ευχαριστώ.

Έγινε Υπόμνημα το νήμα;

Καλησπέρα

Τώρα μόλις ανακάλυψα, ψάχνοντας τα παλιά μου ποσταρίσματα, πως το συγκεκριμένο νήμα έγινε υπόμνημα, φαντάζομαι με πρωτοβουλία της διαχειριστικής ομάδας.

Αφού ευχαριστήσω τη διαχειριστική ομάδα για το "καρφίτσωμα" του νήματος, να ρωτήσω γιατί επιλέχθηκε να καρφιτσωθεί; Εννοώ γενικά, με ποιά άλλα κριτήρια επιλέγουμε να καρφιτσώσουμε ένα νήμα, εκτός βεβαίως, εάν το ζητήσουν τα μέλη, επειδή το θεωρούν σημαντικό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-