Συντήρηση σε ενισχυτή vintage akai am 2350

bassman2

Established Member
4 January 2013
163
Γεια σας,

Θα ήθελα ναρωτήσω αν κάποιος μπορεί να μου πει αν μπορώ και αν αξίζει να πάω έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή που έχω σε τεχνικό για να δει τα εξής συμπτώματα

1)όταν γυρίζω το balancce ακούγεται χρατς χρουτς έντονα.

2)τό ίδιο γίνεται όταν δυναμώνω το voluMe και όχι σε όλα τα επίπεδα.

3)όταν είναι ο ενισχυτής δυνατά >1/4 και δεν παίζει μουσική από τα ηχεία ακούγεται ένας μικρός ήχος ένα φου συνεχόμενο απαλό και όσο δυναμώνεις δυναμώνει και αυτό.

κάποιος μου είχει πει ότι φταίνε τα ποτενσιόμετρα.επειδή δεν ξέρω καλά τι λέτε αξίζιε φτιάχνεται αυτό?
αν έχετε γνωστό τεχνικό δεκτές προτάσεις.

ο ενιχυτής είναι αυτός.για τα χρόνια του πιστεύω έχει πολύ καλό και ζεστό ήχο.

http://www.youtube.com/watch?v=XplWUrxAzUw

http://www.hifiengine.com/gallery/im...mplifier.shtml

Απάντηση: συντήρηση σε ενισχυτή vintage akai am 2350

Για προσωρινή λύση,ένα ειδικό σπρέι για να ψεκάσεις τα ποτενσιόμετρα,να σιγουρευτείς ότι αυτά έχουν το πρόβλημα(Είναι και το πιθανότερο)

Re: Απάντηση: συντήρηση σε ενισχυτή vintage akai am 2350

Για προσωρινή λύση,ένα ειδικό σπρέι για να ψεκάσεις τα ποτενσιόμετρα,να σιγουρευτείς ότι αυτά έχουν το πρόβλημα(Είναι και το πιθανότερο)

είχα κάνει ψεκασμό με σπρέυ επαφών philips αλλά ήταν προσωρινή η αποκατάσταση

@LEO1964

στα ποετνσιομετρα vintage μαρκας alps alpha noble ( ανοιχτου τυπου ) κλπ που χρησιμοποιουσαν τα μηχανηματα εκεινης της εποχης το προβλημα δεν ειναι τοσο η σκονη και η βρωμια που μπορει να συγκεντρωθει πανω στον ανθρακα απο το ανοιχτο της κατασκευης . Αυτο υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να καθαριστει ευκολα με σπρευ .

Το βασικοτερο προβλημα ειναι οτι τα επαργυρα μερη του δρομεα οξειφωνονται η απλα μαυριζουν οπως μαυριζουν τα ασημικα στο σπιτι μας . Αυτο δεν μπορει να καθαριστει με τα κλασσικα σπρευ .

ΤΑ σπρευ περα απο την συγκεκριμενη ανικανοτητα ειναι βασισμενα σε λαδια και πετρελαια και διαφορα παραγωγα τετοιου τυπου που σημαινει οτι μετα την χρηση τους η σκονη παει και κολλαει σαν μαγνητης πανω στο ποτενσιομετρο συν οτι το πετρελαιο στην ουσια ""τρωει"" και ξεραινει τα οποια πλαστικα μερη .

Πριν προτεινουμε αντικατασταση ποτενσιομετρων σε ενα τετοιο μηχανημα τα οποια μας βγαινει η πιστη να βρουμε παρακαλωντας πορτα πορτα στην Ιαπωνια και επιβαρυνουν την επισκευη με κοστος 18 ευρω το καθε ενα , και καλο ειναι να δοκιμαστουν και οι μοντερνοι τροποι καθαρισμου με ειδικοτερα σπρευ σε σχεση με τα pHilips που ειναι βασισμενα σε αμμωνια και οχι σε πετρελαιο και σε συνδυασμο με τους υπερηχους που στην κυριολεξια τσακιζουν τις οξειδωσεις του αργυρου χωρις να φθειρουν το ποτενσιομετρο και χωρις να αφηνουν καταλοιπα απο παραγωγα πετρελαιου .

Αλλαγη θα πρεπει να γινει μονο σε περιπτωση που ο ανθρακας η ο δρομεας εχουν φτασει πλεον σε φθορα πραγμα αρκετα σπανιο .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

παραθετω μια φωτογραφια πριν και μετα το μηχανημα υπερηχων χωρις την χρηση κανενος χημικου .

DSC00136.JPG

DSC00137.JPG